| נשלח ב-5/5/2011 08:34 |
|
| |
ביאור הגרי"פ פערלא לספר המצוות לרס"ג
דומני שספר נפלא זה לא כל כך הצליח להיכנס ל"קונצנזוס", ואין מצוי לפגוש מישהו שבקי בו [בשונה מהמנחת חינוך,למשל]. מהי לדעתכם הסיבה לדבר?.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2011 11:18 |
|
| |
אם אכן כדבריך [אני עצמי טרם ראיתי את הספר] הרי שיש להצטער על כך הרבה ובבד בבד לקוות שיצא בצורה רצינית יותר לכל הפחות כמו ה'מנחת חינוך' של מכון ירושלים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 21:32 |
|
| |
מחוייב אני להסכים דברי עם המאוכזבים. ראיתי את הספר בחנות, ומיד בפתחי את הספר הבחנתי בטעויות כתיב ושאר מרעין בישין, תיבות רבות בכרך האזהרות שרק חציין מנוקדות ושכחו לנקד מחציתן השני. מקופיא נראה שכד ניים ושכיב המגיה הדפיסוהו. משום מה בכל ספר שראיתי לאחרונה שבא מבית היוצר של המאור נראה שהוא ממהר ושוקד להוציא לאור ואינו ממתין עד שיבורר הבר מתוך התבן. כמה חבל. אבל בכרך האזהרות שמחתי לראות את כל האזהרות של רבותינו הראשונים מכונסים אל מקום אחד, כולל אזהרותיו של רשב"ג, וכמה שירים במנין המצוות להרס"ג, וגם לרבי אליהו הזקן ולרבי יצחק בן ראובן אלברלוגי, ועוד כמה. ולו היו מוכרים כרך זה בפנ"ע כי עתה הייתי קונהו.
תוקן על ידי ישבב_סופר ב- 28/12/2011 21:32:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 22:03 |
|
| |
ממש מגושם ומסורבל חסר חן כמנהג דפוס המאור.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 09:57 |
|
| |
אם כי תוצרתו של מכון המאור מתאפיינת בכך שהנוחות ולא הדיוק היא העיקר בה, יש לברך על הוצאה זו ולקוות להוצאה "למדנית" יותר בעתיד. לא יהיה טיב הדפוס קל בעיניך וידועים דברי רבי עקיבא איגר בעניין זה. נקווה שמהדורה נוחה לקריאה תתרום לריבוי העיון בספר מופלא זה, הכורך עיון ישר בבקיאות מדהימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 00:21 |
|
| |
אף אחד עוד לא ראה?
לפני שבועות ספורים יצא לאור סה"מ לרס"ג עם פירוש הגרי"פ בשבעה כרכים גדולים ע"י מכון המאור. לא בדקתי אם הגיע לחנויות אבל ראיתיו אצל אחד מידידי שהיה מהעורכים.
מעט התאכזבתי מכך שהחידוש העיקרי הוא באותיות חדשות במקום האותיות הישנות [שהיו די קריאות], וכן חלוקה מסוימת לקטעים. עם מעט רצון טוב יכלו להוסיף בשולי העמוד את הנושאים המדוברים בכל קטע [דוגמת מנחת חינוך מ"י], מאחר שהגרי"פ כולל במצוה אחת ענינים רבים השייכים גם למצוות אחרות.
כרך שלם הוקדש למפתחות מפורטים, וכרך נוסף לרבים מספרי המצוות לרבותינו הראשונים, כולל כל סה"מ להרמב"ם ומפרשיו [דבר שנראה די מיותר]. כרך נוסף הוקדש לעוד כמה חיבורים קטנים מהרס"ג שאיידי דזוטר מירכס.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 06:55 |
|
| |
אין לגרי"פ צאצאים ששרדו את המלחמה. המתעסק בהוצאת כתביו הוא בן אחיינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 21:44 |
|
| |
אם זכרוני אינו בוגד בי, ראיתי לפני זמן רב הוצאה חדשה של הספר בספריית מרכז הרב, מדובר רק בחלק קטן של הספר, שחולק כמדומני לפי מועדים או משהו כזה, ויצא לאור ע"י אחד בשם פערלא, כנראה נכדו או נינו, גם אם הספר ארוך עדיין אפשר לחלקו לקטעים עם כותרות משנה, מפתח ענינים הגון, ומפתח תוכן בתחילת הספר, אשר בודאי ייטיבו מאוד עם הספר. מי שירים את הכפפה יבורך משמים. אגב, כגורל הספר הזה כן הוא גורלו של ספר 'כלי חמדה' שג"כ לא יצא לאור במהדורה ראויה, מלבד כרך אחד שיצא לאור ע"י 'אור החיים' לפני מס' שנים, ושמעתי מאחד המפיצים הגדולים שהמו"ל לא כיסה אפילו את ההוצאות, ומטעם זה לא המשיך הלאה. "הכל תלוי במזל וכו'"
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 11:13 |
|
| |
מבואר להדיא בויקיפדיה, דומה כי אף עצם בחירת ספר המצוות כמסד לחיבור היא בהשפעת הנצי"ב שבחר לערוך את חידושיו על מדרשי הלכה וספרי הגאונים הפחות נלמדים בישיבות בדורות אחרונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 10:57 |
|
| |
אציע כאן מה שהקשה לי ת"ח אחד על דבריו בחלק ג עמ' 440, 'דלא אשכחן בשום דוכתא בהדיא דלא הוכשר למנחות אלא שמן זית בלבד', עיי"ש שהאריך ונותר ב'וצ"ע בזה ואכמ"ל בזה יותר', והנה במשנה פרק בתרא דתרומות שנינו: 'ואין מקריבין על גבי המזבח אלא היוצא מן הזיתים ומן הענבים'.
אגב, מה המקור שהיה תלמיד של הנצי"ב?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 10:52 |
|
| |
אם יוציאו מחדש זה יהיה 6-8 כרכים. ציוני מקורות יש בספר, ויש אידקס בסיסי במהדורה האחרונה. שיכתבו עליו מלא הערות - את כל ההערות הוא הכיר ולא כתב עליהם, אז לכאורה אין צורך. הוא ידוע היטב למי שיודע. אז צריך קצת לרפרף כדי למצוא, לא סוף העולם.
מה שכן היה חשוב זה להוציא את מאמריו ורשימותיו המפוזרים בכתבי עת, או לפחות לעשות רשימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 10:37 |
|
| |
בישיבה השתמשנו בו הרבה. בקי נפלא ומעיין ישר המכנס בספרו מקורות רבים בהבנה ישרה. תלמיד מובהק לרב הנצי"ב זצוקללה"ה מוולוזי'ן והולך בדרכו, נראה כי בין שאר מעלותיו של חיבורו ניתן למנות גם את הקניית דרך לימודו של הנצי"ב. יש לקוות כי יהיה מי שירים את הכפפה ויוציא מהדורה חדשה וטובה של הספר, באותיות נאות ובתוספת מבוא, מראי מקומות ומפתחות, מדוייקים ומפורטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 10:14 |
|
| |
יעקב תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 00:30 |
|
| |
אתמול יצא לי להשתמש בו (אגב, הוא מופיע בתקליטור שו"ת בר אילן), והוא היחיד שמתרץ תירוץ על שאלה ידועה בספהמ"צ להרמב"ם שורש תשיעי, שמביא שם את דברי הגמרא במנחות: העובר על על מצות ציצית עובר בחמשה עשה, והוא מונה שם בין החמשה עשה את הפסוק "גדילים תעשה לך על ארבע כנפות כסותך", ואומר: "גדילים תעשה לך" זו מצוה אחת, ו"ארבע כנפות כסותך" זו מצוה שניה, והקשו המפרשים וכי איזו מצוה יש ב"ארבע כנפות כסותך"? ונשארים בצ"ע. אך הרי"פ פערלא מתרץ, שכוונת הרמב"ם לסיום הכתוב "אשר תכסה בה", שמצוה להתכסות דוקא בכסות שיש בה גדילים בארבע כנפות, "בה ולא בחברתה", ולאו הבא מכלל עשה עשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2011 23:26 |
|
| |
אני דווקא השתמשתי הרבה בפירושו הנפלא, אבל אומר מפורש זה ממש לא ישיבתי , הוא תמיד הולך בצורה הפוכה מהשיטה הלמדנית, אני דווקא ציטטתי אותו הרבה באחד מחיבוריי, הוא מסכם ומסגנן יפה כל סוגי' בתוספת חידושים, אבל ממש לא בצורה המסורתית בישיבות, ואולי זוהי הסיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2011 21:15 |
|
| |
הרבי לא זקוק לשבחים
|
|
|
|