בית פורומים בחדרי חרדים

מגחכים על הרבי מחב"ד ב'טיש' בסאטמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2011 02:15 לינק ישיר 
מגחכים על הרבי מחב"ד ב'טיש' בסאטמר

בחצרות חסידיות רבות מקדישים את 'טיש' פורים להצגה משעשעת, במעמד האדמו"רים והחסידים. בחצר אחד הפלגים של חסידות סאטמר בחרו להעלות הצגה שפלה עם טעם רע במיוחד, כאשר אחד החסידים עלה (בנוכחות האדמו"ר) בכדי לגחך על הרבי וחסידות חב"ד.

על גבי שלחן גדול במרכז בית המדרש הוצב סטענדר שכוסה בדגל משיח, עליו נעמד חסיד שפתח בחיקויים על הרבי.

"יש מנהג לקיים הצגות ומערכונים, גם בנוכחות אדמו"רים, במהלך חג הפורים, אלא שכאן נראה שנחצו כל הגבולות", אומר לשטורעם אחד מחשובי חסידות סאטמר בניו יורק, "הרגשתי בושה למראה המחזה שהשפיל בעיקר את יושבי בית המדרש שצפו וגיחכו".

מדובר בפלג מהרז"ל שליט"א מסאטמר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 02:18 לינק ישיר 

מה לעשות, זה חמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 02:22 לינק ישיר 

מדובר באותו פלג של סאטמאר שאין כוחם אלא בזלזול באחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 02:25 לינק ישיר 

היתה הרבה ביקורת פנימית. הזקנים פניהם חפו. גם דיברו על חשש קפידא. שמועות שהאדמו"ר יוציא מחאה.

במקום שזה מתחיל כך מחר יצחקו על המהר"ל ומחרתיים על האר"י  ובסוף רבן ידקרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 02:29 לינק ישיר 

לא בסדר וגם לא מצחיק.
אבל מי שאשם יותר מכל במצב שנוצר, שזה לגיטימי כמעט בכל מקום לשים את חב"ד ללעג ולקלס, הם חסידי חב"ד בעצמם. 
מבלי להכנס לויכוח העקרוני שקטונתי לקחת בו חלק אבל כמה שאלות על ההתנהלות אני כן אשאל.
 גם אם נניח ואתם צדקתם בכל מעשיכם והחולקים עליכם טעו אנושות, למה נוצר הרושם שבעיני חסידי חב"ד ההיסטוריה של עם ישראל מתחילה רק מימי בעל התניא, והתורה ניתנה רק לרבי האחרון זצ"ל?
הרי מי שנכנס היום לבית חב"די רואה שרוב ארון הספרים מורכב מליקוטי: אגרות, שיחות וכו' ושאר תורת הרבי זצ"ל
מה עם כל הספרות התורנית בת למעלה מ3000 שנה?
 אין עוד פלג או עדה שמתבדל כל כך משאר ארון הספרים היהודי.
למה כל דבר תורה מאת חסיד חב"ד כמעט תמיד יהיה משהו מהרבי האחרון?
למה הכל חייב להיות נבדל, בכל תחומי החיים? הרי לא באתם מארץ אחרת, ולא מעדה אחרת משאר אחינו האשכנזים.

ובעיקר, אם אתם לא משחיסטים, למה אין פרסום חב"די רשמי שמעז לכתוב זצ"ל לאחר שמו של הרבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 03:42 לינק ישיר 

"מדשתיק שמע מינה דניחה ליה" - עצם זה שהאדמו"ר לא קם באותו הרגע ויצא משם, מראה שהוא מסכים עם תוכן ההצגה.

אוי לה לאותה בושה, אוי לה לאותה כלימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 09:19 לינק ישיר 

זו הוכחה שהאדמו"ר שלהם הוא בסה"כ בובה. כל אדם בעל שיעור קומה רוחני היה קם ויוצא כאות מחאה על זלזול באחד מגדולי ישראל.

זה ש"האדמו"ר" שלהם לא עשה את זה מלמד אותנו:

1) הוא בסה"כ בובה שלא משפיע בכלום על מה שקורה בבית מדרש שלו.
2) שוהא עוד ליצן קטן שבמקרה הצליח להידחק לכסא הגדול שאבא שלו השאיר אחריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 09:25 לינק ישיר 

ושבפעם הבאה מגיע חסיד סאטמער לבית מנחם בכפר חב"ד או ל 770 לבקש צדקה על מליון סיבות (דבר שקורה מידי יום...) תזכרו לכם את המראות האלו ותפעלו בכיוון הנכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 09:50 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:
לא בסדר וגם לא מצחיק.
אבל מי שאשם יותר מכל במצב שנוצר, שזה לגיטימי כמעט בכל מקום לשים את חב"ד ללעג ולקלס, הם חסידי חב"ד בעצמם. 
מבלי להכנס לויכוח העקרוני שקטונתי לקחת בו חלק אבל כמה שאלות על ההתנהלות אני כן אשאל.
 גם אם נניח ואתם צדקתם בכל מעשיכם והחולקים עליכם טעו אנושות, למה נוצר הרושם שבעיני חסידי חב"ד ההיסטוריה של עם ישראל מתחילה רק מימי בעל התניא, והתורה ניתנה רק לרבי האחרון זצ"ל?
הרי מי שנכנס היום לבית חב"די רואה שרוב ארון הספרים מורכב מליקוטי: אגרות, שיחות וכו' ושאר תורת הרבי זצ"ל
מה עם כל הספרות התורנית בת למעלה מ3000 שנה?
 אין עוד פלג או עדה שמתבדל כל כך משאר ארון הספרים היהודי.
למה כל דבר תורה מאת חסיד חב"ד כמעט תמיד יהיה משהו מהרבי האחרון?
למה הכל חייב להיות נבדל, בכל תחומי החיים? הרי לא באתם מארץ אחרת, ולא מעדה אחרת משאר אחינו האשכנזים.

ובעיקר, אם אתם לא משחיסטים, למה אין פרסום חב"די רשמי שמעז לכתוב זצ"ל לאחר שמו של הרבי.

אתה מזכיר לי את הגוים שמאשימים את היהודים באנטי שמיות, הרי, הם בוחרים להתלבש שונה, להתנהג כיהודים.......

אהבה אף לא הייתה הצד החזק של סאטמר. אולי נבקש מיודעי דבר חבדניקים בפורום לספר לך מה עשו פעם לר' פיניע קארף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 09:55 לינק ישיר 

הפלג שקוראים לעצמם סאטמר זהו הפלג המוכר יותר בשם זאלונים שכל סדר יומם הוא רק לחרף ולגדף בלי שום חשבון מכאן צמח יוסף90/בן חוה/נפל וחבריהם. לא פלא למה כל האשכולות והתגובות שלהם עוסק רק בהתקפות ובעיקר נגד גדולי וצדיקי הדור. תיכף יבוא התקפה על דבריי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 10:00 לינק ישיר 

ולחסידי חב"ד היקרים אני מציע לכם לא להתרגש מהקבוצה השולית הזו הם לא מייצגים את סאטמר. את סאטמר האמיתי פגשתם לפני כמה חודשים בעת שהאדמו"ר התארח בבית חב"ד באחד המדינות באמריקא. חסידי חב"ד יודע כלל גדול בתורה: הכל לפי המבייש והמתבייש !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 10:49 לינק ישיר 

מי שלא מכיר את ההלוך ילך בחצרות האדמורי"ם בפורים עדיף שילמד פרק לפני שהוא מגיב.
יתכן שבמקרה הזה זה היה קצת בוטה מדאי, אבל בכל חצרות האדמורי"ם שרפי מעלה
 גם מדור העבר הרשו לעצמם בפורים 'לתת בראש' 'ולסגור חשבון' עם הרודפים והשונאים
למיניהם.

במה דברים אמורים בכל החסידויות שהיו כל השנים נרדפים ומושפלים ע"י סאטמאר, אבל
זה שהרודפים ממשיכים לרדוף וללעוג גם בפורים לקורבנותהם?

אם המחזה היה עוסק ברודפים שלהם מהפלג השני הדברים היו מתיישבים על הדעת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 10:52 לינק ישיר 

היה פעם מדען גדול ששלח לרבי מולובביץ' זצ"ל, מכתב בענייני אמונה וחזרה בתשובה. חלק מהמכתב היה התפלמסות עם הרבי בענייני היקום וויכוח הל תפיסת הדת מול המדע.
הרבי ענה באריכות על ענייני הדת, אך לא הגיב לעניין המדע. אותו מדען הסיק מכך , שלרבי אין תשובות והמדע ניצח.
לאחר זמן, המדען שב ליהדות. באחת הפעמים ענה לו הרבי אחד לאחד על הויכוח מאז וסתר את כל הטענות שכתב המדען בזמנו. הפריך אותן והפכן לחלוטין.
המדען ההמום שאל . מדוע לא ענית לי בזמנו? אמר לו הרבי "התפקיד שלי הוא לקרב יהודים, לא להתווכח איתם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 10:56 לינק ישיר 

זה לא פעם ראשונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 11:01 לינק ישיר 

מלח_דק

עד כמה שידוע לי חב"ד כן כותבים על רבם האחרון זצ"ל. בדרך כלל הלשון הוא "זצוקלל"ה נבג"מ זי"ע". אלו שלא כותבים כך, זה המשחיים, שאמונתם גובלת בכפירה ממש. וכבר כתבתי על זה כמה פעמים בפורום

וכן בבתים של אנשים שפויים, ארון הספרים מלא בספרים לא רק של חב"ד.

ובפרט אצל אברכי כולל ומגידי שיעורים, רוב הארון מלא בספרי הגר"ש רוזובסקי וכדומה.

ולא שיש לי משהו איתם. רק כתבתי את הידוע לי

תוקן על ידי פשעטל ב- 27/03/2011 11:11:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2011 12:00 לינק ישיר 

רב_זלמן כתב:
הפלג שקוראים לעצמם סאטמר זהו הפלג המוכר יותר בשם זאלונים שכל סדר יומם הוא רק לחרף ולגדף בלי שום חשבון מכאן צמח יוסף90/בן חוה/נפל וחבריהם. לא פלא למה כל האשכולות והתגובות שלהם עוסק רק בהתקפות ובעיקר נגד גדולי וצדיקי הדור. תיכף יבוא התקפה על דבריי

לא התקפה ולא גיחוך, תיעוד בבקשה

תוקן על ידי בן_חוה ב- 27/03/2011 12:00:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגחכים על הרבי מחב"ד ב'טיש' בסאטמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext