| נשלח ב-13/4/2011 18:27 |
|
| |
מוזיקה חסידית - עריכת הערך בויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94_%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA
יש לשכתב ערך זה הסיבה לכך: הערך מערבב בין "מוזיקה חסידית" לבין "יחס היהדות למוזיקה" לבין "מוזיקת רוק מגויירת". אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת ב דף השיחה.
לדעתי צריך להגדיר מוזיקה חסידית מחדש,להעביר לערך נפרד את מה שקשור ליחס היהדות והחסידות למוזיקה,להבליט את הפסקה של תתי סוגות,ולהוסיף סוגים סגנונות,ולהוסיף שמות של זמרים,מלחינים ומעבדים.
מי מצטרף לפרויקט???
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 11:56 |
|
| |
דווקא עניתי...
| אידי כתב: |  | עט, בגללך חשבתי על העניין אתמול ב 3 בלילה, כשב-9 בבוקר כבר הייתי צריכה ללמד.  (פלא שהסמיילי הזה רואה כוכבים...?)
מלחינים מזרחיים ניסיתי לחשוב, אבל לא עלה לי אף אחד.  |
|
אבל אל תיקח אותי יותר מדי ברצינות.
לאות התפייסות אני אלך לשאול עכשיו שאלה באשכול Little Questions .
ו-איזה נחמד לראות את הערך שעבדנו עליו מתנוסס בוויקיפדיה בתפארתו... עט - כל הכבוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 08:47 |
|
| |
הבנתי שזה קשור, אבל איפה ראית שזלזלתי באינטלגנציה שלך?
לפי מה ששמתי לב, בכלל לא ענית לי בעניין המזרחי........
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 01:10 |
|
| |
מעניין, אף פעם לא שמעתי שמבינים עם הידיים... נו, גם ידי קצרה מלהבין.  התכוונתי לשאלה ששלחת לי אתמול...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 21:53 |
|
| |
אידי, קצרה ידי מלהבין, הסבירי דברייך............
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 21:27 |
|
| |
לי יש מה להוסיף: אתה לא צריך לזלזל באינטליגנציה שלי בענייני מוזיקה מזרחית....  (אז מה אם אני לא מכירה שמות?)  
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 16:41 |
|
| |
הוספתי!
אני חושב שכאן סיימנו! אם יש למישהו משהו להוסיף שיגיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 16:06 |
|
| |
עט, בגללך חשבתי על העניין אתמול ב 3 בלילה, כשב-9 בבוקר כבר הייתי צריכה ללמד.  (פלא שהסמיילי הזה רואה כוכבים...?) אז מה שהעליתי בחכתי הוא כזה: מקהלות ילדים - מבצעות על פי רוב שירים השייכים לז'אנר החסידי. מקהלות הילדים משמשות הן כז'אנר בפני עצמו והן כקרש קפיצה של הסולנים לקריירה מוזיקלית בעתיד, בהסתמך על כישורים ופרסום שרכשו כחברים במקהלות הילדים. היסטוריה - צריך? לא יודעת... בכל אופן, ההתחלה היתה של פרחי לונדון, הותיקים בתחום אחריהם - פרחי מיאמי, ו YBC - די צעירים. נראה לי שברשימה לדוגמא שירה חדשה, קול נוער ושלשלת ג'וניור קצת מיותרים. מלחינים מזרחיים ניסיתי לחשוב, אבל לא עלה לי אף אחד. 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 10:17 |
|
| |
מלחינים ומעבדים במוזיקה המזרחית: דורון אלימלך ושרון אבילחק, זה מה שעולה לי עכשיו... אגב, יש קטגוריית ילדי פלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 10:03 |
|
| |
עוד שמות במוזיקה המזרחית (בעיקר מלחינים/מעבדים) הקטגוריה של מקהלות ילדים המשך הערך, אם צריך (היסטוריה, או משהו כזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 09:39 |
|
| |
נו, עט אז מה השאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 00:50 |
|
| |
תוקן על ידי עטT ב- 27/04/2011 00:56:53
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 21:33 |
|
| |
קרליבך זה שירי נשמה, לא? משהו בסגנון...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 19:59 |
|
| |
תזכורת::
| עטT כתב: |  |
קטגוריות/סוגי מוזיקה חסידית/ ז'אנרים - מה הכותרת?
מזרחי מוזיקה דתית מזרחית המושפעת ממוזיקה ערבית וממוזיקה ים תיכונית ישראלית. בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים חיים ישראל,יניב בן משיח,איציק אשל ואת המלחינים שמואל יונה. מישהו מכיר עוד שמות?
מקהלות ילדים עוד סגנון שנפוץ במוזיקה החסידית הוא מקהלות הילדים..... (קצת עזרה! מה אני אמור לכתוב כאן?) בין המקהלות הבולטות ניתן למנות את פרחי לונדון פרחי מיאמי פרחי בני הישיבות שירה חדשה קול נוער שלשלת ג'וניור ועוד. (כבר אין לי כח לפסיקים)
ולאיפה קרליבך ותלמידיו נכנסים???
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 01:28 |
|
| |
אני מדבר בעיקר על תלמידי קרליבך, שהם מן ז'אנר בפני עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 01:05 |
|
| |
קרליבך אלטרנטיבי? מאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד דיברו על קרליבך כי אבן יסוד למה שמכונה המוזיקה החסידית ביימנו... לפי דעתי כדאי לציין שהוא מחלוצי הז'אנר, אבל אין מקום להרחיב יותר מידי, כי אכן, קיים ערך בפני עצמו...
|
|
|
|
|