בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

התנצלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2011 15:28 לינק ישיר 
התנצלות

שלום וברכה

תמיד תהיתי מה מטרת הפורום,
האם היא נועדה למען אשכולות המזל-טוב והודעות על שבתות חזנות וקונצרטים שאינם מרויחים כסף, שמא בעבור דיונים חשובים על החזנות לדורותיה.

מה אני כאדם פשוט שחושב שיש לו הבנה מסוימת בחזנות אמור לעשות כשעולה ביצוע שאינו לרוחי בפורום, האם מותר לי לכתוב את דעתי ?
או שמא אני אמור להוריד את הראש עד שיעבור הגל ?

עד היום הייתי מרים את ראשי ומביע את דעתי ללא כל פקפוק וחשש,
האם עשיתי שלא כשורה ?

אנא דרושה לי עצתכם

התנצלות :
הריני מתנצל בפני כל מי שביקרתי אותו בפורום בצורה נוקבת ושלא נוקבת,
לא היתה כוונתי חס וחלילה לפגוע או לעקוץ, אלא לשם שמירה על כבוד החזנות.
אני מקווה שסליחתי תתקבל ברצון, ואדרבה תאמרו לי מה עלי לתקן בשביל להחזיר את העוול.

תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 19/05/2011 15:30:37

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2011 21:45 לינק ישיר 

ביקורת זה דבר מקובל, בכל סוג מקצוע וודאי שבמוזיקה, רק צריך לעשות זאת במינון הנכון ובגדר הסביר ולא בצורה בוטה ופוגענית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2011 09:36 לינק ישיר 
היצע וביקוש לחזנים

נוצר מצב שבתי הכנסת  הקיימים  לא מסוגלים לעמוד בדרישות הכספיות הנדרשות ורק תורמים ידועים מארגנים "שבתות" הביקוש בקרב הדור הצעיר של המתפללים נמצא בדעיכה מתמדת ורצונם  הוא לתפילה קצרה ומהירה.
אם כבר חזנות לטעמם:קרליבך,מלבסקי ו אופציה לשירה בציבור.
האולפניות להכשרת חזנים  מספקת כל מחזור למודים חזנים חדשים ללא ביקוש בשוק.
רק ענף החזנות באולמות קונצרטים עדיין תופס תאוצה עם חזנים מפורסמים,תזמורת,ילדי פלא, ומקהלות ו.....עיבודים חדשים למנגינות מפורסמות.
להבטיח פרנסה בטוחה מחזנות לדור הצעיר ---אשליה. מחלקות סרק בפורום לא יקדמו את המציאות הקיימת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2011 23:42 לינק ישיר 
הפתרון הפשוט והמכובד

תתחילו לחתום בשמכם המלא, ואז ממילא יתקיים בכם ב"ה מה שנאמר: "חכמים היזהרו בדבריכם", וכמובן ציבור הקוראים ג"כ יתייחס יותר בכבוד להודעותיכם. אודה ואעריך הרבה יותר גם את כבוד הרב המוזכר למעלה כאשר הדברים יתפרסמו בשם מלא.

שבוע טוב לכולם,
אלכס בהרב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2011 23:26 לינק ישיר 

מה דעלך סאני, לחברך לא תעביד, וזוהי כל התורה כולה על רגל אחת.
מאידך, ידוע לי על לא מעט שנוהגים כאותו פרנס העיירה שהסביר "וואס, כבוד איז גארנישט?" גם לאחר שקיללו אותו נמרצות כל באי העיירה ודיריה.
"בבקשה, תעלה את הביצוע שלי לפורום" - בקשה שאני מקבל לא אחת מחברים פרחי חזנות. אז אם אתה רוצה להיות במגרש של הגדולים- תהיה מוכן לכללי המשחק. אתה לא יכול להיות אלוף ליגת הנערים העירוני ד' בעפולה, ולרצות לשחק כמו ביורו-ליג. ואם כן- שא בתוצאות.

מאידך, המגיבים והמבקרים- עלינו להיות חפים מאינטרסים. אפשר לשבח חבר, ולא להפנות את תשומת הלב לחסרונותיו. אבל אם הוא ממחנה אחר, אל לנו להביע את דעתנו ה"מקצועית" לשם ניגוח.
עם זאת, כאשר הקטעים המועלים מוכתרים ב"החזן הגדול" "הענק" וכו' וכו', וכל אחד נהיה "מאסטרו" כי הוא מנפנף בידיו אל מול קבוצת משוררים, לפעמים זה יוצר ריאקציה.

אבל שאלתך, מר קנטור יוס, היא במקומה, ועל זה לבד מגיע לך שכוייח.
יהי רצון שנשכיל לנהוג כבוד זה בזה, ברוח ימים נשגבים אלו,

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2011 22:26 לינק ישיר 

ישר כח ר" קאנטריני
אני עומד מאחורי תגובתך האמיתית,אבל לצערי היחסים בין החזנים,המנצחים, וחובבי החזנות מזכירים לי לפעמים את המתרחש להבדיל במגרשי הספורט למיניהם.
אני חושב שביקורת לא צריכה לשפוך דם.
גם אני שמעתי שביטלו  לחזן הופעה
  בגלל דיבורים מיתרים.                   שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 17:14 לינק ישיר 

תסלח לי אף פעם לא התחברתי כ"כ לאשכולות שפתחת חוץ מזה הנוכחי, כי הוא באמת חשוב.

תחשוב לפני כל פעם שמדגדג לך באצבעות ואתה "חייב" לכתוב משהו על הביצוע
אולי מאחורי החזן עומדים אשה וילדים.
האם בגלל זה שכתבת ביקורת החזן יילך למורה לפיתוח קול
או למאסטרו אחר רק בגלל שקנטור יוס העיר לו בפורום.

אני לוקח בחשבון שמההערה שלי ניתן להבין שלא להעביר ביקורת כלל.  אתה יודע מה אם זה יקח לו ת'פרנסה
אולי עדיף בלי הביקורת גם אם היתה עדינה כמו שלך.
כבר שמעתי על חזן שבגלל הערות בפורום טלפן למאן דהו וטען שביטלו לו הופעה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 16:44 לינק ישיר 

דיון מחוייב המציאות
אכן ביקורת בונה, לא על בסיס יחצני, מועילה ורצויה
ביקורת יש לכתוב בשפה מעודנת מבלי לפגוע באמן.
יש מבקרים שדעתם קבועה שלילית ,כלפי חזן ,ואו מנצח ואו מקהלה וכאן מוטב לא להגיב.
חזנים אומרים, כי רוצים הם לשמוע, לראות את הופעתם כדי לשפר את ביצועיהם בעתיד, ולא בכדי להתפאר חלילה.
כאחד שמתעד אירועי חזנות למדתי להיות רגיש ולהעביר כל חומר לחוות דעת מומחים .
ובראשונה לקבל הסכמת האמנים. וזאת לאחר שבחנו את החומר ואם הוא לטעמם.
התארים והבאת קטעים ללא הבחנה גוררת תגובות בהתאם, ואינה מועילה לחזנים .

תוקן על ידי יעפ ב- 19/05/2011 16:45:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 16:42 לינק ישיר 

התקשרתי לפני כשעה לרב פוסק שהוא אב"ד חשוב (וגם במקרה חובב חזנות) ושאלתיו בצורה עניינית, האם מותר עפ"י ההלכה לבקר חזן על ביצועיו בפורום באינטרנט בפומבי.
התשובה היתה חד משמעית, שיש בכך הלבנת פנים ברבים, ואם מטרתו לשם שמיים עליו לבקר אותו ביחידות בפניו.
(בהזדמנות הבאה אשאל את הרב אם הוא מסכים שאפרסם זאת בשמו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 16:28 לינק ישיר 

אם התכוונת לשם שמים הרי שאין לך על מה להתנצל וכמובן שהביקורת רצויה על מנת שנחכים כולנו, והרי שלזה קיים הפורום.
אם התכוונת שלא לשם שמים אלא מחמת אינטרס זה או אחר הרי שהתנצלותך נדחית על הסף עד שתרצה את חבריך.

לגבי פתיחת דבריך התשובה די ברורה...כל זמן שאתה מרגיז זרם א' זרם ב' בוודאי יעודד את מעשיך אך אם ח"ו הרגזת את זרם ב' אל תתפלא שזרם א' ינשק את רגליך.
לצערי רוב הנכתב בפורום נתועל על ידי אינטרסנטים כאלו או אחרים וללא שום קשר לאיכות ואומנות.
אני קורא שוב מעל במה זו לכל מי שיש לו מה לומר בעניינים אלו, לקום ולהתגבר כארי ולומר זאת בראש מורם ובגו זקוף, ולדעתי הענייה זו מטרת הפורום הראשונה במעלה, לדווח, לנתח, ולהחכים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > התנצלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext