זרם השתייכות החזנים לעומת קהל הקונצרטים אליו מכוונים הקונצרטים
שמתי לב לדבר מעניין שרוב החזנים הגדולים הטובים הם שומרי תורה ומצוות וחרדים לדבר השם ולמרות זאת הולכים להופיע בפני קהל מעורב ומהמזרחי ובפני חילונים, וזה לא ברור לי מדוע לא מארגנים קונצרטים גם בעבורינו שומרי המצוות קלה כבחמורה שאינם מתפשרים על קונצרטים מעורבים או על קונצרטים עם נגניות וזמרות ?
לכאורה צריך להיות ההפך.
נשלח ב-17/5/2011 17:39
לדעתי נושא זה הוא מאוד חשוב ואני מכיר כמה וכמה אנשים חרדיים חובבי חזנות מלידה שבכל פעם שיש להם הזדמנות ללכת לקונצרט שהוא לגברים בלבד או עם מחיצה בין הגברים לנשים הם הולכים, וכבר נכחתי בכמה קונצרטים כאלו שהצליחו. אגב, דיברתי עם אחד המפיקים של אותו קונצרט הלפגוט, הורביץ, מולר, לפני כ9 שנים, והוא אמר לי שהיום הקהל גם משפיע, אם אנשים באמת ימלאו את ההיכלות ללא קומבינות וכו' אתם תראו שכל המפיקים ישושו וישמחו לעשות קונצרטים כאלה. בתקווה להבנה.
חכם שלפני מעשה לומד מטעויות של אחרים חכם שלאחר מעשה לומד מטעויות של עצמו!!
נשלח ב-16/5/2011 12:23
שלום וברכה
ראשית, משה ואהרן נוסח הודעתך היה מעט פוגעני, היית צריך להתנסח יותר בכבוד.
הקונצרטים של יובל מיועדים לכאורה בעבור הציבור הדתי והחילוני שאינם תחת מרותם של גדולי הדור של הציבור החרדי
וזאת בשל שאסרו הרבנים החרדים את ההופעות המעורבות ועוד מספר רב של כללים מה שלא מאפשר את התרתם של קונצרטים אלו. החרדים שאנו כן רואים בקונצרטים אלו בדרך כלל הם מהזן היותר מודרני/מורדני במגזר החרדי שלוקחים את הרבנים יותר כהמלצה, או שיש להם מספר רב של היתרים כגון זה לא הרבנים אלא המשבקי״ם שלהם או שמדובר בקונצרטים למבוגרים ולא לצעירים פורעים וכך אין איסור בקונצרטים אלו.
ולכן קונצרטים אלו אינם מפורסמים בעיתונות החרדית אלא בעיתונות הדתית והחילונית.
מן הראוי היה לארגן קונצרטים קל חזנות גם בעבור הקהל החרדי, לפני כעשר שנים היה קונצרט כזה לקראת הימים הנוראים עם הלפגוט מילר מוצן שולהוף ווינבך (נדמה לי שזו היתה ההופעה הראשונה של הלפגוט עם סובול.)
קונצרט זה היה מיועד לגברים בלבד והוא הצליח מעל המשוער.
קונצרטים כאלו מומלצים ודרושים ויש קהל נכבד מאוד שיהיה מוכן לשלם בעבור קונצרטים מושקעים כגון אלו.
ומי לא זוכר את אשר עשה החזן חיים אליעזר הרשטיק כשהפסיק להופיע מעורב ובזה סיים את הקריירה שלו בעולם החזנות, כשניסה להראות את ״צידקותו״ לעולם.
״המתפלחים״ : מדובר בקומץ קטן של אנשים ללא יראת שמים שהתורה וההלכה בשבילם היא רק המלצה והכיפה היא רק בשביל ראווה !
אין אנו צריכים לשים יחס אליהם מכיוון שעשרים ״המתפלחים״ לא יצליחו להרוס את מכירות הקונצרט מה שגם רוב הוצאות הקונצרטים בדרך כלל ממומנות על ידי חסויות.
הקלטות משבת : יש בזה דעות רבות בהלכה האם מותר או אסור, וישנם כאלו שמשאירים נגן מלפני שבת עד שהבטריה נגמרת וזה לכאורה פחות בעיה אך עדיין יש הכשלה לציבור ולחזן, וישנו גם איסור קל למקליט. אך להקשיב לזה כמדומני שמותר,
וסיפר לי מורי ורבי החזן יצחק אשל ז״ל שהיה אדם בעל כיפה שחורה שהביא לו הקלטה משבת שלו והוא סירב בתוקף לקבלה.
וסיפר לי גם החזן יבדל לחיים בן ציון מילר פעם שנכחתי בתפילה שלו בבית-אל שישנם מקליטים כל שבת בבית הכנסת והוא מסרב בתוקף לקבל את הפשעים. (״וכמובן שביקשתי ממנו שיפנה אותם אלי״).
נשלח ב-16/5/2011 11:52
ליבסזון כתב על היהודים שמקליטים בשבתות וזה ממש חמור ואסור להרשות דבר כזה בשום פנים ואופן,
נשלח ב-16/5/2011 10:32
מנסיוני אומר אני כי באם יהיה מי שיארגן קונצרט כזה לגברים בלבד ולא בירושלים או בני ברק ששם זה בעייתי מאד, הוא יצליח. לפני מספר שנים הייתי שותף לערב כזה (דווקא במלון בירושלים) והיו 700 מקומות שכרטיסיהם נמכרו + סיבסוד מהמחלקה לתרבות תורנית של עירית ירושלים (יו הגדולים: הלפגוט, מולר, הורביץ והמקהלה של גולדהור) והיו צריכים להוסיף כ- 200 כסאות ישיבה למכובדים ו"מתפלחים" למיניהם וזו הייתה בושה. בכל אופן, אדרבה, ירימו את הכפפה ויראו הצלחה.
נשלח ב-16/5/2011 07:58
אני מוכרח שלציין שכל מה שכתבתי היה פי ראות עיניי והרגשתי ורגשות חברים שלי.
וודאי שכולם יתפלחו לקונצרט ברגע שמופיעים בו חזנים סוג ד׳ ! וטכני מבטיח לך שיש מאות חרדים שישלמו בעבור קונצרטים איכותים ואמר לי חבר שנכשל והולך לקונצרטים בהיכל התרסות שכיום כמעט חצי מהקהל הוא מהציבור החרדי - שמשלם ! נו מה תאמרו על זה ? ומה שנכתב על הבחורים שנדבקים לחזנים אחרי קונצרטים, לד דוקא ידוע על חזנים שנדבקים לבחורים כדי שיכתבו עליהם בפורום טוב.
אבל אני התכוונתי לריבוי הבקשות מכל מיני ארגונים (בד"כ לא מהמפורסמים והחשובים ביותר, כי אלה מבינים שעל איכות משלמים) וגם רבנים ותלמידיהון שחושבים שזה יהיה יפה אם חזן פלוני שלמד בישיבה אלמוני, יופיע בחינם בשבע ברכות של ר"מ באותה ישיבה שהוא מעולם לא פגש, וזו מצוה גדולה, כי אין לו גרוש לנשמה, והוא גם מאד אוהב חזנות. ועוד כהנה וכהנה.
נשלח ב-16/5/2011 01:06
קרא שוב את דברי ותראה שלא היה בהם כל ריב ומדון
נשלח ב-16/5/2011 00:47
הפסק עם זה מר זוכמירוביץ, די לך למה תאהב ריב ומדון לא היה זה מטרת פתיחת האשכול, ובודאי לא להעלות את הנושא בהבלעה בתוך בתוך דבריך, המושג "הבלעה" הינו מושג השייך לחזנים ולגבאים המשלמים בלבד, ולא לארועי צדקה וכו'.
תוקן על ידי עתהזמיר ב- 16/05/2011 00:52:08
נשלח ב-16/5/2011 00:37
אין לי עניין להעלות שוב את נושא מופעי החזנות בתחכמוני וכפי שנאמר כאן העניין נדוש ביותר.
אני מסכים עם הטענה שבמגזר החרדי לא אוהבים לשלם על קונצרט חזנות, ובתחכמוני הקונצרטים כידוע הם לגברים בלבד וממילא מיועדים בעיקר לציבור החרדי.
ברצוני להתייחס לטענת גוי גמור על כך שמבקשים מהחזן להופיע למטרת צדקה.
בלינק המצורף תוכלו לראות מופעים רבים שנעשו בבתי חולים ובבתים פרטיים של אנשים חולים שנסענו לשמח אותם. פעילות זו מתקיימת במשך כ-15 שנה ללא שבקשנו תרומות מאף גורם, והכל נעשה בהתנדבות מלאה של החזנים, המלווים ההגברה הדלק ועוד ועוד.
הקליפים שנמצאים בלינק הם חלק קטן ביותר ממאות הופעות שערכנו למען חולים ללא כל תמורה, ולכן מובן שאנו מבקשים מחזנים להופיע חינם. הייתי שמח אם יכולתי לשלם אך אין לנו שום תקציב לכך.
אני חייב לציין שרוב רובם של החזנים והזמרים נענים בשמחה רבה להופיע למען חולים.
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum חלק מהקליפים הם מוסיקה שמחה ועדיף לצפות לאחר ל"ג בעומר!
נשלח ב-16/5/2011 00:22
לענ"ד אצל הציבור החרדי במיוחד בנוגע לדברים אין כמעט כזה דבר בלויים (ראה שעושים סרטים כשרים לנשים ולא לגברים) ואין מושג תרבות פנאי אצל גברים חרדיים והסיבות ידועות ולא כאן המקום לדון בהם, ועוד שחלק גדול מהבאים להיכל התרבות שלא מהחרדים עושים זאת כטרנד, לא יודע עד כמה הם ונשותיהם באמת יודעים מה זה חזנות.
נשלח ב-15/5/2011 23:46
אני מצטער מר גוי גמור לא התכוונתי למתוח ביקורת על המופעים בתחכמוני, נושא זה כבר נידוש לכאן ולכאן יש דורשים לשבח ויש דורשים לגנאי, וכו', כל כוונתי היה רק לעורר שזהו לצערינו רצון הקהל מהמגזר שלנו שמעדיפים קונצרטים שאינם מושקעים בכלום וללא שימת דגש על המקצועיות או על האיכות אלא כל רצון הציבור הוא רק אירועים חינמיים ומה שנקרא "סחבאק".
לצערי הגם שסובול עשה עבודה טובה להחיות מחדש את נושא החזנות מ"מ אין שימת דגש כלל על המקצועיות וחזנים שאינם מרשימים במיוחד ביכולות המוזיקליות שלהם תופסים מקום הרבה יותר מכובד מחזנים מקצועיים ואמיתיים.
והרי מדוע החזן מוצן אינו מקבל את הכבוד הראוי לו וכן החזן קלאג שכששמעתי בדיסק את הביצוע ל"ותערב" של החזן אשל נשתוממתי מהגמישות והמקצועיות (הרבה יותר מהביצוע של סובול בדיסק החדש וכן של חייים אדלר בהיכל התרבות בפתח תקווה לפני שנה. הגם שאין לזלזל במקצועיות של שני המוזכרים לעיל מ"מ לקטע זה דרוש גמישות קולית גדולה שלכאו' חסר להם) ומכל מקום אין קריארה מספיק מפוארת כמו שמגיע לו, וכמו כן חזנים כמו שלמה גליק וסיימון כהן ונתי ברעם אינם מרשימים במיוחד את צעירי הצאן הגם שלכאו' בהופעות ובתפילות (כל אחד כפי ענינו) יש להם לתפוס מקום חשוב מאד במזרח.
תוקן על ידי עתהזמיר ב- 16/05/2011 00:43:58
נשלח ב-15/5/2011 23:03
אני מסכים עם "א", לא עם "ב".
אין סלידה - פשוט לא משלמים, רק מנסים כל הזמן להוציא קונצרט חינמי למטרת צדקה, כמובן.
נשלח ב-15/5/2011 22:25
שתי תשובות בדבר:
א- הציבור "שלנו" שומרי תו"מ רובם ככולם אינם מעונינים לשלם כסף על ארוע בסדר גודל כזה (עין ערך קומזיצי החזנות בתחכמוני) וכן רוב אותם בחורים וחרדים השחורים שנראים בהופעות הגדולות הרי שהם לא שלמו כלום על הכרטיסים והכל ע"י קומבינות (אח של, חבר של וכו').
ב-אחרי כל הבעיות והבלאגנים שעושים כל מיני אנשי דלא מעלי בבתי הרבנים וכדו' כנגד כל ההופעות אפי' הכשרים מאחר שכל המניע שלהם הינו צרות עין בלבד (שהרי איזה פריצות כבר יכול להיות במופע חזנות) הרי שזה גרם תגובה נגדית של סלידה בקרב החזנים למגע כל שהוא עם אותו מגזר הגם שהם משתייכים אליו, ולכן הם מעדיפים לשיר במקומות מרוחקים בו מקבלים בהבנה ובחיבה גם מי שלא בדיוק בקו שסולל מערכת "השופר של גדולי התורה".
עוד נקודה למחשבה הוא כל אותם בחורים המלקקים לחזנים ומשגעים להם את השכל מיד אחרי ההופעה, העיקר שיוכלו לומר בישיבה שדברו אם אותו חזן.