| נשלח ב-8/4/2011 10:49 |
|
| |
למה אנשים נפגעים? ואיך לא להיפגע...?!
נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות, אך הכוונה לשני המינים כאחד.
הרבה פעמים אנו או אנשים אחרים בסביבה שלנו 'נפגעים' ממישהו שאומר עליהם משהו שאינו מחמיא. יתכן והם ירגישו צורך להסביר את עצמם, ואף אולי גם ישמרו טינה כלפי אותו אדם שפגע בהם. למרות שאולי כלפי חוץ הם לא יראו לסביבתם שהם 'נפגעו' אך בפנים עמוק עמוק הם מרגישים 'לא טוב' עם זה. למה אדם נפגע? מאפו מגיעה אותה התחושה הצורבת של הפגיעה ממישהו אחר?
יתכן ובחור או בחורה לאחר פגישה יגידו 'לא' והצד השני שכן רצה להמשיך מאוד יפגע מכך. למה הם נפגעים ואיך אפשר שלא להיפגע?
התשובה פשוטה היא, האדם בפנימיות שלו, עמוק בתת-מודע, חושב שהוא 'לא מוצלח' או 'לא בסדר' ועוד הרגשיים שאינם מחמיאים. אך כאדם נורמלי הוא לא ילך ברחוב ויגיד שהוא 'לא יוצלח' או כמה שהוא תמיד שוכח דברים ונזכר ברגע האחרון וכו'. אזי הוא יוצר מעטפת חיצונית של הגנה ומספר לכולם ודואג שכולם ידעו שהוא מוצלח, חכם ומוכשר 'משהו משהו'. כשמגיע מישהו ופוגע בו ואומר לו 'צמע, אתה אפס' הוא נזעק ונפגע כי מישהו פגע מעטפת שהוא משדר לסביבה... והשאיר אותו חשוף לעיני כל כ-'לא יוצלח' כפי מה שהוא מרגיש על עצמו בתת-מודע ופיתח לעצמו מעטפת בכדי להירגע. כי האדם בדרך כלל (פחות או יותר) בקרותי על עצמו בתת המודע ורק מפתח מעטפת חיצונית ודמיונית שהו 'שווה'.
אם בתוך תוכו האדם יפתח לעצמו רגש חיובי כלפיו וידע שהוא מושלם ו-100% רק שלפעמים יש 'פיקשושים' כבן אנוש. אזי כשמישהו יפגע בו ויאמר לו משהו לא מחמיא, הוא לא התייחס לכך. וזה יכנס מצד אחד ויצא מצד שני כלעומת שבא. כי הוא מרגיש וחי בתחושה פנימית שהוא 'בסדר' ובטוח בכך בכל 100% שבו.
כך גם כלפי שידוכים, מי שכביכול 'הורידו אותו' והוא רצה מאוד להמשיך, הם הוא יודע להעריך את עצמו ואת המיליונים שהוא שווה. הוא לא יפגע מכך, כי הוא מרגיש טוב עם עצמו. ורק נשאר לו לרחם על הצד השני ש'לא חטף אותו'.
מאותה הסיבה נשים פגיעות יותר כי הם בעלות דמיון וכשמישהו פוגע בהם, הם כבר מדמיינות את הנזקים ונפגעות יותר. אך הגברים שהם מטבעם יותר שכלתניים הם פחות פגיעים מכיוון שאינם מדמיינים את הנזקים (יתכן ואף 'ירגישו טוב' בגלל שהם מדמיינים את ה'נקמה')
אין באמור לעיל היתר כלשהו לפגוע במישהו, להפך באתי לתת רגישות והבנה עם אלו שנפגעים כדי שלא נפגע בהם. המטרה העיקרית היא לפתח לכל אחד את ה'טונות' של החיובי שבו, ואת ההרגשה שלו כלפי הסביבה.
באופן אישי, עד שהגעתי למסקנה זו לקח המון זמן- אך זה היה שווה את זה ועזר לי מאוד להבין את עצמי וסביבתי.
תוקן על ידי קרונפלקס ב- 08/04/2011 11:04:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2011 11:23 |
|
| |
אני לא חושב שזה צד של "אני טוב או לא טוב" נראה לי שזה יותר עצם זה שאני "נפתחתי" כדי לחשוב עליו כבן זוג והצד השני שלל את זה מכל וכל, זה כמו גילוי רגשות במקום הלא נכון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2011 10:42 |
|
| |
הסברת טוב, הבנתי אותך.
למה שכתבת בדיוק, התכוונתי... אחד שמקבל תשובה שלילית, ופגוע כביכול מהתחושה של עצמו... הם הוא יודע להעריך את עצמו, הוא לא יפגע מכך שהצד השני לא חכם מספיק לראות עד כמה הוא טוב וכ"ו. הוא לא זה שיצא טיפש, אלא הצד השני. כי אם אני יודע להעריך את עצמי ואת כל מה שאני שווה... הצלחתי אינה תלויה בדעתו של השני עלי.
מקווה שהבנת למה שהתכוונתי..!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2011 10:26 |
|
| |
לא בדיוק.
אולי אתה צודק לגבי פגיעה כללית, אבל בשידוכים שאחד עונה תשובה חיובית בעצם הוא אומר שהצד השני דיבר אליו משך אותו ויכול להיות שגם התלהב ממנו, לפתע הוא מקבל תשובה שלילית שזה אומר, עם כל הכבוד ויש כבוד אתה לבד בתחושות האלו אני לא נמשך ולא התלהבתי בעצם לא מצאתי ענין בך, האדם שמקבל כזו תשובה הוא נפגע בגלל התחושות של עצמו, שכביכול הוא יצא טיפש. מקווה שהסברתי טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2011 23:40 |
|
| |
צודק לחלוטין גם לי לקח הרבה זמן להבין את זה. וכשהבנתי הכל נהיה הרבה יותר קל
|
| נשלח ב-9/4/2011 21:54 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | בבקהילה השבוע באיזה שהוא סיפור הוא מביא מוסר השכל, והמשפט שם: עלבון זה לא מה שאחרים חושבים עליך, זה מה שאתה חושב שהם חושבים עליך! (נ.ב. מה שאתה חושב שחושבים זה מה שאתה חושב בעצמך עליך!)
|
|
המשפט האמיתי הוא, והוא מאוד מפורסם בפסיכולוגיה: "אני זה לא מה שאני חושב על עצמי, לא מה שאתה חושב על עצמי, אלא מה שאני חושב שאתה חושב על עצמי."
ואם תרצה, זה התמצות של מה שכתבתי כאן, רק עם הסבר.
חנשי, תודה על המחמאה (מעניין מה קראת עוד משלי). ברור שהיסוד בשידוך הוא התאמה ויש דברים שלא מתאימים, אז זה נועד לאלו שעדיין לא בדקו לגמרי אם הם מתאימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2011 20:21 |
|
| |
בבקהילה השבוע באיזה שהוא סיפור הוא מביא מוסר השכל, והמשפט שם: עלבון זה לא מה שאחרים חושבים עליך, זה מה שאתה חושב שהם חושבים עליך! (נ.ב. מה שאתה חושב שחושבים זה מה שאתה חושב בעצמך עליך!)
(בהתחלה כתבת שהאמור לנשים וגברים כאחד אע"פ שיש התיחסות פרטנית לנשים.....)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2011 14:26 |
|
| |
כתיבה משובחת כמו תמיד!!
אך משפט אחד צרם לי:
[quote]
כך גם כלפי שידוכים, מי שכביכול 'הורידו אותו' והוא רצה מאוד להמשיך, הם הוא יודע להעריך את עצמו ואת המיליונים שהוא שווה. הוא לא יפגע מכך, כי הוא מרגיש טוב עם עצמו. ורק נשאר לו לרחם על הצד השני ש'לא חטף אותו'.
[/quote
מי שיודע להעריך את עצמו וודאי שלא יפגע אם 'הורידו אותו'.
וגם שלא ירגיש רחמים כלפי אלו שלא 'חטפו אותו'.
יכול להיות שדווקא הוא הפסיד אותם, והסיבה שההצעה ירדה
כי זה פשוט לא מתאים.
כל אחד מהצדדים טוב בפני עצמו.
אבל ההתאמה בין שניהם לא מספיקה לאחד הצדדים וזה לא אומר
שצד אחד פחות טוב מהשני.
תוקן על ידי חנשי ב- 08/04/2011 14:28:39
|
|
|
|
|