בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח שבת נשא בראשל"צ החזן גליק ונעימות יתנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2011 11:42 לינק ישיר 
דיווח שבת נשא בראשל"צ החזן גליק ונעימות יתנו

דיווח קצר, אשאיר לעוד כותבים להרחיב

בית הכנסת משכנות ישראל נמצא במערב ראשל"צ ומשך אליו השבת מלבד המתפללים הקבועים גם חובבי חזנות מן האיזור. בית הכנסת ייחודי בדרכו תוך קירוב ואהבת ישראל מתפללים במקום גם אשכנזים וגם ספרדים עליהם נמנה רב הקהילה.

במסורת הקהילה המזמינה חזנים מדי שנה, הזמינה את החזן שלמה גליק זו השנה השלישית לעבור לפני התיבה, השבת היתה בהשתתפות מקהלת נעימות יתנו בניצוח יותם סגל.

החזן גליק היה במיטבו, תיבל תפילתו בשירים רבים ליום ירושלים ואף סלסל כפי יכולתו בטעם מזרחי שלא לקפח אף מגזר מבני הקהילה. ודובדבן קטן – בנו של החזן שהופיע לצידו במספר קטעים

השנה זכתה הקהילה לשמוע חזן נוסף שהצטרף שרגא הרשטיק שנתן מקולו בקטעי סולו ודואט עם החזן גליק.

זו לי פעם ראשונה לשמוע את שרגא, טנור חם המזכיר מאוד את אביו נפתלי הרשטיק, עושה רושם שהינו בעל הבנה מוזיקאלית וחזנית רחבה לצד יראת שמים ומידות טובות ולא רק בגלל זקנו המגודל.

החזנים והמקהלה השתתפו ושיתפו הקהל אף בסעודה שלישית כיד המלך לשמחת והתלהבות המתפללים.

הקטעים הזכורים לי לטובה:

שמעה ותשמח  - איזנשטט - החזנים בדואט

ה' מלך – שילוב רוזנבלט אילתור וקוסבציקי – דואט יפה ומיוחד
לכה דודי – כל בית שיר אחר -
המעביר בניו – החזנים בדואט

ויהי נועם – אלמן - המקהלה עם גליק
לקל ברוך - בן ברוך – החזנים בדואט
ממקומך - וידר
אנא עבדא - רוזנבלט החזנים בדואט
מי שברך - יותם סגל – החזן הרשטיק
אבינו שבשמים - זים
ובנוחה – רוזנבלט – החזנים בדואט
כבודו – מלבסקי – החזן גליק

הקהילה יצאה מגדרה להנעים שהות החזן ומשפ', משפחות וחברי המקהלה ועל כך התודה לכל העוזרים והתומכים. הרב ישראלי, עו"ד יבלון, משפחות קורנברג, וייס, כהן, ומר שמואל יהלומי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:09 לינק ישיר 

אני גם זכיתי להשתתף בחוויה הזו, יש לציין שהחזן גליק פירגן המון לר' שרגא שכמובן עשה את מלאכתו נאמנה. שניהם היו מצויינים לא חסכו טיפת הנאה מהציבור, והפעם חוץ מלשיר גם נהניתי לשמוע. החזן גליק נתן סלט חזנות אשכנזי וספרדי (מה שלא כל חזן מצליח לשלב במקרה שכזה, חבל"ז), והיצירות נתנו עוצמה לשבת מעניינת כגון זו. מי שהוסיף על החזן (גם בזמן וגם בצעקות וכמעט בתיגרת ידיים קטנה) זה הרב, שבעת דרשותיו נכנס להרתחה מלאה וכל מי שישב בסביבתו נאלץ להגן על עצמו, למרות שתוכן דבריו היו כנופת צופים. בסך הכל היה מאוד כיף בשבת, וקאנטוריני שכח לציין את הסעודה שלישית שנתנה לנו עונג רב (ושמרו - המקהלה, מי שעשה ניסים - המקהלה, יבנה המקדש - שני החזנים בדואט, לא אמות - שרגא הרשטיק, תניא - אנוכי, אדון עולם - המקהלה והחזן גליק). תודה רבה לחזנים ולמקהלה שהסבו לי עונג רב במשך השבת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח שבת נשא בראשל"צ החזן גליק ונעימות יתנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext