אתם מוזמנים לדרג כאן את 5-10 השירים האהובים עליכם ביותר - אל תשכחו להסביר לנו את בחירתכם ומה שעומד מאחוריה: סולנים? קצב? עיבוד? לחן? תקופה? משהו אחר?
קדימה למלאכה...
תוקן על ידי אידי ב- 06/05/2011 14:36:14
נשלח ב-21/6/2015 23:28
הטוב - בעיקר כי זה מזכיר לי תקופה מאוד יפה בחיים.. אבל גם כי זה שיר נפשי וכי אני אוהב את הסולו של יהודה גורקין מודים- כי זה שיר מדהים ו.. כי דוד פרלמן שר את כל השיר והוא מדהים. בסיעת דשמיא - השיר שלי מתקופת העבר של מיאמי, וזה תמיד מזכיר לי את הווידאו של מיאמי 5 איך שאיצי ספינר ועודד קריטי שרים שם סולו יחד מדהים מדהים מדהים. אשת חיל החדש - לחן יפה מאוד ושוב אני אוהב מאוד את הסולו של דוד. יבוא - שיר שנותן לי הרבה אנרגיות וכי זה מזכיר לי את הסולו של בנימין רבינא
נשלח ב-19/6/2015 11:31
1.לא בשמיים היא -החלק של הקולות השניים(לא..לא..)מאןד יפה ומיוחד! 2.נקדש החלק של עודד קריטי 3.ה יענה לנו החלק של דוד פרלמן 4.ברך עלינו מיבוא החלק השקט יותר עם הפסנתר שבסופו דיויד הרשקוביץ שר 5 מעם ה'-הסולו של דיןיד הרשקוביץ
לכה דודי - מהדיסק משיח יחדשיהו - הסולו של שאול אלסון שמע ישראל - בעיקר את הסולו של רבינה אברמוביץ ביום הוא - הסולו של עודד במיאמי 5 מודים - דוד פרלמן stand-up - הסולו של דוד שפירו מלך מלך - מי מי לד' אלי משיח - מהמופע ביד אליהו
נשלח ב-12/7/2011 14:45
המשך יבוא (המשכתי לכתוב דירוג עם הערות וששלחתי "ארעה תקלה אז לא היה לי כח להתחיל מחדש)
נשלח ב-12/7/2011 14:36
הנה הדירוג שלי:
1.רווח-הסולו של שאול שם עשה את השיר 2.כי אתה הוא-שאול..... 3.כל ישראל ערבים..-התנועות שם פשוט מקסימות
נשלח ב-12/7/2011 14:13
בס"ד-שיר יפה, ביצוע טוב יעלה ויבוא-שיר מדהים רווח-סולואים יפים (יוסי שיק יותר טוב משאול אלסין!) יבוא-כל הכבוד לירחמיאל, שיר "על רמה", מה שאומרים שמע ישראל מ"מי לה' אלי"-שיר פותח מצווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווין מי לה' אלי-שקט ויפה oh hashem-דומה ל"הנה מה טוב ומה נעים", שזה גם שיר מהמם. הנה מה טוב
נשלח ב-6/7/2011 01:22
picpic כתב:
אמנם לא מזמן הגעתי מלימוד ארוך עם קבוצת בטלנים (אני מקווה שכולם מכירים את הביטוי הזה) סתם שוטטתי בפורום, ורציתי לומר שדווקא אני מעדיף את השירים בעברית ולא באנגלית, כי מה לעשות ושפת התפילה והרינה היא רק בלשון הקודש עברית.
בכלל שירים שלא בעברית, אני לא יכול נפשית להתחבר אליהם, כי אלו שפות של גויים, וממש כמעט בלתי אפשרי להתפלל במלוא המשמעות שלא בעברית. סתם חשבתי לעצמי שחבל שאין לפרחי מיאמי כמה וכמה מחזמרים בעברית כך שיכולנו לנסות לדרג לא רק שירים. אמנם לא אגיד שלא מוצלח המחזמר בכיכובו של נחום סטרק (אפילו שאני מעדיף בעברית) אבל מפורום זה, אני מפנה קריאה לירחמיאל ליצור עוד מחזמרים, ואולי אפשר עם הצוות הישראלי (המזרח).
נראה לי שיצא נפלא.
אוי ואבוי - כרגע הצעתי לך משהו באנגלית באשכול ה"שלום לכולם" שלך - - -
--
בלתי אפשרי להתכוון כששרים באנגלית? טוב, זה תלוי מה שפת האם שלך ועד כמה אתה שולט בעברית.
--
וגם אני מצטרפת לקריאה. מי מהחברים כאן אמר שהוא גר ליד המשפחה של ירחמיאל בירושלים? בפעם הבאה שהוא יבוא, אפשר להעלות את ההצעה - - -
נשלח ב-6/7/2011 00:09
קצת גלשת מהנושא של האשכול, אבל לא נורא! לילה טוב!
נשלח ב-6/7/2011 00:07
דווקא אני חושב שלא כדאי ליצור מנוף מלאכותי לשירים של מיאמי במצעד, כי כדאי לראות את התייחסות כלל המאזינים למיאמי, ומצד שני זה אולי סוג של אי אמיתה. ובכלל כמו שתמי אמרה, העיקר שאנו נהנה מהשירים...
אוי, מאוחר לי אני הולך לישון. מחר אני צריך לקום מוקדם...
נשלח ב-5/7/2011 23:59
אמנם לא מזמן הגעתי מלימוד ארוך עם קבוצת בטלנים (אני מקווה שכולם מכירים את הביטוי הזה) סתם שוטטתי בפורום, ורציתי לומר שדווקא אני מעדיף את השירים בעברית ולא באנגלית, כי מה לעשות ושפת התפילה והרינה היא רק בלשון הקודש עברית. בכלל שירים שלא בעברית, אני לא יכול נפשית להתחבר אליהם, כי אלו שפות של גויים, וממש כמעט בלתי אפשרי להתפלל במלוא המשמעות שלא בעברית. סתם חשבתי לעצמי שחבל שאין לפרחי מיאמי כמה וכמה מחזמרים בעברית כך שיכולנו לנסות לדרג לא רק שירים. אמנם לא אגיד שלא מוצלח המחזמר בכיכובו של נחום סטרק (אפילו שאני מעדיף בעברית) אבל מפורום זה, אני מפנה קריאה לירחמיאל ליצור עוד מחזמרים, ואולי אפשר עם הצוות הישראלי (המזרח). נראה לי שיצא נפלא.
נשלח ב-4/7/2011 21:45
נכון!!! למרות שתמיד בזמן שבא לך לשמוע משו ולהרגע באמת את הולכת לשמוע את השירים הישנים/החדשים אבל את אלו שתמיד אהבת ולכן תמיד יש את הרשימה הלבנה הזו של השירים שבמצבים מסויימים של עצב/סתם חוסר מצברוח/שמחה אדירה אלו השירים שאת שומעת....השירים הישנים נשארים והשירים החדשים מתווספים אליהם.... מהדיסק החדש אני הכי אוהבת את ho hashem....ואני חושבת שאם אתחיל לפרט-לדרג את השירים שלי אז יכלה הזמן והמה לא יכלו......אני אוהבת הרבה שירים באנגלית....נראה לי שאת כל השירים באנגלית שיש להם ואני מכירה אני אוהבת ואם פתאום נגלה לי איזה שיר שלהם באנגלית אז מיד אני מתרגמת אותו ולומדת אותו בע"פ ומתחילה לחרוש עליו עד שלכולם כבר יוצאות האוזניים....מהדיסק האחרון זתומרת מהסולנים החדשים אני מאד מאד אוהבת את הקול של ד.פרלמן....וואו! אני מסתכלת עכשיו על הרשימה של שירי מיאמי שיש לי על המחשב.....אין מצב לדרג!!!! רובם אהובים במיוחד.....
נשלח ב-4/7/2011 21:03
אני חושב שלדרג קובץ נבחר של מיאמי, זו משימה קשה מאוד. אם כי אני אוהב גם שירים ישנים כמו: ירושלים, ואף ממש ממש ישנים, מהתקופה של נחום סטרק כילד קטן הנישא על כתפי חבריו הבוגרים יותר בהרכב, ועד הCD האחרון כמו מי להשם אלי. ממש קשת רחבה של שירים האחד מוצלח מהשני. לדרג?! אני צריך ממש לחשוב...
נשלח ב-28/6/2011 16:36
דווקא יש עוד מספר מועט של סולנים שאני אוהבת.אני מדגישה מועט,כי למרות שלא חסר קולות יפים במיאמי,יש לי ביקורת גבוהה,ומי שזייף פעם אחת כבר נפסל אצלי.את שאול לא תפסתי אף פעם מזייף ויש לו קול אדיר! גם יאיר ודיויד הרשקוביץ אהובים עלי אך בלי השוואה.יש גם בוגרים שאני שומעת, כמו ייצי ספינר,אבל בגלל שהם יותר רחוקים,זה פחות מדבר אלי.מהחדשים ממש,עדיין לא מצאתי משהו שאני ממש נדלקת עליו.אולי זה יגיע...
נשלח ב-28/6/2011 15:48
תזהרי - בסוף הוא ימאס לך. הוא סולן מדהים אבל אם את לא שומעת עוד סוגים זה משעמם, כי הקול שלו תמיד אותו דבר.
אין עוד סולנים שאת אוהבת?
נשלח ב-28/6/2011 14:33
טוב,אהם.. השיר הראשון:מאמע רחל בביצוע של שאול! השיר השני:יחדשהו-הקצב והמילים וכמובן הסולו של שאול השיר השלישי...............שאול! השיר הרביעי...............שאול! המשיכו על זו הדרך כל שיר שנגע בו קולו של שאול אי פעם .!!!!!!