בית פורומים עצור כאן חושבים

שבוע אי הסובלנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2011 01:13 לינק ישיר 
שבוע אי הסובלנות

אני מכריז בזאת על פתיחת שבוע אי הסובלנות שבמהלכו תגלה הנהלת הפורום וחבר עוזריה מזכיריה ועושי דבריה  אפס סובלנות לכל התקפה אישית  או גרוע מכך לכל הטפה. 

ולתועלת הרבים נחזור כאן שוב על כמה אמיתות ישנות ושחוקות. 

1) פורום זו נועד לדיונים עניינים בנושאי הפורום כמבואר בהרחבה בתקנון. דיונים בנושאים אחרים ימחקו. 

2) כל נקודת מוצא הינה לגיטימית לצורך הדיון. באם עקרון זה אינו מקובל עליכם או אינו עולה בקנה אחד עם תפיסת עולמכם הדתית הפילוסופית או הפוליטית אנא חפשו לכם מקום מפגש אחר. באם אין לכם כח סבלנות או סובלנות להסביר או לא מתאים לכם לדון במוסריות ולגיטימיות רצח עם, הכאת גברים \ נשים וילדים  או באחריות הסיבה הראשונה למתרחש בעולמנו הרי שפורום זה אינו מתאים לכם ואינכם מוזמנים לבוא בשעריו.  בפורום זה מותר לגיטימי ומומלץ להאמין,  לא להאמין,  לגלות ספקנות או סתם להביע חוסר ענין באבולוציה, בבריאה התבונית, בהחזרת שטחים, בארץ הישראל השלמה, בלימוד בכולל כל החיים, ביציאה לעבודה בגיל 2,  באלהותו של ר' חיים קנייבסקי ורבניתו, בריקוד סמבה בעיצומו של צפירת יום הזיכרון,  בהתנצרות המונית, במינויו של קדאפי ליו''ר מועצג''ת, בחיוב שתיית ח''י רוטל ודחיסתם בניגוד לכיוון הזרימה ובכל דבר שמעצבן או משמח אותכם ואותכן. פורום זה אינו מחוייב לשום דת מוסד דתי חוק אינסטנציה משפטית או מקצועית או כל  נורמה או קונוונציה למעט התקנון שלו כפי שיתוקן מעת לעת. 

3) אנא הימנעו מלדחוף את זולתכם למסקנות. ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו. מקום זה נועד ללמד וללמוד אבל לא להטיף. בעולם הלא וירטואלי ניתן ורצוי לנקוט בעמדות דתיות, מוסריות, ופוליטיות, אבל מקום זה לא נועד לספק במה לביטויים אלא לדיון בהם.  נשוא סעיף זה הינו ענין דק עדי נבדק וקשה להגדירו אבל בפארפרזה על מאמר השופט הולמס שרואים את זה יודעים שזה זה.  מאוד מעניין את כולנו - או לפחות עד כמה שהדבר נוגע לי ולנוות ביתי - לדעת וללמוד על עמדתכם וההנמקות העומדות בבסיסה אבל אנא הימנעו מלמחזר אותה חזור ולעוס מבלי לנמקה ומלדוחסה במורד גרוננו בכח ובוודאי לא את מסקנותיכם כאשר אלו מנוסחות בצורת הטפה המחייבת או מקפלת בחובה את ההכרח בקבלתם. והדברים נאמרים במידה שווה לכל הטרחנים משני עברי המסדרון. 

4) אין דבר הנקרא ''דרך עצכ''ח'' וע''כ אין מקום לדון בה או בלגיטימיותה.  נעשה כאן נסיון צנוע ליצירת פלטורמת שיח לצמאי דעת שבמסגרתה ניתן להביע דעות מנומקות מכל סוג שהוא.  מסגרת זו  אינה משקפת תפיסת עולם ואינה חותרת ליצירתה אולם היא מניחה את לגיטימיות קיומה כצורך קיומי של חלק ממייסדיה ומנהליה. 

5) התקפות אישיות: לא כולם כולל החתום מטה ניחונו באורך רוח בלתי נדלה וע''כ לגיטימי להתרגז ולעקוץ אבל אנא עשו זאת בסטייל ובאנדרסייטמנט.  התמקדו ברעיון בטיעון ובהנמקה ופחות באישיות - אם זאת יודע לב מרת נפשו ואני הראשון שיודה שמדובר בגזירה שאין הציבור יכול לעמוד בפניה וע''כ יש מקום להתיר אבל בדוחק גדול תוך סיכון שמספרי הצנזור יערכו תספורת אפס לכלל הודעת התוקף.  

6) קשיי הבנה או סתם טפשות מהווים ציוד לגיטימי בפורום זה. לא מתאים לך לעסוק בחינוך מיוחד התעלם מקשה ההבנה  ושוחח \ שוחחי רק עם מי שבא לך ונתפס כבעלים של חבילת מנת משכל מתאימה.  

7) זכותו של פותח אשכול להתוות את כיוונו. כל מי שסוטה מהמתווה או בוחר להתייחס לסטיה כזו עושה זאת באחריותו שכן פעמים שהמחק ימחוק דברים טובים ונחמדים.

8) פורום זה חרת על שעריו את עקרון אוי לרשע ואוי לשכניו.  כאשר מוחקים הודעות של פרובקטור ומנקים את הלכלוך שאחריו פעמים שאין מנוס מלנקות ולמחוק גם את אלו שהתכתבו עמו. 

9) למרות שידינו קלה על המחק, אני מכריז בזאת על הקמת עמוד הקלון. פעמים שפורע חוק כותב דברים נאים שחבל למוחקם רק משום ערכם הלימודי או הספרותי וע''כ הנהלת הפורום מוצאת לנכון לצבוע את דבריו בצבע ירוק זרחני למען יראו וישמעו ולמען יטיב את דרכיו הרעים. 

מנאי ז'וזו 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2015 21:30 לינק ישיר 

תלמיד
להיות מבוגר זו לא בושה. החיים הממשיים מתחילים בגיל 70.
הגמרא מספרת על אלכסנדר הגדול שהגיע לחכמי הדרום, ובין היתר שאל אותם,- הרוצה לחיות מה יעשה?
השיבו לו- ימית את עצמו. מסביר רש"י- ימית את עצמו שלא יעשה דברים שיגרמו לקנאה ועין הרע.(או כדומה)
רבי נחמן מסביר- ימית את עצמו- אדם שיודע כי נותרו רק כמה ימים לחיות, הוא באמת מרגיש  מה זה חיים!(או כדומה)

יהודי  בן 80 נכנס לחב' ביטוח ובקש לעשות בטוח חיים. אמרה לו הפקידה.
סליחה אבל אנחנו לא מבטחים אנשים בגילך.
-למה אבא שלי עשה ביטוח חיים בשבוע שעבר.
-מה יש לך עוד אבא? טוב תבא מחרתיים יהיה פה המנהל.
-מחרתיים אני לא יכול לבא, סבא שלי מתחתן.
-מה? סבא שלך מתחתן? מה פתאום סבא שלך רוצה להתחתן בגילו?
-האמת, שהוא לא רוצה להתחתן, אבל ההורים שלו לוחצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 17:57 לינק ישיר 

ג"א משער שהשאלה התכוונה להומור שהזכרתי. לא שלי (אם כי יש לי, אני מקוה) אלא שלו.

אולי היום הוא רק חותך אבל פעם הוא גם היה כותב בהומור. ופתיחת האשכול תעיד.

נקוה שימצא זמן לשוב אלינו...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 12:07 לינק ישיר 

תלמיד
ראיתי בנים ובני בנים ליקים. והם לאו דווקא מיוצאי אשכנז. יקה כידוע לך=ר"ת  י הודי ק שה  ה בנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 09:02 לינק ישיר 

ירוח
אאוטינג. אתה כפי הנראה מבוגר. זו בדיחה המתאימה לתקופה בה רוב מנין ובנין השופטים היו יקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 21:23 לינק ישיר 

[ירוחם,

אני חושבת ששאלתו של עצכח התייחסה לדברי מיימוני ולא לבדיחה שלך (אותי, בכל מקרה היא הצחיקה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 16:11 לינק ישיר 

אדם מת מבדיחה, יש כזה דבר או שזה בדיחה ? (זה ברצינות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 16:05 לינק ישיר 

לא כל בדיחה  מוצאת חן בעיני כל אחד. אבל הרי אתה  אוהב  הומור. אולי אצליח
יהודי סיפר בדיחה לחברו החבר מת מצחוק,- מיד הוא הואשם בהריגה,
התגונן היהודי- ואמר אני  רק סיפרתי בדיחה, והוא מת. מה אני אשם?
אמר לו השופט- ספר לבית המשפט את הבדיחה!
אבל כבודו הרי אנשים כאן מסוגלים גם למות מהבדיחה. לא חבל?
ציוה השופט ספר את הבדיחה!.
הוא סיפר את הבדיחה- וכל יושבי בית המשפט אכן מתו מרוב צחוק.
חוץ מהשופט- הוא מת רק לאחר יומיים.

נ.ב. גלה קצת סבלנות.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/09/2015 16:06:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 14:57 לינק ישיר 

איזה הומור?  

I AM VERY SERIOUS 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 11:26 לינק ישיר 

ישן אבל אקטואלי

יהודי מברך את חברו ערב ראש השנה.
-אני מאחל לך את כל מה שאתה מאחל לי.
- עונה החבר- אתה לא מתבייש ערב ראש השנה. ואתה מקלל אותי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 08:35 לינק ישיר 

הייתי בחופשה חסויה למשך שבוע ויותר. אז מישהו תפס פיקוד.

ונא לאחל לרבנו עצכח סיינפלד שנה טובה ושיבה מהירה עם המספרים ובעיקר עם ההומור.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 07:14 לינק ישיר 

מאי חזית השתא? גרע טפי מכמה שנים דלקמן?

או שפשוט ההודעות של השנים הקודמות נמחקו בחמת זעם? :)

תוקן על ידי כמדומני ב- 03/09/2015 07:22:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 03:24 לינק ישיר 

מוקפץ לרגל שבוע אי הסובלנות דהשתא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 23:38 לינק ישיר 

אופס, סליחה. חשבתי שהכורת יצא על הודעות של ירוחם באשכול זה.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2011 23:17 לינק ישיר 

השכן

כנראה שוב לא הסברתי עצמי יפה. אני בעד גזירה ומחיקה רק באשכולות יעודיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 19:44 לינק ישיר 

הרב מימוני
 הסר דאגה מליבך לא כעסתי ואיני כועס. הבעיה היתה שלי-   זה היה לי פתאום מוזר, אני רוכש לך רק כבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שבוע אי הסובלנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext