| נשלח ב-12/5/2011 20:56 |
|
| |
מדינת הלכה
הייתי רוצה לראות כאן התייחסותכם למדינה שכזאת.
האם יש לשאוף למדינה כזאת, המתנהלת בכפוף להלכה היהודית?
האם זה אפשרי, באופן תיאורטי ומעשי?
אם כן, מה הדרכים להגשמת מדינת הלכה?
איזה בעיות עיקריות בדרך?
תמשיכו בבקשה שאלות ותשובות.
|
|
| נשלח ב-22/5/2011 14:21 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | ינוח
"הגישה ל"משיח" הרווחת בקהל ומתוארת על ידך , היא לדעתי אחת השאלות-בעיות שמקרבת אותנו לחורבן, "
אולי תפרט מהי גישה זו ומה סכנותיה לדעתך. |
|
אוסיף מעט על הסכנות.
מתארים את המשיח כבלתי חוטא, כקץ ההיסטוריה.
המשיח יכול לעזור עם דרך ההתמודדות עם הרע, אבל להתמודד יצטרך כל אחד בעצמו.
במלך המשיח לא חל קץ להיסטוריה. הרי המשיח הוא ילך בדרך כל בשר, "וימלוך בנו תחתיו ובן בנו …". לעולם יהיה צורך להתמודד עם הרע הפיזי כמו רעידות האדמה, ועם הרע בלב. הרי גם בעתיד צפוי כי "אין שלם מלב שבור".
אידיאליזציה לבן-אדם – מהותה עשיית פסל אלילי ממנו, גם אם לאיש זה קוראים נביא או משיח.
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 22:48 |
|
| |
צענע, אם יותר לי לענות במקום ינוח במילה אחת "בטלנות" ובמשפט אחד, זריקת הכל על ה"משיח" ,ובמקביל עשיית הכל כדי ששום מהלך שמוביל לקראת מציאות כזו לעולם לא תקרה. ועל זה כבר אמרו הקדמונים "יושב בשמים ישחק א-ד-נ-י ילעג למו"
|
| נשלח ב-17/5/2011 22:31 |
|
| |
ינוח
"הגישה ל"משיח" הרווחת בקהל ומתוארת על ידך , היא לדעתי אחת השאלות-בעיות שמקרבת אותנו לחורבן, "
אולי תפרט מהי גישה זו ומה סכנותיה לדעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 21:40 |
|
| |
ינוח,ברור שגם טענת הבריסקר היתה בדרך צחות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 21:35 |
|
| |
צענע, לו יהיה כדבריך, יפרחו להם הדברים, עד שימצאו להם מקום להינטע בו, אם לא אצלך יהיה אצל אחרים, ואם לא אצלם, הרי בליבי נטועים הם כבר.
בכל מקרה נראה לי שבפורום הזה אני מספק דוגמאות חיות להתמודדות שלי עם מחשבות שנתפסות בעיני כמוטעות ו/או עקומות. (בדר"כ יש קורלציה בין השנים)
ינוח, מעבר להסכמה הנוספת (שאין ספק שהיא משמחת בעיני) : 1. אני לא חושב שהחורבן עומד כ"כ קרוב בפתח, בעיני עצם העיסוק שלנו בנושא (ועוד הגעה לשתי הסכמות ) הוא בבחינת "הניצנים נראו בארץ" אם לא למעלה מכך. (יש מה להוסיף בענין אבל נראה לי שזה לא המקום) לא שצריך להיות שאננים, כי ככל שהתהליך מתעכב עלולים להיות יותר נזקים בדרך ובכ"ז, 2. לא כ"כ הבנתי את השפט האחרון שלך , אתה רוצה לברר מהי מציאות של משיח ? או מושג המשיח ? וכד' ? מתוך ההקשר של הדיון הזה. (כי מתוך ההקשרים הסטנדרטיים הנושא כבר טחון הדק היטב ולא רק בפורום הזה...)
|
| נשלח ב-17/5/2011 20:22 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | שאין היום שונאי בצע |
|
שיחפש בקיבוצים, כול העסק.
תרוץ ממש לא מוצלח.
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 19:08 |
|
| |
בזמנו כשרצו לחדש כאן את הסנהדרין שהצטמצם בסוף להיכל שלמה ,מסופר שהתדיינו אז מרחוק או מקרוב מיימון פישמן שר הדתות והבריסקר רב שטען שאין היום שונאי בצע ולכן אין מקימים סנהדרין,וענה פישמן שבשביל כסף אפשר למצוא גם את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 18:19 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | ינוח,
זה לא כזה דיכוטומי, או לענות תשובות או חורבן...
עצם זה שיצאנו מהנחות היסוד שכביכול הכל ידוע מראש כבר נותן לנו פתח לעתיד, אם לא נדע את התשובה היום או מחר נדע אותה מחר או מחרתיים... אבל אם אנחנו קובעים מראש שאין פתרון/נות ( וזורקים על איזה משיח דמיוני שיעשה לנו נפלאות וישנה עבורינו את החשיבה העקומה שאנחנו כופים על התורה והמציאות ...) הרי שהחורבן הוא רק שאלה של זמן. _________________
|
|
הגישה ל"משיח" הרווחת בקהל ומתוארת על ידך , היא לדעתי אחת השאלות-בעיות שמקרבת אותנו לחורבן, ופה נראה שיש לנו קונסנסוס שנית.
רק ש"מחרתיים" זה יכול להיות כבר אחרי חורבן.. לא רוצה אני להפחיד, אבל חשבתי שזה ברור מאליו, ולא יהיה צורך לחזור על זה.
אז אפשר לברר עניין לגבי "משיח" ואולי הוא יביא אתנו לשורשים עמוקים יותר ל"עץ רענן".
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 18:17 |
|
| |
ללא דוגמאות מעשיות דבריך הם בגדר דיבורים הפורחים באוויר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 18:09 |
|
| |
צענע, 1. לפני שכתבתי את המשפט הראשון שציטטת בשמי כתבתי "אבל אם אנחנו קובעים מראש שאין פתרון/נות" כלומר לא כתבתי שזו המציאות. (אם כי ברור שהתייחסתי למציאות שקיימת במציאות, ונידונה בפורום לא אחת) 2. את צודקת נושא החשיבה העקומה והדרכים להוציא ממנה דורש יותר עיון, אלא שאני לא חושב שכאן מקומו. ובכלל אני לא חושב שניתן "לנצחו" בהתמודדות ישירה, בכל מקרה בגדול חשיבה עקומה נובעת מתפיסת עולם מוטעית שבעיני האוחז בה היא אמת לאמיתה מכל מיני סיבות, בגדול כדי לשנות את זה צריך : 1. משהו שיזעזע את המחשבה שהתפיסה הזו היא אכן התיאור המובהק והבלעדי של המציאות. 2. אחרי שזה קורה , לברר מה בתפיסה ההיא הוא אכן המציאות נטו ומה הוא פרשנות של המביט , ואלו פרשנויות אחרות ניתן להעלות בענין. וממילא להגיע למה שפשוט מוטעה. 3. להגיע לתמונה כוללת יותר בה פרשנויות שונות יכולות להתלכד לכדי הבנה אחת שלימה יותר של המציאות. (בשלב הזה שנבנה בעיקר ע"י השלב השני , יש גם צד של מקומו האישי של כל אדם במציאות וזה כולל גם את רצונותיו ובחירותיו)
|
| נשלח ב-17/5/2011 17:58 |
|
| |
הרי ציטטתי אותך מילה במילה:
"וזורקים על איזה משיח דמיוני שיעשה לנו נפלאות וישנה עבורינו את החשיבה העקומה שאנחנו כופים על התורה והמציאות" מיהם האנחנו?ומה התכוונת?
"וגם אם יבוא לפנינו מקרה פרטי, יותר יעניין אותי להוציאו מטעותו מאשר להשתדל לחשוף אותה באופן ברור, ועוד שחשיבה עקומה לא ניתן לתאר באופן ברור, אם היא היתה ברורה היא לא היתה עקומה "
איך תוציא אותו מטעותו אם לא תבהיר באופן ברור כשמש בצהרים מהי טעותו?
וחשיבה עקומה לא ניתן לתאר באופן ברור? האם עקום הוא ההפך של ברור? האם (,גם בלי לפרט את מהות כל אחד מהמושגים )לא ברור לך ההבדל?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 17:20 |
|
| |
צענע, לא דיברתי עליכם (מי זה אתם ?) אלא על מציאות יהודית נפוצה. ובענין הזה כל אחד (מאלה שמעקמים...) מעקם כפי היצירתיות האישית שלו, כך שא"א לפרט באופן כללי. וגם אם יבוא לפנינו מקרה פרטי, יותר יעניין אותי להוציאו מטעותו מאשר להשתדל לחשוף אותה באופן ברור, ועוד שחשיבה עקומה לא ניתן לתאר באופן ברור, אם היא היתה ברורה היא לא היתה עקומה...
|
| נשלח ב-17/5/2011 17:12 |
|
| |
לאיש ציפור
אולי סוף סוף תפרט בבהירות ובלי רמזים איפה בדיוק אתה מוצא את החשיבה העקומה שאנחנו כופים על התורה והמציאות
(בבהירות כוונתי עם פרוט לסעיפים א,ב,ג,וכו' בלווי דוגמאות)
תוקן על ידי צענערענע ב- 17/05/2011 17:14:55
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 15:54 |
|
| |
ינוח, זה לא כזה דיכוטומי, או לענות תשובות או חורבן... עצם זה שיצאנו מהנחות היסוד שכביכול הכל ידוע מראש כבר נותן לנו פתח לעתיד, אם לא נדע את התשובה היום או מחר נדע אותה מחר או מחרתיים... אבל אם אנחנו קובעים מראש שאין פתרון/נות ( וזורקים על איזה משיח דמיוני שיעשה לנו נפלאות וישנה עבורינו את החשיבה העקומה שאנחנו כופים על התורה והמציאות ...) הרי שהחורבן הוא רק שאלה של זמן.
|
| נשלח ב-17/5/2011 15:38 |
|
| |
נתקלנו ב"עבדות", כאשר ברור שאין מקום לעבדות בזמננו במדינת הלכה. האם אין שאלות בוערות יותר, היש לנו זמן לא מוגבל לתשובות?
הלא נראה לכם שאנו במרוץ: או שנמצא דרכים לעלות על תשובות לשאלות הדופקות בעורף, או שנרד לחורבן הבא?
|
|
|