אגב
בראיון של יהודה גרין הוא מספר
שכאשר היה ר' שלמה בירושלים בשבתות הקיץ
והתפלל קבלת שבת וערבית
והם היו הולכים לאיזה בית ספר באיזור רחוב שבטי ישראל
ובאיזור השעה 0:00 (12) בלילה הוא היה מתחיל את הקידוש...
היה זה אחרי הופעה. ההופעה הייתה עד לב השמיים, והיא נמשכה עד 12 בלילה, כשלאחריה המשיך שלמה כנהוג בזיץ מיוחד עם החבר'ה עד לפנות בוקר. ליוויתי אותו למלון, השעה הייתה כבר 4 לפנות בוקר. הגענו למלון, העיניים שלי כבר ממש נעצמו ועמדתי ללכת, שלמה כבר היה בודאי עייף פי אלף ממני. ושלמה אמר לי: תבוא להעיר אותי בשעה 8 בבוקר. כשבאתי ב-8 בבוקר נכנסתי בלאט לחדר. לתדהמתי שלמה היה ער. הוא ישב באותה תנוחה שבה ישב כשעזבתי, המעיל עדיין עליו, וגמרא פתוחה על ברכיו....
געוואלד שבגעוואלד רבבות פעמים...
נשלח ב-7/5/2011 23:37
מעשה נפלא ששמעתי מהרה"ח ר' לייזר קאין. וכה סיפר:
היה זה אחרי הופעה. ההופעה הייתה עד לב השמיים, והיא נמשכה עד 12 בלילה, כשלאחריה המשיך שלמה כנהוג בזיץ מיוחד עם החבר'ה עד לפנות בוקר. ליוויתי אותו למלון, השעה הייתה כבר 4 לפנות בוקר. הגענו למלון, העיניים שלי כבר ממש נעצמו ועמדתי ללכת, שלמה כבר היה בודאי עייף פי אלף ממני. ושלמה אמר לי: תבוא להעיר אותי בשעה 8 בבוקר. כשבאתי ב-8 בבוקר נכנסתי בלאט לחדר. לתדהמתי שלמה היה ער. הוא ישב באותה תנוחה שבה ישב כשעזבתי, המעיל עדיין עליו, וגמרא פתוחה על ברכיו....
נשלח ב-1/5/2011 21:16
ובשבת הקדושה
הוא ישן יותר או פחות?
נשלח ב-27/4/2011 16:19
כמה זמן ישן רבנו ביום? תשובה
היינו עוזבים את ר' שלמה בערך 2-4 לפנות בוקר. לאחר מכן הוא היה מתקשר לבנותיו ואחרי זה לכמה אנשים בחול לומד כמה שהיה לו כח והולך לישון לשעה שעתים עד שחרית כשהינו באים למלון בשמונה הוא כבר היה אחרי שחרית ולפעמים אחרי ארוחת בוקר. אז הוא היה מתחיל סיבוב סידורים. הקלטות בואלפו,בנק, סידורי טיסות , ביקורי חולים, חיילים, שלום בית או שיחות בלובי עם עשרות אנשים שהיו מחכים לו. אם היתה לו אפשרות הוא היה הולך למנוחת צהרים באזור 5 אח"הצ ואז נוסע להופעה. אם הוא היה ממש מותש ולא היה משהו מיוחד ביומן אז הוא היה תופס תנומה מ10-11 עד 13 או 14 וחוזר לפעולה. בקיצור הוא לא ישן יותר משלש שעות רצוף. כשהינו שואלים ישנת קצת הוא היה אומר ברוך ה' ואז כשדיברנו החברה ביננו וכל בן אדם שני סיפר שהוא דיבר איתו בלילה או בשעות שהוא כביכול ישן לא הבנו מתי בדיוק הוא ישן. כל חייו היו כל הנשמה תהלל י-ה ואלוקי נשמה שנתת בי מסור הכולה לעבודת ה' יתברך בלבד שנזכה לישם לפחות חלקית ונשאף תמיד ליותר כולם מוזמנים למרכז קרליבך בצפת רחוב ירושלים 77 מול בנק הפועלים 054-8048602 מירהלה