בית פורומים עצור כאן חושבים

קבלת פנים לאורחים מפורום בקרת המקרא שסגור בינתיים,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2011 08:03 לינק ישיר 
קבלת פנים לאורחים מפורום בקרת המקרא שסגור בינתיים,

יש לי שאלה,

האם שמתם לב לעניין שהתנ"ך ביודעין מרמז מהי נבואה לדעתה,
יש הרבה דוגמאות אבל אחד יספיק להבין את שאלתי,

בראשית פרק כד

(נ) וַיַּעַן לָבָן וּבְתוּאֵל וַיֹּאמְרוּ מֵיְקֹוָק יָצָא הַדָּבָר לֹא נוּכַל דַּבֵּר אֵלֶיךָ רַע אוֹ טוֹב:
(נא) הִנֵּה רִבְקָה לְפָנֶיךָ קַח וָלֵךְ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדֹנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקֹוָק:

איפה השם דיבר ??

עוד דוגמא
בראשית פרק יב
(א) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל אַבְרָם לֶךְ לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ:

אלוקים לא יכול לומר לאן ללכת ? ולכן אראך = הבנתך

עוד דוגמא
החלום שיעקב סיפר לרחל ולאה,
חז"ל עומדים על מצוות שמשה אמר כביכול בשם האלוקים, על דרך שאלוקים הודה לו במקרים מסוימים, לבקש שלום לפני מלחמה ועוד, בנות צלפחוד ועוד,

בקיצור:
ברצוני לטעון שהתנ"ך ראה את המקרים והמציאות כדבר האלוקים,
אם זה גורל  עכן, ואם זה האורים ותומים (למבינים)  ואם זה דברי לבן ובתואל לאליעזר כנ"ל
ואם זה שאלוקים כביכול פיחד מהפלשתים "לא נָחָם אֱלהִים דֶּרֶךְ אֶרֶץ פְּלִשְׁתִּים כִּי קָרוֹב הוּא כִּי אָמַר אֱלהִים פֶּן יִנָּחֵם הָעָם בִּרְאתָם מִלְחָמָה וְשָׁבוּ מִצְרָיְמָה"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2011 09:10 לינק ישיר 

(סליחה, על ההתערבות. אני לא הייתי חבר בבקורת המקרא, אבל הייתי חבר בפורומים אחרים של הייד פארק. מישהו יודע מה קרה להם. כמעט שבוע שאני לא מצליח להיכנס. גם איך יכול להיות שהפורום הזה כן פועל?? הוא לא חלק מהייד פארק??.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2011 08:37 לינק ישיר 

מה דעתכם על אשכול זה  האם אפשר לחדש בפשט ?
 ואשכול זה "פשט" חידוש בפשט = כשל לוגי,

תוקן על ידי maxmen ב- 02/03/2011 08:39:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קבלת פנים לאורחים מפורום בקרת המקרא שסגור בינתיים,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext