| נשלח ב-3/3/2011 14:08 |
|
| |
תלות בטיפול
שלום רונית, רציתי לשאול בעצתך. אני עוברת כעת טיפול פסיכואנליטי כחצי שנה. הסתבכתי עם כל הנושא של התלות במטפל- זה פשוט שיגע אותי לגמרי. הרגשתי שעל כל הבעיות שהיו לי קודם- נוספה לי בעיה חדשה. בסופו של דבר די נרגעתי, גם בעקבות תשובות מחכימות שלך בעניו- שקראתי כאן בפורום, ובעיקר אחרי שאזרתי אומץ ודיברתי על זה עם המטפלת. בכל זאת עדיין קשה לי, ולו בגלל המושג הפשוט שקוראים לו: "המתנה מורטת עצבים"- כל השבוע שלי מחושב במקום משבת לשבת- מיום הטיפול ליום הטיפול הבא. עד שעובר שבוע אני מרגישה שעצבי נמרטים אחד אחד, אני מסתובבת די סהרורית, הראש שלי לא במקום. אני מרגישה שזה לא תכלס ככה. אני אמא לילדים ואשה לבעל ,ויש לי עוד עיסוקים בחיים חוץ מלחשוב כל היו על הטיפול והמטפלת. פשוט טכנית זה לא לענין! מה אני עושה? אוף!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2011 14:40 |
|
| |
המון הצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:08 |
|
| |
לא מספיק לדבר על הרגשות שלך ביחס לטיפול ולמטפלת. אדרבא- נסי להסתכל על אותם רגשות כ"מראה" או "מעבדה" המשקפים יחסים אחרים משמעותיים מופנמים והקשורים לנושאים שמטרידים אותך עמם הגעת לטיפול.
יותר פירוט קשור לטיפול עצמו ולכן צריך להיות בחדר הטיפול עם המטפלת שלך.
בהצלחה
< type="text/">document.write("");>
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 10:30 |
|
| |
"הייתי מציעה לך לראות במצב זה (על אף הקושי) הזדמנות!. מדובר במצע נפשי מעולה לעבוד איתו בטיפול. כלומר, המצב "ההעברתי" הוא חומר טיפולי מעולה לעיבוד , דרך ה"העברה" נעשית העבודה הטיפולית." רונית, המילים קצת גבוהות בשבילי, תוכלי יותר להסביר איך בדיוק אני אמורה לנצל את ההזדמנות הזו? אולי כוונתך לדבר על הרגשות האלה עם המטפלת? טוב, כבר פירטתי שזה לא ממש מקדם אותי לאן שהוא. לא יודעת... אשמח להסבר יותר מפורט
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 19:31 |
|
| |
רעיה שלום
ניתן להבין את התחושה המבוזה לדבריך בלהרגיש נזקקת ביחוד שאת מזהה את עצמך כאישיות אחרת, עצמאית וגאה .
עם זאת, כפי שתיארת ,את נמצאת בטיפול פסיכואנליטי/פסיכודינמי והוא עוסק בהיבטים אלו ואחרים כפי שפירטת (ההזדהות החזקה עם אחרים) .בטיפול כזה המפגיש חלקי אישיות בך שונים, מרובדים ורגישים מתעוררות תחושות חזקות, חלקן מוכרות וחלקן 'חדשות' המעוררות התנגדות.
בנוסף לכך, כפי שאת כבר יודעת, טיפול זה נוגע ביחסים מהעבר ומהילדות - ההנחה היא שזירה נפשית זו של מפגש עם הדמויות המשמעותיות מועברת לזירה הטיפולית , כך שרגשות ומצבי נפש פנימיים מועברים ליחסים שבינך לבין המטפלת שלך - תהליך זה נקרא בשפה המקצועית "העברה" .
מכאן שמאד ברור שתהי עסוקה במחשבות וברגשות ביחס לטיפול ולמטפלת .
כפי שאמרת אין טעם להילחם במחשבות והרגשות. יתר על כן, הייתי מציעה לך לראות במצב זה (על אף הקושי) הזדמנות!. מדובר במצע נפשי מעולה לעבוד איתו בטיפול. כלומר, המצב "ההעברתי" הוא חומר טיפולי מעולה לעיבוד , דרך ה"העברה" נעשית העבודה הטיפולית.
בברכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 10:19 |
|
| |
קודם כל, התבלבלתי. התכוונתי לטיפול פסיכו דינמי.
לא כ"כ הבנתי את השאלה -מה המשמעות עבורי להיות בטיפול.
רציתי לשפר את איכות החיים שלי, קיבלתי המלצות על קליניקה מסויימת- שם ערכו אבחון לבעיה שלי והתאימו לי מטפלת בשיטה הפסיכו דינמית. זהו, מאז אני באה כל שבוע. אפשר להגיד שיש לי תועלת מהטיפול (בעלי טוען שאני משתנה...) ואם לא הבעיה המטרידה שהעלתי, הכל היה יכול להיות ורוד...
תודה. רעיה. אני יסביר אולי יותר את הבעיה. כשאני אומרת תלות, אני לא מתכוונת שבלי לפגוש ולדבר עם המטפלת- אני לא מסוגלת לשמוח\ להגבר על קשיי וכדו'. אני לא רואה את הטיפול בתור קביים שבלעדיהם אני ימעד. ממש לא. הכוונה שלי יותר פשוטה, הטיפול והמטפלת מעסיקים את מחשבתי יותר מידי, אפשר לומר שנקלעתי לסוג של "תסבוך" על המטפלת. וזה מפריע לי, מעצבן אותי ומבזה אותי. שוב תודה. רעיה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 16:55 |
|
| |
רעיה, ציינת שאת בטיפול פסיכואנליטי - למה כוונתך? באיזה מובן ומה המשמעות עבורך להיות בטיפול פסיכואנליטי?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 13:48 |
|
| |
בינתיים ראיתי שדוקא אם אני נלחמת במחשבות- הם תוקפות ביתר שאת, ואם אני נותנת לעצמי לזרום עם הרגשות - המינון יורד... תודה על ההתיחסות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 12:00 |
|
| |
רעיהלה, משתתף בצערך ואפילו מעט מזדהה איתו. אולי תנסי לסדר לעצמך בראש, שאת מקדישה חצי שעה ביום למחשבה על הטיפול ושאר הזמן תשתדלי להסיח את המחשבה לדברים אחרים, וכאלה לא חסרים לך כאשה, כאם וכעובדת. אולי לאט לאט תצליחי להכניס את הטיפול לפרופורציה ולקבל ממנו רק את הטוב שבו. האם אני צודק? מה אומרים המומחים כאן?
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 10:29 |
|
| |
קודם כל תודה על ההתיחסות הרצינית. פניתי לטיפול בעקבות דכאונות לפני ואחרי לידה. על הדרך רציתי לשפר עוד כמה תקיעויות בחיים שלי- כמו למשל הזדהות יתר עם צער וסבל של אחרים- שגורמת לי ממש להחלשות נפשית, וכן לחץ חזק עד כדי שיתוק מכל "עול". כרגע מצבי משופר מאד יחסית אך הגעתי בכל זאת לטיפול כדי לנסות לבָטֶחַ את העתיד. לא הצלחתי למצוא קשר בין הבעיה שלי לבין תלות... היתה לי מחשבה להגביר את התדירות של הטיפול אבל חוץ מהמגבלה הכספית שיש לי, גם לא ממש חשבתי שזה הפתרון, כמו אחד שמכור לאלכוהול- הפתרון שלו לא יהיה להגביר את תדירות השתיה. אני מרגישה שהתלות הזו זה סוג של התמכרות... כמעט בכל פגישה עולה הנושא הזה ואני לא רואה שהדיון בזה מקדם אותי במשהו. הוא רק גורם לי להרגיש טיפשה ונזקקת (מה שמאד נוגד את האישיות שלי). אשמח להתייחסות למכתבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 07:36 |
|
| |
זה באמת שלב קשה בטיפול וטוב שאת מדברת על התלות בטיפול וחשוב שתמשיכי לעבד אותו מול המטפלת.
אולי יעזור לך להבין שאותה תלות היא לא עוד בעיה שהתווספה לבעיותיך אלא עשויה להיות הבעיה או לפחות אחת הבעיות המרכזיות שלך שבאת איתה. יתכן שהיא היתה סמויה בחייך, ובמסגרת הטיפול היא התגלתה או באה לביטוי בתפארתה!.
בהקשר לכך, צדק יפהנפש לשאול מה הבעיה שעימה פנית לטיפול? יתכן שאם תהרהרי בה תגלי את הקשר החשוב.
דבר נוסף, מסגרת הטיפול הפסיכואנליטי הינה לרוב יותר מפעם בשבוע ובייחוד במצבך. אולי כדאי לשקול יחד עם המטפלת הגברת הפעמים בשבוע. כך תהיה לך מסגרת יותר מכילה ויותר מחזיקה לעבד את החרדות הפנימיות שלך.
והדבר האחרון, התגובה הכל כך קשה שלך כפי שאת מתארת עשויה לבטא שאלה עמוקה יותר והיא עד כמה את מוכנה לשלם את המחיר כדי להיפגש עם האמת הפנימית שבך? - ישנם פעמים שאדם מגיע לטיפול כי הוא רוצה לטפל בבעיותיו אך הוא מגלה שהוא צריך לעמוד מול המראה הפנימית והיא מאד קשה, כואבת, מתסכלת, מעליבה, מחרידה ועוד.. ואז מתחילים כל מיני ביטויי מאבק נגד מפגש זה. כמו, "יש לי עוד חיים חוץ מ", או "אין לי אפשרות טכנית לעסוק כל היום/ לשלם לעוד פגישות.." וכדומה..
מקווה שתוכלי לעשות שימוש בכיוונים שהעליתי
בהצלחה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2011 15:07 |
|
| |
ממה את סובלת? מדוע פנית לטיפול? זה מידע חשוב לכל מי שמעוניין לעזור ולייעץ כאן בפורום.
בשורות טובות!
|
|
|