בית פורומים עצור כאן חושבים

מאשימים אותי בעלבונה של תורה, שמעתם ????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2011 19:53 לינק ישיר 
מאשימים אותי בעלבונה של תורה, שמעתם ????

אני מעל שנה וחצי נלחם בחירוף נפש בעד עמי האהוב עלי מאוד ובעד התורה וחז"ל וגאונים וראשונים ואחרונים ואחרוני אחרונים, האהובים עלי מאוד, ובעיקר בעד אלוקים שאני מת עליו מרוב אהבה שלי עליו, וגם בשביל כל האנושות ולטובת כולנו,

ומלחמתי היא בכל הכיוונים, כלומר אני נלחם נגד הצדוקים ודת ההשקפה מצד אחד, ונגד האתאיזם המאבדת את עצמה לדעת מבחינת נצחיות האנושות,

ואחרי כל זה אני מאושם בעלבונה של תורה ????

משה רבינו זועק בשם האלוקים
לא בַשָּׁמַיִם הִוא לֵאמר מִי יַעֲלֶה לָּנוּ הַשָּׁמַיְמָה וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
וְלא מֵעֵבֶר לַיָּם הִוא לֵאמר מִי יַעֲבָר לָנוּ אֶל עֵבֶר הַיָּם וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה: כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשׂתוֹ:

כלומר היא לא כטענת דת ההשקפה, ולא כטענת המקובלים ואפי' לא כטענת הרמב"ם שההמון וכדומה,
רק "כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשׂתוֹ"

כלומר כל ילד בחור יכול להבין את התורה כולה בליבו = בתבונתו,
היא לא בשמים ולא בדמיונות ולא במסטיקה,
היא בתוכינו אנו בתבונתינו אנו, והיום כל האומות מבינות את התורה, ומתנהגות בהתאם,

ואם זה היה ברור אז לעבדים ולבורים ועובדי ע"ז ?! ק"ו בן בנו של ק"ו שאנו בדורינו אנו צריכים להבין את פשטות התורה,
וזה מה שאני עושה כאן, לתת היגיון פשוט בחוקי התורה והתבונה,

גם לכבודו של האלוקים באתי להילחם, פתחתי אשכול מיוחד לזה,  האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)ד)

לומר שאין להאשים את האלוקים בשום עניין ועניין, בהכל האנושות אשמה,
אני כל הזמן טוען שאילו היינו לומדים חכמה וחוק חינוך חובה לפני 5000 שנה ?! היינו כבר היום במצב הרבה יותר טוב, בחכמה ותבונה ובמוסר ובערכים,
אני חושב שאפי' האתאיסט המושבע ביותר יכול להסכים איתי בעניין זה, במילא גם להם רלוונטי הלימוד תורה,
כלומר לטובת האנושות ולטובת וההתפתחות התבונית האובוליציונית, כדאי לנו ללמוד וללמוד ולחקור עד אין סוף,
ואז תהיה לנו גן עדן בעולם הזה ממש כמו ההבטחת הנביאים וגר זאב עם כבש,

ולכן אני חושב לבטל את האשמה הנ"ל כלפי, מכל וכל,

לא באתי לכאן כאיש מפלגה או מה, באתי לכאן לשתף את חברי\חכמי\גולשי הפורום בתובנות שלי, ובאתי ללמוד מהם תובנות, וב"ה לממדתי הרבה מהם, ותודה לכם באמת על הכל, במיוחד למנהלים העושים עבודת קודש,

אלוקים הגדול הוא עדי שאני נלחם בשבילו ובשביל תורתו ובשביל טובת בניו שהם כל כלל האנושות (ואנחנו הבכור שבבניו,) לדורי דורות,

משום "והייתם נקיים מהשם ומישראל" פתחתי את האשכול הזה,,,,,,    

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 02:30 לינק ישיר 

אולי אני ענה לך שורה שורה אז יבינו אותי יותר טוב,

הבנשק כתב:
אתה שם לב מה קורה פה? הרי זו בדיוק הטרחנות עליה דיברתי. הייתה כאן שאלה בנוגע לקרבנות וחווית דעתך בפסקנות

מה זה בפסקנות, האם אני פוסק כאן, אני פשוט אומר את דעתי,

שבבית המקדש העתידי לא יקריבו קרבנות מן החי,

כך אומר הרב קוק, (ושוב לא בגלל שהוא אומר, רק כי לא מסתבר לנו כהיום שנעשה דבר שכזה, הרי יהיה חילול השם ולא קידוש השם, והיות שאי אפשר לדעתי לחדש לבד, אז טוב שמצאתי שקדמונים אומרים וחושבים כך)

משום שע"פ המורה קרבנות נועדו רק כתשובה ליצה"ר דע"ז.

אבל אתה יודע (אולי לא) שהרמב"ם לא אומר מדעתו, רק לקח וינק מחז"ל, וצטטי את אותו חז"ל הרבה פעמים כאן,

כשטענתי לך טענות מבית שני,

ובכל זאת תיקנו גם תפילות ולמה ?

מחז"ל, מן התפילה ומחכמי הדורות,

אמרתי לך שאתה מקשה, אז מה ? אתה מעוניין להישאר בקושיות ? אני לא ! ולכן אני מחפש במקורות וב"ה מוצא הרבה תשובות והסברים לעניין, ומנסה להסביר לך,

אתה עונה לי תשובה ארוכה ולא ברורה. מה הקשר של החסידים והליטאים לכאן?

לומר לך שהעיקר זה עבודת השם ולא ח"ו אמצעי,

מה בדיוק החסידים עושים עם רבם?

סוג של עבודת השם

האם לימוד התורה הוא רק נחלת הליטאים?

ללמוד לשם ללמוד, זה סוג של עבודת השם אצל הליטאים, מה שאין כן ללמוד לשם לעשות, לדוגמא: ר' יעקב מייזליש אמר לי בשם החזו"א שבמקום תהילים לחולה שילמד תוס' כסגולה,

והאם הוא במקום הקרבנות?

בוודאי, וזה מה שאני מנסה להסביר לך,

מה הקשר בכלל למה שטענתי?

זה הקשר שהעיקר זה עבודת השם, "ושכנתי בתוכם" מה לי בתוך המשכן\בית המקדש ומה לי בתוך בית המדרש,

כתבת: ביום שעשו מהקרבנות כאמצעי?! הנביא זעק שאלוקים לא צריך זאת כלל,אינני יודע למה משמשים אותך סימני השאלה והקריאה שאתה משלב באמצע משפט, כביכול אתה זועק כאן באיזה שהוא פאתוס דרך המסך. המשפט עצמו גם אינו מובן.

ברור שהקרבנות הם אמצעי,

שטויות ואסור לומר זאת, ראה מה שצטטי באשכול "ויקרא"
ההשקפה מחז"ל שרש"י הקדוש אימץ בכל דרך פירושו:
ריח ניחוח לה': נחת רוח לפני שאמרתי ונעשה רצוני (ספרי שלח פי' קז)  (כלומר: לא ח"ו שהם אמצעי) 
ריח ניחוח לה': תניא א"ר שמעון בן עזאי בוא וראה מה כתיב בפרשת קרבנות שלא נאמר בהם לא "אל" ולא "אלקים" אלא ה' שלא ליתן פתחון פה לבעל דין לחלוק,(= כמו שעושים הקבלסטים)  (לאומרים רשויות הרבה הן והדבר מוכיח שזה ששמו כך צוה להקריב לו מנחה וזה ששמו כך צוה להקריב לו פרים וזה אלים לכך נאמר בכולם ריח נתוח לה' רש"י)
(מנחות קי)

וכל השאלה היא לְמה בדיוק.גם המשך תשובתך לא ברור לי, וכן לא הרעיונות שבה. מי קבע שצריכה להיות אחדות בעבודת ה'?

אז למה אסרו במות ??

אולי דווקא מתוך ריבוי הסגנונות והעבודות מתקלס שמו יותר?

איזה שמו מתקלס כאן, שלכל קהילה יש אלוהים אחרים ?? וכל אחד מוכן לאכול את השני חי ?
ושרוב האומה לא רוצה להכיר בו, כי זה מזכיר להם אותנו ואת התנהגותינו,

אם כך ואם כך, מה זה נוגע למה שאני שאלתי?!...

ובכן, פשוט רציתי להסביר לך את היסודות שבעניין, ואז לא יהיה לך קשה לקבל שלא משנה איזה קורבנות נעשה אם בכלל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 01:44 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
 אה, וכן, גם אני קיבלתי תמיכה באישי. אתה מבין שזה די מגוחך...

אני מרחם עליך, אני צטטי אותו רק שתראה שאני שאלתי חברים כאן בעניין (ותראה את התאריך של ההודעה,)
 לא רק אז רק מאז שהתחלתי לכתוב כאן, 

תוקן על ידי maxmen ב- 15/04/2011 02:00:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 01:32 לינק ישיר 

פעם שלישית! טענו חיטים והודה לו בעצי שיטים עומדים!

היכן כתבתי נגד סגנונך בעברית?! כתבתי שאתה לא עונה לעניין. שואלים אותך א' ואתה ב' עם דוגמאות מג', מד' ומה'.

אכן, כתבתי שהשימוש שלך בסימני שאלה וקריאה אינו נכון. למיטב ידיעתי השימוש של סימנים אלו בעברית שווה לשפות אירופאיות (שווייצית איני יודע, אך אנגלית כן, ואין שימוש כזה באנגלית).

אה, וכן, גם אני קיבלתי תמיכה באישי. אתה מבין שזה די מגוחך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 01:25 לינק ישיר 

לא הובן נכון, אז מחקתי

תוקן על ידי maxmen ב- 15/04/2011 01:47:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 01:15 לינק ישיר 

אתה שם לב מה קורה פה? הרי זו בדיוק הטרחנות עליה דיברתי. הייתה כאן שאלה בנוגע לקרבנות וחווית דעתך בפסקנות שבבית המקדש העתידי לא יקריבו קרבנות מן החי, משום שע"פ המורה קרבנות נועדו רק כתשובה ליצה"ר דע"ז. כשטענתי לך טענות מבית שני, מחז"ל, מן התפילה ומחכמי הדורות, אתה עונה לי תשובה ארוכה ולא ברורה. מה הקשר של החסידים והליטאים לכאן? מה בדיוק החסידים עושים עם רבם? האם לימוד התורה הוא רק נחלת הליטאים? והאם הוא במקום הקרבנות? מה הקשר בכלל למה שטענתי?

כתבת: ביום שעשו מהקרבנות כאמצעי?! הנביא זעק שאלוקים לא צריך זאת כלל,

אינני יודע למה משמשים אותך סימני השאלה והקריאה שאתה משלב באמצע משפט, כביכול אתה זועק כאן באיזה שהוא פאתוס דרך המסך. המשפט עצמו גם אינו מובן. ברור שהקרבנות הם אמצעי, וכל השאלה היא לְמה בדיוק.

גם המשך תשובתך לא ברור לי, וכן לא הרעיונות שבה. מי קבע שצריכה להיות אחדות בעבודת ה'? אולי דווקא מתוך ריבוי הסגנונות והעבודות מתקלס שמו יותר? אם כך ואם כך, מה זה נוגע למה שאני שאלתי?!...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 00:31 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
זו דוגמה אופיינית לשיטת הפרשנות שלך. אתה מתעלם ממאות שנות בית שני בהם לא הייתה עבודה זרה והקריבו קרבנות! אתה מתעלם משאיפתם של חכמי ישראל התנאים והאמוראים להקריב קרבנות, למרות שלא הייתה עבודה זרה מזה עידן ועידנים! אתה מתעלם מדעת כל גדולי ישראל שהקרבנות יתחדשו כפי שאנו מתפללים מדי יום ומדי שבת וחג! ואתה תולה את עצמך ברב קוק, שעמדתו הייתה נגד כל האחרים שדבריהם מעוגנים בכל דברי חז"ל ולא רק במדרש אחד, שגם אותו יש להבין במחובר לרקע הכולל ולא במנותק.

אני לא מבין אותך ידידי היקר: הרי אתה רק מקשה עליהם, איך הם ואיך הם, אוקיי
אבל אני מציע לך דרך אחרת שהם הדרך של חז"ל שתקנו את התפילות במקום,
או כל דרך אחרת של עבודת השם, החסידים עושים זאת עם רבם ושרים ותשבחות וכדומה והליטאים עושים זאת עם לימוד תורה כל היום וכדומה,

בעיקרון כל הדרכים שמביא אהבת השם ויראת השם ?! מקובלת ומובנת,
אבל עד גבול מסויים, שהיא לא לעשותו עיקר וע"ז, שאחר כך יקצצו בנטיעות לגמרי,
כמו המצב היום ובמאות השנים האחרונות.

ביום שעשו מהקרבנות כאמצעי ?! הנביא זעק שאלוקים לא צריך את זה כלל,

רצוני לומר שנכון הוא לעבוד את האלוקים במקום אחד ובדרך אחת, וזה מה שכל יהודי רוצה ומתפלל, (שלא יהיה קהילות נפרדות, ושכל אחד יטען שאני היהודי האמיתי וההוא טועה וכו 'וכו')
ואת זה בא הבית המקדש לעשות,
לארגן את כל האומה לעבודת השם יחידה ובמקום יחיד, וחוקה אחת לכל האומה, והלכות אחידות לכל האומה,

וזה כל הכונה האמיתית של התפילות בעניין, הרי את העיקר צריך, ולא את הדרך ובאיזה אופן,
אם בקרבנות ממש או עם כל דרך מודרני אחרת, מה זה משנה כל כך ??

לגבי שאני תולה באילן כהרב קוק ועוד:
אני עושה זאת אך ורק כי מצאתי לי חבר (איך שאומרים אצלינו) כלומר שחונכנו מהילדות לא לסמוך על עצמינו, ואז שאני מוצא לי כדעתי ?! אז אני שמח עם המציאה,
מה רע בזה, הרי להפך, זה טוב וכך מקובל אצל כל פוסק בהלכה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 00:04 לינק ישיר 

זו דוגמה אופיינית לשיטת הפרשנות שלך. אתה מתעלם ממאות שנות בית שני בהם לא הייתה עבודה זרה והקריבו קרבנות! אתה מתעלם משאיפתם של חכמי ישראל התנאים והאמוראים להקריב קרבנות, למרות שלא הייתה עבודה זרה מזה עידן ועידנים! אתה מתעלם מדעת כל גדולי ישראל שהקרבנות יתחדשו כפי שאנו מתפללים מדי יום ומדי שבת וחג! ואתה תולה את עצמך ברב קוק, שעמדתו הייתה נגד כל האחרים שדבריהם מעוגנים בכל דברי חז"ל ולא רק במדרש אחד, שגם אותו יש להבין במחובר לרקע הכולל ולא במנותק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 23:55 לינק ישיר 

eli_s כתב:

ההבדל הוא שטענת שזוהי היהדות האורתודוקסית. אין לי בעיה אם כל מי שרוצה ליצור לעצמו דרך חדשה, מפונטזת כמה שתהיה. הבעיה היא כשמתחילים לטעון שזו בעצם הדרך עליה חשבו כל הראשונים האחרונים ואף למעלה מכך והם רק כתבו שטויות בשביל המון העם.

כל זמן שזוהי דעתך האישית - יש לכבדה. ברגע שאתה כופה אותה על אחרים בניגוד גמור לדבריהם בכתובים - זו כבר שטות. 

מה פי' כופה את דעתי ? אני מתווכח איתך או עם אחר על העניין, אני טוען כך ואתה תטען כך,
אני חושב שאני צודק, אין לי שאלות על היהדות כי אני מבין אותו, אני לא שונא את היהדות כי אני מבין אותו,

אף אחד לא בעל הבית על האורתודקסיה, ואני כחרדי מחנך את משפחתי  כך וכך עושים כל חברי וידידי, ובכל קהילה וקהילה יכולם לזהות את האברכים והתלמידי חכמים שהולכים בראש הזה, אני לא מחדש כאן כלום,
אני חושב שאם הכל החרדים וכל היהודים ילמדו ויבינו כך את היהדות ?! לא תהיה באמת אומה כמו האומה שלנו,
ובאמת אנו נהיה זכאים לפסוק "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים"
לדעתי החוסר שפיות שיש היום בהרבה קהילות היא מדת ההשקפה ולא מי היהדות כלל, (עצם זה היא ראיה לטענתי, כלומר עצם זה שיכול היה להיכנס ליהדות החסידות והקבלה וכדומה, היא היא ראיה שהכל עשו לההמון,)

ראה את החז"ל הזה (ויש הרבה על זו הדרך) ותאמר לי האם זה לא בשביל ההמון, כל הקרבנות ואלפי דינים ושבט מיוחד לעניין (שבט לוי)

אל פתח אהל מועד יקריב אותו:
ואל פתח אהל מועד לא הביאו ר' פנחס בשם ר' לוי  משל  לבן מלכים שגס לבו עליו והיה למוד לאכול נבלות וטרפות, אמר המלך זה יהיה תדיר על שלחני ומעצמו הוא נידור, כך לפי שהיו ישראל להוטים אחר
עבודה זרה במצרים והיו מביאים קרבניהם לשעירים, ואין שעירים אלא שדים וכו' והיו ישראל מקריבים קרבנותיהן באיסור במה ופורענות באות עליהן, אמר הקב"ה יהיו מקריבין לפני בכל עת קרבנותיהן באהל מועד והן נפרשים מעבודה זרה והם ניצולים (ויקרא רבה כב ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 18:49 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בס"ה יש לך תאוריות יפות ונחמדות. הבעיה היא שאתה מתעקש שזו הינה בעצם היהדות.קרא לה "היהדות ע"פ מקסמן" 

אם יש יהדות אומן, ויהדות חב"ד יהדות חסידים יהדות ליטאים וכו' וכו'
אז מה הבעיה שיהיה עוד יהדות ?

רק ההבדל הגדול היא שטענתי היא שזה היהדות המקורית והנכונה, שהיא אהבת האלוקים, ותורה עם דרך ארץ,
ושהתבונה היא מעל הכל,
אני חושב שאני יונק אך ורק מהספרים שלנו בעיקרון, אז למה נראה לך שזה רחוק מהאמת ?? 

ההבדל הוא שטענת שזוהי היהדות האורתודוקסית. אין לי בעיה אם כל מי שרוצה ליצור לעצמו דרך חדשה, מפונטזת כמה שתהיה. הבעיה היא כשמתחילים לטעון שזו בעצם הדרך עליה חשבו כל הראשונים האחרונים ואף למעלה מכך והם רק כתבו שטויות בשביל המון העם.

כל זמן שזוהי דעתך האישית - יש לכבדה. ברגע שאתה כופה אותה על אחרים בניגוד גמור לדבריהם בכתובים - זו כבר שטות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 12:23 לינק ישיר 

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 14/04/2011 12:24:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2011 04:10 לינק ישיר 

הבנשק היקר:

האשמת אותי באשמות כבדות ביותר, וברחת לי,
אמרתי לך שאם זה באמת כך אני מפסיק לכתוב לצמיתות,

האשמת אותי בכל אלה והנה שוב

1, לדעת רבים כאן היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף,
2, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך
3, הטרחניות.
4, אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע,

אז כך
1, לדעת רבים:
מי הם הרבים ? למה לא דיברו עד עכשיו ?

2, היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף:

איפה ראו הרבים האלה אפיקורסות אחד בדברי ? אני לא חושב שאין לי גיבוי מהמקורות לדברי, ולמה לא אמרו לי עד עכשיו, למה נתנו לי להמשיך עם האפיקורסות שמזיק לי ולכולם ?

3, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך:
שוב מי הם הרבים האלה ?? ולמה לא אומרים לי ? ולמה נותנים לי להתבזות סתם ?? הרי אין לך רישעות יותר גדול מזה, אני מתבזה כאן מעל שנה וחצי ואף אחד לא אומר לי כלום ?? רק עכשיו אתה אומר לי ??

4, הטרחניות:
שוב למה אף אחד לא התלונן ולא אמר לי, הייתי מיד מפסיק, מי רוצה להיות טרחן ?

5, אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע:
שוב למה לא אמרו לי שאני מוריד את רמתו של הפורום, הייתי מיד מפסיק אני שונא להפריע ולהזיק למישהו, במיוחד להזיק לפורום הזה שגולשים כאן הרבה מאוד אנשים,

תוקן על ידי maxmen ב- 13/04/2011 04:19:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2011 20:33 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
 מעולם לא נפתח אשכול שנושאו הוא אחד הכותבים פה, 

שתדע שזה לא נכון יש עשרות אשכולות אישיות כאלה וכאלה ומכל הסוגים,
אבל שוב, אפשר למחוק את האשכול הזה, ואמרתי כבר בעמוד 1 באשכול להרב מיימוני ראה שם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2011 20:23 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
תקרא את הכותרת שהענקת לאשכול זה. מעולם לא נפתח אשכול שנושאו הוא אחד הכותבים פה, ובו הוא מתבכיין שאמרו לו ככה או ככה. לו רצית לדון על דעותיך, יכולת לעשות זאת בכל אשכול בהתאם לנושאו. האשכול הזה הוא אד-מקמסמנום (ואין לי מושג אם יש לך תואר או לא. זה גם לא מעניין אותי כלל. אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע).

מה קשור רמה לאפקורסות וכפירה ?

ושוב אם נכון מה שאתה טוען כלפי, אני מפסיק לכתוב כאן,
פשוט מאוד אין לי כסף מזה ולא כבוד (הרי אף אחד מהגולשים והחברים כאן לא מכיר אותי אישית) ושום כוונה אחרת,
באתי לעזור בהבנת היהדות,

בוודאי שלא באתי להזיק לפורום ולרמתו של הפורום,

אגב: את האשכול פתחתי מכעס והסכמתי שימחקו אתו באותו יום, ומצידי שימחקו אותו עכשיו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2011 20:16 לינק ישיר 

תקרא את הכותרת שהענקת לאשכול זה. מעולם לא נפתח אשכול שנושאו הוא אחד הכותבים פה, ובו הוא מתבכיין שאמרו לו ככה או ככה. לו רצית לדון על דעותיך, יכולת לעשות זאת בכל אשכול בהתאם לנושאו. האשכול הזה הוא אד-מקמסמנום (ואין לי מושג אם יש לך תואר או לא. זה גם לא מעניין אותי כלל. אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2011 19:52 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
כל האשכול הזה הוא אד הומינם במירעו,

איך ? אתה מכיר אותי ? יש לי בכלל תואר או משהו, הרי אני כותב כאן בלי שום אד

מה שמתיר לי לכתוב את המילים הבאות:מקסמן, כדאי שתבדוק למה לדעת רבים כאן היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך הטרחניות.

מצטער מאוד אם רוב החברים יגידו לי שאני טרחן ?! אני מיד מפסיק לכתוב, אין לי עניין להיות טרחן, ולפגוע במישהו,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מאשימים אותי בעלבונה של תורה, שמעתם ????
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext