| נשלח ב-5/4/2011 00:33 |
|
| |
דיווח מקונצרט חזנות וחסידות בהיכל התרבות בפ"ת
בס"ד
ערב טוב, לפני כשעתיים הסתיים קונצרט "חזנות וחסידות לחג החירות" בהיכל התרבות בפתח תקווה. הקונצרט שהופק ע"י לוי כנס מהמרכז לחזנים בע"מ, ובסיוע עמותת יובל . השתתפו החזנים: צודיק גרינוולד,בנימין הלפגוט, צבי וייס ובערל צוקר. את החזנים ליוותה מקהלת יובל, סימפונט רעננה בניצוח ד"ר מרדכי סובול. הנחייה שלומי גולדברג. להלן הרפרטואר שבוצע בקונצרט: שאו שערים - סובול - המקהלה החזן צודיק גרינוולד: ברח דודי - שטרן, מאמאלא - פאריש, ה' זכרנו - רוזנבלט החזן בנימין הלפגוט: מקימי - רוזנבלט, שהשלום שלו - תלמוד, וכל החיים - קוסביצקי החזן צבי וייס: רצה - גנטשוף, ממקומך מלכנו - וידר, ליל שימורים - קווראטין החזן בערל צוקר: טל - רוזנבלט, תניא - יוסי גרין, רחם נא - רוזנבלט עושה שלום - סובול - כל המשתתפים
יישר כח ללוי כנס, ד"ר מרדכי סובול, האגף לת"ת פתח תקווה, האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך
לילה טוב יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 01:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 20:41 |
|
| |
צוםזך
כפי שכבר כתבתי, תושבי פתח תקוה ואזור המרכז כבר רוויים מקונצרטים של חזנות ובשלב מסויים זה נמאס...
דווקא בפריפריות, במקומות שהציבור אינו רגיל ללכת לקונצרטים מסוג זה, יש סיכוי למלא את האולם.
ביישוב בו אני גר, פרדס חנה, קונצרט חזנות יהיה אטרקציה וחוויה חד-פעמית לתושבי פרדס חנה, חדרה, זכרון יעקב, כפר פינס, בנימינה ועוד ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 19:46 |
|
| |
הקובץ לא נפתח
לא מציח להוריד את הקובץ האם אפשר לקבל הדרכה...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 16:48 |
|
| |
      תוקן על ידי יעפ ב- 06/04/2011 16:54:19
:
תוקן על ידי יעפ ב- 06/04/2011 17:18:14
תוקן על ידי יעפ ב- 06/04/2011 17:22:41
תוקן על ידי יעפ ב- 06/04/2011 17:26:36
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 15:39 |
|
| |
לאמה... העלו שתי הקלטות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 13:56 |
|
| |
אולי יוכלו לעלות כאן קטעים לצפיה מארבעת החזנים בקונצרט שנוכל להתרשם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 13:23 |
|
| |
ראיתי את הרפרטואר שבוצע בקונצרט, ולדעתי רוב החומר לעוס עד דק. להוציא את תניא וממקומך ואולי טל וליל שימורים , החומר פשוט נטחן הלוך ושוב בקונצרטים שונים. אולי זה המקום לבקש ממארגני הקונצרטים באשר הם לנהוג כפי שמקובל בקונצרטים של מוסיקה קלאסית ולא רק, לפרסם את קטעי המוזיקה שיבוצעו בטרם רכישת הכרטיסים וכך יוכלו המעוניינים בכך לשקול את השתתפותם, אני לא רואה סיבה אובייקטיבית מדוע לא לנהוג כן. בוודאי שהציבור יהיה פתוח לשינויים קטנים פה ושם משום אילוצים אילו ואחרים, אבל באופן כללי מדוע לא?!
לגבי המשתתפים המבצעים אני באמת חושב שהם עדיין לא סוגה עילית בתחום הביצוע עדיין (בהסתמך על ביצועים קודמים ששמעתי וראיתי מהם), ואכן אני מסכים שאין קיצורי דרך...כדי להיות בר הכי צריך לעבוד קשה ולא להסתמך על כפית הזהב שתפתח את השערים. ברור כשמש שמר מרדכי סובול לא היה מעמיד אף אחד מהם על בימותיו שלו בשלב זה של הקריירה שלהם והוא אף ימשיך לעשות כן (שלא לזמנם) כל זמן שזו תהיה רמתם המקצועית, ואכן כפי שאני קורא בין השורות הקהל הצביע ברגליו ולא גדש את האולם כפי שבוודאי יעשה בקונצרט הגאלה הקרוב... מכיוון שעדיין לא העלו הקלטות מהקונצרט לא אוכל לכתוב על טיב הביצועים אך אשמח לעשות כן אם רק יועלה חומר מהקונצרט.
פסח כשר ושמח
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 13:21 |
|
| |
ערב מהנה מרענן ומיוחד. מבלי לפגוע בשאר הרי שהחזן צבי וייס בשל צבע קולו והמסורת עליה גדל נמצא כבר בליגה אחרת בכל הנוגע לביצועי חזני העבר. איך אמר שלומי - והוא רק בן 25. שיצליח ויעלה מעלה מעלה אבל שיישאר עניו כפי שהוא כי רבה. לא צריך להגזים לא היה אולם ריק, נכון שלא היתה התנפלות על הקופות אבל זה קורה בעיקר כאשר העוילם מצפה רק לשמות הגדולים. דווקא טוב שהביאו את החברה הצעירים, דיי נמאס לשמוע שוב רק את העשיריה הראשונה בפורום שכזה עם תזמורת מלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 12:29 |
|
| |
אוי כמה שהימלפרב צודק!!!!!!!!! אני מכיר אישית תלמידי חזנות, שיכולים "לשים בכיס הקטן" את ה"פרוייקטים" של מר כנס, אבל הכל תלוי במזל אפילו ס"ת שבהיכל, וק"ו חזנים ופרחים... יש שזוכים לאמרגן אגרסיבי, ויש שלא. מה לעשות? אלו החיים. ואני לא ממעיט מחשיבותו של איש מהעומדים על הבמה הזו! למרות שלדעתי, לעמוד מול היכל ריק יחסית עם הפקה בומבסטית, מעליב יותר מהופעה באולם קטן עם פסנתרן, אבל מלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 03:55 |
|
| |
לא. צוברים ניסיון מעמידה על כל מיני במות פחות מכובדים עד שמגיעים לבמה כזאת. זה מה שקורה כאשר כוחות השוק עובדים בחופשיות.
במקרה הזה מדובר בדחיפה של אדם אחד בעל ממון שמשקיע כסף רב וגורם לעיריות מכובדות להשקיע את כספם דוקא על החזנים שהוא מייצג- בין אם מגיע להם ובין אם לא!
זה שהיה קהל דליל מאד רק מוכיח שעיריית פ"ת שמה את כספה על קרן הצבי ומעטים נהנו מהשקעה גדולה לא נכונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 02:10 |
|
| |
הימלפרב :
אם הבנתי נכונה, אתה מצפה לשמוע מחזן צעיר בעל מעט נסיון והכוונה, ביצוע מושלם כמו של וידר בשיא תפארתו.
אם אתה מכיר חזן שנולד חזן גדול אנא במטותא תכיר לי אותו זה יהיה מאוד מעניין לצפות בנס כזה.
הביצוע של וייס לממקומך לדעתי לא מושלם ולא מתקרב לביצוע של וישר אך בשביל חזן צעיר זה ביצוע מכובד מאוד, ואני מסכים עם קולני שזה הביצוע של הערב כי רוב הביצועים בערב זה היו בינונים ומטה.
וחלק מהיופי בחזן זה לראות את התפתחותו אט אט עם עליות ומורדות עד שמגיע אל הליטוש ואל הנחלה.
הקונצרט היה די ריק וגם רוב אלו שכן זכו להגיע זכו לכרטיסים בנדיבות לב וזה טוב לתת לחזנים הצעירים הללו את הניסיון לעמוד על במה מכובדת בפורמט זה, כי ככה צוברים ניסיון ! הניסיון לא מגיע משמיעת תקליטים ולא משירה מול המראה, הניסיון מגיע מהתכלס !
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 01:27 |
|
| |
שאלתי היתה מאד לעניין- עניין עתיד החזנות הרצינית.
ב"ה אחרי שקיבלתי תשובה אני שמח שגם הציבור לא מתפעל מזה שסובול מחליט פתאום לשתף פעולה עם אמרגן וחזניו שעד לפני חודשיים הוא הוקיע מעל כל במה.
עדיין יש סיבה למה לא מקפיצים חזנים צעירים ולא בשלים לקדמת הבמה- בשביל שיעבדו קשה ויגיעו להישגים אמיתיים!
זה שעושים קונצרט עם כל העטיפה של חשיבות לא הופך את החזנים לחלק מהשורה הראשונה של חזני העולם. תאמרו שאני צר אופקים- אולי.
אבל שמעתי את ביצועו של וייס לממקומך של וידר שמישהו הכתיר את זה כ"הקטע" של הערב ולא יצאתי בהתפעלות. מדויק ונעים בתור פרח חזנות- לא כחזן מוגמר. חסר עדיין בשלות קולית והרבה ניואנסים של דינמיקה.
אומרים שה"עוילם גוילם" ושמחתי לראות שזה לא נכון. רק חלקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2011 22:19 |
|
| |
למה אתם מתנפלים על הימלפרב? אותי זה מעניין גם מכמה סיבות. ראשית, הוצע לי כרטיס בחצי מחיר, במין "שו שו" כזה, כי ממש אין מקום... (למעשה לא הצלחתי להחלץ מאדי האקונומיקה...) מעניין אותי אם עבדו עלי או שפישלו. שנית- היה כאן מי שביקש שיביאו קונצרטים כאלו גם למקומו- לקריות אם זכרוני אינו מטעני. נו, אם בפ"ת היה דליל, אולי באמת אין סיכוי למקומות אחרים? ושלישית, מעניין אותי האם למרות כל מה שנאמר ונכתב, הציבור הוא "גולם" ונוהה רק אחרי שמות בומבסטיים, ולמעשה אין "פריחה מחודשת" של החזנות, או שאכן יש פריחה כזו?... ורביעית, סתם לדעת האם פעמי המשיח בשיתוף הפעולה בין הד"ר למר כנס מפיק משהו או לא... מה רע? אז מה היה באמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2011 15:28 |
|
| |
א. מסכים עם קודמי. ב. לא ספרתי אבל נראה לי שהיה לפחות שתי שליש אולם מלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2011 14:51 |
|
| |
himmelfarb
בשביל מה הינך שואל את שאלתך
אתה מרחם על כספו של מר כנס?
או שברצונך לעורר פרובוקציות מיותרות ואם רצונך בכך, יש על יד פורום בחדרי חרדים שם מחכים ומצפים לאנשים שיעשו אקשן!
אני חושב שלא היה מזיק לו היית שואל את שאלתך באישי את אחד מהנוכחים.
תוקן על ידי Cb3000 ב- 05/04/2011 14:59:08
|
|
|
|
|