בית פורומים עצור כאן חושבים

הרהורים על פתלוגיות עצכחיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2011 02:30 לינק ישיר 
הרהורים על פתלוגיות עצכחיות

לכתיבה באופן כללי ולויכוחים בכתב בפרט יש אפקט שלילי על המחשבה. אדם כותב דעה ואז היא הופכת למזוהה איתו, לכן הוא חייב לגונן עליה. מאוחר יותר הוא משמיע דעה חדשה והוא שוב חייב לגונן עליה. ואז מסתבר שהדעה הישנה והחדשה לא לגמרי מתיישבים, אז כדי לשוות אמינות לדבריו הוא חייב להפעיל עוד לוליינות מחשבתית על מנת ליישב בדוחק. כתיבה במשך זמן ממשוך תחת אותו ניק גורמת לאדם להשקיע כמויות גדולות של אנרגיה בהכנסת קונסיסטנטיות ויישוב רעיונותיו.

עוד אפקטים הרסניים נוצרים מהאינטראקציה עם האחרים. כאשר מישהו משמיע כלפיך הערה מזלזלת בחיים האמיתיים הרי שכעבור שניה, האמירה מתאדה, מה שלא קורה בפורום ועשוי לגרור אותך להתחשבנויות קטנוניות שפוגעות בדימוי העצמי שלך כאדם שנמצא מעל זה. ויש את הדינמיקה המתסכלת של דיונים עקרים, בהם אדם מרגיש שדבריו לא זכו להתייחסות הרצינית שלה הם ראויים.

כל הדינמיקה של התכתבות ללא מגע אישי היא כנראה לא בריאה. אפשר לראות את כמויות הדם הרע הזורם בפורום הזה והטינות והיריבויות האישיות. אודה בכנות שבאופן אישי עם הזמן הצטבר אצלי מאגר שלם של ניקים שאני פשוט שונא ומתעב.  ואני רואה את זה גם אצל אחרים. אני לא יודע אם זה תמיד היה כך אבל זה בולט מאד כיום.

אני לא מעלה הצעות לפתרון ואין כאן שורה תחתונה. אולי זו הצבת מראה, אולי זו קריאת השכמה ואולי זו סתם התקשקשות נרקיסיסטית. את ההכרעה אני משאיר לקורא. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2011 00:07 לינק ישיר 

"ואודה, שנתקלתי בבעיה זו בהשתתפותי במערכת פורומים אחרת בה הייתי משתתף הרבה מאוד, והפתרון שמצאתי זה לכתוב בו זמנית במספר ניקים. "

לשמניךטובים

אולי תוכל להדגים אילו סתירות יכולות להתקיים אצל אדם אחד.?
וגם אם כן אין זה תרוץ לשימוש במספר ניקים מפני שבכך אתה מפספס את המטרה העיקרית של הפורום: מפגש עם אנשים שאתה כבר מכיר היטב את טבעם והשקפותיהם.

כעת בפורום הזה יש טרול שמשתמש בשלשה ניקים והוא מדבר עם עצמו -שולח לעצמו הודעה ועונה לעצמו בניקו השני או השלישי-האם אתה חושב שזה נורמלי? 
לדעתי עדיף שתודה בסתירות שאתה חש לפעמים מאשר להשתמש במספר ניקים כי אמנם אין בזה איסור הלכתי כנראה אבל בכל אופן מבחינה מוסרית לדעתי יש כאן גנבת דעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 23:37 לינק ישיר 

ואולי הפתרון נמצא בהכרה שהאדם ודעותיו הינם דבר מורכב יותר ממה שהתרבות לימדה אותנו שזה.
באדם, יש לפעמים (הרבה לפעמים) גם סתירות, גם דבר והיפוכו, גם דעות שאינן כל כך מתיישבות ועוד כהנה סתירות.
כי האדם אינו מתמטיקה, בניגוד גמור למה שלמדנו והתחנכנו.
הכרה כזו תמנע את הרעות החולות שפותח האשכול מנה.
ואודה, שנתקלתי בבעיה זו בהשתתפותי במערכת פורומים אחרת בה הייתי משתתף הרבה מאוד, והפתרון שמצאתי זה לכתוב בו זמנית במספר ניקים.
כאן אני כותב מעט מאוד, לכן הבעיה הזו לא באה אצלי לידי ביטוי.
ואני חושב, שטבע האדם והתודעה מאוד שונים ממה שרובנו מדמים לעצמנו, ולכן "הבעיה" הזו קיימת.
ואפילו המדע מכיר בכך (ראו ערך "קוונטים")
פיזיקת הקוונטים מלמדת שיכולים להיות בעת ובעונה אחת דברים "סותרים", שהמציאות הינה תוצר של תצפיות הצופה, שהתצפית של הצופה משפיעה על המציאות, ושכל אלה סותרים את התפיסה "הפשוטה" והמקובלת של איך אנחנו מבינים את המציאות. (ותאמינו לי שדיקלמתי את ההסברים האלה על הקוונטים כמו תוכי כי אני לא הצלחתי להבין אותם באמת כמו שצריך)

תוקן על ידי שמניךטובים ב- 10/03/2011 23:42:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 15:31 לינק ישיר 

ניטשה אינו צריך לא לדידי ולא לדכוותי. הדברים אכן לרוחי אך לא הייתי מרחיק לכת לומר שמשקפים את רוחי.
שלא כתורה מן השמים אין צריך לקבל או לדחות את כל משנתו כחבילה אחת.

תוקן על ידי ייתכן ב- 10/03/2011 15:33:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 12:43 לינק ישיר 

כן, גם אני שמתי לב :)

(ראיתי בהארץ/ספרים מהבוקר משהו שבודאי יהיה לרוחו של ייתכן או אפילו ישקף אותה. אשמח לתגובתו:

"מעל לכל ביקש ניטשה לשחרר את בני מינו מהרעב לאמת אחת גדולה המכילה את כל התשובות, בין שקוראים לה אלוהים, מוסר או חוקי הטבע. לצורך כך הוא מתמסר לבחינה פסיכולוגית, תרבותית והיסטורית של ההתנהגות האנושית על כל תנוחותיה: המוסכמות, הדעות הקדומות, החלומות והקפיצים הלא-רציונליים העומדים מאחורי מניעיהם החבויים של מעשי האדם, כפרט וכחברה"

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1219384.html )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 12:07 לינק ישיר 

אתה סתם משגע אותי.
זו השפה שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 23:33 לינק ישיר 

ייתכן
כתבת

...דומני, כי רוב חברי הפורום משלמים ביום יום "מס" חברתי ועושים לא מעט דברים כתוצאה מהמצב החברתי. אני אפתח
אי"ה אשכול מיוחד בנושא.

שאתה תכשל בהזכרת שם שמים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 20:45 לינק ישיר 

מהיכן שאבת את ציוניך לפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 17:25 לינק ישיר 

הבעיה בפורום כמו עצכ"ח היא שהמוטיבציה של הכותבים היא לא להסכים זה עם זה. הסכמה לא תשפר במאומה שום דבר מבחינת הכותב בפורום. היא רק תפגע באגו שלו, אם יצטרך לבטא התפשרות או הודאה בטעות לשם כך. בעבר יצא לי לכתוב כמה ערכים בוויקיפדיה, ושם יש חתירה ליצירת משהו משותף ביחד, ולכן יש אינטרס כלשהו לגשר על חוסר ההסכמות. או לחילופין, צריך לשכנע את קהילת הכותבים שהצדק איתך. זה יוצר מוטיבציה של חתירה לקונצנזוס, ובאופן כללי הופך את האנרגיה האינטלקטואלית לפרודוקטיבית. אין סכין מתחדדת אלא בירך חברתה וכו'. לא ששם חסרים עימותים וויכוחים ודם רע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:10 לינק ישיר 

תוקן על ידי דייר ב- 08/03/2011 16:51:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:07 לינק ישיר 

תוקן על ידי ייתכן ב- 08/03/2011 16:13:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:58 לינק ישיר 

תוקן על ידי דייר ב- 08/03/2011 16:51:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:55 לינק ישיר 

תוקן על ידי ייתכן ב- 08/03/2011 16:12:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:46 לינק ישיר 

על איזה תיבה אישית אתה מדבר?
כתבת את זה באשכול שפתחת ראה כאן

נראה לך שהייתי מפרסם דברים שכתבת באישי??????????
וכתבת פה באשכול הזה
"לכבודך קראתי שוב את כל הודעתי. באחת מהן לא נרמז אפילו משהו מעין מה שאתה מייחס אליי."
כנראה שלא דייקת בדבריך.

תוקן על ידי דייר ב- 08/03/2011 15:57:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:16 לינק ישיר 

דייר,

אני מבין שמבחינתך הנושא האישי הוא העיקר.

אפרש את כוונתי.

כאשר אני מעלה כאן שאלות, אשר בעיני ובעיני רבים הן קשות ומה שיש לך להציע זה להפנות אותי "לאנשי מקצוע" בתחום, מה עלי להגיב? איך אמר ר' יוסי בן קיסמא (ע"ז יח ע"א) ? אני אומר לך דברים של טעם ואתה אומר לי משמיא ירחמו".

אם יש לך מה להגיד או להעיר על דברי אדרבה ואדרבה. אין לך משהו חכם להגיד, לא נורא. אתה רוצה להאמין כי בא לך, גם זו לטובה. על הצעתך  לפנות ל"חוזר בתשובה" כאילו עצם ההפניה תפתור את כל השאלות, הגבתי כפי שהגבתי.

אני דווקא חושב שהסקתי את המסקנות ממה שאני חושב. הביצוע המעשי הוא מורכב כפי שכתבתי. לטעמי כל זמן שאינני פוגע באיש בחירתי לגיטימית לחלוטין.

אני לגמרי לא מבין איך מצאתי בדברי נימת "תחזיקו אותי". הצגתי את עצמי ללא העמדת פנים. אני בא ומציג את שאלותיי בכדי לשמוע מה יש למי שחושב אחרת לומר ואולי גם אשנה את דעתי, כפי שעשיתי כבר כשהפכתי להיות ממאמין לאינו מאמין. מה לעשות, עדיין אני מוצא ענין רב בשאלות היסוד של החיים.

כל התפיסה הזאת שהפורום הוא מגרש של כיפופי ידיים ודחיקת רגליים אינה מכובדת. אין לי אלא להצר שאתה משתמש שוב ושוב בסגנון הלא מכובד של "לא מתאים לך תסתלק".

אגב, יש לכבודו איזשהם זכויות יוצרים בפורום שמכוחם אתה מבקש מכל מי שמנסה לומר משהו שלא מוצא חן בעיניך שיעזוב? אולי תעשה אתה את מה שאתה ממליץ לאחרים. לא מוצא חן בעיניך "יאלה הביתה".

סליחה מכל הגולשים על היסחפותי.

תוקן על ידי ייתכן ב- 08/03/2011 16:10:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 13:28 לינק ישיר 

מה זה לצד שני לא אכפת?
ודבר שני אני התרשמתי מ"יתכן" שהוא לא מנסה ללבן כלום ושיתקן אותי אם אני טועה
הוא הגיע למסקנה שהאמונה שהוא חונך עליה לא נכונה והוא לא מוכן לשמוע כלום אני דווקא הצעתי
לו לפגוש חוזר בתשובה שאולי הוא יחדש לו והתשובה שלו הייתה
"דייר, 

אני עצוב בשבילך שזאת דרכך להתמודד עם שאלות. 
האמן לי שאין טיעון אחד של כל החוזרים והמחזירים שלא בדקתיו היטב. היו לי המון חיבוטי נפש לפני שהבנתי שזהו זה. 
כשאני רואה את ההתייחסות שלך ושל מקס לדברים זה גורם לי לחשוב לרגע שהפארסה הרבה יותר גדולה מכפי שהיא באמת.
 אני כן מכיר אנשים דתיים חכמים ורציניים, גם כאן בפורום.  רק לא זכיתי לשמוע מהם תשובות ברורות והגיוניות, מתוך פוזיציה של בדיקת אמת מה מוכח ומה רק מחונך, מורגל ונוח."
אז אם אדם קובע שהוא בדק הכל ואין טיעון שאין עליו תשובה אז בבקשה שיסיק את המסקנות.
זה מזכיר לי את אלה שלא רוצים ללכת מכות ואומרים "תחזיקו אותי"
_ 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרהורים על פתלוגיות עצכחיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext