ברכת מועדים לשמחה וחג פסח שמח לכל חברי וקוראי הפורום
אז כפי שהבטחתי בשבועות האחרונים.. לשבת ולהכין שיעור שלם ובו לנסות להסביר את תופעת ניר בן-ארצי שפרצה לחלל העולם בחודשים האחרונים והפכה את ניסיון ההתעלמות ממנה למשימה כמעט בלתי אפשרית, הסבר בו אנסה להצביע על זהותו של הרב, תפקידו בתקופתנו, התנגדות המימסד הרבני אליו, ועוד כמה דברים מסביב ועל הדרך.
אני מבחינתי כבר מוכן פחות או יותר, הספרים לפניי החומר ברובו יושב בלב והגרון משמיע את ציחצוחיו האחרונים..
אלא... שכפי שאני רואה נפתחה בפניי אפשרות להשיג אולי, ואני מדגיש אולי, מצלמת וידאו ולההקליט שיעור וידאו במקום שיעור אודיו כפי שהובטח בתחילה. אבל הניסיון להשיג את המצלמה עלול לקחת כמה ימים או אולי אפילו שבועות.
אז מה תעדיפו, אודיון עכשיו או אולי וידאו בעוד כמה ימים/שבועות?
נא גלו את דעתכם כדי שאדע מה לעשות
להערכתי מדובר על כמות חומר של בין שעה וחצי לשעתיים
תוקן על ידי המיייחל ב- 05/10/2011 09:06:15
תוקן על ידי המיייחל ב- 22/06/2014 10:46:56
נשלח ב-5/7/2014 22:19
לא יודע עד כמה הדברים אותנטיים אך בהנחה שכן זו תגובתי להם:
כל הכבוד לר' חיים שליט"א שהוא אולי השפוי היחידי שעוד נותר בציבור החרדי עם השגה רוחנית כלשהי המאפשרת לו לדעת דברים שלנו הם פשוטים כ"כ.
אבל החרדים הדפוקים האלה חייבים להרוס את הסיפור עם ההזיות והדימיונות שלהם. את המשיח הפורומי שלהם הם מחפשים באיצקוביץ'.. נו שויין.. חרדים.. רפואה שלימה לכל עמו ישראל.
נקודה למחשבה על ר' חיים כבר אמרתי שהוא גלגלול אדם הראשון. כאן באשכול הזה כמה דפים אחורה. המעניין הוא שהמשיח כל הזמן אומר שמשיח בא כדי לתקן אם אדה"ר ושהוא כבר מתוקן ולא נשאר עוד מה לתקן. כעת שימו לב מיהו הרב שכל הזמן משחרר דיבורים בנושא הזה של משיח וגאולה וזוכה לכוון במידה רבה לאמת.
זו היתה הנהגתו של דוד המלך, להתפלל ולצום על שונאיו שהיו מציקים לו ואף מייחלים למותו. שימו לב ללשונו של המלבי"ם על הפסוק
שהיה דורש טובתם, ובעת שחלו הצטער על זה כ"כ עד שנפל למשכב, והם שמחו שנפל למשכב וקיוו למותו, אומר בחלותם עשיתי כל מה שאפשר, שלבשתי שק, וגם עניתי נפשי בצום וגם התפללתי בכוונה אל חיקי, כלומר בלב ובצנעה לא למען להראות לאחרים שמשתדל אני בעדם כי היתה תפילתי אל חיקי, ולא תפלה אחת בלבד אלא תפילתי תשוב פעם אחר פעם.
כמה ק"ו יש לעשות על המקרה שלנו של שלושת הצדיקים החטופים בידי המחבלים ימ"ש
נשלח ב-11/1/2014 22:21
זוכרים היכן הוא מופיע בתורה?
אָרִיק חַרְבִּי תּוֹרִישֵׁמוֹ יָדִי
ומתי קראנו את זה בתורה? נכון מאוד - היום בבוקר! שבת שירה! יפה לא? את ההודעה בה אמרתי שכאן רמוז אריק שרון בתפקיד מב"י כתבתי לפני 8 שנים בערך עוד בפורום הקודם אם יש כאן מישהו שזוכר זאת. והיכן רמוז המהפך לצד השמאלי שהוא עבר בסוף ימיו במקום אוהב ישראל שהיה כל חייו נהפך לאוייב ישראל? ברישא של הפסוק אָמַר אוֹיֵב אֶרְדֹּף אַשִּׂיג אֲחַלֵּק שָׁלָל תִּמְלָאֵמוֹ נַפְשִׁי אָרִיק חַרְבִּי הפסוק בו מופיע אריק פותח באמירה של האוייב! מה אומר האוייב של עם ישראל. בקיצור לא נשאר כלום הכל זה טחינת מים, נותר רק להמליך את המשיח למלך ולהיכנס לגאולה השלימה ולכלות את אויבי ישראל ולשקם את מדינת ה' בעולם מדינת ישראל הקדושה והטהורה. בקרוב ממש אמן.
נשלח ב-11/1/2014 18:39
ברוך שפטרנו
היה צפוי ואף חיכיתי לרגע הזה מאז פטירתו של מרן. נסתלק משה נסתלק מי שהיה ראוי להיות מב"י כעת כל שנשאר הוא התגלותו והכתרתו של המשיח למלך לישועתך קויתי ה'.
נשלח ב-3/1/2014 12:04
מה התפקיד של נסיכי האדם בתקופת הגאולה? מה זה בכלל נסיכי האדם?
נשלח ב-1/1/2014 23:03
מדהים. ההודעה הקודמת נכתבה שעות לפני שפרצה הידיעה על מצבו
לא יאומן כי יסופר מה שקורה פה
נשלח ב-1/1/2014 15:49
לא. מושיעים נאמר על שני המשיחין: מב"ד ומב"י. אבל מב"י כבר לא נקבל כנראה אז או ששוב לא תתקיים נבואה או שיהיה זה צה"ל בתפקיד מב"י. עוד חזון למועד בנושא הרחב של איזה נבואות בכל זאת יתקיימו ואיזה לא.
תוקן על ידי המיייחל ב- 01/01/2014 15:49:26
נשלח ב-1/1/2014 15:40
עליהם אמרה התורה :"ועלו מושיעים בהר ציון לשפוט את הר עשיו " ??
נשלח ב-1/1/2014 15:08
בעיקר שמונת נסיכי האדם המנויים באשכול זה
שזה אומר: הרב מוצפי, הרב יעקב עדס, ר' דוד אבחצירא, החלבן, הרב ארוש, הרב אמנון יצחק, הרב יצחק יוסף, הרב יורם אברג'ל.
נשלח ב-1/1/2014 14:53
יש בך איזה השערה מי יהיו חברי אותה קבוצה?
נשלח ב-1/1/2014 14:43
קטע חזק הדבר הזה! דיבור שמחזק במידה מסויימת את תוכן האשכול הזה שעיקרו הוא חבורה של רבנים וגדולי תורה העוזרים ומסייעים למשיח לבצע את תפקידו. להערכתי והבנתי אנחנו נמצאים מרחק חודשים ספורים בלבד להתגלות וההמלכה.
נשלח ב-19/11/2013 13:52
נעלבתי אם כבודו חושב שצריך לציין לי את המקור סימן שאתה לא כ"כ מכיר אותי. כשאמרתי שאני לא מכיר את הדיבור הזה התכוונתי לפירוש שלך ולא לגמ'. לכן גם הדגשתי לקרוא לזה "דיבור" ולא פירוש משום שחשדתי שמדובר במשהו מתוצרת ביתית.
סנהדרין דף צט עמוד א: מאי "יום נקם בלבי"? אמר רבי יוחנן: ללבי גיליתי, לאבריי לא גליתי. רבי שמעון בן לקיש אמר: ללבי גליתי, למלאכי השרת לא גליתי.
נשלח ב-19/11/2013 10:22
לא מכיר את הדיבור הזה וגם לא מסכים איתו
ודאי שיש לקב"ה תכנית אך הוא לא מחוייב לגלות אותה לנו. לפחות לא את כל פרטיה. הנושא רחב יותר ולא כעת להאריך
נשלח ב-19/11/2013 10:20
כבר נאמר שהתסריט מתגלה באופן הזה: לליבי גיליתי לאבריי לא גיליתי. היינו בפשט-דרש אתה לא תמצא את המהלך אבל ברובד הסוד שהוא בחינת לב יימצא. או באופן אחר.. לליבי גיליתי - לנשמות הגבוהות מעולם אצילות גיליתי (!) לאבריי שהם הנשמות התחתונות יותר / מלאכים לא גיליתי. לסיכום: הקב"ה לא פועל בלי תכנית. יש תכנית והיא בידינו. השאלה היא איך קוראים את המפה.