בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

למכור גלידה או אבטיח . מותר להכריז שבת אסור .. ממש מסכנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2011 08:53 לינק ישיר 
למכור גלידה או אבטיח . מותר להכריז שבת אסור .. ממש מסכנים

אז מה אם שבת נכנסת? תנו לישון בשקט

הכריזה הרעשנית המודיעה על כניסת השבת מעירה אותי מדי שבוע משנתי. ואני לא היחיד. למי ששומר שבת או מדליק נרות, כמוני, יש המון דרכים לדעת מתי שבת נכנסת. מי שלא שומר שבת לא מתעניין במידע הזה. אז תפסיקו עם הרעש הזה

*******>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}

יהודים יקרים, מסתבר שכניסת השבת היא הזדמנות נהדרת להטריד את תושבי אשדוד. עכשיו עם החלת החוק החדש נגד רעשים במקומות ציבוריים אולי הגיע הזמן שגם מפעילי מערכת הכריזה שמבשרת לתושבי אשדוד את זמני כניסת ויציאת השבת (מבלי לשאול אם הם מעוניינים לשמוע על כך) יכבדו את החוק ויחדלו מהמנהג שהפך מזמן למטרד.

בכל יום שישי אני חוזר בשעות הצהריים מהעבודה. אחרי ארוחה קלה אני נכנס למיטה לתפוס תנומה ולנוח משבוע עבודה קשה כדי לקום ערני ולקבל את השבת בהדלקת נרות ובקידוש המסורתי. אלא שבכל שבוע מעיר אותי רכב שעובר מתחת לחלוני ומבשר על זמני כניסת השבת, ואף מקנח בשירת "שלום עליכם מלאכי השרת". ואם זה לא מספיק: הכל נעשה בווליום מחריש אוזניים. גם העיתוי גרוע ביותר - מדובר בשעות שהרבה אנשים נוהגים לנוח בהן.

תיכף אנחנו נכנסים לקיץ, ולרכב השבת יצטרפו מוכרי האבטיחים, שגם הם עוברים עם מערכת כריזה כדי לשווק לנו "אבטיח על הסכין". גם מבחינתם כל

שעה מתאימה להכריז על מרכולתם המתוקה, שאפילו היא אינה סיבה טובה דיה להפריע למנוחתי.

כאדם שעוקב אחרי שעת כניסת השבת אני יודע שהמידע קיים כמעט בכל לוח שנה, יומן, עיתון ואתר אינטרנט. למי ששומר שבת יש המון דרכים לדעת מתי היא נכנסת, ומי שלא שומר שבת מן הסתם לא מתעניין במידע הזה. לכן, אני פונה למי שאחראי על הפעלת הרכב הזה ומבקש להתחשב בתושבי העיר ולהפסיק את המטרד.

ואם אתם מתעקשים להמשיך ולהודיע - אנא הנמיכו את הווליום של הכריזה, כך שאנשים ערים יוכלו לשמוע, אבל אלה שישנים לא יתעוררו משנתם.

כניסת השבת לא אמורה להיות מרגיזה ומתסכלת. להפך, היא אמורה להיות נעימה ומשמחת.

• הכותב הוא תושב אשדוד והבעלים של "שמוליק דואק עיצוב שיער"

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > למכור גלידה או אבטיח . מותר להכריז שבת אסור .. ממש מסכנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext