בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט ההצדעה למוישה אוישר הערב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2011 23:32 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט ההצדעה למוישה אוישר הערב

לילה טוב!
זה עתה שבתי מהקונצרט ובאמת היה אירוע ברמה גבוהה מכל הבחינות.
ומבלי להיכנס לרשימת הקטעים,רציתי להעיר ולהאיר כמה הערות. ראשית אי אפשר שלא לציין לשבח את החזן הנהדר והמוכשר שי אברמסון,שיצא לי לא פעם לפגוש אותו באירועים ובשבתות,אין ספק שמדובר בחזן מוכשר ויכולת ביצוע יפהפה ויעידו על כך התשואות הרמות שקיבל לאחר ביצועיו היפים. ובאמת,לחזן צעיר המופיע זה לראשונה על במתו המכובדת של היכל התרבות,ולוקח על עצמו ביצוע קטע לא פשוט,כ"אב הרחמים"של אוישר,מגיעה הערכה ואפילו הערצה (וכמובן שעמד בכך בכבוד),וראוי הוא לומר לפקודיו(?)את פקודת "אחרי"...
כמו"כ נהניתי מאד מביצועיו המושלמים של משה שולהוף,וכן התרשמתי לטובה מיכולותיו הנהדרות של החזן הצעיר לבית הרשטיק.
וכן ישר כח גדול ועצום לנהדר סול זים,שנתן הופעה חיה ומליאה בקולו ובתנועותיו,וביכולותיו הנדירות ההנה את כולם.
רציתי להעיר לסיום,שאחרי הכל,לחזן הדגול מוישה אוישר ולתכנית המנויים של יובל,היה מגיע אירוע עם כל גדולי וותיקי החזנים,ואת קידום הצעירים אפשר להשאיר ולחבר יוזמה מבורכת זו ליוזמה להעביר חלק מהקונצרטים ל"ערי השדה",וכך היה מרויח את כל הדברים גם יחד.
וכן נראה לי שהגיע הזמן לערוך אירוע הצדעה לחזן הענק דוד קוסביצקי ז"ל למה יפקד מקומו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 16:55 לינק ישיר 

לפי בקשת החברים, אני מוסיף,,,, לעניות דעתי..... וסליחה אם מישהו נפגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 16:30 לינק ישיר 
דרוג חזנים לאחר קונצרט

ברצוני להסביר מדוע התנגדתי לדרוג המפורט שהציע yeudaf .
אפשר בהחלט לציין חזן או שניים שבלטו בקונצרט,
אפשר בהחלט לציין יצירות וביצועים שמצאו חן בעיני,
אבל לדרג את כל הארבעה - זה במילים אחרות להדגיש שחזן פלוני היה החלש ביותר.
כך לא יפה ולא נאה.
ובעצם... לפי אלו קריטריונים ניתן לדרג?
לפי עוצמת מחיאות הכפיים? לפי הנאת השומעים?
האם אנו לוקחים בחשבון את מורכבות היצירות? את הקושי לבצע אותן?
לדוגמא, שי אברמסון (שהיה נהדר) התחיל את הקונצרט בשיר באידיש, לא ממש קשה לביצוע.
כל אחד שמופיע יודע שמאד קל "להיכנס" לקונצרט בקטע קליל.
גם ההמשך של אברמסון לא היה קשה במיוחד.
אב הרחמים ובטח אמר ר' אלעזר אינן יצירות בדרגת קושי גבוהה.
לעומת זאת, נתנאל הרשטיק (שגם היה נהדר) היה צריך "להיכנס" לקונצרט בקטע מאד לא פשוט, על הראשונים,
וגם בהמשך לא זכה לחיים קלים. עם ישראל חי (לטעמי, הביצוע המוצלח ביותר של כל הקונצרט),
ורחם נא אינן קלות לביצוע כלל וכלל, וא"כ כיצד בדיוק ניתן להשוות ולדרג?
כאמור, אלו היו רק דוגמאות. לדעתי - כפי שכתבתי מיד בסיום הקונצרט - כל החזנים היו במיטבם,
וכבר שנים רבות שלא הייתי בקונצרט שכלל חזנות, שירה, תזמור, קצב ומשחק ברמה כ"כ גבוהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 13:12 לינק ישיר 

בשני מילים
קונצרט נצויין
הכי טוב זה שנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 10:34 לינק ישיר 

הרמטכ"ל והחזן :
בטקס הפרידה ממפקד זרוע היבשה, האלוף בני גנץ, הוזמן רס"ן אברמסון על ידי מארגן הטקס, סא"ל זוהר ולוסקי – שגילה את יכולת הזמרה של שי כאשר זה התבקש לשאת תפילת "אל מלא רחמים" בביקור של משלחת צה"ל במחנות ההשמדה בפולין - לשאת את התפילה לשלום המדינה. כשעלה הרמטכ"ל גבי אשכנזי לשאת את דבריו, הוא הקדים ואמר: "מאוד נהניתי מהחזן המדהים הזה", פנה אל אברמסון המופתע ואמר לו: "קולך מדהים ואם אין לך אופק באלר"ם (היום אט"ל) אז בחזנות אצלנו יש לך". לאחר תקופה קצרה היה רס"ן שי אברמסון לחזן הצבאי החמישי, והראשון שלא צמח בשורות הרבנות.

( JJ - מכאן אתה למד שאברמסון שר פעמיים את התפילה לשלום המדינה -לכבודו של גנץ )

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 16/03/2011 10:38:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 10:10 לינק ישיר 

תוקן על ידי JJ888 ב- 16/03/2011 10:11:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 10:06 לינק ישיר 
קונצרט הצדעה למלך הבימה היהודית משה אוישר

קונצרט חזנות מהטובים ביותר   שהודגשו יכלותו  החזנית,עולם המשחק והתיאטרון שלמשה אוישר.
החזנים משה שולהוף וסול זים שלבו  את יכלותיהם  בתחום החזנות והמשחק.
מן הראוי לצייו שהחזן משה אוישר הופיע במרבית הסרטים  באידיש ועל בימת התיאטרון.
המיוחד  הוא  המקצבים,הרפטואר החזני  והעממי שלו.
קהל השומעים בהיכל התרבות היה בהחלט שותף פעיל בשירה,זמזום של יצרותיו המוכרות.
וציטוט  מדברי  ד"ר מרדכי סובול"משה אוישר זו ללא ספק חוויה של פעם בחיים"
מי לא מכיר את"מיין שטעטעלע בעלז"הפעם בביצוע אורעד כ"ץ בעבר עם רפי ביטון ועוד רבים,
ישר כוח לד"ר מרדכי סובול ,החזנים,התזמורת והמקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 10:06 לינק ישיר 
רשמים והערות בונות

בס"ד

אין הרבה מה להוסיף על המגיבים שטרחו והגיבו בטרם עלו על משכבם לאחר הקונצרט,
להלן מס' רשמים והערות בונות:
1. החזן הצבאי הראשי סא"ל שי אברמסון - לענ"ד (קולני אתה מרוצה ) היה החזן הטוב ביותר בקונצרט, ולא רק בגלל שקיבל את היצירות המתאימות ביותר לקהל שנכח באולם. (אגב, ב- 31.3.2011 נוכל לשמוע אותו בקונצרט נוסף - באולם ז'ראר בכר בירושלים עם החזנים שלמה גליק וסימון כהן ומקהלות רמתיים וזמרת-י'ה)
2. החזן סול זים - נתן הופעת במה מושלמת כפי שהוא יודע.
3. החזן משה שולהוף - בערב נוסף בו היה במיטבו והפגין גם את כישורי המשחק.
4. החזן נתנאל הרשטיק - בהופעה מכובדת מאוד שלא ביישה את הפירמה המשפחתית לבית הרשטיק.
5. המקהלה - מצוינת, כרגיל. חבל שיושבת על הבמה ביצירות אותן אינה מבצעת.
6. ילד הפלא אורעד כץ - כבר לא ילד אלא פלא, מופיע על הבימה כחזן ותיק ומנוסה.
7. ההנחיה - לוקה בחסר, והפעם תרתי-משמע. בנוסף לדיבורים מיותרים ולא בהכרח נכונים, "שכח" משום-מה המנחה להודות למפיק יצחק ראשי. אכן, כפי שכתבתי וכתבו אחרים בעבר, הציבור מעוניין שד"ר סובול ינחה את הקונצרטים ולא רק את קונצרט הגאלה.

בקיצור: קונצרט מהנה - יצירת מופת מושלמת נוספת מבית "יובל" - ד"ר מרדכי סובול ויד-ימינו בנו בכורו המוזיקאי המוכשר אופיר סובול. ואני לא "אשכח" לציין את המפיק יצחק ראשי ולהודות לו על עבודתו המאומצת בקונצרט זה ובכלל לפני ובעיקר מאחרי הקלעים.

ממתינים לקונצרט הגאלה "הלפגוט מארח ..." (- אולי את דוד דאור ???) ... נמתין ונראה.

תוקן על ידי JJ888 ב- 16/03/2011 10:13:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 09:37 לינק ישיר 

ברטוןאמיתי כתב:
דרך אגב, למישהו יש מושג איפה שי אברמסון למד חזנות?

החזן הצבאי הראשי הוציא דיסק עם שירים בביצועו. המהדורה מוגבלת: רק מאה עותקים. "אני אוהב לשיר, והתפקיד מאפשר לי לבטא את זה" 

אלעד שפינדל, "במחנה" 

בין פגישה לתפילה הספיק החזן הצבאי הראשי, סא"ל שי אברמסון, לפנות גם זמן ליצירה: בשבועות האחרונים הוציא החזן אוסף שירים בביצועו, הכולל בין היתר תפילה לשלום המדינה לצד השיר "הנני כאן". "אני מאוד אוהב לשיר, והתפקיד מאפשר לי להביא לידי ביטוי את האהבה הזאת", אמר סא"ל אברמסון. "החזנות היא תחביב עבורי מגיל צעיר".

החזן, שלא למד פיתוח קול מעולם, החליט למסד את עבודתו ולהוציא דיסק במהדורה מוגבלת של 100 עותקים בלבד. מי יזכה לרגע של נחת מוזיקלי בנוסח הרבנות הצבאית? לא רבים כנראה. את הדיסק הייחודי יחלק סא"ל אברמסון כמתנה לקצינים בודדים בצה"ל, ביניהם הרמטכ"ל, רא"ל גבי אשכנזי, וסגנו לשעבר, האלוף בני גנץ. מתברר כי הקול שמוכר לרוב תושבי מדינת ישראל בעיקר בגלל תפילת "אל מלא רחמים", ידוע קצת יותר בקרב הקצונה הבכירה. "סגן הרמטכ"ל לשעבר הזמין אותי לאירוע הפרידה שלו", סיפר סא"ל אברמסון. "הוא ביקש ממני באופן אישי שאשיר לו את התפילה לשלום המדינה, אותה הוא אוהב במיוחד".

14 ההקלטות שנאספו לדיסק נלקחו מאירועים שונים בהם הופיע החזן. המגוון רחב וכולל אירועים משפחתיים, לצד הופעה עם השיר "ירושלים של זהב", בבית־כנסת בבודפשט, עם להקת כלייזמר הונגרית.

סא"ל אברמסון סיפר השבוע שהדיסק ישמש גם ככלי שיווק של הרבנות הצבאית. החזן הצבאי הראשי מתכוון לפרסם בעזרתו את שירותיו לגופים המארגנים אירועים ממלכתיים דוגמת יד ושם, ולאירועי התרמות בחו"ל. "בכל מקום בו קיימת אפשרות מתאימה להביא מוזיקה יהודית לציבור - נעשה כך", הכריז החזן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 08:46 לינק ישיר 

דרך אגב, למישהו יש מושג איפה שי אברמסון למד חזנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 06:51 לינק ישיר 

מצטרף לקהל הנהנים מקונצרט מהנה כיאה לבית יובל על שלוחותיו.
אגב הנער אורעד כץ הינו תלמיד של חיים אליעזר הרשטיק ומאחל לו הצלחה בהמשך דרכו בעולם החזנות.

תוקן על ידי איכר ב- 16/03/2011 06:57:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 01:41 לינק ישיר 

לקולני,
שכחת לציין היכן פתחתם שולחן הפעם, אבל אני סומך על קלמן שבחר, כמו תמיד, מקום מכובד.
יפה שזכרתם לברך...
אגב, סול זים טרם הגיע ל"גיל מופלג"... בדקתי זאת היום עם אנשים שמכירים אותו אישית,
אתה יכול להוריד בשקט 8 - 7 שנים ממה שאתה חושב.

ומה אתה מתלונן על הביסלי,
ממש מאחורי יושב אחד,
חבר בהנהלת יובל,
(האמת שיש לי חשק גדול לפרסם את שמו, אולי בפעם הבאה...)
שכמעט לא מפסיק לדבר עם השכנים שלו לכל אורך הקונצרט.
תופעה שאני עד לה כמה שנים טובות!!!

תוקן על ידי rophir ב- 16/03/2011 01:47:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 01:33 לינק ישיר 

לילה טוב ושלום רב לכל חברי הפורום מפנים ומחוץ

הקונצרט שהיה אמש/הלילה הוא מסוג הקונצרטים האהובים עלי ביותר,
 דהיינו: היו שם שני חזנים וותיקים מהשורה הראשונה ועוד שני צעירים שבדרכם לשורה הראשונה, ועוד ילד/נער/חזן מוכשר ששר כזקן ורגיל, אינו חת מפני הקהל הרב ואינו מתגאה בזכות כשרונו. 
וכמובן היה נושא מעניין שהלוואי לו הייתי זוכה להיות בדורו של מוישלה אוישר שהיה כל מה שצריך מחזן : גם קול אדיר גם רגש עצום גם גמישות קולית ונוסף לכל המעלות היה אף שחקן,

הקושי שלי בקונצרטים כאלו הם השירים באידיש, שמכיוון שאני בור ועם הארץ בשפת האידיש וזה בשל גילי המופלג אני נאלץ להנות בעיקר מהמנגינה ולחקות את הישיש שיושב על ידי. 
הקונצרט נפתח ביצירה מלך רחמן שביצע החזן משה שולהוף בעל מכרה הזהב בגרונו שגרם לי להוזיל דמעות רבות ב״גלה כבוד מלכותך עלינו״ זה בדיוק הטעם שלי: הקרעכצען והשבירות במקומות הנכונים וכשזה בא ממקום עמוק וכנה, זה חזן ! ולאחר מכן גם חשנו את כושר המשחק שלו בשירי האידיש.  

היצירה השניה ששבתה את ליבי היתה ׳על הראשונים׳ שביצע החזן נתנאל הרשטיק שביצע אותה באלגנטיות ובתרבותיות הרשטיקית אופיינית בקולו הלירי החם.  

היצירה השלישית שגרמה לתשואות רבות בקרב הקהל היתה : ״בעלז״ ששר ילד/חזן/נער הפלא אורעד כץ ששר בצורה מדויקת להפליא כזקן ורגיל עם דינמיקה ורגש בקול פתוח ויפה, מן הסתם בעוד כמה שנים נשמע אותו על הבמות בעולם גם כחזן מהשורה הראשונה.  

היצירה הרביעית שמשכה את תשומת ליבי היתה : אב הרחמים שההכרה שלי ליצירה זו היתה מהביצוע האדיר של מוישה אוישר, ולתומי חשבתי מה לשי הצעיר וליצירה קשה זו, ואני מוכרח לציין שהופתעתי לגמרי! שי ביצע אותה בצורה מושלמת בגישה ייחודית משלו ללא חקיינות מיותרת, תוך שמירה על קצב ודיוק, אהבתי! (הטוקסידו ישב מעולה)  

והיצירה החמישית שגרמה לי לתחושת פורים כאן ושחג הפסח מתקרב היתה ״מחרוזת הפסח״ המטורפת שביצע סול זים, שהוא למרות גילו המופלג עדיין בשיא כוחו ובשיא עירנותו.  

רשימת היצירות שבוצעו בקונצרט:
פתיחה - התזמורת הפילהרמונית ומקהלת יובל
מלך רחמן - משה שולהוף בלחנו של הרמן ווהל ומקהלת יובל
אויפן וועג - שי אברמסון בלחנם של איציק מאנעגר/לסקובסקי/אוישר 
על הראשונים - נתנאל הרשטיק בלחנו של אוישר
מאמעלע - סול זים בלחנו של מיכאל פאריש
די נייע הורה (עם ישראל חי) - נתנאל הרשטיק בלחנם של אייב אלשטיין/אוישר
אב הרחמים - שי אברמסון בלחנו של אייב אלשטיין
שיבנה בית המקדש - כל החזנים בלחנו של ישראל שור
הפסקה
״בעלז״ - ילד הפלא אורעד כץ בלחנו של גקוב/אולשינצקי
היום הרת עולם - סול זים בלחנו של הרמן ווהל
דאס קעשעניוער שטיקעלע - משה שולהוף מחופש בלחנו של אוישר 
אמר אמר אמר רבי אלעזר - שי אברמסון בלחנו של אוישר
מחרוזת פסח - סול זים בלחנו של אוישר ושלו עצמו
וואס איז געוורען - משה שולהוף בלחנו של אייב בלשטיין
רחם נא - נתנאל הרשטיק בלחנו של יוסלה רוזנבלט
טוב להודות - כל החזנים בלחנו של האדמו״ר ר׳ חיים שאול ממודזיץ

תודה לחזנים, לילד הפלא, למקהלה, לתזמורת, לד״ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר סובול, למנחה שלומי גולדברג
ולמפיק מר יצחק ראשי שעובד ללא ראוותנות יומם ולילה למען עולם החזנות נדמה לי שהוא נשכח מרשימת התודות של המנחה,
וכמובן תודה ליהודה קלמן על הטרמפ ועל חווית החזנות ״ההדרן״ בדרך עם החזנים גרשון שטיין וברוך שטיינר.  (ולROPHIR אל דאגה ברכנו ברכהמ״ז בזימון.)
וכמובן תודה לאדם היקר שישב בשורה לפני ואכל ביסלי של אוסם באב הרחמים ששר אברמסון זה עזר מאוד להרמוניה. 
וליהודף הייתי שמח לו היית כותב ״לטעמי״ 

תוקן על ידי קולני ב- 16/03/2011 01:41:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 01:32 לינק ישיר 
אחד הקונצרטים המהנים ביותר של השנים האחרונות

כן, כך הרגשתי לכל אורך הקונצרט.
כל החזנים היו במיטבם, ואין שום צורך לדרג אותם...
זה לא הגמר של האח הגדול...
כיאה לקונצרט הצדעה למשה אוישר, כל החזנים נכנסו הייטב לאווירת המשחק,
וייתכן שגם פורים המתקרב השפיע לטובה.
מילה חמה לאורעד כ"ץ הנהדר, פעם קצת ירדתי עליו מעל גבי במה זו...
כל הכבוד, נתת הופעה מרשימה.
למרות הנסיון הכפול, שלא צלח, להיכנס לפלצט -  לא התבלבלת, לא איבדת את הבטחון,
עברת לשיר בצליל מלא ובצעת את "בעלז" באופן יוצא מן הכלל.
אני משוכנע שאם תשמור בשנים הקרובות על קולך, שעוד מעט קט יתחיל להתחלף,
ואם תשתלם ותלמד מוסיקה וחזנות ( ממורים לחזנות, לא מדיסקים...) -
עוד תהיה חזן גדול ומפורסם.
עלה והצלח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 00:33 לינק ישיר 

החזן אברמסון היה הערב מספר 1. אחריו היה נתי הרשטיק, למרות שבשיר האחרון הוא לא היה כל כך במיטבו. שלהוף היה לא רע. סול זים יש לו יכולות, הבעיה העיקרית שלו שרוב הזמן הוא מרעיש בלי שום טעם, אבל בשיר האחרון מחרוזת פסח כאשר הוא שר נורמלי הוא היה מדהים לסיכום הייתי מדרג את החזנים הערב: 1. שי אברמסון. 2. הרשטיק. 3. שולהוף. 4 סול זים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 00:27 לינק ישיר 

לילה טוב! היה קונצרט פשוט נהדר מבית היוצר של יובל , מעל ומעבר למה שצפיתי, החזן שוהלוף הראה שכוחו רב הן בחזנות והן במשחק, המוזיקאי הענק החזן סול זים באמירה האופיינית רק לו, למישהו יש מושג מאיפה הוא מוציא את הקול הזה? פשוט מדהים , נער הפלא אורעד כץ שביצע כזקן ורגיל את השיר בעלז, ברור שעדיו לגדולות. גולת הכותרת של הערב היתה לטעמי החזנים שי אברמסון ונתנאל הרשטיק, החזן הצבאי הראשי שי אברמסון הפתיע בגישה החזנית ובקולו הערב, בהחלט לא לחינם נבחר להיות החזן הצבאי ראשי, אברמסון כיכב בשיר אמר רבי אלעזר שכפי שאמר המנחה שהוא לא קטע קל אך ביצע אותו בצורה פנטסטית, והחזן לבית משפחת החזנים הרשטיק, החזן נתנאל הרשטיק שמזכיר את אביו נפתלי בשירתו הקלאסית והעדינה, חזנים רבים יכולים ללמוד ממנו שגם עם מגיעים לתוו גבוה לא חייבים לתת אותו בכל העוצמה אלא אפשר ברכות וביופי, תודה למנצח ד"ר מרדכי סובול על הקונצרט המושלם להצדעה למשה אוישר, תודה למקהלת יובל ולתזמורת הפלהרמונית הישראלית .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט ההצדעה למוישה אוישר הערב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext