ודאי שאני איני רוצה בכך ולא קס"ד שכך רצו חכמי הגמרא, אלא שאם היו מסתפקים בעד דלא ידע ולא עד בכלל, איך הגיעו לכך גם באותה פעם לא רצויה, וגם לשנה הבאה לא רצה לחזור על התסריט כי לא בכל יום אתרחיש ניסא (כלומר שגם לשנה הבאה היה חשש שיגיעו שוב למצב דומה...)
נשלח ב-20/3/2011 01:19
חכמה = לימוד
בינה = מחשב,
דעת = חיבור בין החכמה לבינה בכדי לדעת,
נשלח ב-20/3/2011 01:16
פרזנט, אני צריך למנות אותך לדובר. (אם כי אתה שוב טועה...)
ירוחם, בימינו להיקרא "איש רוח" זו לא מחמאה גדולה. בכל אופן באשכול על אדם הראשון, הסברתי שם את ההבדל בין חכמה לדעת. (בקצרה דעת היא חיבור בין השכל ובין המציאות, בהקשר הנידון, ברגע בו מתערער הקשר שמאפשר הבחנה בין ברוך מרדכי וארור המן, אין צורך עוד לשתות, אם כי לפי זה יש רבים מדי כיום, שכל השנה מצויים במצב כזה.... :-( )
נשלח ב-20/3/2011 01:10
אני מניח שהוא מתכוון משהו כמו ידיעה במובן של הכרה, הזדהות והתחברות עמוקה עם פיסת הידע ("ידיעה שבלב"). כמו 'ידיעת הא-לוהות' שזה אי אפשר להשיג באופן לוגי (ויעידו ויכוחיי הארוכים עם mdabraham) אלא ב"ידיעה שבלב". שזה שיכור לא יכול להשיג, כשם שאינו יכול להתפלל.
נשלח ב-20/3/2011 01:06
אתה איש רוח. אולי תפרש חידתך?
נשלח ב-20/3/2011 00:59
לא , לא התכוונתי לכך.
נשלח ב-20/3/2011 00:57
איש האם כונתך כי ח"ל כשכתבו ידע- התכונו -והאדם ידע את חוה אשתו? תמיהני?
נשלח ב-20/3/2011 00:53
אם מבינים מהי ידיעה הקושיא הזו בטילה מעיקרה. (רמז: ידיעה אינה ידע בטח שלא במובן הטכני של המילה.)
נשלח ב-20/3/2011 00:49
אני התייחסתי אליו כאפלטון והוא רואה עצמו כאתון...
נשלח ב-20/3/2011 00:42
אני זכר- לא אתון. לא מבקר בברים
נשלח ב-20/3/2011 00:37
ירוחםשמ
30 ש"ח? רואים שכבר מזמן לא היית בברים (-:
נשלח ב-20/3/2011 00:27
ירמיהו פורים שמח נו ואתה רוצה או סל"ד שהגמרא רצתה שיהודים יגיעו למצב שישחטו אחד את השני- זה הגיוני בעיניך?
צענע השיכור לפחות היה מודע שאם יראה 4 הוא יפסיק- אם היה שותה עוד כמה כוסיות היה רואה 6
יהודי מכובד ונשוא פנים יצאה מסעודת פורים מבוסם לפי ההלכה שלך- נכנס למכונית והחל לנסועה. צורת נסיעתו עוררה את חשדו של שוטר, עצר אותו ושאל- מאיפה כבודו בא? -מסעודת פורים -ומה שתית שם? -חצי בקבוק קוניאק חצי בקבוק ויסקי- כמה כוסות וודקה. וכמה בירות. - אדוני אני מבקש לבדוק אותך, תנשום לתוך המכשיר הזה. - מה? אתה לא מאמין לי" השיב נעלב
נוכח הסיפור עם האתון כך היה. אתון נכנסה לפאב ובקשה כוס בירה, -קיבלה שאלה כמה זה עולה? 30 ש"ח השיב הברמן אומר הברמן לאנשים - בחיי זה הפעם הראשונה בחיי שנכנסת הנה אתון לשתות בירה! אמרה האתון- במחירים כאלה זו גם הפעם האחרונה.
נשלח ב-19/3/2011 23:09
אגב בארים, ובפורום פילוסופילי זה
רנה דקארט נכנס לבר. ברמן: "תרצה בירה?" דקארט: "אני לא חושב" ונעלם כענן אבק...
(אפלטון ואתון נכנסו לבר)
נשלח ב-19/3/2011 22:58
"את לא אוהבת את הבדיחות שלי- אבל פורים היום אדם ישב בפאב ושתה- שאל אותו חברו מתי אתה יודע להפסיק? השיב - פשוט אתה רואה את שני אלו ליד השולחן הסמוך? אם אראה אותם ארבעה אפסיק. אמר לו חברו- אתה יכול להפסיק יושב שם רק אחד"
לירוחם
דווקא הבדיחה הזאת מוכיחה את טעותך. רק האדם השני שישב מול השיכור ראה את המציאות כהוויתה..
השיכור עצמו היה כבר במצב של עד דלא ידע.
כלומר השיכור אף פעם לא יכול להבחין מתי הוא עד ומתי הוא עד בכלל כי לעיתים כשנדמה לו שהוא רק שמח הוא כבר בעצם בשלב הבא ורק הנוכחים הפכחים שסביבו יוכלו לדעת..