בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

כהניך ילבשו צדק, מי האשם בעזבונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2011 00:12 לינק ישיר 
כהניך ילבשו צדק, מי האשם בעזבונה

מועדים לשמחה ושלום לכם חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳ 
יש לי סימפטיה טובה לחגים בהם יש לי  חופש ומנוחה מהעבודה הרבה שטורדת אותי במשך השנה, ויש לי זמן ככל העולה על רוחי (למעט ביקורי חג) לשבת ולסדר את אוצר החזנות שברשותי,
בין חזן לחזן ובין יצירה ליצירה מצאתי את עצמי מאזין לתקליט של החזן משה שטרן בו הוא שר מהרפרטואר של החזן והזמר יוסף שמידט הי״ד
ושם בין יצירות החזנות הנפלאות שמבצע החזן משה שטרן ישנם גם כמה קטעים בודדים מהחזן שמידט עצמו,
בין היצירות ישנו גם הקטע ׳כהניך ילבשו צדק׳ של החזן יוסף שמידט וכמובן בביצוע בקולו שלו,
החזן יוסף שמידט הינו חזן כלבבי בעל רגש ואמירה חזנית משתפכת שלה זכו רק מעטים ובעיקר בדור ההוא שבו החזנות לא הייתה מקצוע ככל המקצועות אלא היתה עבודת קודש של ממש. 
סיפור חייו הטראגי והמצער גורם לי לתחושה של פיספוס ואכזבה בעיקר מהמחשבה שאדם עם קול נדיר יפה ומשובח כשלו נפרד מהעולם הזה בגיל שלושים ושמונה, כל כך צעיר,
וזה מביא אותי לחשוב ולתת דרור לדמיוני מה היה קורה לו היה חי עוד עשרות שנים, מה התוצאה שלה היינו זוכים שהרי לתחושת גן-העדן הזאת אפילו בדמיוני הרב קשה לי לטפס. 
כבר משחר ילדותו זוהה יוסף שמידט כאדם בעל קול נדיר ביופיו והיה שר כדרך קבע בתפילות בבתי כנסת ואף היה מוזמן לבתי תאטרון כשהיו זקוקים לו,
אני גדלתי תמיד שהחזן יוסף שמידט נהרג על קידוש השם בידי הנאצים הארורים ימ״ש בשואה האיומה,  
[ אך קראתי במקום אחר (הבאתי קישור בסוף) שהוא חלה במלחמה מהייסורים הרבים שסבל מהנאצים הארורים והצליח לגנוב את הגבול לשוויץ ושם הובא להסגר ונפטר מהתקף לב ומחלה. ] מה שברצוני להגיע מתוך כל המעשיות הסיפורים האכזבות והמחשבות,
שכיום בשבתות חזנות, בהגיע החזן להחזרת ספר התורה לארון הקודש בדרך כלל אומר החזן או את יצירתו של רומשינסקי או את יצירתו של החזן יוסלה רוזנבלט, ובמקרים בודדים מושמעת גם יצירתו של לואי לבנדובסקי וכשכבר מבצעים אותה חזנים הם מקצצים אותה ומתחילים מ׳השיבנו השם׳. 
ויצירתו היפה המרשימה והמוזיקאית של יוסף שמידט נשכחה משום מה מהרפרטואר של החזנים אפילו שמדובר ביצירה לא פחות יפה ואף אעיז ואומר שלדעתי היא יותר יפה מהיצירות האחרות המושמעות כדרך קבע.  
אני לא חושב שהיצירה של שמידט יותר קשה מיצירתו של יוסלה, ואני העומד מהצד איני מבין על מה ולמה קופחה יצירה חשובה כמו זאת.    

לאלו שלא מכירים את סיפורו של החזן יוסף שמידט הי״ד הנה קצת ביוגרפיה על החזן שמידט :
http://forums.nana10.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgId=1436292

המשך חג שמח, ויהי רצון שנזכה בביאת משיח צדקנו במהרה. בימינו אמן. 
צבי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 15:37 לינק ישיר 

לואי דנטו חזן נפלא בעיניי, אך את הביצוע הזה לא אתייג ברשימת המועדפים שלי...
וכפי שכתבתי בראש האשכול, אין אפשרות להגיע לאכויות הביצוע של הקטע הזה כפי שהביא יוסף שמידט הי"ד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 21:51 לינק ישיר 

הקפצה לזכרו של החזן יוסף שמידט
יהי זכרו ברוך
צבי

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2011 21:15 לינק ישיר 

שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
    שמחתי לשמוע שהחזן משה שולהוף ביצע את היצירה בקונצרט יוסלה, חדש ימינו כקדם. יראה העם ויקח לחן זה אל בית הכנסת, לא עוד רק רוזנבלט ולא רוטמן, תנו כבוד לעוד מלחינים שיצירותיהים מדהימות.
    אין קשר ביני לבין אורנג, ואין בכוונתי לעשות פרסומת, אך אני לא מתנגד לקבל על כך כסף.
    בברכה
    ידידכם צבי

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 23:02 לינק ישיר 

צבי _054 ( האם זה פרסומת לאורנג' ?) - בחפץ לב אענה לבקשתך להאזין לחזן לואי דנטו המבצע את
                 היצירה "כהניך ילבשו צדק"  - להלן הביצוע מתוך אתר JSA :

http://faujsa.fau.edu/jsa/search_music_LP.php?jsa_num=100010&queryWhere=&queryValue=100010&artisttext=&artist=contains&titletext=&title=contains&selectgenre=cantorial&selectlanguage=Hebrew&musiconly=&id=&select=title&side=A&track=04&fetch=1100&pagenum=45

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 19/07/2011 23:07:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 22:27 לינק ישיר 

שלום לכם ידידי חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
    מאז עברו כמה חודשים ולמרבה הפלא לא ראיתי שינוי ולא שמעתי על חזן שביצע את היצירה בקונצרט או בתפילה, במשך הזמן חיפשתי עוד חזנים שביצעו את היצירה ומצאתי רק את החזן לואי דנטו שאין צורך להכביר במילים על גדולתו ותרומתו לעולם החזנות, משום מה גם ביצוע זה נעלם ממני ואשמח אם יש מכם מי שיעזור לי.
    בברכה, ידידכם צבי

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 16:21 לינק ישיר 

ביצוע של דוד משה שטיינברג לכהניך תוכלו לעלות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 13:19 לינק ישיר 

zvi_054 כתב:
    לדעתי משה שטרן עשה טעות כשהוציא את התקליט "שטרן שר שמידט" ושם שם קטעים בביצועו של שמידט, כי ברגע שאתה מבצע קטע של שמידט ומעמיד על ידו קטע ששמידט עצמו מבצע, גם אם תהיה החזן הטוב ביותר בעולם זה מתכון לכישלון ובמיוחד שמדובר בשמידט.

כמה נכון.
    חבל שלא משקיעים יותר בחידוש ורענון קטעי עבר לכשעצמם, לאו דווקא כשילוב עם חזני הווה (כמו שעשו לרוזנבלט לדוגמא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 09:49 לינק ישיר 

בוקר טוב ומועדים לשמחה
    איך אוכל לסרב לבקשה של חבר הפורום הנכבד שתורם כה רבות למען הפורום,
    הנה היצירות מאתר ההורדות upf
    כהניך ילבשו צדק
    http://www.upf.co.il/file/48302.html
    קל מלא רחמים
    http://www.upf.co.il/file/254977.html

חג שמח, צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 06:31 לינק ישיר 

בס"ד

מועדים לשמחה,

צבי - תודה על האשכול המעניין שפתחת.
    אינני מצליח להוריד/לשמוע את היצירות, אני מקבל הודעת שגיאה:
    שגיאה: אנו לא תומכים בשרתי פרוקסי, לכן דרכם לא ניתן לבצע הורדות
    אודה לך אם תוכל להעלות יצירות אלו ואחרות דרך UPF.

תודה וחג-שמח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 17:47 לינק ישיר 

בגיל 35 חזנים באותה תקופה היו כבר ברמה מושלמת... שמידט היה חזן משכמו ומעלה, אך עיקר הקריירה שלו היתה דווקא בתחום השירה הקלאסית, 2 קטעי החזנות פרי יצירותיו של מורו ורבו החזן דוד משה שטיינברג כלל לא הוקלטו עבור שימוש מסחרי, הן הוקלטו כאן בארץ בביקור שערך כאן אצל ידיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 17:18 לינק ישיר 

תודה לך צבי על העלאת הקטע של שמידט, משום מה לא יצא לי לשמוע הרבה קטעים מחזן זה ואשמח אם תעלה בהמשך קטעים נוספים בביצועו, שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 14:41 לינק ישיר 

התפאורה עד להורדה לא ילבשו צדק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 14:06 לינק ישיר 

אני אענה לבקשתך ואעלה להנאת החברים הנכבדים את קל מלא רחמים בביצועו של החזן משה שטרן, ובלחנו של משה שטרן.
    אך קודם כל אעלה את היצירה כהניך למען אלו שלא זכו להכירה ואינם מבינים על מה ולמה המהומה,
    כהניך ילבשו צדק בלחנו של שטיינברג ובביצועו של יוסף שמידט :
    [url=http://upload-il.net/he/24B827414F]a1 7u.wma[/url]

קל מלא רחמים בלחנו של משה שטרן ובביצועו :
    [url=http://upload-il.net/he/65F1F936C2]45 utr.wma[/url
    לדעתי משה שטרן עשה טעות כשהוציא את התקליט "שטרן שר שמידט" ושם שם קטעים בביצועו של שמידט, כי ברגע שאתה מבצע קטע של שמידט ומעמיד על ידו קטע ששמידט עצמו מבצע, גם אם תהיה החזן הטוב ביותר בעולם זה מתכון לכישלון ובמיוחד שמדובר בשמידט.

חג שמח, צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 13:33 לינק ישיר 

צבי,
    לקטע הידוע "ובנחה יואמר" יש אלפי ביצועים שונים מפי מבצעים שונים מתוכם הרבה ביצועים מעולים שלא נופלים באיכותם מהמקור (בדרך ביצועם) וכנראה שהוא לא "מפחיד" מקצועית כמו היצירה המדוברת.

לגבי הסתיגותך ממה שכתבתי, אכן, התלבטתי אם לכתוב זאת, אך זו האמת, ואני כמעריץ שמידט גדול נתקל בבעיה זו לא אחת, ולדעתי אין קשר לגילו הצעיר בפרט ש35 זה כבר לא צעיר למבצע כדמותו ודוגמאות ישנם לרוב...
    אך כמו שכתבתי, הביקורת השולית הזו באמת לא מקלקלת את ההנאה הגדולה בהאזנה לשלל ביצועיו.

אגב, מכיוון שאנו קרבים ליום השואה ושאר ימי הזיכרון וכו', אעיר את תשומת לבך שבתקליט של "שטרן שר שמידט" קיימת הקלטה של א-ל מלא רחמים שהחזן שטרן מתפלל על שמידט וכל נספי השואה, והיא מצליחה לסחוט ממני רגשות כבדים ביותר בכל פעם שאני מאזין לזה.

אם תוכל להעלות זאת לטובת כל שוחרי התפילה הטובה, והיה זה חסד של אמת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 10:26 לינק ישיר 

מועדים לשמחה ושלום לכם חברים
    צר לי על ששכחתי פרט חשוב זה, שהיצירה לא בלחנו של שמידט אלא בלחנו של שטיינברג, זה פשוט פרח מזכרוני.
    חבר הפורום הנכבד לאמהשחשבתם :
    אני נהנה עד למאוד מכתיבתך העשירה והכנה ללא כל נגיעות ומריחות. אכן יצירתו של שטיינברג הינה אתגר לחזנים, ואין חזן שיוכל לעשות בה את מה שעשה יוסף שמידט, (שאגב, נכון שהיה גם זמר אופרה אך אנו מתעסקים כעת בגישת לחזנות)
    אך אין לנו לשכוח שאין חזן שיוכל לבצע את ובנחה יאמר של יוסלה רוזנבלט ולהתקרב לקרסולי ביצועו של רוזנבלט, (שאף על זה יש תהיות האם זה שלו או שזה הושאל במעט מאופרות שונות) וכך כמעט על כל יצירותיו של יוסלה שכמו שאומרים אצלינו ״לא דומה לא כמעט : יוסלה רוזנבלט״
    כתבת על ׳הדיקציה הלא מושלמת לעיתים׳ אני הייתי מסתייג מלכתוב כך שהרי בכל זאת יוסף שמידט היה בתחילת דרכו ואם עד גיל שלושים וחמש היתה לו מושלמות חסרה מעט אזי אם היינו זוכים ויוסף שמידט היה חי עוד, היינו מקבלים תוצאה מושלמת לגמרי.

המשך חג שמח, צבי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > כהניך ילבשו צדק, מי האשם בעזבונה
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext