| נשלח ב-21/5/2011 21:04 |
|
| |
"מכונת הזמן״
שלום לכם ידידי חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
ברצוני לשתף אתכם במאורע שהתרחש אמש
ישבנו כמה חברים בסעודת אזכרה לעילוי נשמת אביו של אחד מחברי הטובים, וחברי שכמוני וכמוכם זכו להימנות מחובבי החזנות ואף יש מהם שמבינים ממש,
במהלך הסעודה העלה ראובן, ידיד ותיק שלי, מחשבה מה היה קורה לו היו נותנים לנו לחזור בזמן לתקופת תור הזהב של החזנות למשך שבת אחת, ובשבת הזו עברו לפני התיבה באזורינו החזנים זבולון קוורטין, פיני מינקובסקי, דוד רויטמן, שמואל מלבסקי ויוסלה רוזנבלט,
את מי היינו רצים לשמוע ?
אני בו ברגע שהועלה הדיון הבעתי את דעתי, שהייתי רץ לשמוע את החזן יוסלה רוזנבלט.
ואם תשאלו מדוע, אענה לכם מפני שלדעתי יוסלה רוזנבלט היה החזן המושלם ביותר שהיה אי פעם,
לא שמעתי מעודי עוד חזן עם קול כל כך מיוחד ועם רגש רב וזאת מבלי פגם במנעד הרחב שלו זכה, ואם זה לא מספיק אז אין לשכוח גם את הדינמיקה והדיקציה יכולת האילתור והנוסח המיוחד שלו. לדעתי לא היה חזן מושלם עד כדי כך.
ידידי ראובן הסכים עם טענותי אך טען שאת רוב אלה המוזכרים יש לנו דרך להיזכר ולהקשיב לגדולתם, אך מהחזן פיני מינקובסקי אין לנו חומר מוקלט ולכן היה רץ לשמוע אותו.
עוד חבר ותיק שלי שנכח שם הסכים עם דעתי והרביעי שמע בכל חייו רק על יוסלה רוזנבלט.
שבוע טוב ול״ג בעומר שמח, צבי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 17:12 |
|
| |
נושא הדיון כבר עלה כאן בפורום,אך ספק שיוסלה רוזנבלט היה עדיף עלי מכל החזנים האחרים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 16:29 |
|
| |
| מניש כתב: |  | שמואל מלבסקי. יש ספק? אין עוד חזן שאני יכול לשמוע את הקלטותיו שוב ושוב, ולא נמאס. יוסלה מחזיק אצלי 5-6 קטעים. קוורטין קטע אחד כפול מספר ההקלטות בדיסק. מינקובסקי לא שמעתי אותו מעודי, ורויטמן, מה אומר, לאחר שראיתי את ההסרטה שלו מבצע את "אשמנו מכל עם", יצא לי החשק. וד"ל ואכמ"ל.
הק' מעניש |
|
משה ליבזון
הביא בעבר הקלטה של אחיו של פנחס מינקובסקי אברהם:
|
|
| נשלח ב-22/5/2011 01:14 |
|
| |
|
| נשלח ב-22/5/2011 00:22 |
|
| |
אין כמו יוסלה , רק כמה דקות היה מספיק להבין את העוצמה, את הלב והרגש, ואת המוזיקליות ברמות שאינם עוד , וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2011 23:29 |
|
| |
שמואל מלבסקי. יש ספק? אין עוד חזן שאני יכול לשמוע את הקלטותיו שוב ושוב, ולא נמאס. יוסלה מחזיק אצלי 5-6 קטעים. קוורטין קטע אחד כפול מספר ההקלטות בדיסק. מינקובסקי לא שמעתי אותו מעודי, ורויטמן, מה אומר, לאחר שראיתי את ההסרטה שלו מבצע את "אשמנו מכל עם", יצא לי החשק. וד"ל ואכמ"ל.
הק' מעניש
|
|
|
|
|