| נשלח ב-2/6/2011 12:15 |
|
| |
מהרגעים היפים ביותר בהיכל התרבות.. לכבוד יום ירושלים
רבות דובר כאן בפורום על קולו האגדי של מורי האהוב החזן משה שטרן. מעבר ליכולות המוזיקליות והפן החזני הנדיר.
בוידאו שלפניכם החזן שטרן מיטיב לבדל את עצמו מכל מה שאנחנו מכירים בעולם החזנות.
בתחילת היצירה, רואים כיצד החזן שטרן מוריד את המיקרופונים לרצפה, ומבצע את היצירה "ולירושלים עירך", לתדהמת הנוכחים באולם. מחיאות הכפיים האדירות בסיום הקטע, לא מותירות ספק..
לא זכור לי על חזן נוסף שביצע יצירה בהיכל התרבות ללא מיקרופון..
http://www.youtube.com/user/dovaler#p/u/6/MXdLpm6r3uI
תהנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 01:33 |
|
| |
ביצוע מרשים.
חבל שבהסרטה א"א להנות מעוצמת קולו ללא מיקרופון כפי שבוודאי התרשמו הצופים באולם.
|
| נשלח ב-12/6/2011 19:10 |
|
| |
cantor_yo2
מסכים אתך במאה האחוזים עם ה"רישא" של תגובתך אך בעניין הצלילים, שטרן נשמע מצויין וחזק לכל אורך המנעד שלו בטון הנוכחי (אפילו בלי הגברה) ולכן אין לו צורך להעלות את היצירה בטון גבוה יותר על מנת להישמע טוב יותר.
הבעיה עם חזנים טנורים מסויימים שמתקשים להפיק צלילים נמוכים מטבע סוג הקולות שלהם
ולכן נאלצים להעלות את היצירה בטון אחד או יותר על מנת שצלילי הטונים הנמוכים יישמעו סבירים פחות או יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 16:27 |
|
| |
שלום וברכה
הביצוע הזה נגע בי והשאיר עלי רושם רב
משה שטרן חזן למשפחת חזנים, ועוד לפני שלמד להגיד "אבא" כבר ידע לדבר חזנות, ולא פלא שזו התוצאה.
שטרן בחר להתחיל בסולם שמשה קוסוביצקי קיבע, ולעניות דעתי במקרה זה ששר ללא הגברה היה עדיף שיתחיל במי כדי שיצלצל טוב יותר, (הרי כולנו בקיאים בנפלאות הסאונד)
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2011 17:06 |
|
| |
הביצוע הזה מצויין, חסר לי בעיבוד קצת "ברען" מזרח אירופי אבל למנצח והמעבד אלי יפה יש העדפות אחרות. הלפגוט עשה את זה בקונצרט האחרון מעולה גם קולית וגם "חזנית" והכניס כמה פראזות שאותי השאירו עם פה פעור...מעברים בין המינור למז'ור וקולרטורות מסובכות מאד. כוחו של החזן שטרן הוא בנקודות אחרות לגמרי והביצוע שלו לקטע הזה מיוחד ביותר. ושוב אני שואל היכן כל החומרים הללו התחבאו כל השנים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2011 16:45 |
|
| |
שטרן חזן גדןל ןבזה אין לי ספק
אבל הביצוע הזה הוא לא כל כך מפתיע עד כדי...
הלפגוט עושה את זה יותר יפה ובן ציון מילר לא כל שכן וקוסוביצקי קל וחומר... והמיקרופון ? גם לערבי שעובד בשוק יש קול חזק
אני חושב ששטרן חזן מספר 1 אבל הביצוע הזה נו... _________________
תוקן על ידי משה_ואהרן ב- 06/06/2011 16:48:50
מה יהיה איתנו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2011 09:46 |
|
| |
ביצוע נדיר ביופיו ובטעמו הטוב. ראשית התזמור הגאוני מצד אחד והנעים לאוזן מצד שני. הפתיחה בסגנון המוכר של מאסטרו אלי יפה בסקוונציות הבנויות על מודלציות (מתחיל ברה מינור עובר ללה מז'ור וממשיך במי מז'ור ועוד ועוד) אבל חוזרות לסולם המקורי שהוא רה מינור. ביצוע ללא דופי וכל כך נכון מפי רב אמן כהחזן משה שטרן, אמנם בסולם "נמוך" יחסית למה שטנורים מבצעים היום אבל הצבע נהדר בכל המנעד וממש תאווה לאזניים. אני יכול להבין שסגנון התזמור הזה יכול "לשעמם" חלק מחובבי הז'אנר אבל מי שמתחבר לסטייל הזה לא יכול שלא להתענג, ממש קלאסיקה.
ואיך שכחתי...ללא הגברה!
יישר כוח!
תוקן על ידי לאמהשחשבתם ב- 06/06/2011 09:47:59
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2011 22:27 |
|
| |
ביצוע מעולה של שטרן. איכות ההקלטה ממש טובה. כנראה שהסאונד הוקלט מטווח אפס. האם בקונצרט הזה השתתף גם החזן נפתלי הרשטיק? לא נשאלתי על הביצוע של הלפגוט (רק דובל'ה), נמתין עוד 15 שנה ואולי אז נוכל לשמוע את הלפגוט... אולי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2011 22:18 |
|
| |
ואיך הביצוע של הלפגוט
מה דעתך דובל'ה על הביצוע של הלפגוט?
|
| נשלח ב-3/6/2011 17:52 |
|
| |
בס"ד
ממש ביצוע מרטיט לבבות של של החזן הדגול משה שטרן. ממש "ירושלים של מעלה" ,החזן הירושלמי הותיק מעלה את ירושלים מעלה מעלה אל שמי השמים ממש.נוסף לכישוריו המוסיקליים,יש בו "נשמה" ורגש ומורגש שיחסו ליצירה היא כתפילה זכה לקב"ה.יישר כוחו של החזן משה שטרן ויזכה ב"ה לשיר בבית המקדש במהרה בימינו.אמן אני נהניתי מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 17:17 |
|
| |
דור דור וחזניו
ביצוע מלכותי כיאה לחזן האגדי משה שטרן,
גדולותו של משה שטרן לא מתחילה ולא מסתיימת בקולו החזק שאינו זקוק למיקרופון, שטרן הינו חזן יוצר בעל תפילה שבקי בכל רזי הנוסח, חזן שהביע את חותמו ואנו שומעים את יצירותיו כמעט בכל קונצרט ובכל תפילה.
מאסטרו אלי יפה המשלב בין החזנות למוסיקה הקלאסית וכל זה עם הבנה והבעה ייחודית, ועל ידי חיבור זה נולדים תזמורים ועיבודים משובחים שפותחים אפיקים.
תודה נהנתי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 14:13 |
|
| |
נשכחות... נשכחות...
בעקבות מלחמת המפרץ, בחורף לפני 20 שנה, הפסידו מנויי הפילהרמונית כמה קונצרטים. בשביל הפרסטיז'ה, ההנהלה יזמה שלושה קונצרטי-בזק בחוה"מ פסח -- וזכתה גם החזנות. אלי יפה נרתם, והתוצאה -- ערב בלתי-נשכח.
אם אני זוכר טוב, משה שטרן ביצע שם גם שהחיינו וספיה"מ שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 13:49 |
|
| |
תענוג עילאי, תודה לך דובלה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 13:33 |
|
| |
מלך החזנים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 11:49 |
|
| |
השילוב האדיר הזה של אלי יפה ומשה שטרן שכל אחד סוחף אותך אל תוך עומק היצירה בדרכו שלו, הינו שילוב מנצח שאין לו מתחרים.
|
| נשלח ב-3/6/2011 11:39 |
|
| |
איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא, מעביר מרוץ הלפיד בין תקופת תור הזהב - ענקי העבר, לדור עני שכמותנו; אני תמה איך אחרי ביצוע שכזה יש כאלה שעדיין מערערים על אחדותה של ירושלים... כל מילה נוספת על מה שכתבו קודמיי רק תגמד ביצוע זה, חובה על כל חזן, לראות, להאזין ולהפנים - הן את ההופעה והן את הביצוע, אם יש משהו קרוב למושלם זה החזן שטרן, הן כיוצר, הן כמבצע על בימות הקונצרטים, ובעיקר מול עמוד התפילה (כמי שזכה לא אחת) נ.ב חבל שדיון תרבותי בנושא שכולו חזנות פרופר זוכה למיעוט קטן של תגובות. מאידך, בשבוע האחרון העיסוק העיקרי של המגיבים היה בטפל (תרתי משמע) ולא בעיקר, אפי' באשכול זה מצא מאן דהוא בימה לחיסול חשבונות. חבל!
|
|
|
|
|