| נשלח ב-23/5/2011 00:39 |
|
| |
בעיות רפואיות - דיון
כולנו אנשים. ש כאלו בריאים 100% ויש כאלו שהקב"ה חנן אותם בבעיה בריאותית קשה או קלה... בעולם הכלל של- "בעיה ילך לבעיה" רווח... ז"א, למשל... לבחור שלו יד קצרה מהשניה- יציעו בחורה בעלת צלקות בגופה בגלל שריפה ל"ע. מה הקשר? לא ידוע... וכי בחור בעל צליעה קלה- שווה פחות מבחור שרגליו שלימות אבל המידות...
הוא/היא אשמ/ה במצבו/ה?
רציתי לפתוח דיון על הנושא. איך הייתם מגיבים כאשר היו מציעים לכם בחור/ה עם בעיה? האם אצליכם הכלל "בעיה תלך לבעיה" זה כלל ברזל? האם בחור/ה כלילת המעלות עם בעיה י/תדחה על הסף כי יש לו/ה בעיה?
אבל, מכיוון שהנושא רחב ויש אלפי סוגי בעיות בריאותיות.אבקש להתיחס בתשובתכם לכמה קריטריטונים: בעיה תורשתית- לא תורשתית. בעיה חיצונית- פנימית בעיה שתחלוף עם הזמן- בעיה לתמיד בעיה שמפריעה לתפקוד היומיומי (כמה?) ובעיה שולית בהנחה שאלו בעיות שהם גזירה מהקב"ה, והבחור/ה לא יכולים לשנות את המצב. ובהנחה שאלו אינם בעיות נפשיות. ובהנחה שאנו אנשים בריאים. שמציעים לנו בחור/ה עם בעיה...
הבמה שלכם, בבקשה...
תוקן על ידי אחת_מעל ב- 23/05/2011 00:44:08
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/05/2011 15:30:56
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 17:26 |
|
| |
תודה רבה בנות :)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 14:40 |
|
| |
מדהים! שמחים שהחלטת לתרום לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 14:23 |
|
| |
ווואו.
א.. כתיבה מיוחדת. כ"כ מרגשת. מדהימה. ב. ה' יהיה בעזרך ותמצאי את זיווגך בקרוב!
אין לי עוד מה להוסיף. מזדהה עם הרבההה ממה שכתבת כאן!
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 31/05/2011 14:50:30
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:55 |
|
| |
שלום לכולם! עד עכשיו צפיתי מהצד ומאד נהנתי לקרוא את כל ההתכתבויות פה.. אבל כנראה שהגיע הזמן שאני אוסיף קצת משלי. את הקטע הבא כתבתי אחרי שיצאתי עם בחור שמאד רציתי והוא סרב לי..
<*>
שלמות- *>
יש דבר כזה? כאן בעולם שלנו?
כנראה שלא, אחרת לא היינו פה.
השאלה היא למה כולנו מתיימרים להיות אלו שקובעים את סדר הדרגות עד השלמות המיוחלת,
הרי כל אחד וחסרונו הוא.
אחד קבל יופי בפזרנות אבל שכל די בצמצום
השני דווקא קבל שכל אבל במשפחה, טרור.
יש אחד שלא קבל אף אחד מאלו אבל מזל יש לו והמון!
ויש כאלו שדי פרגנו להם שם למעלה ואכן מבחוץ הכל נראה מושלם.
חכמה, יופי, משפחה טובה,כסף..
אבל הם קבלו עוד מתנה בדרך, כתוספת מיוחדת כי הרי מושלמים אין פה.
אז יש להם איזו מוגבלות קטנה שגורמת להם להפסיק את סדר יומם פעם או פעמיים ביום וליטול את תרופתם.
הם לא מזיקים לאיש, עושים מה שהרבה אחרים לא עושים
אבל..הם מקוטלגים!
דוקא זה עושה אותם אנשים טובים יותר, מחושלים יותר, חושבים יותר, עמוקים יותר
אבל מה?!
מגיע השלב הזה בחיים שכל אחד מעוניין לבנות את קינו, ולתת מעצמו כמה שהוא יכול.
והנה הגעתי לשלב הזה-
ברוך ה' אני מאלה שקבלו מהכל במידה פלוס מתנה נחמדה
אני מתמודדת איתה יפה מאד בחיי היומיום.
מתגברת נופלת קמה ומתחשלת.
אני הרי חזקה כי הקב"ה לא מעמיד חלשים בנסיון
אבל אז זה מגיע, ההצעות, הכל כך קוסמות
כי הרי מלמעלה הכל נראה מושלם.
אלא שאתה לא התחשלת כמוני 20 שנה,
לא נפלת וקמת,
לא נלחמת,
לא שרדת את הקושי
אז אתה חושב שהחיים הם דבש.
והכל מגיע על מגש של כסף, אם לא של זהב.
שאישתך תתפקד 100% בכל ההריונות,
אחרי הלידות,
שתהיה מאופרת 24 שעות כמו בפגישות,
שתתלבש כמו נסיכה כשאתה תשב ותערבב את התה בכולל..
אבל אתה לא יודע שאתה חושב כמו ילד קטן שלא ראה עולם.
כי מושלמת לא תמצא גם באנטרקטיקה
אז חמוד שלי תבחר-
2 דקות פרגון לאשתך לנטילת התרופות והתמודדות עם בעיות דומות,
או ח"ו אישה שאתה זה שתצטרך לקחת ממנה תרופות…
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 09:51 |
|
| |
מדהים, אין לי מילים. תודה לשתי הניקים הנפלאים החפצים בעילום שמם. מרגש מאאאאאאאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 09:02 |
|
| |
בס"ד
אחת_מעל, אשכול מרתק!
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 00:38 |
|
| |
קיבלתי תגובה מניקית יקרה באישי. אני מעתיקה לכאן... אחת יקירה, אני פונה אליך בתור בחורה עם "בעיה". לי יש משו שחוץ מלקיחת כדור(לא לנפש!) אין בו כלום. אני הולכת לפגישות כרגיל ולא מספרת כלום עד פגישה שלישית רביעית- לפי פסק הרב המקובל עלינו. פ'ם חשבתי שאני סוג ב'. היום אני בדיעה שאני בחורה מיוחדת ובעלי יהיה בעז"ה עוד יותר מיוחד אם זכה בבחורה ככ מיוחדת... וכשאציג את הבעיה שלי בעז"ה למועמד להיות חתני אדגיש לו שהוא צריך להיות מיוחד ברמות כדי לזכות בבחורה מיוחדת, ייחודית ויחידה שכמוני. אני יוצאת מתוך הנחה שמי שיש לו משו כזה (לא חיצוני ולא נפשי אבל גם הוא יכול לקחת את הדברים הללו לליבו.. ) שידע שאין עליו. הוא הכי מיוחד שאנימכירה.!!! אומרים שבכל השבוע המלאכים בוראים את הילדים שהולכים להיוולד ובשבת הם נחים לכן הקב"ה בורא אותם, אבל שלא יצאו מידי משולמים הם נותן להם חיסרון כלשהו בגופם. אלו נקראים "ילדים של שבת". אשריכם ילדים קדושים כאלה. אתם מיוחדים. מבטיחה!! שנזכה לבשורות טובות והמון המון המון בריאות עד 120 שנה!!!!!!!!!!!!!!!!! * * *
אין לי מילים להוסיף... כתבת בצורה כל כך עוצמתית... ריגשת אותי... תודה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 00:52 |
|
| |
הודעה ממש מרגשת, אין מה לומר  מעלה הרבה נקודות למחשבה.. (וסחתיין על כושר ההבעה, אתה מתבטא יותר טוב מרוב הבחורים השומעים שאני מכיר)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 00:19 |
|
| |
ובכן. ניק שחפץ בעילום שמו... שלח לי לאישי את תגובתו. וביקש שאכתוב אותה כאן. אני מעתיקה.
איזו אסוציאציה עולה בראשכם כאשר אתם שומעים את המלה "לקוי שמיעה"? לא מן הנמנע שאצל רובכם תעלה דמותו של אדם מסכן, מוגבל, לא עצמאי, או שהוא מדבר עם סביבת חירשים באמצעות שפת הסימנים כמו מפגר, ובהחלט לא אחד שיכול להשתלב במערכת כזו או אחרת. אדם שלא ניחן ביכולת שמיעה גורם לרובכם לגלות כלפיו תחושת רחמים. זהו הטבע האנושי. בתגובה זו שלפניכם אשתדל לחשוף ולו במעט את עולמו של הלקוי שמיעה. עולם מלא וגדוש. בנוסף לאנשים אחרים כמוני, זהו גם עולמי שלי. אחד מצד הצופים שמתעניין לקרוא את האשכולות והתגובות המרשימות (וחלק לפעמים מגוחכות... לפעמים זה קורה, לא?), לא יצא לי רצון וחשק רב להשתתף בפורום שלכם למרות שאני בשידוכים כבר הרבה שנים בדיוק כמוכם, מה שכן, נמנעתי לתת לאצבעותיי להקליד במקלדת את כל מה שעולה בראשי בכדי להשתתף איתכם בנושאי שידוכים, מכיוון, אני נשמע "עוף מוזר" לטענתכם, למה? מה לא ברור לכם, חברים חביבים? הרי אני היחיד הלקוי שמיעה מביניכם. עכשיו, זה הזמן להתעורר ולקרוא את התגובה שלי לאשכול המעניין של הניק המוכשרת אחת_מעל. אני בחור חרדי לקוי שמיעה, מתקרב לגיל 30, נואש בחיפושים אחר כלה כבר הרבה שנים, ומודה להקב"ה להרחיק ממני את הייאוש עד שאמצא את האחת והיחידה שראויה לי. היות ואני לקוי שמיעה, נולדתי וגדלתי ללא שמיעה באוזניים, לא זכיתי לשמוע אף קול אחד ברגע שהגעתי לאוויר העולם, אי שמיעה בשתי אוזניים לא נתנה לי להבין את הדיבור של אחד שעומד מולי או להשתתף עימו בשיחה, ובעקבות החירשות אני מתקשה להגות מילים או צלילים בצורה ברורה ומדויקת, משום שאני לא מצליח לדבר ברור כמו כל בנאדם שומע, מאחר ותינוק נולד מתחיל לזהות את השמיעה, בין הדיבור ובין הקול שהתרחש בסביבה, עד שהוא גדל, מצליח לקלוט את השמיעה ומנסה להבין שזהו הקול שהוא מכיר, ובעזרתם של קול ודיבור שנכנסים לאוזנם הרכות של התינוק ומבין את העניין, משתלב יחד עם הדיבור שהוא מוציא מפיו, ועם זאת הוא גדל ומכיר את המילים והקולות בזכות השמיעה בשתי אוזניו המעניקים לו לשמוע בהנאה. לעומת חירש שכמוני, אני מתאמץ לקרוא את תנועות שפתיים במקום להבין דרך האוזניים, עד שגדלתי, ולאחר בדיקות ממושכות, קנו לי מכשירי שמיעה שיעזרו לי לשמוע את הסביבה, אבל.. אבל, הדיבור שלי נשאר כפי שהיה, אין לזה עוד שיפורים בדיבור. למרות מוגבלותי בשמיעה, גדלתי, התבגרתי, השכלתי, התפקחתי, ואוהב לשלב יחד עם סביבת שומעים, וכך אני מצליח! אין דבר שהחירשות משפיעה על חיי השומעים. עד שהגעתי לפרק שידוכים... למען האמת, החירשות מורידה לבנות שנפגשו איתי בעבר להרצות להמשיך איתי, רק בגלל סיבה אחת, זו אי תקשורת והבנה נובעת מקושי דיבור, אם הבחורה הייתה אמיצה ומעוניינת להמשיך עוד פגישה, זה יכול להשתנות המון. והנני באופן אישי מתגבר על האכזבה והכישלון של הבחורה שהחזירה תשובה שלילית. שתדעו לכם, חברים יקרים, חירשות – זה חיסכון אחד מחמשת חושים שהבריא הקב"ה לכל אדם ואדם שמגיע לאוויר עולם. בלעדיה, אפשר להסתדר! אין בזה חוכמה להוריד שידוך משום שהוא "סוחב" עימו מכשיר שמיעה שאליהם הוא הולך איתו, מה בכלל המכשיר או הדיבור מפריע לכם? (אל תדביקו ישר לסטיגמות לחייכם) יש לכם הרבה מה ללמוד מחירשים, אין לכם מושג עד כמה הם חכמים ומוכשרים בכל תחומים לפליאה! ובמיוחד הם מצליחים להקים בית נאמן בישראל. אף אחד לא מושלם, כבר אמרנו? אליכם, חברי הפורום היקרים, ובמיוחד אלה מביניכם שסובלים מבעיה כזו או אחרת, יש לי רק דבר אחד לומר: אל תתעטפו ברחמים עצמיים, ואל תחפשו את מבטי החמלה. קומו, צאו, עשו. הסיפוק שיהיה מנת חלקכם בסופו של יום – בלתי ניתן לתיאור, ואני מאמין שהשתדלות הזאת תורמת לכם המון ומקל עליכם למצוא את הזיווג המיוחלת במהרה, וכמובן בזמן המתאים. תגובתי נכתבה בלשון זכר אך פונה לבנים ובנות כאחד. בהצלחה!
* * *
אישית, אני לא יודעת איך להגיב. כשפתחתי את האשכול העלתי שאלה תיאורתית. אני לא באמת מכירה בחור עם בעיה בריאותית. לכן, לשמוע את זה בצורה כ"כ עוצמתית מהצד השני זה נותן לי עוד כמה נקודות למחשבה. מה שיש לי להגיד לו, שבע"ה, מיד יזכה להקים בית, ולמצוא את האחת, שתדע להעריך את האשיות שלו. ולא איך שהוא נשמע.
שיהיה לך המון הצלחה וסיעתה דשמייא...
תוקן על ידי אחת_מעל ב- 24/05/2011 00:22:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 23:39 |
|
| |
| מזדקן כתב: |  | מה שנכון,נכון. |
|
על איזה נכון אתה מתכוון שהוא נכון?
|
| נשלח ב-23/5/2011 23:08 |
|
| |
מה שנכון,נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:43 |
|
| |
אני מדבר בכלליות על הציבור, זתומרת על רובו. גם "בחורים טובים" שהזכרתי בהודעה הם מהציבור החרדי, אבל במיעוט. את צודקת שגם אצל הציבור החילוני יש את הבררנות הזאת, אבל ההבדל הוא כמו שאמרתי למעלה, ברגע שאתה מתוודע לאישיות של הבחורה (או מעלות אחרות ) אתה מוכן לוותר על מום כזה או אחר... אבל בציבור החרדי שדוגל בהפרדה מלאה בין המינים החל מגיל 5 ו-3 חודשים, איזה סיכוי יש לבחורה שלרוע מזלה יש לה בעיה רפואית? עד כדי כך שבציבור החרדי יש משרדי שידוכים ל"בעייתיים". סכיזופרנית עם פוזל -> ענבי הגפן בענבי הגפן (אל תשאלי אותי למה) בציבור החילוני אני לא חושב שזה כ"כ מודגש (באמת רק בציבור החרדי אם אתה רואה חתן/כלה עם בעיה כלשהי אתה יכול להמר בבטחה שגם לצד השני יש בעיה כלשהי. זה נראה לך בסדר?)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:42 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | | אנני מוס- כבר לפני שכתבת את זה חשבתי על אם זה לא תורשתי- אז לא נורא... ובסוף החלטתי שהמחשבה שלי טיפה מרושעת... כאילו מה? מתחתנים כדי להביא ילדים לעולם ו...לבעל יש בעיה אז לא נורא... אנחנו התחתנו כדי להביא ילדים...? אם במקרה יציעו לי בחור עם בעיה ואסכים, אז זה יהיה מתוך הזדהות עם בעיתו, לכאוב את כאבו. ולהבין שאני הולכת לחיות עם בחור שיש לו בעיה, לחיות זה אומר- לחיות 24 שעות... לא להתעלם מזה, "העיקר שלא יעבור לילדים..." זה מחייב אותי. ולא להחליק מעל הבעיה ולומר- שלו תהיה בעיה. מה אכפת לי, העיקר שזה לא עובר לילדים..._______________
|
| אחת, התורשה מפריעה לי כי אני לא רוצה שאח"כ הילדים שלי יבואו אלי בטענות אם לא היית מתחתנת איתו לא היינו במצב כזה. נכון, זה תיאורתי, אבל זה רגשות אשמה לכל החיים. בפרט שזה לא משהו הדדי..
ומה שלא תורשתי, ודאי זה אחרי שחשתי את כאבו כאילו זה היה בבשרי. ואני מדברת מניסיון.
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 23/05/2011 20:44:27
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:28 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | פספסת 2 מילים חשובות בתחילת ההודעה הראשונה שלי באשכול זה: "בציבור החרדי". לא דיברתי ספציפית על עצמי..... |
|
אופס... יצאתי מנקודת הנחה שכל מי שכאן מכליל את עצמו תחת הגדרה של "ציבור חרדי" אבל, בתכלס. גם אתה כותב שאתה לא יודע אם היית שומע...
אבל, נראה לי, כמו שכתבתי למעלה, שאנו סתם נוטים להאשים את ה"ציבור החרדי" בכל תחלואנו... מסתמא שבחורה צולעת גם בציבור הכללי לא היתה מתקבלת בתשואות חן...
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:20 |
|
| |
פספסת 2 מילים חשובות בתחילת ההודעה הראשונה שלי באשכול זה: "בציבור החרדי". לא דיברתי ספציפית על עצמי.....
|
|
|
|
|