בית פורומים עצור כאן חושבים

"מתים" בעבר הרחוק. "מתים" היום,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2011 14:39 לינק ישיר 
"מתים" בעבר הרחוק. "מתים" היום,

מדעי המוח מחזירה אותנו ל"מתים" בעבר הרחוק,

"מתים" בעבר הרחוק,

בעבר האינטויציה הטבעית אמרה לנו שכמו בעלי חיים והצומח כך האדם, כלומר מתים וחסל,
במצב כזה אין לתבונה האנושית מקום, תן לחיות את ימי הקצרים בג'נגל ולמות,

כאן התבונה ראה\למד מהצומח שיש לצומח איזה שהוא תובנה מעניינת שהיא שומרת על זרעיה (= גרעין הפרי)
כלומר כל פרי שומר על זרעיה בזה שהיא לא נותנת שנצליח לאכול את זרעיה (= גרעין הפרי) הרי כל גרעין פרי לא ניתן לאכילה,

אז למדנו מהצומח ששמירת זרעיה היא החיים והיא ההמשך, וזה העיקר, כלומר לאו דווקא מתים, יש דרך מעניינת לא למות,

ושוב התבונה ראה\למד שבעלי חיים, פתחו את המשיכה המינית, כלומר משיכת מינית נותן להם חיים והמשך חיים,
כלומר לאו דווקא מתים, רק יש דרך לא למות, (=שמירת המין לנצח)

האדם הוא היחיד שאין לו לא שמירת על הגרעין (כמו בצומח) ולא משיכה מינית למינו (כמו בבעלי חיים), כלומר יש לו משיכה מינית אבל לאו דווקא למין הנקבה שבמינו, (כלומר אם היא בסביבה אז טוב, ואם לא ?! כל חיה או אפי' ממינו ממין זכר או לספק את עצמו לבד, גם טוב לו)

וכאן בעצם מגיע התבונה ודרישותיה, (יותר נכון, כאן האבולוציה הייתה חייבת להמציא את התבונה, ומזה את דרישות התבונה)
שהם להמציא "שמירה" (להמשך ונצחיות החיים והמין) תבונית,
שהם דירשת מסגרת המשפחתית וכל חוקיה מסביב,
ומשם דרישת התבונה לחוקי חברה בין המשפחות, ואחרי זה בין העמים,
ומשם כל מה שיש לנו מהתבונה היום, כל החוקים התבוניים וכל הסדר החברתי וכדומה,

נחזור למתים בעבר הרחוק:

המוות היא האויב מספר אחד לתבונה: כלומר. כמו שאמרתי לעיל "תן לחיות את ימי הקצרים בג'נגל ולמות"
האינטויציה הטבעית אומרת לנו שמתים וחסל אז מה התבונה מבלבל אותנו בראש ?!
מכאן כל הרשעים הגנבים והרוצחים והעצלניים בעשיה וכל הרע שיש בבני אנוש, 

והיות שכך, אז התבונה תילחם במוות, כלומר אל תזכיר כלל שאנו מתים אל תבכה על מת ואל תדרוש למתים,
ואל תתאבל עליהם כלל כמעט,
וכך היית באמת בעבר הרחוק בזמן התנ"ך (יותר נכון בזמן התורה)
כלומר המתים היו דבר טמאה (לא רק בגלל מגיפות ומחלות ממתים טריים) אסור כמעט להתאבל עליהם ולא לעשות סימנים, בוודאי לא לעשות זכר מקברם וכדומה,
וגם האיומי הענישה היית יותר כלפי הצאצאים, (= על שלישים ועל רביעים וכדומה ) כלומר עונש מוות עצמו לא היה מספיק,
התורה גם בהבטחותיה לא התייחסה להאדם הפרטי\אישי, כמו נשבעתי לאברהם ליצחק ליעקב, (כלומר נשבעת להם אז תקים אותם לתחיה בבקשה, ותתן להם, ולמה לא טוענים כך ? כי מובן כבר שהבטחה לי או לצאצאי הם בעצם אותו דבר, לי ולצאצאי חד הם)

"המתים היום"

מה התפתחה באבולוציה התבונית באנושות שלא מפחדים ממתים,
ולא רואים בהם איום לתבונה כנ"ל,  להפך כמעט דורשים במתים ועושים להם זיכרון, וגם בערב כיפור הולכים לבקר מתים בכדי לפחד ולזכור שבסוף אנו מתים,

בקיצור: המתים הם חלק מי המקל\איום של התבונה, ולא האויב של התבונה כבעבר,

מה קרה באמת ??? 

התשובה לדעתי זה הקישקושי גהינום עולם הבא (הדרשי הדמיוני) גן עדן ועוד,
התבונה מצא לה איום מעניין איך לשמור ולהישמר מרשעים,
והיות שהאיום שמצא לה מדובר על "חיים אחרי המוות"
אז ברור שהמתים והאבל על מתים ודרישת מתים וקברים וכדומה, משרתת את התבונה ואיומיה,

כאמור בתחילת האשכול ש"מדעי המוח מחזירה אותנו ל"מתים" בעבר הרחוק"

אלוי לצורך העניין אני הסביר 1, מהי מדעי המוח 2, ומהי הבעיה של מדעי המוח לתבונה,ואחר כך מה זה קשור למתים בעבר,

1, מהי מדעי המוח ? (כלומר, התובנות ממחקר מדעי המוח)

התובנות המתבקשת ממחקר המוח היא בדיוק כמו האינטויציה של האדם בעבר הרחוק, אנו "מתים" וחסל,
אין אני ואין ה"אני" (אני לא מדבר על הנשמה שבי שאין לנו מושג בזה כרגע מבחינת מדעית , אני מדבר על המוח)
כלומר הכל במוחי ושמוחי מת אין כלום,
לדוגמא:
יכול רופא להוציא את תמונת אמי ממוחי ואין יותר אמא,
יכול רופא להוציא את תמונת בני\בתי ממוחי ואין יותר בני\בתי,
בקיצור הכל במוחי,
יותר מזה אם אין מוח אין לנשמה איפה לשמור את כל שבמוחי,

האדם ידע את זה בתחילת התפתחות התבונה בעבר הרחוק מהאינטויציה הטבעית,
כלומר ראינו את זה אצל זקנים\חולים\פגועי מוח\חולי נפש ועוד,
בעצם מדעי המוח לא חידשו כלום בעניין,
המחקר\המדע רק חתם על זה סופית ומדעית, (עוד לא לגמרי הם באמצע, אבל נצרף את האינטויציה לחלק שכבר הוכיחו והמסקנה פשוטה)

2, ומהי הבעיה של מדעי המוח לתבונה,

כי אם אנו מתים עם מוחינו אז אנו מתים לגמרי, ואז אין מקום לתבונה (כאמור בתחילת האשכול,)
עכשיו נראה לי ברור שאנו חוזרים לתחילת התבונה לתחילת התפתחות האובולוציה התבונית,
כלומר האדם אומר וזועק "תן לחיות את ימי הקצרים בג'נגל ולמות" מה התבונה מבלבלת בראש ?
ומכאן הדרך קצרה מאוד לחזור לרשעים לרוצחים ולגנבים והעצלניים בעשיה ובלימוד חכמה ותבונה,

שחוזרים לתחילת האבולוציה התבונית, צריך להתחיל באמת הכל מהתחלה, לעץ וגרעיניו ולבעלי חיים ומשיכה המיני שלהם,
כלומר שוב אנו צריכים להתבוננן בצומח ובבעלי חיים לראות איך הם נלחמים במות בזה שהם שומרים על החיים ונצחיותם של החיים לדורות,
ושוב לחזור לתובנות של מסגרת המשפחתית להאדם (שאין לו הישרדות אובוליציונית אחרת, מה שאין כן אצל הצומח ובעלי חיים)

בקיצור נילחמים במוות בדרך שהצומח ובעלי חיים נלחמים בהם אבל עם התבונה וחוקיה,

מכאן שאנו חוזרים ל"מתים בעבר הרחוק"
כלומר שוב התבונה תילחם במתים ובאבל על מתים וזיכרון המתים כמו בזמן התורה (החומש והתנ"ך)
כלומר האנשות תחזור לתובנות של פעם, ולחינוך של פעם ולההגות\הפילוסופיות של פעם,

ההגות המודרנית אחרי תובנות מדעי המוח תהיה ההגות יותר קרובה לההגות של תקופת האבן, לההגות של תחילת ההגות והתבונה,

ואם לא ח"ו, אז אני מנבא לאנושות חורבן טוטלי,

תוקן על ידי maxmen ב- 31/05/2011 15:14:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 18:32 לינק ישיר 

אמשלום:

עומק דבריהם של חז"ל על בינה יתירה אצל בנות, (מנין להם ? מדעית ? רפואית ? נבואה ?)
בא לדעתי מעומק עיון באיך התפתח התבונה באנושות,
לדעתי התבונה (ומהם הצורך בשפה וחברה) באנושות פיתחו דווקא הבנות, אך ורק בגלל הבעיה הנ"ל,

כלומר אם המשיכה המינית היית טבעית כמו אצל החיות, אז אין סיבה להתפתחות תבונית באובולוציה,

כל שבני אנשו יחקרו לעומק מהם הסיבות להתפתחות תובנית, אז הם יגיעו לאותו מסקנה שהאישה היא היא הגורם לכך,
נתתי פעם משל יפהפה (לדעתי) בעניין כאן (בסוף הדף, בשני תגובות האחרונות שם וגם בדף אחריו )  http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2883208&forum_id=1364

לדעתי שווה לכתוב מחזה על הנושא ולשלוח להוליווד,
אין לי ספק שלפני השפות הנשים צידו גברים וכלאו אתם במערות בשביל להוליד,
והם למדו את צאצאיהם תבונה,
תחשבי על הזמן הרב (12 שנה) שיש למין האדם ללמוד עד גיל המיניות, (אין בכל בעל חיי אחר)
תחשבי על תלות התינוק\ת באימו כל כך הרבה זמן (שנתים) שאין אצל החיות,

כל זה דעתי האישית שלי, אין לי דרך מדעית להוכיח אותה, אבל כל שאני מנסה להחכים (כפי כוחי ובינתי כמובן) יותר ויותר אני רואה שהכיוון נכון,
הקדשתי הרבה מחשבה בעניין והכל מכוון לזה ש"האישה" דווקא גרמה לתבונה באנושות והתפתחותה עד היום,
אם זה בפיזי ממש (שאין צורך מיני עד גיל 12 שנה, וכמובן הם ללימוד וחינוך עד גיל המיניות, דבר שאין אצל חיות כלל)
ואם זה ברעיונות התבוניות שבאנושות בכל הדורות,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/06/2011 18:45:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 17:15 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,אני מצטערת על קשיי ההבנה שלי - האם אתה מתכוון שמבחינה גנטית, בני אדם אינם נמשכים מינית דווקא לבנות/בני אדם, אלא לכל יצור חי כלשהו?]

כן, זה תלוי מאוד איך בנויה סביבתו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 17:00 לינק ישיר 

רוחדשה כתב:
למקס היקר  הרשה לי להצטרף להערצה ההמונית שאתה גורף בזמן האחרון בפורום.                                                                      לעצם העניין ,איני חושב שהחיים בתודעה שאחרי מותי הכל נגמר יביאו את העולם לחרבן ורשע כשם שלא לכל אחד תעזור התודעה האבולוציונית שאני יחיה כשרשור להביא עוד מאה שנה עולם מושלם לבני ניני.       הרבה לא רצו ילדים ומצאו את טעם חייהם בכאן ועכשיו אם בהכרת חכמת הקיים ואם באומנות ושתו את כוס החיים עד תומה ומצצו את הסיגרה משני קצותיה,ובכל זאת היו טובים לשמיים[השמיים שלך] ויקרים לבריות,והיו שמצאו את טעם חייהם בעשיית הטוב מפני שהוא טוב כרמב"ם,והיו שטעם חייהם היה התהייה והיאוש ונסיונות ההיחלצות הנואשים ,כקהלת ואלבר קאמי,ואין צורך בנבואות יאוש שחורות,של חרבן טוטלי ,ואם זאת אני מסכים שעשיית עסק מהמתים הוא על חשבון החיים בכאן ובעכשיו.

(האם שמאשימים אותי בעלבונה של תורה זה נקרא הערצה ? או שאני כופר\לא מאמין בתורה משמים ועוד ועוד ? אני רק מתנחם שאני מקבל משני הצדדים אז רבי ומורי אמר לנו שזה ברומטר של האמת, כלומר מתי אדם יודע שדבריו אמת ?! שכל הצדדים תוקפים אותו)

לקחת את דברי רחוק מידי, בוודאי שאין בעיה לחיות עם זה להפך עובדה שפעם זה היה ברור,
רק אמרתי שההגות המודרנית צריך לדרוש בכיוון הזה,
נא לא לשכוח שההמון הוא ההמון מאמין בכל העולם כמעט, ואין להביא ראיה מעכשיו,
כלומר הנאורות עוד לא הוכיח את עצמו במקרה שההמון גם יהיה המון שמבין שאין כלום אחריו,
והמידע הרב שההמון מקבל היום ברשת וכדומה צריך להביא לתובנות חינוכיות חדשות,

כל מבין יודע שאין חיים בלי חלום, אז כל זמן שהחלום היית חלום דתי (אפי' על ספק לספקן) אז איך שהוא החכמים רעים את צאנם עם חלומות דתיים, מה שאין כן שאין את החלום הזה, אז צריך חלמות חדשים,

אבל לגבי החכמים, בוודאי שאני מסכים איתך בעניין,
טענתי היא שהאנושות מתקרבת למצב של אין ולא יהיה ההבדלים גדולים בחכמה, כלומר ההמון גם יהיו חכמים,
רמת הלימודים בגיל הנערות עולה ועולה מדור לדור,
שיעור של שיעורי ר' שמואל אומרים היום בחידר בישיבה קטנה (אפי' בישיבות חלשות מאוד)

ולכן לדעתי ההגות צריך להיות חדשים לגמרי,
צריך לחזור אחורה באבולוציה ולהבין איך ולמה התפתח התבונה והתובנות החברתיות באדם,
למה פיתחנו שפה ? למה החיות לא ?
למה משפחות, למה חוקי משפחה ? מי ולמה המציאו את זה, (אצל חיות זה מובן, בגלל המשיכה המינית)
למה חיי חברה, (טוב יש גם בחיות, לא אצל כולם רק הנרדפים וזה הסיבה כנראה)
מעשה בנות לוט עם אביהם יסביר לנו איך חשבו פעם, (אם הם היו מכת ההשקפה הם כלל לא היו דואגות כי המלאך יביא את התינוק, כלומר בנות אצלינו עד החתונה לא יודעים כלום)
הבטחות התנ"ך להאבות יסביר לנו מה היית החשיבה של פעם, (בשביל מה צריך אברהם ארץ שלמה ?)
ברית מילה של אברהם יסביר לנו איך רצה לשמור על שייכות צאצאיו אליו, כלומר מסביר לנו את דרך חשיבתם ותבונתם,

ואז ההמון כל ילד וילדה יבינו מה אברהם חשב מה בנות לוט חשבו,
החלום להקים אומה\עם, זה חלום שלא כל אחד זוכה בהם, (וזה הרבה יותר ברמה מחלום כת ההשקפה לעשות ציצית בגן עדן, או לחליפין בנאורות להיות מלכת יופי או ערוכת דין, בלי לזלזל גם את זה צריכים)
בנות לוט נתנו לבנם שמות מיוחדים למעשיהם (עמון ומואב) בכדי להכניס בהם את התובנה הזאת, שמסירות נפשם תזכר אצל צאצאיהם לדורות, כאין מעשה ברית מילה של הדוד אברהם אבינו,

אנחנו (החרדים\דתיים) צריכים להבין שהתורה לא המציא את המשפחות וחוקיה והחברה וחוקיה, הם הרי היו הרבה לפני,
במילא היא רלוונטי גם למאמין הפשוט ובתמימות,
כלומר התובנות האלה היו כבר הרבה לפני ההתגלות האלוקית, להפך האלוקים דיבר עימנו במצב של כאילו הכל קיים כבר,
הוא לא שאל את קין האם הוא לא ידע אולי שאסור לרצוח את אחיו, וגם קין לא ניסה לטעון כך,
שאלוקים אומר לא תנאף, כבר אחרי שידעו בכל האומות שאסור,  כל ספר בראשית וסיפוריה מראה לנו שהיו כבר כל חוקי החברה, (בוודאי היו רשעים אבל ידעו והגדירו מהוא רשע, כלומר מי החליט מיהו רשע ומיהו צדיק)

במילא איך שלא נלמד את התנ"ך אנו לומדים להבין את התובנות שלהם בלי חיים אחרי המוות וגן עדן וגהינום,
התנ"ך מלמד אותנו שיש חוקי משפחה וחברה בלי שאלוקים יתן אותם, לא צריך אותו כבייביסיטר, הוא הרבה יותר גבוה מזה ואנו גם לא ילדים,

האלוקים והתורה מגיע להפוך אותם לתורה אישי מוסר אישי ערכים אישיים, בדיוק ההפך מכת ההשקפה ודת,
כלומר החוקים היו כבר אבל המלך המחוקק שלט בהמון, וההמון לא למד כלל,
התורה בא לומר לא ולא כל אדם לעצמו מלך כל אדם לעצמו יתנהג לזולת ברחמים ובטוב,
ראו אשכול זה תורתינו מול תורת האומות (גאונותה של ד"ר אוסנת ברתור) (ואף אחד לא הגיב שם כלל, לדעתי זה גאונות ממש דבריה של ד"ר אוסנת ברתור)

טוב נסחבתי כרגיל ואני מצטער,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/06/2011 17:55:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 16:47 לינק ישיר 

[מקסמן,

אני מצטערת על קשיי ההבנה שלי -
האם אתה מתכוון שמבחינה גנטית, בני אדם אינם נמשכים מינית דווקא לבנות/בני אדם, אלא לכל יצור חי כלשהו?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 15:53 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,כתבת - "לגבי גנטיקה אין באדם משיכה מינית דווקא לנקבה ממינו, ופלסטיות המוח תוכיח, והמציאות תוכיח".איני בטוחה שהבנתי. האם תואיל להסביר?]

אמשלום:

את בטח מודעת למדעי המוח החדשים, ובכן פלסטיות המוח מסביר לנו הרבה דברים (למשל איך יש כל כך הרבה סוגי טעם וריח, על דרך "על טעם וריח אין להתווכח") ואחד מהם זה ההסבר איך באמת אין לאדם משיכה מינית טבעית כמו בחיות,
(גם המוח של חיות היא פלסטי, אבל אין להם את הגורם השינויים (סביבתי טבעי כן) שיש באדם שהיא הגורם התבוני, שמשחק עם הפלסטיות של מוחו)

הגנטיקה קובעת את חוזק המשיכה (אדם חם או קר או בינוני,) אבל כלפי מי ?! זה תלוי בסביבתו !!
אם הוא בג'לגל כל חיו הוא ידב,,, חיות, ואם הוא במנזר כל חיו הוא יהיה נזיר, וכו' וכו'

הרב מיכי גם שאל אותי פעם וביקש מקורות בעניין,
והאמת לא מצאתי מי שיגיד את זה ישירות (אולי זה לא מקובל ?!)
אבל למדדתי את הנושא והמסקנה מהם פשוטה כנ"ל
אם יש לך זמן לבזבז אז הנה הקורס הנפלא של פרופ' עידן שגב  21 שעות על המוח, (ממליץ מאוד לשמוע, צריך סבלנות אבל כדאי מאוד,) 

http://www.youtube.com/watch?v=yP-dJNYTrg8 

גם פתחתי אשכול בעניין בזמנו "פלסטיות המוח" המדע הפופולרית ביותר כהיום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 13:15 לינק ישיר 

אנשי אתרא קדישא עושים עסק מהמתים- החי על המת- יותר נכון הם חיים מהמת. זו פרנסה כמו כל פרנסה- אין צורך להבהל,  יש עוד פרנסות בזויות אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 13:02 לינק ישיר 

למקס היקר  הרשה לי להצטרף להערצה ההמונית שאתה גורף בזמן האחרון בפורום.                                                                      לעצם העניין ,איני חושב שהחיים בתודעה שאחרי מותי הכל נגמר יביאו את העולם לחרבן ורשע כשם שלא לכל אחד תעזור התודעה האבולוציונית שאני יחיה כשרשור להביא עוד מאה שנה עולם מושלם לבני ניני.       הרבה לא רצו ילדים ומצאו את טעם חייהם בכאן ועכשיו אם בהכרת חכמת הקיים ואם באומנות ושתו את כוס החיים עד תומה ומצצו את הסיגרה משני קצותיה,ובכל זאת היו טובים לשמיים[השמיים שלך] ויקרים לבריות,והיו שמצאו את טעם חייהם בעשיית הטוב מפני שהוא טוב כרמב"ם,והיו שטעם חייהם היה התהייה והיאוש ונסיונות ההיחלצות הנואשים ,כקהלת ואלבר קאמי,ואין צורך בנבואות יאוש שחורות,של חרבן טוטלי ,ואם זאת אני מסכים שעשיית עסק מהמתים הוא על חשבון החיים בכאן ובעכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 06:27 לינק ישיר 

[מקסמן,

כתבת - "לגבי גנטיקה אין באדם משיכה מינית דווקא לנקבה ממינו, ופלסטיות המוח תוכיח, והמציאות תוכיח".

איני בטוחה שהבנתי. האם תואיל להסביר?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 22:37 לינק ישיר 

אישדעה כתב:
אין שום איסור להתאבל על מת כמה שרוצים. זה יכול להיות נורא רומנטי.אני חושב שלחברה ולחינוך יש חלק לא מבוטל בהתנהגות האנושית. אבל אני בטוח שלגנטיקה יש תרומה מסיבית יותר.ועד כמה שידוע לי, אין שום המשכיות החיים לפי המאמינים המזרחיים. והם "דורשי" המתים הגדולים של ההיסטוריה.

יש איסור להתאבל יותר מידי מה שאין כן אין מצווה כלל להתאבל אני מדבר על פשט בתורה ונ"ך, יש בסיפור התורה ונך אבל לא ציווי\מצווה ישירה,

לגבי גנטיקה אין באדם משיכה מינית דווקא לנקבה ממינו, ופלסטיות המוח תוכיח, והמציאות תוכיח,

לגבי המזרח אמרתי שהם מאמינים בגילגול, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 21:58 לינק ישיר 

אין שום איסור להתאבל על מת כמה שרוצים. זה יכול להיות נורא רומנטי.
אני חושב שלחברה ולחינוך יש חלק לא מבוטל בהתנהגות האנושית. אבל אני בטוח שלגנטיקה יש תרומה מסיבית יותר.
ועד כמה שידוע לי, אין שום המשכיות החיים לפי המאמינים המזרחיים. והם "דורשי" המתים הגדולים של ההיסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 18:15 לינק ישיר 

אישדעה כתב:
הזמן קצר והמלאכה מרובה והפועלים ממהרים.משיכה מינית.אדם נמשך לנקבה בדיוק כמו שחיות נמשכות לנקבותיהם. ישנם אחוזי סטיה בוודדים בכלל האנושות כמו בבעלי חיים. ו..... גם כלבים מאוננים. המשוואה שלך בנוגע לחיים שלאחר המוות-קדושת המתים. אינה עומדת במבחן המציאות. דווקא במקומות שכי רחוקים מהחיים שלאחר המוות.[בודהיזם וכדו'] שם יש הכי הרבה כבוד למתים.

משיכה מינית: אתה מדבר אחרי שיש חברה וחוקים וחינוך, אני מדבר לפני כל זה,

לגבי בודהה ועוד: נדמה לי שהם מאמינים בגילגול או משהו כזה,
וחוץ מזה אני מתכון לדרישת המתים, תפילות ועוד, ולא ח"ו לגבי כבוד המת,
כלומר אני מסכים איתך שלא צריך להיות קשר בין אי האמונה בחיים אחרי המוות לבין זילזול במת,
רק ציינתי את האיסור להתאבל יותר מידי, 

תוקן על ידי maxmen ב- 31/05/2011 18:41:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 17:58 לינק ישיר 

הזמן קצר והמלאכה מרובה והפועלים ממהרים.
משיכה מינית.
אדם נמשך לנקבה בדיוק כמו שחיות נמשכות לנקבותיהם. ישנם אחוזי סטיה בוודדים בכלל האנושות כמו בבעלי חיים. ו..... גם כלבים מאוננים. 
המשוואה שלך בנוגע לחיים שלאחר המוות-קדושת המתים. אינה עומדת במבחן המציאות. דווקא במקומות שכי רחוקים מהחיים שלאחר המוות.[בודהיזם וכדו'] שם יש הכי הרבה כבוד למתים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "מתים" בעבר הרחוק. "מתים" היום,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext