היה לי הזכות והתענוג להשתתף בשבת שעברה (שמיני) בחנוכת הבית חב"ד החדש וסיום ס"ת בבייז'ינג-סין. החזן הלפגוט התפלל לעמוד מעריב ליל שבת וכן מוסף. כנראה שמשום שזה ביכנ"ס חסידי השתדל מאד לא לחזור על מלים באמצע התפלה. אבל בערב לפני מעריב אמר את רזא דשבת של פינטשיק וכן לפני מוסף אמר את אב הרחמים (קהילות הקודש שמסרו נפשם) של מלבסקי ובשילוב עצמאי. לאחר ששמעתי אותו הגעתי למסקנא שכל אלו שיש להם לקנטר עליו זה רק משום "ויקנאו בו אחיו". פשוט לא להאמין היכולת והטיב שלו.
איך אמר שם אחד? הסיבה היחידה שמשה קוסוביצקי כ"כ מפורסם היא רק משום שהוא היה לפני הלפגוט.
נשלח ב-7/4/2011 18:59
לא הבנתי מה ההשוואה של הלפגוט לקוסוביצקי. קוסוביצקי, חזן ראוי לשמו על כל המשתמע, מעולה למייבינים בחזנות. להלפגוט יש את הכישרון להאהיב את החזנות על שכבות רחבות בדור יתום זה, ועל כך - יבורך. הוא היה אחד החזנים הראשונים שמשכו אותי עצמי להתוודע לעולם המופלא של החזנות.
אדון מבוטל צודק במאה אחוז !!!
לולא הלפגוט לא היו נחשפים לחזנות אותם אלפים שנחשפו בזכותו לעולם הכל כך מופלא של החזנות, ודרכו הגיעו לשמוע את החזן משה קוסוביצקי.
ואם כך ניתן לומר בבטחה :
איך אמר שם אחד? הסיבה היחידה שמשה קוסוביצקי כ"כ מפורסם היא רק משום שהוא היה לפני הלפגוט.
מבוטל : את התשלום על ההצלה ניתן להעביר לי באישי.
אגוטענשעבאס
נשלח ב-1/4/2011 11:12
למבוטל - אם שינית דעתך. אחל'ה. אם היית משתתף במקהלה של מוישה קוסביצקי או בכלל שומע אותו מתפלל, אז... אני גם שמעתי, גם הייתי במקהלה עם עוד טובים בימינו. הייתה לי הזכות. כנראה שלעולם לא תבין מה זה מוישה חזן.
נשלח ב-1/4/2011 03:09
רבותי, עם כל הכבוד לויכוח ולחוסר הבנה בחזנות בכלל ובחשיבותו של קוסביצקי כחזן בפרט- עדיין אסור להוציא מילה כמו עפרא לפומיך על אף יהודי.
כשאתה בא ל"חנך" לו על הגזמה ביחס לחזן כלשהוא, אתה מגזים פי עשר בקללה נמרצת?
נשלח ב-31/3/2011 19:38
מבוטל, סיגנון כזה והשוואות מעין אלו רק גורמים לתגובות קשות וללשון הרע. אפשר לשבח גם מבלי לערוך השוואות לכותבים כמוך כבר הערתי כמה הערות באשכול אחר...תקרא. http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=19&topic_id=2877546&forum_id=14617 ובאותה הזדמנות תאזין גם לקונצרט של דוד קוסביצקי, ואז תבין לבד, בלי לזלזל באף אחד, כמה ההשוואה שלך מגוחכת.
שבת שלום אבי
נשלח ב-31/3/2011 14:27
יוסלההשני כתב:
אב הרחמים בשבת פרה?
נשלח ב-31/3/2011 13:20
מבוטל,
עפרא לפיך, זילות לומר את המשפט האחרון שכתבת.אולי להיפך,למה יש הלפגוט כי יש לו מודל לחיקוי בדמותו של החזן האגדי משה קוסביצקי.מי שאמר את המשפט הזה,דבר אחד בטוח! בחזנות,אינו מבין ולו כלום!
שבת שלום. נחמן.
נשלח ב-31/3/2011 13:07
יוסלהשני
יתכן וגם עשו קל מלא לפרה האדומה ולא רק אב הרחמים...
היא הרי נשרפה על קידוש שם שמים...
נשלח ב-31/3/2011 12:29
אב הרחמים בשבת פרה?
נשלח ב-31/3/2011 12:23
לא אתווכח איתך לגבי הרישא של דבריך אבל לגבי הסיפא.. חבל שלא היית בדורו של משה קוסביצקי וזכית לשומעו באוזנייך היית מדבר אחרת.