בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן הגדול בשבת הגדול, רשמים מראשל"צ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2011 22:05 לינק ישיר 
החזן הגדול בשבת הגדול, רשמים מראשל"צ

שבוע טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ
העיר ראשון לציון לבשה חג עוד בטרם התפרס עלינו חג הפסח, כשהחזן איטשא מאייר הלפגוט התארח בעיר בליווי מקהלת 'קולות מן השמים' ומקהלת הילדים 'מלאכים' בניצוחו של מנצח הפלא רפי ביטון.

היכל התרבות בראשון לציון הפך בין שבת אחת לבית הכנסת מפואר ומכובד, תוך שמירה מלאה על קדושת השבת.
קשה להעביר את החוויה הנדירה שחויתי למי שלא נכח בתפילה,
החל מהחזן הגדול איטשא מאייר הלפגוט שמילא את ההיכל בקולו החזק והאדיר שכפי שכתבתי בעבר מדובר באחד מפלאי תבל, ולא אגזים ואומר באחד משבעת פלאי תבל,
אני מעולם לא שמעתי קול באיכות כזאת עם קולורטורה בריאה ומוזיקליות נדירה תוך כדי פגיעה ישירה בטון ללא טיפוסים בריחות או נחיתות ואפילו הרכות ביותר, אלא תמיד יושב על הצליל במדויק,

כשהלפגוט התחיל את הקריירה היו אז הקנטרנים (הקנאים) אומרים :עזבו יש לו קול צורמני דק, נו נו. לאחר מכן כשקולו התפתח ונבנה באו הקנטרנים ואמרו עזבו אין לו רגש, דבר שאיני מסכים איתו כלל ועיקר וכך כל שומעי לקחו בשבת זו,
ולאחר מכן די לאחרונה עלה פה בפורום קיטור חדש : 'הלפגוט של היום נחלש והוא כבר לא כמו פעם' אז מכיוון שאין לי הקלטה מהשבת תצטרכו להאמין לי ולמאות האנשים שגדשו את היכל התרבות בעיר,
הלפגוט של היום הוא עשרת מונים מההלפגוט של פעם !
 קולו חזק מהדהד ומרגש, אף בטונים הגבוהים שכפי ששמעתי מאחד מגדולי החזנים שאמר : "היכן שאני מסיים הלפגוט מתחיל" וכוחו לא רק שלא נחלש אלא אף התחזק גם בטונים הגבוהים.
משום מה גם נתפס בעולם שלהלפגוט אין נוסח, אין שחר לתפיסה עקומה זאת, מה שכן חוש האילתור של הלפגוט הוא לא מהטובים שיש אך מכאן ועד לאין לו נוסח הדרך רחוקה.
מה שאומר בעצם : "יחיו הקנאים ויסבלו".
( מהלפגוט וודאי שאיני מקבל תמלוגים, זו האמת ! )

מקהלת קולות מן השמים : המקהלה שלא אגזים אם אומר מקהלת החזנות מהטובות בעולם, המנצח המוכשר רפי ביטון שולט בצלילי המקהלה במושלמות ובכריזמטיות, חברי המקהלה כולם מקצוענים קוראי תווים,
נדיר לשמוע הרמוניה נקיה כמו זאת,
התמיכה שהמקהלה נותנת לחזן והחשק הרב שהיא נותנת לחזן לאלתר ולתת את כל כולו זה דבר נדיר שלא יסולא בפז. 

מקהלת הילדים 'מלאכים' : מבית הספר מלאכים ללימוד מוזיקה ופיתוח קול לילדים, בניצוחו של רפי ביטון, המקהלה השתלבה במהלך התפילה בקטעי סולו של הילדים שלצערי אינני זוכר את כל שמותיהם, הם היו נהדרים.

היצירות שבוצעו במהלך התפילה :
עד הנה - יוסי גרין - סולן המקהלה אור שבח
ובמקהלות רבבות - משה שטרן - וכשהלפגוט מאלתר מתחילת ובמקהלות כפי שאני אוהב
אין ערוך - שמבצע שטרייכר
קל אדון - נעימה - סולן המקהלה קובי עובד
כולם אהובים - אילתור על פי הלחן שמבצע משה קוסוביצקי, מיוחד
את שם - עממי?
והאופנים - הפייטן הרב טולידנו בנעימה מזרחית
לקל ברוך -הפייטן  הרב טולידנו בנעימה מזרחית
על הראשונים - יוסי גרין - סולן המקהלה אור שבח עם החזן איטשא מאייר הלפגוט
עזרת אבותינו -  בלחנו של החזן משה שטרן
צור ישראל - עממי (פלסט נהדר)
נקדישך - הפייטן הרב טולידנו עם סולן המקהלה איתמר אבריקי והמקהלה
אז בקול - המקהלה עם סולן הבס מתנאל וכטאנג כשהלפגוט מאלתר
ממקומך - במנגינת ידיד נפש/זילברטס
רצה - בלחנו של יעקב רפפורט
שים שלום - במנגינת לאמיר וכו׳
אין כמוך - שמבצע הרשמן
אנא עבדא - בלחנו של דוד קוסוביצקי - ביצוע אדיר ומרטיט
אב הרחמים - ברודי/מכטנברג

קידוש - הפייטן הרב טולידנו עם סולן המקהלה קובי עובד שמשתלב במנגינת והיא שעמדה
הקידוש היה מעולה - ישר כח

מי שברך - שטרייר/אשל - ביצוע מעולה, מאוד נהנתי מהאילתור של הלפגוט על ׳ויסלח לכל עוונם׳ שלכאורה ביצירה זו הביטוי לטקסט זה יותר דומיננטי אצל המקהלה.
אבינו שבשמים - סול זים
מי שברך (צה״ל) - המקהלה מזמזמת על הדבש ועל העוקץ
מי שברך (נעדרים) - במנגינת אחי גיבורי - מרגש
מזמור לדוד - הפייטן הרב טולידנו בנעימה מזרחית
ובנחה יאמר - בלחנו של החזן יוסלה רוזנבלט
כתר - המקהלה במנגינת הללוי-ה של לואי לבנדובסקי
כבודו - במנגינת מראה כהן/מלבסקי
ממקומו - במנגינת קול ברמה עם ילד הפלא ארי ויספיש
שמע ישראל - אילתור/ורדיגר
רצה השם - בלחנו של יוסי גרין
שים שלום - ? הלחן שהשתייך לצלחין הבינלאומי "עממי", קצת קשה לי לתייג את הביצועים ולומר מה היה משובח יותר ומה פחות, כי הכל היה שופרא דשופרא !
ונאמר - עממי
אדון עולם - ספירו - אין מילים !

הקהל יצא מגדרו ומחא כפיים לקול מחאתו של החזן איטשא מאייר הלפגוט שקרא לעבר הקהל ב'אגוטענשאבעס'
מאוד נהנתי מהחזן איטשא מאייר הלפגוט שנתן במשך כל התפילה הרגשה של בית כנסת של תפילה ולא של קונצרט חלילה.

התפילה כפי שהינכם רואים היתה משולבת בחזנות קלה/כבדה עם שירים חסידיים ועממיים, הקהל הרב שנכח במקום הוסיף ונתן לתחושת התפילה.
כשהגעתי למקום לפני התפילה הבמה היתה מסודרת לכיוון הקהל בכמין קונצרט/הצגה, ונהנתי לראות שכשהלפגוט הגיע למקום הוא הזיז את הבמה לצד ונתן למקום מראה של בית כנסת.

תודה למארגני השבת על החויה החד פעמית שאני מקווה שתהפוך לרב פעמית ולקידוש שם שמים בהפיכת היכלות לבתי כנסת,
תודה לחזן איטשא מאייר הלפגוט ולמקהלות בניצוחו של רפאל ביטון על העונג שבת שגרמו לי ולכל מתפללי המקום
כן תודה לפייטן הרב טולידנו שליט"א שהנעים בקולו.

הסידור שחולק לבאי בית הכנסת :
שבוע טוב

תוקן על ידי קולני ב- 16/04/2011 22:42:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 12:33 לינק ישיר 

שיעשו אם כבר בבית הכנסת הגדול בתל אביב במקום תפילת מופע תאיטרלית יש בתי מלון ויש מקום  לכולם ואקוסטיקה
לא צריך הגברה של שבת ואוירה יהודית מה דעתך CB

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 11:49 לינק ישיר 

ישנם שמועות שמתוכננת שבת כזו בהרכב הזה בהיכל התרבות בפתח תקווה, בחודשים הקרובים
האם זה הפך לגימיק חדש בעולם החזנות ?
אני בעד !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2011 21:53 לינק ישיר 

והתאורה פעלה על שעון שבת או שהיא דלקה על השבת, או שהגיע גוי של שבת בבוקר להדליק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2011 14:51 לינק ישיר 

ווואו ידעתי שאת כל זה אני יפסיד אבל מה לעשות אין איפה להתארח בראשון מקווה בקרוב או שם או במקום אחר בסטואציה דומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2011 09:10 לינק ישיר 

כזאת שבת מפוארת עם מאות משתתפים ורק שנים חברי פורום היו שם היתכן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 02:01 לינק ישיר 

שים שלום במנגינת לאמיר וכו'????  ידידי קולני, למה התכוונת?? (האם לשיר של יוסלה רוזנבלאט?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 01:06 לינק ישיר 

לילה טוב, גם אנוכי נכחתי בתפילות השבת,
ראשית אציין את האקוסטיקה הנפלאה שיש בהיכל התרבות ראשל"צ שאינה דומה לאף בית כנסת שאני מכיר,
קולו של החזן והמקהלה הדהד היטב בבית כנסת,
ואכן כמו שכתב קולני יצחק מאיר הלפגוט ניחן במתנות מיוחדות ולא רק הקול האדיר, אלא גם הדיקציה הפנטסטית,ופיתוח קול שיושב עליו בצורה יוצאת מהכלל,
ואף פעם לא הרגשתי שהנה כאן זה הטון הכי גבוה של החזן והוא לא יכול לעלות עוד,אלא תמיד גם אם זה יהיה דו דיאז או רה זה נשמע עגול ונקי,
כל קטע בתפילה היה תענוג ובמיוחד נהנתי מהביצוע לאנא עבדא של קוסביצקי שביצע זאת מתוך התווים בצורה מדויקת כמו בקונצרטים. ו
מקהלת קולות מן השמיים בניצוחו של רפי ביטון שמפתיעה כל פעם בעיבודים או יצירות חדשות ראויה לכל שבח,
"רחמי נכמרו" על חברי המקהלה שהיו צריכים לשיר גבוה עקב שכמעט את כל הקטעים הוא התחיל יותר גבוה מהטון הרגיל.
תודה למארגני השבת "הנועזת" שבודאי תהיה תקדים לשבתות אחרות.
כל טוב

תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 17/04/2011 01:12:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2011 23:24 לינק ישיר 

בשעה  1315

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2011 23:20 לינק ישיר 

באיזה שעה סיימו את התפילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2011 23:07 לינק ישיר 

קולני נתן דווח מפורט וממצה על חזן גדול בשבת הגדול ואני מקווה שנזכה גם בשנים הבעל"ט לשבתות נוספות במקומות
נוספים
יישר כוח למארגנם
ופסח כשר ושמח לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן הגדול בשבת הגדול, רשמים מראשל"צ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext