בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ביצוע מכובד של החזן שלמה גליק ל״על הניסים״

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2011 15:59 לינק ישיר 
ביצוע מכובד של החזן שלמה גליק ל״על הניסים״

שלום וברכה

מתוך קונצרט בימים ההם בזמן הזה
ביצוע מאוד מושקע ומכובד עם דיקציה ודינמיקה של החזן שלמה גליק
אחד הביצועים הטובים שלו מה שמראה שיש מקום של כבוד גם על במת הקונצרטים רק תלוי באיזה שיר בוחרים

יש כאן הבנה עמוקה של המילים והעברת הטקסט למנגינה וכל זה בלחן הנהדר של החזן משה שטרן ובעיבוד של אופיר סובול
אני נהנה מזה
http://www.youtube.com/watch?v=fvIbd1a0P7U&sns=em

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 01:50 לינק ישיר 

כפי שהגבתי באשכול הדיווח מהקונצרט, אני אהבתי מאוד את הביצוע של שלוימלה לועל הניסים
הביצוע היה מושקע מאוד
וכמובן אין לשכוח את תרומת העיבוד המוצלח של אופיר סובול שנתן חיים חדשים ביצירה מפוארת זו

לילה טוב, אלעזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 10:42 לינק ישיר 

מה לעשות שכל מילה של שרגא פייבל נכונה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 10:00 לינק ישיר 

שרגא פייבל אתה משועמם ? למה סתם לגרור שוב לריב ולמדון ?!

אויב איך איז געבוירן אין דעם דור פון ראסענבלאטט איך באקומען צו הימל שוין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 09:56 לינק ישיר 

הפעם , רציתי להשוות בין פותח האשכול +המגיבים ראשונה ( האם מישהוא מכם נוכח בקונצרט ? )
לבין אלו שנוכחו בקונצרט והגיבו ,כולם בטרוניה על ביצוע "משעמם" מאחר וקטע זה אינו מתאים
לדינמיקה של החזן +לעיבוד של אופיר סובול -להלן אחד מהתגובות :

אני מאוד נהנתי בקונצרט מהחזן הרב שלמה גליק שריגש אותי עד דמעות בקולו היפה והמתקתק והוא להבדיל משאר החזנים שהופיעו הרגש אצלו בדם בנשמה וזה לא משחק!!
אני חושב שעשו כאן עוול לגליק וזה שערוריה שדפקו לו את על הניסים שכמו שכתב רוזינאי שזה נשמע כמו קל מלא רחמים וזן באמת היה משעמם , ואני לא מבין מה היה האינטרס שלהם שהרי זה מוריד להם את הרמה של כל הקונצרט

לאמשחשבתם - אתה שנוכחת בקונצרט נשארת עקבי בדעתך

מסקנה אישית - בהתחשב באנונמיות של המגיבים "סביבת התגובות" משפיע על תגובותיהם של "מצטרפים" לתגובה
                      קיימת

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 20/05/2011 10:11:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 09:54 לינק ישיר 

איזה כיף לראות את קנטור יוס ואת לאמהשחשבתם מפרגנים.
זה באמת ביצוע מעולה של גליק, ואני מצפה לעוד ביצועים מוצלחים כאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 03:18 לינק ישיר 

מה נשתנה ביצוע זה מכל הביצועים של חזן זה?
ראשית האופי הרגוע של היצירה באופן יחסי לעומת האש הקוסוביצקאית שבדרך כלל שומעים ממנו (וכל החיים, ה' מלך, עננו וכו').
שנית, היצירה כתובה בטיסיטורה נוחה יותר למבצע ולכן אף למאזין, ובהסתמך על שמיעה בלבד נדמה לי שבכול היצירה לא עולים מעל לה שני מלבד בסיום ממש ששם יש ישיבה קצרה על סי. המשתמע מכך שכאשר שרים יצירה בסולם הגיוני ולא קופצים לקצה גבול היכולת המוסיקה המתקבלת איכותית יותר.
היצירה בעיניי באופן כללי לא ממש מתאימה לקונצרט ואילו הייתי שם לבטח הייתי מתנמנם להנאתי מחמת אורכה וחוסר העניין הכללי.
יש לציין את החזן על העמידה בקצב הלא פשוט שהתזמורת מכתיבה שזה בעצם על 3/4 IN 2 דהיינו כניסה בפעמה שנייה של השלשה רבעים, וזה מצריך תרגול וכשרון.
חשוב שחזן יידע להפגין גם כשרון מוזיקלי אמיתי מלבד יכולת קולית, זה בהחלט מגוון ומרחיב אופקים והתעניינות.

למי שלא ממש בקי ברזי האוקטבות אצרף פירוט קצר...

file:///C:/DOCUME%7E1/1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif" width="25" height="52" alt="" />סיסטמת הפסנתר

מפתח סול

·      מפתח סול מאפשר לכתוב על החמשה צלילים גבוהים יחסית. הוא משמש לכתיבה לקולות נשים (סופרן ואלט), לכלים מלודיים גבוהים כמו כינור, חליל, אבוב, וכן לצלילים הגבוהים של הפסנתר המנוגנים בדרך כלל ביד ימין.

·      חלקו האמצעי של המפתח מקיף את הקו השני של החמשה, שעליו נכתב הצליל סול באוקטבה הראשונה

·      התווים העיקריים של חמשת מפתח סול:

file:///C:/DOCUME%7E1/1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image004.gif" width="553" height="54" alt="" />

צליל:

דו

סי

לה

סול

פה

מי

רה

דו

סי

לה

סול

פה

מי

רה

דו

אוקטבה:

שלישית

שנייה

ראשונה

·      כל הצלילים מדו האמצעי עד סי שמעליו הם חלק מהאוקטבה הראשונה ולכן נקראים "דו ראשון", "רה ראשון" וכן הלאה.

·      החל מדו שמעל סי ראשון מתחילה האוקטבה השנייה ולכן צלילי אוקטבה זו נקראים נקראים "דו שני", "רה שני" וכן הלאה.

·      החל מדו שמעל סי שני מתחילה האוקטבה השלישית ולכן צלילי אוקטבה זו נקראים נקראים "דו שלישי", "רה שלישי" וכן הלאה.

·      על הקווים של חמשת מפתח סול ניתן לכתוב בקלות יחסית את סדר הטרצות מדו עד דו, כאשר מתחילים בדו האמצעי עם קו עזר אחד, ומסיימים בדו שני עם שני קווי עזר מעל החמשה.

file:///C:/DOCUME%7E1/1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image006.gif" width="460" height="62" alt="" />

צליל:

דו

לה

פה

רה

סי

סול

מי

דו

אוקטבה:

שלי-שית

שנייה

ראשונה

·      file:///C:/DOCUME%7E1/1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image008.gif" width="453" height="65" alt="" />מתחת לדו ראשון מתחילה האוקטבה הקטנה; צלילים אלו נכתבים במפתח סול עם קווי עזר מתחת לחמשה, ונקראים "סי קטן, לה קטן וכו'.

·       

צליל:

מי

פה

סול

לה

סי

דו

אוקטבה:

קטנה

ראשונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 21:43 לינק ישיר 

גדולה תשובה שמגעת עד כסא הכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 21:25 לינק ישיר 

ביצוע איכותי מאד ומכובד!!

אני חוזר בי ומתנצל ממה שכתבתי באשכול אחר על החזן שמקומו בעיקר לפני העמוד ופחות בקונצרטים, אלא אני מצטרף למה שכתב קנטור יו2 שיש לו בהחלט מקום מכובד מאד על בימות הקונצרטים רק שתלוי איזה קטע בוחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 16:55 לינק ישיר 

ביצוע יפהפה.

תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 19/05/2011 17:13:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 16:49 לינק ישיר 

ביצוע מעולה

זיכרמוביץ אתה צריך ללמוד מה מעלים ומה לא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ביצוע מכובד של החזן שלמה גליק ל״על הניסים״
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext