בית פורומים עצור כאן חושבים

משה רבנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2011 01:00 לינק ישיר 
משה רבנו

תמונת לווין מגוגל ארץ:

שימו לב הדמות מסתכלת לעבר ארץ ישראל ! וירושלים ! וגם אל תשכחו שמשה לא נכנס לארץ אבל ראה מבחוץ !!

דמות עם זקן עם מראה אדיר של ענווה !

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2012 11:58 לינק ישיר 

http://shturem.net/images/news/57434_news_18062012_69560.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 11:51 לינק ישיר 

פי
הגמרא שם מסימת- אוי לאותה בושה,
הגמרא התכונה כנראה לרעיון של תמונתו של משה בגוגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 02:02 לינק ישיר 

ספרן , גמרא מפורשת היא ״ זקנים שבאותו הדור היו אומרים פני משה כפני חמה...״ .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 22:47 לינק ישיר 

רעיונו של משה לחבר בין הצורה הגאומורפולוגית שמופיעה במדבר סיני לבין דמותו של משה מביט ארצה (ובטוחני שרבים רואים בזה חיזוק גדול לדבריהם...) ממחישה לנו עד כמה בני אנוש מנסים להגשים ולהמחיש את הנסתרות לנו. וזה בא לידי ביטוי בנסיונותיהם של כל הדתות המונותאיסטיות והפולותאיסטיות להביא את הנעלם לידי הגשמה.

דרך אגב, בנצרות יש מקבילה מענינת במיוחד: תכריכי טורינו.
המדובר בתכריכים מהמאה ה14שנטענו שהם אלו התכריכים שעטפו את בן האל והביאו ראייה לדבריהם שניתן לראות על הרקמה את דמותו של ישו עם כתמי דם וחור כביכול בידיו.
אז במקרה הזה אכן יש אמת בדבריהם ואכן הדמות שם. אך מה לעשות שבדיקת פחמן 14 העלתה שמדובר בפריט מהמאה ה14. התקופה בה נמצאו התכריכים.

טוב תאמינו במה שתאמינו רק תנסו שלא לפגוע זה בזה בשל גילוי אלוהי זה או כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 21:30 לינק ישיר 

משה24567 כתב:
תמונת לווין מגוגל ארץ:

תודה, אהבתי את זה מאוד.
עשיתי את התמונות משלי,
ברשותכם,

שיר מפי יצחק פוקס,
"השקיפה ממעון קדשך מן השמים וברך את עמך את ישראל"
http://maof.rjews.net/LandRemaineth/Izhak_Fux/2CDTrack3.mp3

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

הוקטנה התמונה לגודל העמוד

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 08/07/2011 06:54:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 13:35 לינק ישיר 

אני לא מבין את הדקדוקים הללו.
יש 770. נקודה.
למה להתפלפל כשיש הוכחה כה ברורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 13:32 לינק ישיר 

"סיפר לי חבר שיש ברשותו גירסה ישנה של פרוייקט השו"ת, כי כאשר חיפש בתנך את המילה "משה" בתוספת קידומות דקדוקיות עלו לו 770 הופעות. וזהו מספר בעל משמעות סמלית בחסידויות מסוימות.

הרצתי גם אני חיפוש בגירסה 19 וגם לי עלתה אותה תוצאה. הרצתי חיפוש נוסף בתוספת ניקוד, ואז עלו לי רק 767 הופעות, כלומר ב-3 הופעות אין הכוונה למשה רבנו ע"ה, אלא לשמש כמו "לא יבא עוד שמשה" וכדו'.

וממילא אין שום משמעות למספר ההופעות. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 22:12 לינק ישיר 

אבן עזרא ויקרא פרק יט פסוק כו

לא תעוננו:  וי"א מעונן לשון ועונתה לא יגרע (שמות כא, י). והנכון בעיני מגזרת ענן, כי ידוע כי יש מי שיעונן שיסתכל בעננים ובדמותם ובתנועתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 18:14 לינק ישיר 

שותף סוד

אני מבין שמצאת מקור שממנו אפשר להבין שמשה נמצא שם, בסיני, וממתין להעלות את עם ישראל לארץ בסוף כל הימים.

זה יכול להשתלב יפה עם התמונה שנחשפה בגוגל. הנה, מצאנו את משה רבנו מחכה.

ואכן "חדשה" כזו יכולה מאד לרגש.

במה דברים אמורים, עד שחושבים עליה פעם נוספת. עד שבודקים אותה באור הצונן לפעמים של שאלות פשוטות למדי. אותן שאלות ששאלתי בראש האשכול.

ואני מוסיף עליהן.

א. מה מצאנו במקורותינו לגבי משה במדבר? באלו מהם? האם התורה לא קבעה שמשה נפטר?

ב. האם התמונה בגוגל היא לדעתך אכן של משה רבנו?

ג. באיזה אופן משה קיים וניצב שם במדבר, לדעתך? האם אתה סבור שזה מה שנאמר במקורותינו?

קשה לי להאמין שאתה סבור שגילו שם את משה רבנו שלנו. אבל אשמח לשמוע מה דעתך שלך בנושא זה. הרי אתה אדם חכם, וגם אם אתה מאמין בתורת הקבלה, וגם אם בעיניך היא חלק מן התורה, אתה גם יודע שהתורה אינה דורשת מאיתנו להאמין לכל שמועה שצצה בתקשורת. ויש לבדוק כל דבר לאור המקורות. אז אולי תשתפנו גם בכך.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 18:05 לינק ישיר 

ולגבי מה שלינקק אליו השכן, הנה עוד אשכול לדוגמא ובו פרודיה שניסיתי לחבר על חשבון אלו שמחפשים תמונות של "קדושים על הקירות". לינקקתי גם שם למקור של השכן.

ולאור מה שנתחדש כאן, הנה אזהרה: הדברים שם עלולים להיות קשים למי שמאמין בסיפורי "קדושים". מצד שני, אולי ראוי לחשוב שוב אם יש ממש בסיפורי "קדושים" ואם הם ראויים לנו, היהודים לומדי התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 18:03 לינק ישיר 

שותף סוד

תודה על הדברים החשובים. אכן צריך מ-א-ד להיזהר בכבוד הבריות.

משה היקר

סליחה על שכתבתי בסגנון מתנשא. לא התכוונתי לזלזל חלילה לא בך ולא בשום אדם. עם זאת, הבנתי מדבריך כאילו ניתן לחשוב שיש כאן איזו תמונה מכוונת (משמים?) של משה רבנו, ושזה מעיד על משהו. ומה שניסיתי להסביר הוא שלאמירה כזו קשה למצוא בסיס.

אם אתה (או כל אדם) חש התחזקות ביראת שמים לנוכח התופעה, הרי יש כאן לעניות דעתי התפעלות שלא במקומה. והרי יש כה הרבה דברים נכונים ומרגשים בתורה ובמסורת שלנו, גם בלי להזדקק למקורות זרים.

ובכלל, גם כאשר אנו מוצאים נושא שנראה לנו מרגש ומחזק, עלינו להביא בחשבון שאולי זו פרשנות ולא עובדה. ואולי הפרשנות שלנו שכה נראית לנו מרגשת ברגע הראשון, היא עדיין מוטעית. לפי זה,  יתכן שעלינו ללמוד להשלים עם כך שפרשנויות שלנו מתנפצות בלי לכעוס על מי שהראה לנו שטעינו. להפך, עלינו לשמוח שגילינו איזו אמת, ועלינו להשקיע את עצמנו בתורה ולא בתחליפים. 

זה מה שניסיתי להבהיר בדברי. ומתגובתך ומתגובת שותף סוד אני למד שלא הצלחתי להסביר עצמי כראוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 17:04 לינק ישיר 

על פי הסיפור הידוע על אותו שהתבטא ה' יצילנו מ"מצווה לרדפו" ומ"עבירה לעזור לו" אפשר בהחלט לוותר על "המצווה".
מאידך,  סוף סוף הכתיבה כאן אנונימית ולא צריך לקחת ללב.
אולי זו ההזדמנות (למרות שזה בהחלט לא המקרה) להציע להוריד למינימום את אלמנט ההתנצחות האישית בדיונים בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 16:55 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
קצת מתחסד לכתוב בפורום עם אג'נדה ברורה סיפורי דגים וצללים ולהתבכיין על התנשאות.

בסדר, הבחור טעה בדרך. אז יש מצווה לטרוף אותו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 16:52 לינק ישיר 

קצת מתחסד לכתוב בפורום עם אג'נדה ברורה סיפורי דגים וצללים ולהתבכיין על התנשאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 16:31 לינק ישיר 

עיין בתגובתו לעיל למיימוני שאמר "לא אוהב את הצורה המתנשא של דבריך לכן לא הגיב יותר", ותבין בעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משה רבנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext