| נשלח ב-8/6/2011 22:33 |
|
| |
סגולה לפרנסה/ סיפורי צדיקים
ידוע בשם צדיקי הדורות שישנה סגולה לפרנסה לספר בכל מוצ"ש סיפור צדיקים. אומנם, הערב הוא לא מוצ"ש, אבל הוא דומה. (ולפחות יהיה לכם סיפור מוכן למוצ"ש המתקרב. נו, בלי התקטננויות.. :))
אני רוצה שכל מוצ"ש יעלה כאן סיפור צדיקים. אם מישו יקדים אותי- טוב. ואם לא- עוד יותר טוב. אני אשתדל לעמוד בזה.
ובכן, נתחיל בסיפור הראשון:
סיפורינו נפתח בצמד המילים "היה היה". היה היה יהודי פשוט ותמים שהיה תורם צדקה לקופת רבי מאיר בעל הנס. לפני ואחרי עיסקה מוצלחת, אשתו- לפני הדלקת נרות וכו'. כמנהג יהודים טובים. הקופה הלכה והתמלאה, והגבאים באו לגבות את הכסף שהתאסף. מיודעינו, לפליאתם, סרב. "לא". הוא אמר. "אני מביא את הכסף אך ורק לרבי מאיר בעל הנס!!!" "רבי מאיר אינו בין החיים", חידשו לו הגבאים, "הוא אינו יכול לבוא בעצמו ולגבות!" אך היהודי מתעקש. "אני תורם לרבי מאיר- שהוא יבוא לקחת. אל תעבדו עלי".
הגבאים לא ידעו מה לעשות. חשבו וחשבו על פיתרון כשבינתיים אין כזה באופק.
הקופה התמלאה, היהודי שפך את הכסף לארגז נעול, והמשיך לשלשל מטבעות לקופה. כשזו התמלאה בסיבוב השני- שפך גם אותה לארגז, כך הצטברו לו עשרות רבות של ארגזים נעולים בבית עם מטבעות, לרבי מאיר בעל הנס שיבוא לקחתם.
האדמו"ר מרופשיץ שמע על כך. באותו זמן הוא היה חייב כסף להכנסת כלה. והוא החליט שהוא יהיה זה שיוציא מהיהודי את הכסף.
הלך האדמו"ר לביתו, נקש על דלתו הפשוטה של היהודי. לשאלת היהודי "מיהו מר?" ענה: "אני הוא רבי מאיר בעל הנס!" "נו, באמת", ענה היהודי. "אני לא מאמין לכל אחד. אלך להתקין לנו ארוחה, ועד אז- תחשוב על מופת שתוכל להוכיח לי שאתה הוא אכן רבי מאיר בעל הנס".
הלך האדמו"ר מרופשיץ לסלון של אותו יהודי, התיישב והחל משחק במטבעות זהב שהוציא מכיסו. ילדו הסקרן של בעל הבית התקרב ושאל את האדמו"ר מה אלה בידו? "כלה", ענה האדמו"ר. "לדבר הזה קוראים 'כלה'".
"אני רוצה גם!" ביקש הילד. האדמו"ר לא הסכים.
הילד, שכנראה היה רגיל לכך שכל מבוקשו מתמלא מיד (יש לי דיבור עם ההורים שלו לגבי העניין) החל פורץ בצווחות: "אני רוצה כלה!!! אני רוצה כלה!!!" היהודי לא הבין מאיפה זה נוחת עליו. "מה אתה רוצה?" חשב שאוזניו מטעות אותו. "כלה!!!" חזר הילד על בקשתו. "אי אפשר עכשיו", ענה היהודי. הילד המשיך, התגולל על הרצפה, צרח, בעט ברגליו והניף את זרועותיו לכל עבר. הוא רוצה כלה. עכשיו ויהי מה!!
היהודי לא ידע להשית עצה בנפשו, הוא פנה לאדמו"ר מרופשיץ, שעדיין השתעשע עם המטבעות, וביקש: "רבי, אני לא צריך מופת, אני צריך שתוציא את הדיבוק הזה מהילד שלי!!" "אין בעיה", השיב האדמו"ר והושיט לילד את המטבעות שבידיו.
באורח פלא נרגע הילד, וחזר למשחקיו הרגילים.
היהודי לא האמין. אץ רץ למחסנו, העלה משם את כל הארגזים ונתנם לאדמו"ר מרופשיץ.
המשך שבוע טוב!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2012 18:49 |
|
| |
טאווובבב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 15:04 |
|
| |
תודה, אלמונינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 03:04 |
|
| |
החסיד רבי שמואל מונקעס היה בדרכו לרבו בעל התניא לשהות במחיצתו בראש השנה, כשהגיע בערב שבת סליחות לכפר קטן. שם, מצא פונדק להתארח בו במהלך השבת. בעל הפונדק ואשתו טובת הלב יהודים מבוגרים היו, אירחוהו ברוחב לב טרח והכינו עבורו הכל על צד הטוב ביותר במוצאי שבת מעט לפני חצות שמע רבי שמואל דפיקה על דלת חבדו, היו זה זוג הפונדקאים שבאו להעירו לאמירת הסליחות: קום רבי יהודי, הגיע הזמן לאמר שלסיחות. ומה זה סליחות? שאל רבי שמואל ערב לדלת. יהודי מכובד כמוך ולא יודע סליחות מה הן? תמהו. מה לעשות - משיב רבי שמואל - אני לא יודע. התנדבה הפונדקאית להסביר: סליחות זה שמבקשים מהשם שהפרה תיתן חלב, כדי שנוכל למכור את החלב ובכסף לקנות אוכל. מה? - פתח רבי שמואל את דלת חדרו בתנועה רחבה - יהודים זקנים קמים באמצע הלילה בשביל לבקש אוכל? פוי! זה לא יפה!!! אז מה זה סליחות? נכלמו בני הזוג. העמידם רבי שמואל על רגל אחת מה זה סליחה, ממי מבקשים ועל מה, או אז יצאו לאמירת הסליחות כראוי ליהודים בני אברהם יצחק ויעקב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2012 22:33 |
|
| |

אהבתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2012 22:08 |
|
| |
חדש ימינו כקדם.... :) שבוע טוב לכולם!!
ום אחד הלך רבי שמחה בּוּנֶם מפשיסְחה עם תלמידיו ברחוב. הגיעו אל מול אתר בניה והרב נעצר והסתכל בעובדי הבנין. הסתכל והסתכל במשך דקות רבות. לבסוף המשיך בדרכו עם תלמידיו. הדבר הזה התמיה אותם, מה לו לרב ולאתר הבניה הזה? לשאלתם סיפר להם רבי בונם: יודעים מה ראיתי? הפועלים עסקו בבניית בניין מֲקורות עצים שהוצמדו זו לזו ושימשו לקירות המבנה. אחד הפועלים ניסה להצמיד 2 קורות אבל באחת מהן היתה בליטה קשה ('עין'). במקום לעבוד קשה וליישר את הבליטה הקשה, הפועל הזה חקק בקורה הסמוכה מגרעת מול הבליטה וכך הוא הצליח להצמיד את הקורות . "הדבר הזה מלמד אותנו לקח חשוב" אמר הרב, עדיף וקל יותר במקרים רבים להתאים את עצמינו להפרעה שקיימת אצל הזולת במקום לעבוד קשה ולנסות ל'יישר' אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 19:18 |
|
| |
שוניקו??? קדימה!!!! אלי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 17:42 |
|
| |
זה אצל שוניקו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 16:46 |
|
| |
אין בעיה. רק תביא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 09:07 |
|
| |
חד פעמי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:10 |
|
| |
אחרי שאשתמש בו. כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 12:53 |
|
| |
| ציקית כתב: |  |
אתה מסדר לי את הקלף?? |
|
בתנאי שתשרפי אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2011 19:14 |
|
| |
חשוב מאוד מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2011 18:13 |
|
| |
| אלמוני3 כתב: |  | ציקית, את שומעת איך טסים בלי כרטיס?
|
|
אתה מסדר לי את הקלף??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2011 22:46 |
|
| |
בגן האי הקסום
| אלמוני3 כתב: |  | לבעש"ט היה תלמיד בשם רבי חיים. והיה רבי חיים יושב והוגה בתורה כל השבוע ומקבל קיצבה חודשית מהבעש"ט. יום אחד הורה הבעש"ט לתלמידו זה לעזוב את לימודו ולהפוך לסוחר. אני? סוחר? ! שאל ר' חיים בתמיהה, והבעש"ט שלחו לאיש אחד שילמדו, לימדו, ור' חיים הפך לסוחר. היה נוסע מהכא להתם, קונה ומוכר, בקיצור: ביזנסמען. יום אחד נסע רבי חיים כדרכו ושט בים לצורך מסחרו, לפתע רוח סערה פקדה את האזור והספינה טבעה. רבי חיים החל לשחות עד שהגיע לאי כלשהו. קם על רגליו והחל לסייר באי, והנה הוא רואה בתים רבים. דפק בכמה מהם ולא פתחו לו. משהו היה נראה לו מוזר והוא החליט לנסות להיכנס, ואז גילה להפתעתו בתים ריקים מיושביהם אך מלאים כל טוב. אכל רבי חיים ושבע והיה מסייר באי, כשמידי פעם ניגש לחוף לראות אם תגיע ספינה.
כך התנהל הכל עד ש.. המשך בשבוע הבא בעז"ה. |
|
אז אני ממשיך (שבוע הבא או לא שבוע הבא?...)
ביום שישי בשעת חצות נמלא לפתע האי באנשים. פנה ר' חיים לאחד מהם: סליחה אדוני, אפשר לשאול משהו? אני ממהר מאוד לקראת שבת - השיבו האיש - אין באפשרותי להתפנות אליך. כך היה עם כל האנשים שפנה אליהם.
הגיע הליל ור' חיים רואה את כל האנשים לבושים במחלצותיהם פונים לבית גדול, הבין שזה ביהכ"נ והלך לשם גם הוא. שם ניגש אליו יהודי בעל הדרת פנים והושיט לו את ידו לשלום, הציג את עצמו כרב בית הכנסת והזמינו לאכול בביתו. לאחר התפילה צעד ר' חיים לבית הרב, אכל שתה ונהנה, ועל הדרך שמע חידושי תורה נפלאים. בתום הסעודה הזמינו הרב גם למחר, ואכן ר' חיים הגיע ואכל, ונשאר גם לסעודה שלישית. בצאת השבת הבדיל הרב על היין, ולאחר מכן לקחו כולם מהצלחת ומרחו על הריסים, והנה זה פלא - כל המורח נעלם כאילו בלעתו האדמה.
נשאר ר' חיים לבדו באי עם מחשבותיו ותמיהתו, והעביר את השבוע בנחת. ביום שישי בשעת חצות אירע בדיוק כבשבוע שעבר, האי נמלא באנשים וכולם טרודים ועסוקים, בשבת הזמינו הרב שוב לביתו והוא קיבל ת'הזמנה בשמחה אכל שתה ונהנה, ועם צאת השבת מורחים יין על הריסים ונעלמים. רבי חיים החליט שכך זה לא יכול להימשך, ובשבוע הבא הוא כבר לא יתן לזה לקרות
ואכן, בשבוע הבא, טרם הספיק הרב למרוח יין על ריסיו תפסו ר' חיים בשתי ידיו. מה אתה עושה צעק הרב, אני חייב לעוף מפה (יש לי פגישה...) אולם ר' חיים לא ויתר: אתה נשאר כאן עד שתסביר לי מה קורה פה!!!
אוקיי - נכנע הרב - רק תעזוב לי ת'ידיים בקשה. ר' חיים עזב את ידיו והרב החל לספר: היה זה לפני שנים רבות בזמן שבית המקדש היה קיים, המצב הרוחני בארץ ישראל לא היה שפיר וקבוצת אנשים בראשה אני החליטה לחפש מקום עם עתיד טוב יותר לגידול ילדינו. ארזנו חפצינו, יצאנו לנדוד, עד שהגענו לכאן לאי הזה - החווה הרב באצבעו כלפי האי, והמשיך - כאן הקמנו בתים שקענו בלימוד התורה ולא חסר לנו מאום.
מידי שנה נהגנו לשלוח שליחים לבית המקדש להקריב קרבנות, והם חזרו לאחר מספר שבועות. שנה אחת עובר זמן והשליחים לא חוזרים. רק חודש ימים לאחר מועד חזרתם הצפוי הם הגיעו, ומראה פניהם הנפוחות מבכי ובגדיהם הקרועים לא בישרו טוב. הבנו שבית המקדש נחרב. בכינו כולנו בכיות נוראות עד שפרחו נשמותינו והגענו לבית דין של מעלה.
מיד הוחלט כי מקומנו וודאי בגן עדן, צדיקים שכאלה, אולם אז עלה אחד ואמר: צדיקים צדיקים, אבל למה מגיע להם למות?
חשבו בבית דין והחליטו לתת לנו סידור מיווחד: כל השבוע בגן עדן, שבת אנחנו חוזרים לכאן, וכך אנו נהנים מכל העולמות.
כעת - המשיך הרב - לאחר שנודע לך סודנו, ביכולתך להחליט האם אתה מעוניין להצטרף אלינו, או שמא תרצה לחזור לעיירתך.
חשב ר' חיים וחשב, הפיתוי היה גדול סך הכל היה נראה די מעניין העסק, אולם זכרון אשתו וילדיו הכריע את הכף והוא השיב לרב כי היה שמח להצטרף אך יש לו משפחה בבית
כל הכבוד - טפח הרב בגאווה על שכמו - בעל מסור שכמוך מהווה דוגמא ומבטל את כל הטענות של הנשים על בעליהן עתה ובכלל ...
כעת עלתה השאלה כיצד יחזור ר' חיים לעיירת מגוריו. הציע הרב רעיון: יש לי קלף מיוחד עליו רשום שם ה', כל המחזיק בקלף זה יכול לחשוב על מקום מסויים שברצונו להגיע אליו, ותיכף ומיד יהיה שמה. אתן לך אותו ועשה בו כרצונך, אולם דבר אחד תזכור: זה קלף קדוש ואסור לאנשים פשטוים להחזיק בו. מיד כשתגיע לביתך עליך להשמידו!!!
קיבל ר' חיים את הקלף והתנאי, הודה לרב על האירוח המסור ונפרד ממנו לשלום. החזיק ר' חיים בקלף וחשב: מעז'יבוז' (ציקית, את שומעת איך טסים בלי כרטיס?) ותוך שניה היה במז'יבוז'
טייל רק חיים בעיירתו נפעם הממאורע שחווה, ואז נזכר בקלף הקדוש. הוציא אותו מכיסו והתכונן לשורפו, אולם אז חש בטפיחה עזה על שכמו, הוא הסתובב וראה מולו את הבעש"ט הקדוש: תן לי את הקלף - ביקש/ציוו הבעש"ט, הלוא לשם כך שלחתי אותך להיות סוחר...
שבוע טוב וחלומות נעמים על האי הקסום
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 20:15 |
|
| |
הוזנח נוראות האשכול הזה :(
החסידים התכנסו סביב שולחנו של המגיד ממזעריטש, רבי דובער, והוא סיפר סיפור על הרבי שלו, הבעש"ט הקדוש. "הייתה זו שבת רגילה אצל הבעש"ט", פתח המגיד וסיפר, "עד לסיומה". ואז המשיך לספר: מיד לאחר סיום תפילת ערבית – עוד לפני ההבדלה – נכנסה אישה אחת לחדר שבו התפללו הבעש"ט וחסידיו. "רבי, אתה מוכרח לעזור לי!" היא קראה. "אני צריכה בדחיפות כסף כדי להשיא את בתי ואין בכיסי אף פרוטה!" הבעש"ט האזין לדבריה ולאחר מכן הורה לחסידיו להכניס ידיהם לכיסם ולתת כל כסף שימצאו שם למען המטרה החשובה. למרבה הפלא, הכסף שמצאו בכיסיהם הגיע בדיוק לסכום שהאישה אמרה שהיא זקוקה לו.
(שימו לב- הסיפור היה במוצ"ש, לאחר סעדה שלישית. מאין לתלמידים כסף בכיסיהם? אלא, כח האמונה שלהם היתה: הבעש"ט מבקש- אנחנו מכניסים ידיים לכיסים, ברור שנמצא שם כסף!)
שבוע טוב, ולכל התושבים בדרום- שבוע שקט!
|
|
|
|
|