בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

סקירת קונצרט יום-העצמאות תשע"א בישורון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2011 21:32 לינק ישיר 
סקירת קונצרט יום-העצמאות תשע"א בישורון

בס"ד

כמסורת ביהכנ"ס המרכזי ישורון בירושלים, התקיים גם היום אחה"צ קונצרט חזנות חגיגי לכבוד יום-העצמאות ה- 63 למדינת ישראל "בזמירות נריע לו".
בקונצרט השתתפו החזנים אשר הינוביץ (החזן הראשי בביהכנ"ס ישורון), גדעון צלרמאיר (מונטריאול) ויוסי שוורץ (גולדס-גרין לונדון) בלווי מקהלת מכון תל-אביב לחזנות וסולניה בניצוחו של החזן נפתלי הרשטיק ואנסמבל כלי-נגינה: חליל (מיכאל לוקין), אבוב (רפאל לנדזבאום) וצ'לו (דוד צור).
ניהול מוזיקלי ולווי בפסנתר: רימונד גולדשטיין (האחד והיחיד). הנחה: מרדכי פרימן (המנחה המיתולוגי של קונצרטי החזנות).
היצירות שבוצעו בקונצרט:
בנה ביתך - פוקס - המקהלה
לא אמות - גוטבטר - החזן גדעון צלרמאיר והמקהלה
לפיכך - שור - החזן יוסי שוורץ
אהבתי כי ישמע - טרצ'יקוף - החזן אשר הינוביץ
שומע קול בכיות - מלבסקי - אהרן גרליץ (מתלמידי המכון) והמקהלה
בעבור דוד - רויטמן/רומשינסקי - שלום סלומון (מתלמידי המכון) והמקהלה
אחינו כל בית ישראל - גנטשוף - החזן גדעון צלרמאיר
ריבונו של עולם (ספירה) - מילר - החזן שרגא הרשטיק (בנו של החזן נפתלי הרשטיק) והמקהלה
מחרוזת שירים באידיש - טראד - החזנים והמקהלה
ממקומך - וידר - ביצוע מדוייק ומרגש של החזן אשר הינוביץ
רצה במנוחתנו - גנטשוף - אברהם ברנהולץ (מתלמידי המכון) והמקהלה
הבדלה - זילברטס - החזן גדעון צלרמאיר
תקע בשופר - קווארטין - דניאל קולטהוף (מתלמידי המכון)
ישתבח - רוזנבלט - החזן יוסי שוורץ
ברוך א-ל עליון - מודז'יץ - החזן אשר הינוביץ (שהחזיר "חוב" מקונצרט "שרים מודז'יץ בישורון)
תפילה לשלום המדינה - זים - כל החזנים, המקהלה והקהל
הקונצרט הסתיים בשירת "התקווה" ומיד לאחריה תפילת ערבית (החזן אברהם שלוין).

התודה והברכה להנהלת הועד-הפועל של הסתדרות ישורון בראשות ר' גדליה שרייבר, למנכ"ל ישורון ר' יששכר פולק ולצוות העובדים, לחזנים, למקהלה וסולניה, למנצח החזן נפתלי הרשטיק, לנגנים, לרימונד גולדשטיין ולמנחה מרדכי פרימן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2011 09:30 לינק ישיר 

מר עזריאלפ הייתי עוזר לך לנסח את תגובתך באופן כזה:

אילו לא ידעתי שנפתלי הרשטיק מנצח ורק שהוא חזן......דיינו

אילו וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2011 06:02 לינק ישיר 
נהניתי למרות שממש ממש זה לא מה שחשבתי שיהיה

החזן נפתלי הרשטיק חשבתי שהוא רק חזן ומסתבר שהוא גם מנצח לא רע בכלל
החזן גדעון צלרמאיר חשבתי שהוא סתם עוד בוגר של ביס לחזנות ומסתבר שהוא כבר ממש חזן בעל קול רגש ונשמה
החזן יוסי שוורץ חשבתי שהוא הבחור מירושלים שחושב שהוא כל יכול חזן מנצח מליחן ועוד ומסתבר שיש יוסי שוורץ אחר שמכהן כחזן בלונדון נהניתי מאוד מאוד מביצועיו בקונצרט
החזן שלום סלומון חשבתי שגם הוא סתם תלמיד ומסתבר שהוא כבר חזן למרות שעדיין יש לו מה ללמוד
החזן שרגא הרשטיק חשבתי שלחזן הרשטיק יש רק בן אחד חזן נתנאל ומסתבר שיש לו עוד בן חזן מצויין
בקיצור כמו שאחד כאן קורא לעצמו לא מה שחשבתם זה ממש מה שהרגשתי
אבל למרות הכל אני נהניתי מאוד בקונצרט ותודה לכל המופיעים ולמארגנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2011 00:55 לינק ישיר 

יישר כח שרגא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 22:13 לינק ישיר 

Koobi - לבקשתך מצאתי לינק תקין בנדון( מביא הסרטון הקים אותו תחת שם אחר )

http://www.youtube.com/watch?v=H0_CK4hmNW0

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 17/05/2011 22:14:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 20:52 לינק ישיר 

לינק תקין לביצוע של ברנהולץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 17:14 לינק ישיר 

איחולי לאמהשחשבתם, כמה זמן עלי להמתין לכבוד שבו אצלם חזנות בשמחתך בע"ה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 12:02 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=z09GCykZf_4

http://www.youtube.com/watch?v=OwZhp1ES0w0

זה לא ממצלמתך? בכיתוב למעלה רשום די בגדול yaf…

תודה רבה שוב.

(חנופה?! חשבתי להזמין אותך לצלם בחתונת ביתי...(-:  )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 19:10 לינק ישיר 

הצילומים באשכול זה אינם מעשי ידי.
לאמהשחשבתם למה תחניף לי?

תוקן על ידי יעפ ב- 15/05/2011 19:11:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 14:12 לינק ישיר 

מר לאמהשחשבתם הנכבד.
אני מסכים איתך בכל מילה, חוץ מהפרשנות לגבי מה שהיה בהיכל האופרה.
שוחחתי עם כמה מידידי חברי המקהלה, והיה שם כשל כזה, שמה שהמקהלה כן שרה, זה בגדר נס!!
המקהלה עמדה מאחור, לפניהם תזמורת בת כ65 נגנים, מנצח שיודע לנצח להפליא, אבל לא יודע חזנות "בגרוש", ובעיקר- החזן הסולן, שר ללא הגברה, וללא שהמקהלה שומעת אותו.
אישית, לא ברור לי מדוע הנהלת המכון הסכימה לכך, אבל זה היה המצב. כמי שנכח בקונצרט ולא הבין "איך נפלו גיבורים?" לאחר שהבנתי את העניין, הצדעתי לאחיי גיבורי המקהלה.
ושמא ילחשך מי לאמור- תרוצים למכביר יש להם... אומר לו ולשכמותו- השמעת באותו הקונצרט את הביצוע הנפלא של המקהלה ל"נבוקו" = "שירת העבדים"? אם תשמע את זה תדע שהיה זה לא ערב לא מוצלח למקהלה, אלא הפקה בלתי אפשרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 12:29 לינק ישיר 

צפיתי בקטעי הווידיאו שהועלו עד עתה ומסקנתי הכללית היא, שביום טוב (דהיינו זמרים מפוקסים ומנצח ביכולתו המיטבית) אין כמעט מקהלות בסטנדרטים האלו.
וזאת למרות שהמנצח אינו מקצועי והזמרים ברובם אינם מקצועיים, דבר המוכיח שבעבודה מאומצת ניתן להגיע לתוצאות מעולות.
ניתן לראות את המשמעת המוזיקלית לה מחוייבים כל הזמרים ובהינף אצבע קלה יתבצע קרשנדו מפואר או סטקטו לתפארת, והכל כל כך נעים לאוזן ולעין.
אין זה הקונצרט הכי טוב שראיתי מהמקהלה הזו אך קונצרט זה עומד בשורה אחת עם הטובים שראיתי מהם.
אני אומר זאת משום שייתכנו ימים טובים פחות, וכזה ראיתי אף ראיתי בקונצרט בבית האופרה, ששם הרמה לא הגיע אפילו בזעיר אנפין למה שהמקהלה הזו מסוגלת.
המשתמע מכל הנכתב הוא, שאפשר לתבוע מכל מקהלה לא מקצוענית (וכאלה יש לרוב) להגיע לרמה כזו של יכולת ולא לומר שזה בלתי אפשרי, עובדה!!!
עוד דבר שניתן לומר על קטעי הסולו הבודדים שנימצאים באשכול זה, ניכר שמוטבעת שיטה, שיטת הגשה מתורבתת באופן בולט, פחות צעקות לשם צעקות והרמת קול לשם "פוזה" אלא בהחלט קיימת הבנה לתפקיד המבוצע ולאופן הגשתו, לא שהכל מושלם ולא שאין לי הערות מקצועיות כלפי כל אחד מהמופיעים, אבל בגדול אפשר לראות את הסטנדרטיים של בית מדרש זה ולדעתי הסטנדרטים ראויים לשבח.

באשר לדיון שהתפתח בנושא שירה מן הכתב או בע"פ, דעתי היא שכל זמר יעשה את הטוב בשבילו על מנת להגיע לתוצאה המושלמת, וזאת לאחר שייקח בחשבון שאם יקרא מן הכתב הוא עלול לאבד קשר עין עם הקהל והוא ייראה מעט טכני, אך אם ביצוע בע"פ עלול לגרום לביצוע מהוסס וחסר ביטחון, לא הייתי מהסס לבחור בשירה מן הכתב.
לצערי, שמעתי לא אחת טעיות קשות שבוצעו על במות מכובדות מאד על ידי סולנים (מכל הענפים) שהחליטו שלא לשיר מתוך הכתב ולאחר מעשה ברור שאילו היו נשאלים היו אומרים טעינו!
לא בושה להסתייע בעזרים שונים, הן מילים לטקסט והן מוזיקה בתווים בתנאי שהסטנדרטים הבימתיים לא נפגמים (ולא כפי שראיתי לא אחת שחזנים שרים מתוך צ'עטלה קטן או דף מקומט ומדובלל) עם סטנד מכוון לגובה נכון וכו'.

כמובן שאשמח לצפות בעוד חומרים אם קימים. ותודה ליעפ המסור שבלעדיו הפורום לא ייראה אותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 10:18 לינק ישיר 

האם מישהו מעלה של יוסי שוורץ ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 09:31 לינק ישיר 

יצא לו שם?! קורא או לא קורא סולפז׳? אם קורא יודעים שהוא קורא ואם לא יודעים שלא... מי שצריך לדעת יודע מי יודע יותר ומי פחות. לשיר מתיך תווים זה בדיוק כמו להקריא סיפור או שיר מספר. אני לא הייתי מוותר על טקסט כתוב כשאפשר להיעזר בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 15:42 לינק ישיר 

בענין חזנים שקוראים תוים זכורני שאחד מהחזנים הגדולים היום בתחילת דרכו כשהופיע בהופעות רבות ואפי' של סובול הוא הרבה להסתכל בתווים וכששאלתי אותו לפשר הדבר אמר לי שהוא רוצה שיצא לו שם של אחד שכול להיות קרוא לשיר בהופעות בלי הכנה משום שיודע לקרוא את היצירה מתוך התוים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 14:32 לינק ישיר 

מתוך הקונצרט "בעבור דוד" - שלום סלמון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 14:20 לינק ישיר 

היה קונצרט נחמד. מי שהיה הכי טוב זה גרליץ הוא הצליח לרגש והוא גם שר את החזנות מהלב ולא מהתווים. שוורץ שר יפה שמעתי אותו כבר הפעם האחרונה ששמעתי אותו בבית הכנסת הגדול בירושלים עם אלי יפה. נראה גם שהוא התחזק משהו.

אויב איך איז געבוירן אין דעם דור פון ראסענבלאטט איך באקומען צו הימל שוין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > סקירת קונצרט יום-העצמאות תשע"א בישורון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext