אם היה לכם ילד בגיל המתאים, ולפי דעתכם יש לו קול יפה, ולא היו שום בעיות טכניות כמו מרחק וכד' - הייתם שולחים אותו לשיר בפרחי מיאמי או לא?
יש בזה כל מיני פרמטרים: רוחנים, חברתיים, חינוכיים ועוד הרבה...
קחו בחשבון שימי ראשון של הילד שלכם יהיו תפוסים מעכשיו, ושלא כל ילד הוא אוטומטית סולן ראשי.
הדיון הזה מלווה במקביל בסקר (סקר מס' 3...), בצד השמאלי של עמוד הפורום כרגיל.
אז את/ה, את הילד שלך היית שולח/ת?
נשלח ב-1/11/2011 19:07
פסנתר_כנף כתב:
נראה לי שמצאתי אוצר.
אולי כבר גילו אותו לפני אבל כדאי שתבדקו.
מדובר על אשכול מעניין בפורום אמריקאי שכותרתו "האם יש כאן אמהות לילדי פרחי מיאמי או ישיבה בויס?"
ועוסק בהשלכות שיש בלהיות חבר במקהלה ועוד דברים מעניינים על הדרך.
בין המשתתפות בדיון - אחות של יוסי שיק.
יפה,כמו שכתוב בספר "היום יום" -כל מה שאסור-אסור,ומה שמותר-מיותר...
נשלח ב-15/8/2011 03:12
מה הקשר????? לא שאלו כאן על אסור/מותר!!!! וגם לא כל דבר שאיננו אסור מדברי תורה , אולי מדברי סופרים, מדרבנן או אפילו באחרונים- כולם עושים....יש כאלו שלא עושים דברים אפילו שאין עליהם איסור כלל...זה עניין של כל אחד עד כמה גבולות הוא מציב לעצמו ובאילו תחומים!!! אז קבלו גם חיזוק על הדרך...
אדם שאין לו מעצור ברוחו, ועושה כל מה שהוא רוצה - הרי הוא מופקר ליצר הרע. כמו שכתב שלמה המלך במשלי: "עיר פרוצה אין חומה, איש אשר אין מעצור ברוחו". פירוש: כשם שהאוייבים יכולים בנקל לכבוש עיר נטולת חומה, כך אדם שלא הורגל לעצור את ייצרו ולכבוש את תאוותיו (גם אלו המותרות) הרי הוא עומד לרשותו של היצר הרע, ומזומן ללכת אחריו כבהמה בבקעה! ומכלל 'הן' אתה שומע 'לאו': אם יתרגל האדם שלא לעשות ככל העולה על דעתו, ויעצור את עצמו, הרי שהוא בונה חומה בצורה סביבו שלא ייכנס בליבו מזיק ומחבל.
עפ"י לב אליהו ג', שביבי לב / הרב אליהו לופיאן
נשלח ב-14/8/2011 23:43
חבר'ה - מה קרה לכ? לא שמעתם על האיסור להוסיף על מצוות התורה. האם יש איסור בתורה , אולי מדברי סופרים, מדרבנן או אפילו באחרונים לילד לשיר במקהלה? יש לו כישרון - הוא שמח בזה, הכיבוד בהפסקה זה בהכשר מהודר ? אז לבריאות. רגע רגע, אם הבגדים שהם לובשים בהופעות הם עשויים משעטנז אז גם אני לא הייתי שולח.
נשלח ב-12/7/2011 18:08
אדרבא,למה לא לפתח את הכישורים של הילד!???!!אם הוא מתאים זה צריך לבוא מעצמו אז למה לא???
נשלח ב-12/7/2011 13:52
נראה לי ש-11 זה בערך הגיל שמצטרפים בו...
נשלח ב-11/7/2011 20:47
אני בעצמי בן 11 , ואני הולך לבחינות קבלה של הסניף של פרחי מיאמי בישראל בסוף הקיץ (עם הסכמה של אמאבא שלי)
נשלח ב-10/7/2011 22:19
לפי דעתי אני הייתי שולחת ורק מחכה לתשובתו של ירחמיאל
תוקן על ידי אידי ב- 11/07/2011 13:41:52
נשלח ב-8/7/2011 17:33
בעז"ה.
נשלח ב-8/7/2011 17:31
יהיה סקר חדש?
נשלח ב-8/7/2011 17:31
בערך 7 מבין המצביעים היו שולחים את הילד למיאמי בלי שום היסוס. בערך 8 מבין המצביעים לא היו שולחים בשום מקרה. רובנו היינו שוקלים את המצב בפרטיות - בעצמנו או ע"י שאלת רב. אם יש לכם מה להגיד על זה - נשמח לשמוע!
נשלח ב-8/7/2011 17:26
נשלח ב-13/4/2011 00:42
כמו שאמרתי אני לא שופטת... אלו שלא קראו שלא יגיבו. לפחות זאת דעתי, זה לא מענינו כיצד הילד פועל בבית...
נשלח ב-12/4/2011 15:00
שפירו אני מסכים איתך לגבי מה שאמרת בהודעה הראשונה, ושוב לא כל ילדי פרחי מיאמי הם מודרנים יש שם ילדים מבתים חזקים מאוד, ובקשר לישיבה בויס אני לא יודע אם זה באמת רק לחוג. ובקשר להודעה השניה נכון מאוד. ועוד יותר יש אולי כאלו שיסיקו משם כל מיני מסקנות (מתוך הכתוב שם) שבעצם לא נכתבו ולא קרו.
נשלח ב-11/4/2011 23:54
פסנתר_כנף כתב:
נראה לי שמצאתי אוצר.
אולי כבר גילו אותו לפני אבל כדאי שתבדקו.
מדובר על אשכול מעניין בפורום אמריקאי שכותרתו "האם יש כאן אמהות לילדי פרחי מיאמי או ישיבה בויס?"
ועוסק בהשלכות שיש בלהיות חבר במקהלה ועוד דברים מעניינים על הדרך.
בין המשתתפות בדיון - אחות של יוסי שיק.
אני מבינה את אלו שלא העלו את זה קודם, יש בזה מעט רכילות למי שקרא... אמנם שם זה למטרות חינוך ועניני אמהות, אבל כאן בפורום זה קצת פחות חשוב לדעת את פרטי הפרטים של הילד בבית...
אני לא שופטת!