בית פורומים עצור כאן חושבים

הצימחונות לאור ההלכה והמוסריות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2011 08:28 לינק ישיר 
הצימחונות לאור ההלכה והמוסריות

לחכמי הפורום שלום רב! לאחר קבלת אישור כתיבה בפעם הראשונה כדין כל ניק חדש (ותודה למימוני על הטיפול המהיר והיעיל) הריני להביא לפניכם דו"ד בנושא הצמחונות
לפני זמן מה נתוועדנו לפונדק אחד אני וידיד שלא נתראינו זמן רב, תוך כדי השיחה נתחוור לי שידידי נהפך לצמחוני וכדרכו של עולם נתגלע בינינו ויכוח עז ומרובה צדדים.
אמרתי להציג בפני חברי הפורום את עיקרי הדו"ד ואשמח ללבן את הנושא עד תומו
א.לפי המוסריות
1. האם יש לנו בעלות על החי שאנו משתמשים בו לצרכינו(לכאורה כולל גם לצורכי עבודה)
2.האם יש לנו זכות לצער ולהרוג אותם לאכילה ועורות
ב.לפי ההשקפה היהודית
הדעה הרווחת הינה שהקב"ה שברא את החי הכל ברא לצורכינו והוא הוא התיר לנו לעבודה ולמאכל(לנח אחר המבול) נוסף על זאת טעם הרמבן בביאורו על הפסוק שמתיר את אכילת הבשר לנח -מכיון שנח הציל את החיות והן חבות לו הכרת הטוב.
ידידי טען שאע"פ שהותר התורה מצפה מאיתנו להיות יותר מוסריים ולא להיזדקק לבשר והביא ראיה לשיטתו שהתורה בכמה ענינים ירדה לדעת בנ"א והתירה דברים מסוימים אף שציפתה מאיתנו להיות מרוממים יותר כגון פוליגימיה יפת תואר וכ'ו
ולכאורה אם כדבריו הרי כבר היה אסור לאכול בשר לפני נח ולמה חזרה התורה והתירה? ואף לדברי הרמב"ן קשה וכי משום הכרת הטוב אוכל לרצוח חיות? ולדברי המדרש שנח הציל את עוג יותר לנו לאכול את צאצאיו או הצלת אדם ממות תתיר לך לקחת אותו לעבד אלא ע"כ האיסור טרום נח היה מטעם אחר!
ועוד קושיה שנתקשיתי לאחר הויכוח: 3. כל בר דעת מבין שאין שום זכות שבעולם לגרום רעה למאן דהוא מחמת אמונותי, לדוגמא: אם אאמין באמונה שלמה שחיבים להרוג כל מי שהולך עם חולצה צהובה בוודאי שאין לי זכות  לעשות זאת, השני אינו מחויב שום דבר לאמונותי ואין לי שום היתר להכריח אותו לנהוג לפי רצוני. א"כ גם אם אנו מאמינים שהבורא נתן לצורכינו את החי מה זכותינו לעשות בהם כפי דעותינו ?שמא והיה לה פה לבהמה היא לא הייתה מסכימה איתך(לעצמי הנני בטוח שנבראה לצורכי אך אינני יכול לפעול על השני ללא דעתו)  ואיך התורה התירה לנו להחיל את אמונתינו בכח הזרוע על ישויות אחרות (זה העניין נקשר גם לעמלק והקורבנות וחיובי מיתת בי"ד אך בטוחני שכבר דנו בעבר בסוגיות היסודיות הללו ) 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2017 08:27 לינק ישיר 

על קונטרס 'קברות התאוה - תורת הצמחוני'

https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=7&t=34621&sid=429e3ee7fe4093280d7fe63b38871cb6

תוקן על ידי ספרן ב- 27/06/2017 08:32:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2012 08:27 לינק ישיר 

>עזרא זוהר, חרדי מיפו, החליט להקים את הארגון הראשון במגזר להגנה על זכויות בעלי חיים - "בחמלה".

השלב הבא: הסברה בבתי כנסת ובבתי ספר<

השלב שלאחרי השלב הבא: הסברה לחילונים על זכויות אנשים מתים.

והשלב שלאחרי השלב הבא שלאחרי השלב הבא: הסברה בישיבות ובחיידרים על זכויות אנשים חיים.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 30/10/2012 08:41:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 17:35 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2011 21:06 לינק ישיר 

מקס
אכן הצדק איתך

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2011 20:38 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס המותר בפיך-- נבילה אסורה בפיך.

ירוחם: שבוע טוב לך   

עור ממין המותר בפיך, ולכן מותר נבלה וטריפה,

(אתה מזכיר לי את עםארצות של תלמידי ר' ,,,,,,,, שלא רוצים תפילין מעור של בהמה מסוג זבו כי אין עליו מסורת)

תוקן על ידי maxmen ב- 02/04/2011 20:42:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 18:08 לינק ישיר 

מקס
המותר בפיך-- נבילה אסורה בפיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 17:59 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
צריכים לתת ישכ"ג למקס על עבודת השחזור שעשה שהחזיר עטרת פורומים לישנם- לאחר החורבן שעשה אותו טרול אלעז

תודה לך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 17:58 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס נראה לי קצת מוזר. תפילן אסור לעשות רק, מעור בהמה המותרת לאכילה.

שבת דף כח עמוד ב

ואלא הא דתני רב יוסף: לא הוכשרו במלאכת שמים אלא עור בהמה טהורה בלבד, למאי הלכתא? לתפילין. תפילין? בהדיא כתיב בהו +שמות יג+ למען תהיה תורת ה' בפיך - מן המותר בפיך. אלא לעורן.

מותר נבלה מבהמה, כל המותר בפיך מותר ולאו דווקא שחוטה כדין, אפי' טריפה מותרת

תוקן על ידי maxmen ב- 01/04/2011 17:58:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 17:24 לינק ישיר 

מקס
נראה לי קצת מוזר. תפילן אסור לעשות רק, מעור בהמה המותרת לאכילה.

שבת דף כח עמוד ב

ואלא הא דתני רב יוסף: לא הוכשרו במלאכת שמים אלא עור בהמה טהורה בלבד, למאי הלכתא? לתפילין. תפילין? בהדיא כתיב בהו +שמות יג+ למען תהיה תורת ה' בפיך - מן המותר בפיך. אלא לעורן.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/04/2011 17:25:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 14:04 לינק ישיר 

סיפר לי חבר שמישהו מצפת הזמין אצלו תפילין לבנו, אך ורק שיקח את העור מבהמה נבלה ביער,

החבר אמר לו שאין סיכוי שימצא דבר כזה,
בקיצור האיש הסתובב חודשים בגליל לחפש נבלה שעוד לא הסריחה וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 08:13 לינק ישיר 

עזרא זוהר, חרדי מיפו, החליט להקים את הארגון הראשון במגזר להגנה על זכויות בעלי חיים - "בחמלה". השלב הבא: הסברה בבתי כנסת ובבתי ספר

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1223363.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2011 23:37 לינק ישיר 

צריכים לתת ישכ"ג למקס על עבודת השחזור שעשה שהחזיר עטרת פורומים לישנם- לאחר החורבן שעשה אותו טרול אלעז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2011 13:34 לינק ישיר 

ץ

תוקן על ידי maxmen ב- 28/03/2011 13:35:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 15:56 לינק ישיר 

גם כאן מתאים המילים הראשונות בקטע הזה http://www.youtube.com/watch?v=0pdVWmFMc8Y

מהסרט "אוהב אותך ניו יורק"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 15:28 לינק ישיר 

ירוחם: תודה

אני התכוונתי לגמ' הזה,

תלמוד בבלי מסכת קידושין דף פא עמוד א

הנך שבוייתא דאתאי לנהרדעא, אסקינהו לבי רב עמרם חסידא, אשקולו דרגא מקמייהו, בהדי דקא חלפה חדא מנייהו נפל נהורא באיפומא, שקליה רב עמרם לדרגא דלא הוו יכלין בי עשרה למדלייא, דלייא לחודיה. סליק ואזיל, כי מטא לפלגא דרגא איפשח, רמא קלא: נורא בי עמרם! אתו רבנן, אמרו ליה: כסיפתינן! אמר להו: מוטב תיכספו בי עמרם בעלמא הדין, ולא תיכספו מיניה לעלמא דאתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצימחונות לאור ההלכה והמוסריות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext