האוטובוסים ואנחנו...
כן הבעיה הכואבת שוב מועלית לרשת... לא, לא האוטובוסים, אלא בעיה שמלווה אותנו יותר זמן... שנאת חינם, וגזל. לא זו לא שיחת חיזוק אלא מקרה שקרה לי אתמול, חיפאים יקרים, במוצ"ש ויקהל בשעה 7:30 חיכיתי עם אשתי לאוטובוס 972 לירושליים ליד שווירץ וגנטלמן (וטקסידו מן) הגיע אוטובוס עמוס באנשים והעלה את כולם לנסיעה קצרה(!?) לרמת וויזניץ שם חיכו לנו אוטובוסים מלאים למחצה. קיווינו שאכן נמצא מקום ישיבה, ואכן כך היה. הכנסתי את המזוודה לתא המטען ואשתי נכנסה פנימה אל הקודש... כשעליתי למעלה ראיתי שאשתי מתווכחת עם זוג נערות הנראות כחרדיות לדבר ה'. התברר שאותן נשים צדקניות החליטו לעשות חסד עם חברותיהן, שלא זכו להגיע לתחנה הנכונה.. הבעיה היתה שהן לא הסכימו לתת לי ולאשתי לשבת למרות ההפצרות של אשתי (שאסור לה לעמוד באוטובוס מטעמי בריאות) בלית ברירה מכיוון שלא רצינו להתעמת איתן ירדנו לחפש אוטובוס אחר.. שם חיכה לנו פקח שהודיע לנו באדיבות רבה (כדרכם של פקחי ונהגי חברת אגד) שאין מקום לשבת בו ואם אנחנו נרוצים שנחכה לאוטובוס הבא. מכיוון לאשתי ולי אסור לעמוד בנסיעות (כל אחד וסיבותיו ) נאלצנו לכות לאוטובוס הבא. כשהגענו לירושלים נאלצנו לקחת מונית כברת דרך (בתעריף לילה..) כדי להגיע הביתה באין אוטובוסים. שאלתי מורה הוראה והא אמר בתוקף שאין אפשרות הלכתית שיהיה מותר לשמור מקום באוטובוס כך שאותן נערות גרמו לנו נזק שאומנם בדיני אדם הן פטורות אבל בדיני שמיים ידונו אותן גם על זה. (חוץ מהקפידה הגדולה על ההתנהגות המחפירה..) בכל מקרה הוא אמר שמצווה לפרסם זאת שאסור לתפוש מקום באוטובוס על חשבון מישהוא אחר כי לא כולם יודעים זאת. אני מקווה שעכשיו כבר יודעים את זה.. בשורות טובות לכולם ושמועות טובות.. H.F.
תוקן על ידי HEZKI10 ב- 27/02/2011 21:37:29
תוקן על ידי HEZKI10 ב- 27/02/2011 21:50:04
 |
|
|