| נשלח ב-18/3/2011 13:13 |
|
| |
הודעה חשובה לכותבים ולקוראים
כידוע לכולנו, הפורום עבר לפלטפורמה של בחדרי חרדים. אינני נכנס כעת לסיבות לכך, אבל מדובר בצעד של הבעלים של הייד פארק ולא של המנהלים. מאז המעבר, שהוא מצער לכשעצמו, ישנן תקלות רבות בהתחברות ובהעלאת הודעות. גם בענין זה פנינו להנהלת הייד פארק, וגם בענין החזרתו לפלטפורמה הקודמת. אמנם בענין השני עדיין ללא הצלחה, אבל מי יודע, אולי עוד ישתנו דברים.
בכל אופן, בענין התקלות, קיבלתי באישי את ההודעה הבאה:
... התקלות הן ברמה סבירה לחלוטין. העברת הפורום כולו לפלטפורמה אחרת היא ענין טכנולוגי לא פשוט, ונעשה כמעט בלי ניתוק של הפורום מפעילות, ומבחינתנו מדובר בהישג מבורך. אנחנו ננתק את הפורום ביום 18.3.11 בשעה 22:00, לשם עדכונים והעלאת גיבויים, ונחבר אותו מחדש ביום 19.3.11 בשעה 22:00. מדובר בשעות שהפורום לא יהיה פעיל ממילא.
כמובן שפניתי שוב וביקשתי שלא יעשו את העבודות הללו בשבת (אמנם יש לדון אם יש כאן מלאכת שבת ואיסור הנאה בדבר, אבל מכל מקום זה אינו ראוי), והסכמתי לניתוק ארוך יותר בימי חול. הדבר לא צלח.
אני מתלבט כעת מה לעשות. לדידי מדובר בעוד קושי בניהול הפורום, ומזמן הרגשתי שמצרים פה את רגלינו. הצעות בעבר להעברת הפורום לאירוח במסגרת אחרת לא התקדמו לשום מקום מעשי.
אשמח לקבל תגובות, אבל בצורה מעשית ולא דברים שאיננו יכולים לממשם, כגון הקמת אתר וכד' שאין מי שיחזיק אותו. גם איני חפץ בסתם ביקורת על הבעלים. התארחנו כאן חינם שנים רבות וקיבלנו שירות, וסוף סוף זכותם לעשות בממונם כרצונם (אמנם כבר העלנו באשכול ישן שיתכן והתוכן של הדיונים שייך לכותבים. לינקי?).
אני לכשעצמי חושש מאוד להמשיך לנהל פורום שכל כולו מופעל מבחינה טכנית בשבת, באיסורי תורה ממש. אשמח לקבל עצות גם בזה, אם כי אני נוטה לחשוב שיש כאן מנהלי משנה שיוכלו להפעיל אותו בלב יותר שקט. ואיני מזלזל בשכר על הפרישה, שלעתים גדול יותר.
בשורות טובות,
מיימוני
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 10:17 |
|
| |
תודה על התשובה המפורטת.
|
| נשלח ב-23/3/2011 10:04 |
|
| |
דייר
אילו היית קורא בחוקת הפורום היית רואה שאכן יש בקשה/תקנה לא לכתוב את שם השם אלא בהחלפות, כגון ק' במקום ה' וכיו"ב.
לגבי מחיקה במחשב, מסתבר שאין בזה איסור, וכבר היה אשכול בנידון.
שמעתי עם זאת שיש בעיה בצגים החדשים יותר מסוג LED. הטעם הוא כזה: בצג LCD ובאלו שקדמו לו, התצוגה מתחדשת בכל רגע. בעיני האדם זה רציף. המבין באלקטרוניקה יודע שהתצוגה מתחדשת כך וכך פעמים בשניה. לכן מחיקה של השם מן המסך, או העברת דף שמעלימה אותו, היא רק גרמא. זאת גם אם נחליט שכתיבה על גבי צג שמה כתיבה.
אבל בלדים זה כבר אחרת. כאן, לפי מה ששמעתי, התצוגה נשארת ולא מתחדשת, עד שנותנים הוראה למחשב להציג משהו אחר או שסוגרים אותו והמסך נכבה. לפי זה, האם יהיה איסור למחוק את השם בצג לד, או אפילו להעביר דף?
זה כבר ראוי לאשכול בפני עצמו...
עוד הערה אחרונה. בעבר, לפני היות הלדים, כתבתי שלדעתי הבעיה אינה משום שם ה' המתנוסס בצג - למרות שיש מי שמפריע לו, כמוני - אלא בכך שיהיה מי שידפיס את הדף ואז באמת יודפס שם ה' על נייר, ובזה יש חששות שמא לא יגיע לגניזה וכיו"ב. אמנם זו אחריותו של המדפיס, אבל עדיין אולי יש כאן איזו רמה של לפני עוור? ומה שבידנו לתקן, נתקן. וכן נהוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 09:48 |
|
| |
אכן כל דבריו דברי אלוקים חיים
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 09:39 |
|
| |
דייר מה רצית שימחקו את שם ה'? תראה כמה מתוחכם הסוס- הבטיח שלא ימחקו אותו 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 08:30 |
|
| |
סתם הערה למנהלי הפורום לא מפריע לכם ששם ה' נכתב במלואו בכל מיני תגובות פה לא יודע מה אתכם אבל לי זה צורם בכל זאת קצת כבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 08:25 |
|
| |
.
תוקן על ידי אתרהדוס ב- 23/03/2011 09:13:00
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 07:23 |
|
| |
סוסרטי
טול איקון ירוק על השיפור הניכר בסגנון. זו עדיין כתיבה חדה מאד, אבל קבילה בהחלט.
לגבי השאלה עצמה, הקשר שלנו לאלוקים הוא מסוג שונה מזה שיש לנו לבני אדם, שהם חלק מהעולם. קל יותר להטיל ספק במציאות אלקים מאשר במציאותו של השולחן שעליו מונח המחשב שעליו אני כותב. את זה האחרון אפשר למשש, אפשר להישען עליו. הישענות על אלקים (ויש כזה ביטוי) שייכת לסוג אחר של יחס.
ולגבי טיבו של הר"ג ע"ה, איני סבור שהיה "מקורי באופן חד פעמי" ובוודאי לא "פלא הדורות". לי אישית הוא שימש בתור רבי מובהק כיון שלימדני "לומר סברה". זה יוצר אצלי חיובים מסוימים כלפיו, וגם רגשות. אני משער שגם לך יש או היו רבנים שלגביהם הרגשת כך. זה דבר טוב מאד, לדעתי. גם אם מגיע שלב כלשהו בחייך שבו אתה מסתכל אחורה ומתחיל לתהות אם לא טעית או הוטעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 00:55 |
|
| |
למאי
צודק!
ומי שלהבדיל זוכה להתגלות, איך ידע שזו התגלות ולא דמיון?
ואולי בכלל חיברתי הכל בעצמי כדי ליצור חידה מעניינת שתשמש אחר כך כמשל לחוסר הודאות של עולמנו?
נאהויעך (מקוה שלא טעיתי באיות)
ברוך הבא אל הפורום!
זו אכן השאלה שמתבקש להפנות אל הספקן. ובספר יפה שכבר הומלץ בעבר על תולדות הספקנות מחלק המחבר בין ספקנים שמתיימרים לדעת שהכל מסופק לבין אלו שאפילו בזה הם מסתפקים. אני שייך לסוג השני.
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 23:45 |
|
| |
רגע, מניין לכם שאתם מדברים עם 'מיימוני' המקורי, אולי הפורץ האלמוני השיג דווקא את הקוד לניקו של 'מיימוני' ולא לניק של 'מנהלי משנה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 22:32 |
|
| |
מיימוני, תנוח דעתך. החיקוי המוצלח והיצירתי של סגנונך על ידי פותח האשכול, מעיד על עצמו בבירור שנעשה בכשרון על ידי אחד מיושביו וחכמיו הקבועים של אתרא הדין ברוח ימי הפורים ובכדי 'להנות בהם בני אדם', ולא על ידי 'פורץ' מסתורי שאין לו בעולמו אלא היזק וזדון.
תוקן על ידי ממyמקים ב- 22/03/2011 22:52:41
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 21:59 |
|
| |
מימוני כתב:
זה ממש מזכיר את מצבנו בעולם הזה. רק ספקות. רק ספקות. יש ודאות חלקית בלבד ------------------------------------
היש לך וודאות בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 20:10 |
|
| |
לכולם
רציתי להרגיע את מי שהיה מודאג, כמוני. אחד ממנהלי המשנה הודה בתיבה האישית שחמד לצון. והוא גם הבטיח מהתלה לשנה הבאה. אז תתכוננו.
אמנם, לאחר הודעתו של זרזיר מתנים, התחלתי לדאוג מחדש. אולי זו פריצה בתוך פריצה?
זה ממש מזכיר את מצבנו בעולם הזה. רק ספקות. רק ספקות. יש ודאות חלקית בלבד.
ייזכר האשכול הזה בתור דוגמא לכך שלעולם אי אפשר להחלץ מספקות. גם כאלו שהם מתוך המערכת ולא מחוצה לה (איננו חוששים ששד רע או רובוט מטריקס שיכפלו אותנו ואנו באמת במעבדה שלהם. אנו כן חוששים שמא דברים אחרים שאנו בטוחים בהם הם טעות, כגון כל מה שנקלט במוח שלנו מפני שהוא רק דבר פיזיקלי).
זרזיר
ברוך הבא ומה פיקחית הודעתך.
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 16:16 |
|
| |
איך תנוח דעתך, הלוא אם העלית חשש מפני פורץ, הרי יוכל אותו פורץ לפרוץ לניק אחד ממנהלי המשנה הידועים ולשגר לך הודעה פיקטיבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2011 22:43 |
|
| |
תודה לכל התומכים והמגיבים.
מה שמפריע לי אינו הבדיחה. אילו ידעתי שזו בדיחה, ניחא. זה היה חיקוי מצויין של סגנוני עד שחשבתי שזה משהו שכתבתי לפני זמן רב.
אמנם בדבר אחד טעה המחבר וייחס לי מעלה שאין לי. כמו אותו התנא שאמר ששנא את הרבנות (=משרה של חשיבות ושררה) אך לאחר שהתרגל, היה משליך קומקום על מי שירצה ליטול אותה ממנו, גם אני התרגלתי לאחריות ולזכות של הפורום, ולא הייתי סוגרו ולא הייתי מוותר עליו...
אז מה כן מפריע לי?
הספק: מי הוא זה ואיזה הוא שעשה את המעשה הזה. אם זה אחד ממנהלי המשנה שלנו, אז יש לנו בדיחה של פורים. אך אני חושש שמא פרץ אי מי את הסיסמה של מנהלי משנה וניצל אותה לצרכיו. ומה שיוכל לעשות פעם אחת יוכל לעשות שוב. וכפי שפרץ לזו, יוכל לפרוץ גם לאחרות. ואם כן, אנה אנו באים?
לכן אני מבקש ממי שעשה (ולא ממי שיעמיד פנים שהוא הוא כמו רבי חייא ושמואל הקטן) שיכתוב לי באישי ויניח את דעתי. ואני אבשר זאת לכולם (בלי זהות האלמוני).
|
|
|
|