| נשלח ב-11/4/2011 14:05 |
|
| |
תחזירו לנו את המלכות (ביקורת על החרדיות בנושא מיסים)
השיטה הכלכלית של יוסף במצרים היית שכל האזרחים הם עבדים לשילטון והשילטון מפרנס את עצמה לבד,
כלומר: כולם בעצם היו עובדי מדינה,
שיצאנו ממצרים: למשה רבינו לא היית דרך איך לשלם לעובדי מדינה אך ורק דרך המשכן, ושבט לוי היו העובדי המדינה כביכול שוטרים ושופטים ורופאים (= הכהנים) וכדומה,
בארץ ישראל זה שוב לא עבד טוב היית אנרכיה (= דור ששופט את שופטיו)
בסוף רצו מלך, וקיבלו מלך,
אבל כאן נוצר בעיה חדשה,
שני מערכות מיסים,
1, לבית המקדש = הכהנים והלויים
2, מיסים למלך,
יצאנו לגלות, ושוב, בכל מקום בגלות היינו משלמים מסים למלך ולקהילה, בקיצור כפול מיסים,
חזרנו לארץ ישראל, ושוב מיסים למדינה ומיסים לדת כביכול, כלומר תשלום חינוך פרטי לילד ולבת
מעשר כספים לתלמידי החכמים שלומדים כל היום, ותשלום לקהילה\השכונה לרב וכדומה,
בקיצור החרדי הקלסי משלם כפול מיסים, משלם למדינה ומשלם לחינוך משלם לקהילה (= חסידות= אדמור) משלם לעניי עירך = השכונה,
אולי כדאי להחזיר לנו את המלכות ונשלם רק למלך ????
כלומר נקים לנו מלך שיקבל את המעשר והוא ישלם לעובדי המלך שהם הדיינים רבנים וכל צורכי הדת וכל צורכי המלכות,
תוקן על ידי maxmen ב- 11/04/2011 14:31:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:24 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | | מקסמן, כיוון שחושב אתה לרחוק - למה לא תחשוב גם על כפל המיסים - לרחוק.כלומר, אני מאמין שביום בו החרדים ישתלבו בשוק העבודה באופן יחסי לגודלם באוכלוסיה - כבר לא יהיה כפל מיסים.די ברור לטעמי שלומדי המכללות היום יסכימו ללימודי ליבה לצאצאיהם. |
|
ולכן אני זועק כבר הרבה זמן שאם החרדים לא יכינו בזמן הנכון ליבה חרדית וכשר,
שזה אומר חוץ מהליבה עצמו שחשוב, גם בכדי שאברכים יצאו לעבודה בגאווה ובשלמות יהדותם,
אתה בעצם טוען מה שדת ההשקפה טוענ, שאם נצא לעבוד אוטומטית נתקלקל רוחנית,
ואני טוען שח"ו, צריך להכין את ילדינו ואת בנותינו בחינוך רציונלי ותורני ויהודי, ואז שיצאו לעבוד בראש מורם,
אז באמת תתקיים בנו והיא חכמתכם ובינתכם בעיני העמים,
צריך רק להוציא את הטוב והנכון מהיהדות, ולגנוז את דת ההשקפה מידית, ואז תראו כמה יפה תתנהל היהדות,
גם התורה וגם בדרך ארץ
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:16 |
|
| |
מקסמן, כיוון שחושב אתה לרחוק - למה לא תחשוב גם על כפל המיסים - לרחוק. כלומר, אני מאמין שביום בו החרדים ישתלבו בשוק העבודה באופן יחסי לגודלם באוכלוסיה - כבר לא יהיה כפל מיסים.
די ברור לטעמי שלומדי המכללות היום יסכימו ללימודי ליבה לצאצאיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:06 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מקס- ומה עם המס לצרכים שאינם יחודיים כמו בטחון, תשתיות, בריאות?
בוודאי במילא משלמים, - יורשה לי עם כל הענווה להעיר שהחרדי הקלאסי אינו משלם כפליים מיסים....דוק ותשכח
אני חושב כבר לרחוק, כלומר הרי המצב הזה לא ימשיך הרבה זמן בעוד עשר עשרים שנה לא יהיה חרדי שלא עובד, או עבודה תורנית או כל סוג עבודה, במילא מאוד רלוונטי טענתי, מה נראה לך שנחזור לכלכלת מצריים, או כלכלת ארצישראלית ששלמו כפול, לשלמה המלך לחוד ולכהנים וללויים לחוד ???? |
|
תוקן על ידי maxmen ב- 11/04/2011 19:15:02
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:02 |
|
| |
ירוחם:
אני מדבר על מלכות כמו היום דמוקרטיה וכו'
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:01 |
|
| |
| שועתק כתב: |  | אתה חושב שתשלם פחות ככה? |
|
בוודאי, הרי החרדים בארץ משלמים כהיום גם בשביל שופטי ושטרי המדינה, וגם לדיין ולרב, כך גם בחינוך, משלמים במילא מיסים ולחינוך פרטי צריך לשלם,
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 17:52 |
|
| |
מקס - ומה עם המס לצרכים שאינם יחודיים כמו בטחון, תשתיות, בריאות?
- יורשה לי עם כל הענווה להעיר שהחרדי הקלאסי אינו משלם כפליים מיסים....דוק ותשכח
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 16:49 |
|
| |
מקס בומבה של רעיון- במקום לשלם מיסים כמו בני אדם ולא לקחת כספים מהמדינה- במקום לקבל הקצבות ממשרד החינוך, ולנהוג לפי דינא דמלכותא דינא. ולו רק מפאת תיקוני עולם ודרך ארץ. נמליך לנו מלך. לפי חוקי התורה כפי שכתוב בספרים הקדושים. מלך על ישראל. ומה הוא משפט המלך?
שמואל א פרק ח
(יא) וַיֹּאמֶר זֶה יִהְיֶה מִשְׁפַּט הַמֶּלֶךְ אֲשֶׁר יִמְלֹךְ עֲלֵיכֶם אֶת בְּנֵיכֶם יִקָּח וְשָׂם לוֹ בְּמֶרְכַּבְתּוֹ וּבְפָרָשָׁיו וְרָצוּ לִפְנֵי מֶרְכַּבְתּוֹ: (יב) וְלָשׂוּם לוֹ שָׂרֵי אֲלָפִים וְשָׂרֵי חֲמִשִּׁים וְלַחֲרֹשׁ חֲרִישׁוֹ וְלִקְצֹר קְצִירוֹ וְלַעֲשׂוֹת כְּלֵי מִלְחַמְתּוֹ וּכְלֵי רִכְבּוֹ: (יג) וְאֶת בְּנוֹתֵיכֶם יִקָּח לְרַקָּחוֹת וּלְטַבָּחוֹת וּלְאֹפוֹת: (יד) וְאֶת שְׂדוֹתֵיכֶם וְאֶת כַּרְמֵיכֶם וְזֵיתֵיכֶם הַטּוֹבִים יִקָּח וְנָתַן לַעֲבָדָיו: (טו) וְזַרְעֵיכֶם וְכַרְמֵיכֶם יַעְשֹׂר וְנָתַן לְסָרִיסָיו וְלַעֲבָדָיו: (טז) וְאֶת עַבְדֵיכֶם וְאֶת שִׁפְחוֹתֵיכֶם וְאֶת בַּחוּרֵיכֶם הַטּוֹבִים וְאֶת חֲמוֹרֵיכֶם יִקָּח וְעָשָׂה לִמְלַאכְתּוֹ: (יז) צֹאנְכֶם יַעְשֹׂר וְאַתֶּם תִּהְיוּ לוֹ לַעֲבָדִים: (יח) וּזְעַקְתֶּם בַּיּוֹם הַהוּא מִלִּפְנֵי מַלְכְּכֶם אֲשֶׁר בְּחַרְתֶּם לָכֶם וְלֹא יַעֲנֶה יְקֹוָק אֶתְכֶם בַּיּוֹם הַהוּא:
איו אתה עוד תתגעגע לביב לאולמרט לשרון. וכל הציונים האלה לא הולכים בדרך משפט המלך.
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 16:28 |
|
| |
אתה חושב שתשלם פחות ככה?
|
|