בית פורומים סבבה כאן

שינוי עכשיו ומיד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2011 12:13 לינק ישיר 
שינוי עכשיו ומיד

אהלן לכולם ויום נעים.רציתי לפתוח כאן נושא שאולי כבר דושדש אבל בכל זאת...חשבתי לפתוח לזה פורום נפרד אבל אין לי כל כך זמן לנהל אותו אז אפתח אשקול.אני גם לא יודע אם "סבבה כאן" המקום המתאים לזה,תעירו לי אם לא.בקיצור...
חברה חרדית צריכה שינוי.יש הרבה בעיות שמטאטים מתחת לשטיח.זה כולל גם סוג של גזענות שהיא קיימת, ושלא יספרו לי סיפורים שאין גזענות (אשכנזי מיוחס ממשפוכע חרעדיס לא יתחתן בחיים עם ספרדיה),גם כמובן הבעיה של קבלה לבתי ספר,הבעיה הכללית של קטלוג וחלוקת אנשים לקבוצות,סוגי א ב וכו'.ועוד המון בעיות.אני עצמי אשכנזי כך שאני לא נוגע בדבר פשוט צר לי על כל זה.
כמובן צריך להבדיל בין שוני במנהגים שזה לגיטימי לגמרי לשוני על בסיס צבע עור וכדו 
כמו כן קיימת בעיה בכך שרואים "בעיות" היכן שאין אותם.כאשר חרדי/ה חורג/ת קצת מגבולות -בהתנהגות טיפה שונה,לבוש,או למשל כאשר בחור חרדי מחליט לעשות "צעד נוראי"-לעזוב ישיבע וללכת להתמקצע ולעבוד,(כמו שעשיתי אני)-הצעד הזה ישר מעביר את הבן אדם בעיני החברה לסוג ב ושוליים.
כאשר מישהו חורג בלבושו-הוא גם כן מוגדר כסוג ב,למרות שאין הלכה שצריך ללבוש שחור לבן ואסור באיסור גמור צבע אחר.הלוואי שחברה שלנו תלך על פי אמות ההלכה כמו שהיא.
אני לא יוצא חוצץ נגד אורח חיים ולבוש חרדי-למשל אם אתה לומד בישיבה או את לומדת בסמינר-צריך וחובה ללכת ולהתנהג על פי כללי המקום,זה מחובתה של המסגרת.אבל אסור להתייחס לבן אדם ולקטלג אותו רק על פי סימנים חיצוניים
אפשר לחרוג ממגבלות ועדיין-ראו זה פלא- להשאר אדם חרדי עם יראת שמים ואפי' להיות למדן וגם לעבוד בו זמנית וכדו'.אין כאן סתירה,למרות שמנסים להראות שיש.
עוד עניין באותו עניין-בגלל הקטלוג הקולקטיבי מפסיקים להתייחס לבן אדם בתור אישיות וזו גם כן בעיה חמורה.לכל אדם יש אופי,אישיות משלו כשרונות משלו וכו' ואת זה הרבה פעמים דוחקים לצד.
אומרים לבחור צעיר שמלא מרץ-אתה צריך לשבת בישיבה וללמוד מ-9 בבקר עד 11 בערב.איך לא מבינים שלא כל אחד מסוגל לזה,לא חשבתם שלבחור בן 17-18 זה קשה ברמה לא נורמלית לשבת במקום אחד יום שלם!?
תנסו קצת להכנס לאישיותו ,לנסות להבין מה הרצונות שלו,האופי וכו',לא להתייחס לכולם כפס ייצור,לא כולם אותו דבר!
העובדה שרואים חבר'ה חרדים משועממים שלא עושים כלום,יושבים באיזה בית קפה כל ערב לראות כדורגל עם פחית בירה-כי פשוט הם לא מסוגלים לשבת בישיבה ,אבל ללכת לעבוד ולעשות משהו מועיל -זה מוקצה,זה אסור ולא מקובל
.וברור מה חילונים חושבים עלינו כאשר הם רואים את המטומטמים הללו.
אם אתה מסוגל לשבת ללמוד ולהתאים באמת לתואר "תורתו אומנותו"-סבבה,כל הכבוד,אבל אם לא-תעשה משהו מועיל,תבין שחילוני שרואה אותך מתבטל מתייחס אליך בזלזול גמור,ואם יש לך טיפה כבוד עצמי -זה צריך להפריע לך...
וכמובן קיימות עוד הרבה בעיות שונות ומשונות...
אני מזמין אתכם גם לעלות דברים בענין וגם אולי פתרונות אם יש ,תודה 
זה אולי קצת יומרני אבל (להבדיל) המהפכות אחרונות בעולם ערבי התחילו מפורומים פייסבוק וטוויטרים למיניהם.אז אולי גם אנחנו נוכל לשנות משהו...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 02:26 לינק ישיר 

טוב שלפחות לך יש את האומץ לנהוג כפי שנהגת.
גבר גבר.
למרות שייתכן מאוד שהיה לך אפשרויות [כמו תמיכה מהמשפחה] שאין לאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2011 00:06 לינק ישיר 

"גיליגיל" חבל שלא החכמת אותנו איפה אתה בענין, כלו' מי אתה... ועם מי תתחתן...... איך אתה מקבל אנשים ששונים ממך מנטלית, למשל האם תקבל בסבר פניך היפות חזוןאישניק כפי שהנך מוכן לקבל בחור ישיבה בלבוש שונה, או שאצלו והדומים לו הפתיחות והנאורות שלך נגמרת... כך גם לא סיפרת לנו האם תורתך אומנותך במירכאות או שלא במירכאות ומה המשהו שאתה עושה שגורם לחילוני שלא לזלזל בך...ספר לנו איך הגעת לחיים היפים שנוכל לצעוד בדרך בה הינך דורך מבלי להתייסר ביסורי המצפון שהעלית ..
או שמא אתה אוחז בדיוק במצב אותו תיארת ובמקום להיות האדם השלם שהנך מספר לנו, הנך עדיין מחכה שהעולם ישתנה ויגאל אותך מיסורי מצפונך ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 14:20 לינק ישיר 

שכל אחד יעשה את השינוי לעצמו כי לא תוכל לשנות את העולם!!

אהבה היא כמו גן-עדן,אך יכולה לכאוב כמו הגהנום..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 12:58 לינק ישיר 

תתחיל להביא פתרונות לא רק את הבעיות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > שינוי עכשיו ומיד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext