בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן מאיר ברוך קאהן - רבש"ע ספירה - רוזנבלט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2011 15:35 לינק ישיר 
החזן מאיר ברוך קאהן - רבש"ע ספירה - רוזנבלט

http://www.youtube.com/watch?v=EE7TZsb0oNg

תוקן על ידי שמחהלע ב- 02/05/2011 15:48:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 14:49 לינק ישיר 

מדבר אחד אני מתפעל
איך הסרטונים שלו ביוטיוב גורפים כ"כ הרבה צפיות??
כנראה שהקהל אוהב אותו.
בכל אופן בסרטו השני לדעתי הוא נשמע יותר טוב (משמיעה ראשונה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 14:41 לינק ישיר 

ומה דעתכם על הביצוע כאן ?

http://www.youtube.com/watch?v=1z7ns1tdXaQ&feature=related

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 14:28 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 13:11 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם כתב:
כשצריך להעביר ביקורת מקצועית אהיה הראשון לעשות כן, אך כשצריך להפריד בין מקצועיות לחובבניות גם כן אדע לעשות זאת, וכפי שכולם רואים מדובר בישיבה בארוחה משפחתית או משהו כזה וראש המשפחה שכנראה אוהב לשיר וניחן בחוש מוזיקלי לא רע בכלל פוצח בזמר. מכאן ועד חנתח אותו כחזן ואיך היה הפלצט והפוזה של הראש וכו' זה נחמד כפיקנטריה אך ממש לא קשור לאירוע, ונבחינתי זה כמו לנתח ביצועי רכיבת ילד על תלת אופן תחת השראת הטור דה פראנס...
אגיב לדברי קודמי לגבי חיים אדלר, ולדעתי נהפוך הוא, אילו החזן אדלר היה ניחן בחוש מוזיקלי מפותח והיה קצת יותר מלומד הוא לא היה נכנס מראש למלכודת הזו של בקשה מחצוצרן בתזמורת חתונות ללוות קטע של קוורטין, וכי מה הוא חשב לעצמו שהבחור הנחמד הזה שמיימיו לא שמע חזנות ועוד אשכנזית פשוט יידע מה לעשות ללא מוזיקה כתובה והכל על פי הנפת ידיו של החזן הנכבד?!
אתה כותב שהוא יצא גדול, אני אומר שהוא יצא הכי לא מקצוען ואפילו פאתטי...
היוטיוה הוא עובדה קיימת ולפימים יש שליטה על מה שנכנס ויוצא משם ולעיתים אין, אני מצפה שבזמן שיש שליטה לעשות סינון ראוי ולא להאביס את הצופים בדומן מוזיקלי שרק המעלה עצמו לא מבין כמה נזק הוא גורם ל"מככבים"בו, וגם את זה אני מפנה ישירות לקודמי אשר במו ידיו גורם להגחכה של עולם החזנות ולאחרונה גם של המוזיקה הקלאסית, ע"י העמדת חמישה "נגנים" קבל עם ועולם ומייצרים קקפוניה שכפי שאמר יהורם גאון "שלא ברא השטן"...

תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 04/05/2011 13:12:13

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 10:30 לינק ישיר 

כשצריך להעביר ביקורת מקצועית אהיה הראשון לעשות כן, אך כשצריך להפריד בין מקצועיות לחובבניות גם כן אדע לעשות זאת, וכפי שכולם רואים מדובר בישיבה בארוחה משפחתית או משהו כזה וראש המשפחה שכנראה אוהב לשיר וניחן בחוש מוזיקלי לא רע בכלל פוצח בזמר. מכאן ועד חנתח אותו כחזן ואיך היה הפלצט והפוזה של הראש וכו' זה נחמד כפיקנטריה אך ממש לא קשור לאירוע, ונבחינתי זה כמו לנתח ביצועי רכיבת ילד על תלת אופן תחת השראת הטור דה פראנס...
אגיב לדברי קודמי לגבי חיים אדלר, ולדעתי נהפוך הוא, אילו החזן אדלר היה ניחן בחוש מוזיקלי מפותח והיה קצת יותר מלומד הוא לא היה נכנס מראש למלכודת הזו של בקשה מחצוצרן בתזמורת חתונות ללוות קטע של קוורטין, וכי מה הוא חשב לעצמו שהבחור הנחמד הזה שמיימיו לא שמע חזנות ועוד אשכנזית פשוט יידע מה לעשות ללא מוזיקה כתובה והכל על פי הנפת ידיו של החזן הנכבד?!
אתה כותב שהוא יצא גדול, אני אומר שהוא יצא הכי לא מקצוען ואפילו פאתטי...
היוטיוה הוא עובדה קיימת ולפימים יש שליטה על מה שנכנס ויוצא משם ולעיתים אין, אני מצפה שבזמן שיש שליטה לעשות סינון ראוי ולא להאביס את הצופים בדומן מוזיקלי שרק המעלה עצמו לא מבין כמה נזק הוא גורם ל"מככבים"בו, וגם את זה אני מפנה ישירות לקודמי אשר במו ידיו גורם להגחכה של עולם החזנות ולאחרונה גם של המוזיקה הקלאסית, ע"י העמדת חמישה "נגנים" קבל עם ועולם ומייצרים קקפוניה שכפי שאמר יהורם גאון "שלא ברא השטן"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 07:11 לינק ישיר 

קנטור יוס מעלה באשכולות האחרונים טענה שהיוטיוב הוא הרס מצד אחד ומבורך מצד שני.
אמנם, אני מסכים שאין להעלות סרטון של חזן כשהוא ממש צרוד, אך אני חושב שהזמנים השתנו ולא יכולה להיות לך שליטה בהופעות על אדם שמוציא פלאפון ומסריט ורגע לאחר מכן זה נמצא ביוטיוב.
בעבר, היה צריך כל זמר וגם חזן לעבור אודישנים (פרובע) מפרכים עד שנתנו לו לעלות ולשיר בפני קהל, ועד שהיו משמיעים אותו ברדיו, כיום היוטיוב עוקף את כל זה וזמר/חזן יכול להתפרסם במהירות עצומה ולהגיע לקהל של אלפים ומאות אלפים בזמן קצר ביותר. הדבר מביא כמובן להצפה של סרטוני הופעות כשבחלק מהם החזן לא בשיא מיטבו.
אני חושב שאפשר לראות בכך גם צד מבורך, דוקא בהופעות קטנות כשהחזן לא תמיד מוכן ולא תמיד חימם את קולו, אפשר לראות מיהו חזן אמיתי ומיהו חזן מתחזה.
בסרטון של החזן אדלר כשהוא הופיע בחתונה של הרב מצגר, אני דוקא רואה את גדולתו של החזן אדלר, שעם כל הקקפוניה של החצוצרות כשחזן אחר היה מתבלבל לגמרי, הוא נשאר "קול" ויצא מזה גדול.
גם בסרט כשרואים את משה קוסוביצקי ב"ולירושלים עירך" הוא כבר לא היה במיטבו, ולדעתי האישית, יתכן שזה היה כבר בימי מחלתו, ורואים בפניו את המאמץ, אבל הוא יוצא גדול כמו קוסוביצקי.
יש להבדיל בין הקלטת דיסק ששם חוזרים שוב ושוב עד שייצא מושלם לבין הופעה בציבור כשכל חזן הוא רק אדם אנושי ולא מכונה, וקורה לכל אחד (גם להלפגוט) שפה ושם נתקעים או מפספסים, אך יש בכך חינניות מסוימת, והציבור חכם דיו להבין שמדובר בהופעה קטנה, ודוקא אז נמדד חזן איך הוא יוצא מזה.
מספרים שהחזן משה קוסוביצקי לא שר 10 שנים בפני ציבור עד שהוא התמקצע לגמרי, היום עברו הימים האלו לטוב ולרע, כן גם לצערינו לרע, כי כל אחד שחושב שיש לו קול עולה לשיר, אך גם לטוב, כי בעקבות כך המערכת מסננת מהר את החזנים הגרועים והם לא מחזיקים הרבה זמן בכותרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 01:08 לינק ישיר 

הוא מאד מוכשר, יש לו קול יפה ורחב אם כי לא מתורבת, וסגנון מאד יהודי ואמיתי, דבר שחסר לחזנים רבים היום.

הוא לא מנסה לחקות, אך כנראה כל חינוכו החזני בא רק מלשמוע יוסלה רוזנבלט, כיאה לחסיד סאטמר.

זה גם מסביר את הפוזה של "דביקות" תוך כדי שינה כמו איזה אדמו"ר.

ובכן, מה נטפלתם לו לפלסט? זה לא היה רע בכלל. מה מביך? אמנם כל הקטע בסולם נמוך, מה שפגם בכלל בביצוע, ובמיוחד בקטע הנמוך "ואטהר ואתקדש" ובפלסט המדובר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2011 23:56 לינק ישיר 

שיר נחמד
אך נתת לו מחמאה שהוא חקיין, כי אני לא מצליח לראות בקולו חיקוי ובטח לא של יוסלה. (אל תעליב את יוסלה)
סגנון ה"פוזה של שינה" עם היד על הצד (סטייל הרב אלישיב מעין מוניטור לשמיעה עצמית) אופיינית לחזנים החסידיים ועפי"ר מלווה בסלסול הפאה ביד השניה.
אני אישית התפעלתי מהבחור לימינו, שלא מבזבז את זמנו ועסוק בחיסול כוס אחרי כוס של שתיה. לרוויה!
בכבוד רב
זוכמירוביץ
לשעבר - זוכמיר

תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 04/05/2011 00:13:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2011 23:31 לינק ישיר 

שלום וברכה

חזן הוא אולי
חקיין הוא וודאי

הפלסט מביך
והשאר מציק

חזנות זו מיוחדות
חזנות אינה ליצנות

לשיר בפוזה של שינה
עדיף לשתוק במיטה

יוטיוב הרס לזמרים
ובניה מהירה לאמנים

אולי לא הכל יצא בחרוז
לפחות....................

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 17:32 לינק ישיר 

נחמד
(הפלסט היה קצת מביך)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן מאיר ברוך קאהן - רבש"ע ספירה - רוזנבלט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext