בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

מה אתם חושבים שיש בפרחי מיאמי ואין במקהלות אחרות ולהפך...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2011 19:04 לינק ישיר 
מה אתם חושבים שיש בפרחי מיאמי ואין במקהלות אחרות ולהפך...

מה אתם חושבים שבמיאמי יש יותר, ואין במקהלות אחרות. ומה יש במקהלות אחרות שאין במיאמי והיה לדעתכם יותר טוב שיהיה. גם ממקהלות ישראליות...
וסתם שאלה בצד, האם אתם חושבים שאהדה מטורפת למיאמי נובעת מהמבטא האמריקאי או לא?!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2019 07:58 לינק ישיר 
elmonsey

שירהיהודית כתב:

אידיש נחת היא מקהלה פעילה, אבל לא נראה לי שיש כל  הזמן מה לכתוב עליה, כי אלימונסי לא מצלם את ההופעות שלהם והם לא קיימים 40 שנה...

.

היה 2 הופעות כבר ולא הלכתי בגלל שהלכתי להופעה של פרחי מיאמי!!!!!

ראיתי אותם מופיע פעם אחד באירוע (גם זה לא צילמתי)הסולנים בטח בלייב אבל לא בטוח על השאר...
יש עוד מקהלה "שיר ושבח" ושם הכל פלייבק!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2019 07:51 לינק ישיר 
elmonsey

אפרים1 כתב:
ואם כבר אידיש נחת, שמתם לב שהם התמזגו עם מקהלת הילדים של 'שירה'? (ששרים שומרי מצוותיה עם מב''ד ורצוננו עם פריד)

והמאמן שלהם זה מוישי קרויס מ'שירה'

מוישי קרויס לא היה חלק ממקהלת שירה רק ממקהלה ידידים. 
אגב שרתי כמה פעמים מקהלה באולפן שלו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2019 21:36 לינק ישיר 

2BE כתב:

נתחיל עם המיוחדות של פרחי מיאמי (כי אם נפרט את שאר המקהלות לא נגמור עם זה).

דבר ראשון בפרחי מיאמי הדברים נורא מסונכרנים ונורא מאוזנים! אהבתי את ההגדרה!

בשירה: המנגינה היא לפי הקצב של השירה בלי יותר מידי בלאגן. זה לגמרי לא מובן מאליו בשירים אחרים יש מלא טררם שלא שייך כלל לקצב שהזמר שר. כנראה שזה נובע מכך שאצל פרחי מיאמי לא משתמשים ביותר מידי אפקטים או עיבודים קוליים, ומכך מרוויחים פעמיים: גם המוזיקה נשמעת טהורה יותר וגם יש את העניין של הסנכרון.(המקלה כל כך מסונכרנת עם המנגינה עד שזה נשמע שכלי הנגינה מצטרפים לשירה או שהילדים הם כלי נגינה בעצמם או שניהם).

הקול של ירחמיאל משתלב כל כך טוב וכל כך מוסיף (כנראה שלעולם לא נבין את הבעיה של אנשים לגבי ההוספות היפות שלו בשירים). נכון! הוא ממש משדרג את השירים! אני כ"כ אוהבת את ההתערבויות וההרמוניות שהוא עושה. הוא משתלב נהדר, אין זמר שהקול שלו מסתדר טוב כ"כ עם קולות של ילדים כמו ירחמיאל. שירים שלמים שהוא שר, אני צריכה חשק לשמוע, פחות מסתדר לי ברצף האלבום.

עוד תורמי סנכרון: מקהלת בוגרים , הרמוניות יפיפיות ואיזון בקולות הילדים מקולות על גבול התינוקיים לקולות מתחלפים ובוגרים. זה כמו לשים מסגרת שחורה על תמונה בהירה. מדגיש את הייחודיות של הילדים.

הופעות: קודם כל הן בלייב! הופעה אחת לא תהיה אותו דבר כמו הופעה שקדמה לה או הופעה שאחריה. הם שרים ורוקדים שזה מאתגר והם צולחים את זה יותר טוב מזמרים גדולים שמנסים לעשות את זה. הריקודים  הם לפי קצב המנגינה ומוסיפים לעניין הסנכרון וגם לתחושת הקצב של הצופה. התנועות של מיאמי משרתות את השיר! (זה שיר עם ריקוד ולא ריקוד עם שיר...) הריקוד ממש יוצא מתוך השיר, יש קשר ביניהם ולא רק שיר עם רק ריקוד.

ההופעת במה שלהם מלאת כוונה וגם מאוד יציבה ומאוזנת- הם לא מתנדנדים כאחוזי טירוף אך יחד עם זאת נעים לפי קצב המנגינה. העיניים ממוקדות ולא מתרוצצות יחד עם אש למוזיקה... (זה נראה התייחסות לצדדים שוליים אבל זה תורם הרבה להנאת הצופה- כדי להסביר את עצמינו היינו מוסיפות סרטון אבל בשביל לא לפגוע באף אחד לא נעשה את זה...). נראה לי שכתבתי את זה בעבר, בפרחי מיאמי הילדים טובים ויודעים שהם טובים, ולכן הם בטוחים בעצמם. תחשבו על זה, ירחמיאל מעלה לבמה ילד עם מקרופון פתוח בידיעה שהילד הזה יעשה את העבודה היטב וגם הילד מודע לכך. לא רוצה לדעת מה חושב ילד שאומרים לו 'על הבמה אתה לא מספיק טוב, יש פלייבק'.

ועוד דבר מה שירחמיאל קורא לחדש- יש גיוון בין האלבומים.

ילדים בפרחי מיאמי מקבלים את ההכשרה האמיתית לעולם המוזיקה- מהמקהלה יוצאים זמרים ויוצרים מוכשרים שרואים את ההכשרה שעברו (שירה בלייב, הופעה יציבה, מוזיקה מגוונת ותשוקה ליצירת מוזיקה).

דברים נוספים שעושים את פרחי מיאמי הכי הכי שיש: שירים באנגלית עם תוכן (המילים של שושנה ביגון),רגש, הסולנים עם הקולות המיוחדים, ותק של למעלה מ40 שנה, שירה בגובה העיניים- נמוכה וכשהם שרים גבוה הם יודעים לעשות זה ומעל כל זה מוזיקה יהודית איכותית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2019 13:17 לינק ישיר 

נתחיל עם המיוחדות של פרחי מיאמי (כי אם נפרט את שאר המקהלות לא נגמור עם זה).

דבר ראשון בפרחי מיאמי הדברים נורא מסונכרנים ונורא מאוזנים!

בשירה: המנגינה היא לפי הקצב של השירה בלי יותר מידי בלאגן. זה לגמרי לא מובן מאליו בשירים אחרים יש מלא טררם שלא שייך כלל לקצב שהזמר שר. כנראה שזה נובע מכך שאצל פרחי מיאמי לא משתמשים ביותר מידי אפקטים או עיבודים קוליים, ומכך מרוויחים פעמיים: גם המוזיקה נשמעת טהורה יותר וגם יש את העניין של הסנכרון.(המקלה כל כך מסונכרנת עם המנגינה עד שזה נשמע שכלי הנגינה מצטרפים לשירה או שהילדים הם כלי נגינה בעצמם או שניהם).

הקול של ירחמיאל משתלב כל כך טוב וכל כך מוסיף (כנראה שלעולם לא נבין את הבעיה של אנשים לגבי ההוספות היפות שלו בשירים).

עוד תורמי סנכרון: מקהלת בוגרים , הרמוניות יפיפיות ואיזון בקולות הילדים מקולות על גבול התינוקיים לקולות מתחלפים ובוגרים.

הופעות: קודם כל הן בלייב! הופעה אחת לא תהיה אותו דבר כמו הופעה שקדמה לה או הופעה שאחריה. הם שרים ורוקדים שזה מאתגר והם צולחים את זה יותר טוב מזמרים גדולים שמנסים לעשות את זה. הריקודים  הם לפי קצב המנגינה ומוסיפים לעניין הסנכרון וגם לתחושת הקצב של הצופה. התנועות של מיאמי משרתות את השיר! (זה שיר עם ריקוד ולא ריקוד עם שיר...)

ההופעת במה שלהם מלאת כוונה וגם מאוד יציבה ומאוזנת- הם לא מתנדנדים כאחוזי טירוף אך יחד עם זאת נעים לפי קצב המנגינה. העיניים ממוקדות ולא מתרוצצות יחד עם אש למוזיקה... (זה נראה התייחסות לצדדים שוליים אבל זה תורם הרבה להנאת הצופה- כדי להסביר את עצמינו היינו מוסיפות סרטון אבל בשביל לא לפגוע באף אחד לא נעשה את זה...)

ועוד דבר מה שירחמיאל קורא לחדש- יש גיוון בין האלבומים.

ילדים בפרחי מיאמי מקבלים את ההכשרה האמיתית לעולם המוזיקה- מהמקהלה יוצאים זמרים ויוצרים מוכשרים שרואים את ההכשרה שעברו (שירה בלייב, הופעה יציבה, מוזיקה מגוונת ותשוקה ליצירת מוזיקה).

דברים נוספים שעושים את פרחי מיאמי הכי הכי שיש: שירים באנגלית עם תוכן (המילים של שושנה ביגון),רגש, הסולנים עם הקולות המיוחדים, ותק של למעלה מ40 שנה, שירה בגובה העיניים- נמוכה וכשהם שרים גבוה הם יודעים לעשות זה ומעל כל זה מוזיקה יהודית איכותית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2019 15:15 לינק ישיר 

בסופו של דבר אלה שאחראים עליהם עושים עבודה יותר במוזיקה והכל ויותר מכבדים את המקהלה. יש הרבה כלים והרבה שואו.
יחד עם זאת לא הייתי משווה אני אוהב את מיאמי ולא אפסיק לאהוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2019 15:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2019 15:12 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2019 15:12 לינק ישיר 

אם כבר מדברים עליהם אני מאוד מאוד אוהב אותם הם מאוד מקצועיים מוזיקליים ומדויקים.
תוכלו לראות את זה בקישור הזה הנני רופא לך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2019 21:53 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:
לגבי פלייבק או חי - בדיוק אתמול חבר שלח לי קישור להסרטה מהופעה שלהם, הסולואים 100% בחי, לגבי המקהלה אני לא בטוח.  וגם התחילו להכניס כוריאוגרפיה (צריכים להתאמן על אחידות, וגם יותר לנוע על הבמה)

15 ילדים זה לא קצת, בהשוואה למופע פסח האחרון...
חוץ מזה שגם במופע של 'יבוא' יש פחות מ20 ילדים, וזה נראה הרבה. כנראה תלוי באיזה אופן עומדים.

הנה הקישור:

https://youtu.be/lJ7rwKv5Xl8

הסולואים בוודאות בחי, אני שואלת לגבי המקהלה עצמה.
בקישור הבא לדוגמא זה נשמע ממש הקלטה וממש לא איכותית - https://www.youtube.com/watch?v=l4UcY_uPjFU

בקישור הזה (זה מתוך ההופעה שהבאת -שמחה ונחת), https://www.youtube.com/watch?v=c3ekTAS77SY

בסביבות הדקה ה13 הם עושים הדמיה של ווקאלי, אבל אני לא רואה רמקולים על הבמה וגם זה מדי דומה להסרטה אחרת שהייתה הרבה קודם https://www.youtube.com/watch?v=i9OijqtrP8s

1
3 ילדים זה באמת קצת, אבל לכל אחד מהם הייתה נוכחות בימתית מצוינת, אצל אידיש נחת הנוכחות לא משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2019 20:58 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:
בכלל, אני בעד לפתוח אשכול 'אידיש נחת' או אפילו פורום...אהיה שם מאוד פעיל...

ובתור המלצה לשיר מדהים: 'זכור אהבת' מאידיש נחת 1

פורום שלם על אידיש נחת לא נראה לי שיהיה פעיל. יש פורום שמיועד להפקות של אלי גרסטנר והוא לא פעיל למעלה משנה.
לכאורה המקום של אשכול כזה הוא באידיש נחת הוא בפשוט מוזיקה, רק שגם שם לא כ"כ פעיל.
https://www.bhol.co.il/forums/forum.asp?forum_id=21215

אידיש נחת היא מקהלה פעילה, אבל לא נראה לי שיש כל  הזמן מה לכתוב עליה, כי אלימונסי לא מצלם את ההופעות שלהם והם לא קיימים 40 שנה...

מאידיש נחת 1 אני מאוד אוהבת את 'רבונו של עולם'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2019 16:43 לינק ישיר 

לגבי פלייבק או חי - בדיוק אתמול חבר שלח לי קישור להסרטה מהופעה שלהם, הסולואים 100% בחי, לגבי המקהלה אני לא בטוח.  וגם התחילו להכניס כוריאוגרפיה (צריכים להתאמן על אחידות, וגם יותר לנוע על הבמה)

15 ילדים זה לא קצת, בהשוואה למופע פסח האחרון...
חוץ מזה שגם במופע של 'יבוא' יש פחות מ20 ילדים, וזה נראה הרבה. כנראה תלוי באיזה אופן עומדים.

הנה הקישור:

https://youtu.be/lJ7rwKv5Xl8

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2019 11:07 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:
ואם כבר אידיש נחת, שמתם לב שהם התמזגו עם מקהלת הילדים של 'שירה'? (ששרים שומרי מצוותיה עם מב''ד ורצוננו עם פריד)

לא שמתי לב. יש לך קישורים לשירים האלה.
מוישי קרויס מאמן את אידיש נחת מיום היווסדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2019 11:06 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:
אין מי שלא מכיר את השיר 'התקבצו' של אידיש נחת. אחד הלהיטים הגדולים של שנת תשע''ה, ואולי אף של העשור כולו.

לפני כחצי שנה האזנתי לו לתומי, וגיליתי שמאחוריו עומדת מקהלת ילדים מבוססת עם 3 אלבומים איכותיים מלאים בשירים מדהימים, שהשיר 'התקבצו' לאו דוקא המוצלח מביניהם.
השוואה איכותית ומקיפה! נהנתי מאוד לקרוא והסכמתי עם הרבה מאוד נקודות שהעלת. מבחינתי, אידיש נחת היא המקהלה מספר 2 בתחום מקהלות הילדים העכשוויות. מאוד אוהבת את השירים שלהם, אבל כמו שאמרת, אי אפשר לשמוע את זה המן רב ברצף.
התאהבתי לגמרי ברגש, בקצב ובתכנים.

לדעתי, סוד הקסם שלהם הוא לחנים מצויינים המוגשים מצד אחד ברגש רב ובניחוח של 'פעם' ומצד שני בעיבודים עכשויים במינון הנכון. י
מים שלמים האזנתי להם ללא הפסקה, התענגתי על כל צליל וכבר התחלתי לזהות סולנים, עד ש-

הראש שלי התחיל לכאוב.

ממש ככה.

התחלתי להבין את החסרונות שלהם:
רגש זה דבר מצויין, כיף מאוד לשמוע ילדים שמבינים מה הם שרים, אבל עומס רגש מהווה מטרד. ואידיש נחת בהחלט סובלים מעודף רגש.
יכול להיות שעם צעקות אפשר להתגבר על קשיי מנעד, אבל למאזינים זה לא ממש נחמד, בלשון המעטה. (מי שהעז לטעון שפרחי מיאמי שרים בצעקות - שינסה לשמוע שיר של אידיש נחת)
לא יודעת אם זה עודף רגש כמו עודף קולות גבוהים, הילדים שם צעירים ברובם ואין להם קולות מתחלפים שמייצבים את הסאונד. מוישי קרויס אמר שהילדים עוזבים את המקהלה כשהם מגיעים לבר מצווה. הוא טען שממוצע הגילאים שלהם הוא 9, לדעתי הוא 10.5-11. מה שאומר שיש משהו קצת צעקני בסאונד של המקהלה למרות שהילדים שרים ממש בסדר ולגמרי לא צועקים כמו במקהלות אחרות.
הדבר האחרון שאפשר לטעון על פרחי מיאמי זה שהם צועקים. אמנם ירחמיאל מתלהב לאחרונה מקולות גבוהים כי זה אופנתי, אבל המקהלה עצמה והסולנים לא צועקים (אליהו לוי ציין בראיון איתו שירחמיאל מלמד אותם לשיר בלי לצעוק).
אז למסקנה, אני עדיין מקשיב פה ושם לשירים שלהם, אבל חזרתי 100% למיאמי האהובים.
נכון!

ומי שבכל זאת רוצה השוואה ברורה:

מצד הלחנים: גם כשמדובר בירחמיאל ביגון - קשה להתחרות עם יוסי גרין, המלך הבלתי מעורער של המוסיקה החסידית בכל 4 העושורים האחרונים. אבל עדיין פה ושם אפשר למצוא כמה לחנים 'מאולצים'. 
אני מסכימה לגמרי. יוסי גרין זה יוסי גרין. יש לו משהו מאוד מיוחד בלחנים והוא חתום על 'נכסי צאן ברזל' רבים. זה אחת מנקודות החוזק העיקריות של אידיש נחת. אם כי גם ירחמיאל מלחין מצוין.

מצד הילדים: מיאמי הרבה יותר טבעיים, בלי כל מיני אפקטים לקולות, וזאת מעלה ענקית. (עודף רגש וצעקות כבר הזכרתי)
הזכרתי כבר את גיל הילדים, זה משפיע מאוד. 

מצד העיבודים: אני אישית מעדיף לחזור לקלאסי של מונה רוזנבלום ומשה לאופר, אבל אם כבר אלקטרוני - אז נפתלי שניצלער, אברמי ברקו ויאן פרייטור.

מצד כוריאוגרפיה - יש להם הופעה אחת שנקראת 'ברכה און נחת' , ויש שם אפס כוריאוגרפיה. וגם העמידה על הבמה לא ממש יציבה. 
זו ההופעה היחידה שיצאה בDVD, לא ראיתי אותה, אבל ראיתי הסרטות מהופעות שונות. אין להם הרבה ילדים, הכי הרבה שראיתי היה 15 ילדים. יש קצת תנועות, אבל באמת לא מספקות.
מה שהכי מעניין אותי בהופעות, אם הם שרים בלייב או לא. לרוב זה נשמע לי פלייבק... (מדי זהה למקור). אם יהיה לי זמן אביא כמה קישורים ותעזרו לי לזהות.
בכל אופן, מי שמתעניין אודות אידיש נחת - מומלץ בחום, רק כדאי לפעמים לעצור להתרעננות.

אגב, עוד אחד שסובל מעודף רגש זה מוטי שטיינמץ. יש לו קול מדהים וממש כיף ומעורר השראה לשמוע שיר או2 שלו. אבל אלבום שלם ברצף זה קשה. (ויש לו אלבום מצויין! שווה להאזין, אבל שיר ליום...) וואי נכון! אני כמעט תמיד לא מצליחה לסיים את השירים שלו. מדי מרגש בשבילי. ודווקא מאוד אהבתי אותו בהתחלה.

חשוב להדגיש: אני עדיין סבור שהם מקהלה מוצלחת ביותר, הדובדבן שבקריירה המשובחת של יוסי גרין . רק שלמיאמי אני מסוגל להקשיב יומם וליל ללא הפסקה, משא''כ לאידיש נחת.

תוקן על ידי אפרים1 ב- 27/05/2019 13:53:38

תוקן על ידי אפרים1 ב- 27/05/2019 13:58:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2019 15:22 לינק ישיר 

בכלל, אני בעד לפתוח אשכול 'אידיש נחת' או אפילו פורום...אהיה שם מאוד פעיל...

ובתור המלצה לשיר מדהים: 'זכור אהבת' מאידיש נחת 1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2019 16:05 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > מה אתם חושבים שיש בפרחי מיאמי ואין במקהלות אחרות ולהפך...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext