בית פורומים עצור כאן חושבים

משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/3/2011 22:08 לינק ישיר 
משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן

ראיתי בעתון חרדי שאחד מגדולי ישראל אמר על הטבח באיתמר ורעידת האדמה ביפן שרואים פה סימני גאולה ואני שואל האם זה שמחפשים אצלנו משיח בכל צומת לא גורם לחוסר התקדמות בהמון בחינות אולי צריך לחשוב קדימה מה התוכניות לעוד שנים ואיך נהיה עוד 30 שנה אם חלילה לא יבוא משיח בינתים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 12:28 לינק ישיר 

בהקשר הזה,
הכוונה היא בראש ובראשונה לעבור את מסך השפה ביחס למי שאתה מדבר אליו.
אם כי ראוי לציין (אם כבר ניתנה לי הזדמנות לכך) שזו לא הסיבה ההיחידה בעיני, ולמעשה גם לא העיקרית, הסיבה העיקרית בעיני היא שהשיח ההלכתי גם משתמש במושגים היותר נכונים ומדויקים בהקשר הזה להלכה , וגם מגדיר את מימושם בפועל למעשה באופן נכון ומדויק יותר. (וגם שזו צריכה להיות "שפת האם" התרבותית של אדם יהודי אם אפשר כך שאם נמצאים בסביבה בה זה אפשרי צריך לשמוח על כך, ולא להכניס שפות זרות שבעצם אומרות את אותו דבר רק פחות נכון ומדויק )
אבל לצורך הענין גם מי שלא מסכים לכל המניפסט דלעיל, אם הוא רוצה להשפיע בחברה החרדית כדי לא לנקוט בגישה שאני מציע מסיבות פולטיות. (אם כי במצב כזה יתכן שיגלו שזו רק איסטרטגיה כך שזה לא יעזור ואולי יכעיס עוד יותר וצ"ע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 11:56 לינק ישיר 

לאישציפור

אולי תוכל להגדיר את המילה פוליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 11:46 לינק ישיר 

בכל מקרה נשארנו עם הפן הלא פוליטי שבעיצה הזו.
           בכל מקרה תודה על העיצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 11:34 לינק ישיר 

איש_ציפור
(זו עיצה  די פוליטית אגב, אבל לא רק)

ציף ציף,את הפוליטיקה שלך, תשאיר לעצמך.

זאת עיצה.

תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 27/07/2011 11:34:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 15:08 לינק ישיר 

יותם,
בהקשר הזה אני לא חושב שאפשר או צריך להשפיע מעבר להתנהגות שלך (מה שנקרא לתת דוגמא אישית).
ובכלל אני הייתי מגדיר את הדברים בלשון שמתאימה יותר לדרכי חכמים כמו : כבוד הבריות, דרך ארץ , כבוד האדם כנושא צלם א-להים וכד', שלהם יש תמיכה מובהקת במקורות (כמובן כאשר באמת יש להם תמיכה) , ולא בלשון הנפוצה בתרבות זרה ולעתים עוינת את המקובל בחברה שומרת תורה, שממילא סביר שיתקבלו פחות. (זו עיצה  די פוליטית אגב, אבל לא רק)
בנוסף לכך אני חושב שכדי להצליח צריך לברר עוד כמה ענינים, אבל אני לא חושב שכדאי לעשות את זה בפומבי, אם אתה רוצה אפשר במסר אישי.
                בהצלחה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 14:15 לינק ישיר 

לגבי הדברים לא נותר לי אלא לומר אישציפור יפה מאד אמרת אבל מה בצורה המעשית איך נאפשר הבעת דעות בצורה חופשית בציבור ולא בסתר מאחורי ניק איך נהיה מופת של זכויות הפרט ולא של רמיסתם בכל זה אינני איש של תשובות בשלב זה ואנו זקוקים יותר מהכל זה לעזרתו של זה לאחד כוחות ולהוביל לעתיד טוב יותר עם כמה שפחות נזקים בהוה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 10:59 לינק ישיר 

יהיאור,
תודה.
אם כי ראוי להבין שלמעשה זה כל הרעיון של ימי בית שני והנביא זכריה מדגיש אותו בפרט.
גם בפסוק שכבר הבאתי, אבל גם באופן כללי בכל הנוגע לבית שני , "מי בז ליום קטנות" בית שני מתחיל במצב גרוע בכלל ובפרט ביחס למי שזוכר את ימי הבית הראשון (והיו זקנים באותה עת שזכרו פיסית וגם אלו שלא מן הסתם שמעו סיפורים וכד'), אלא שדוקא ההתמודדות עם הקטנות עם הפחים הקטנים של היום יום, ולא מתוך איזו התלהבות עצומה (שלעתים מסמאת את העינים ומאפשרת לעקוף בעיות יסוד) של ניסים ונפלאות , היא הערובה היחידה לכך שכשנגיע שוב אל הגדולות לא נגיע להרס פנימי כפי שקרה בימי הבית ראשון .
                       הסכנה בזה היא שנשכח את המטרות הגדולות ונטבע בדברים הקטנים והקטנונים, וממילא יתחילו לפעול מנגנוני ההרס העצמי, וכפי שאכן קרה בשלהי ימי הבית השני (ובמובנים רבים קורה עד היום :-( ) דומני שהפתרון היחיד הוא ההכרה במורכבות המצב וליבון הקשר בין הדברים הקטנים והגדולים, וההשפעה ההדדית והמפרה שעשויה להיות בינהם, אם מבינים אותם באופן נכון.
                   אם שמים לב לכך יש במקורות בכלל ובחז"ל בפרט, לא מעט אבני דרך ללימוד כזה, דומני שימי בין המצרים הם ימים ראויים ביותר לעסוק בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 00:39 לינק ישיר 

איש ציפור
יפה אמרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 23:06 לינק ישיר 

אחי היקרים בשל הרצינות וההבנה העמוקה שהוצגה כאן על ידי רבים מוטלת עלינו החובה לא לשקוע בהזיות ולמנוע מכולם מלשקוע בהם לכן אליכם אקרא "אל תגידו יום יבוא הביאו את היום"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 13:53 לינק ישיר 

אולי יוסי איתן -העורך של העיתון החרדי החדש "ויהי אור"מנסה לעשות משהו בכיוון :

http://tomerpersico.com/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 12:09 לינק ישיר 

אה,
לא דיברתי על עוני פיסי בדוקא.
לשיטתך הגיע הזמן למחות על מחירי המצות שאמורות להיות לחם עוני שעולה פחות אך שוד ושבר הן עולות בדר"כ יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 12:03 לינק ישיר 

הרי אתה הוא זה שהבאת את הסימן הזה-"עני ורוכב על חמור" ובדיוק על זה נסיתי למחות בדברי( שהיו אירוניים אם לא שמת לב.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 11:56 לינק ישיר 

צענע,
בדיוק כנגד הגישה הזו דיברתי.
         התייחסות ל"סימנים" וכיו"ב כקובעי מדיניות.
             סימנים תשאירי לראש השנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 11:43 לינק ישיר 

לאישציפור

אתה מוחה על מחירי הקוטג'?

הרי אם המחירים ירדו העוני ירד והרי העוני הוא סימן שמשיח בפתח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 11:38 לינק ישיר 

המדרש מספר כי המשיח יושב בשערי רומי, ופותח וסוגר את התחבושות על פצעיו,
וממשיך המדרש החדש - אבל כל יום מתפלא מחדש למה הפצעים במקום להגליד גדלים וגדלים,
כשנכנס לעצכ"ח לברר אולי משם ידע- לפי התגובות באשכול על המשיח הבין
- הפצעים אומנם לא הגלידו, אבל  הוא כבר לא מתפלא, לפחות שלות נפש יש לו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext