יקומי שלום,
שאלתך חשובה ואני מתייחסת אליה ממקום לא שיפוטי ושטחי- אלא באופן תוהה ומנסה להבין- האם הבעיות והפלונטרים שהאדם נקלע לתוכם מעניקים לו תחושת קיום ולפיכך הוא עשוי לצרוך אותם?
מטבעינו איננו מחפשים בעיות וסבל ובכל זאת אנו עשויים למצוא עצמינו שוב ושוב בתוך פלונטרים סבוכים .
לתפיסתי בעיות ופלונטרים הם סוג של תקשורת לא מודעת- באמצעות הבעיה הגלויה האדם מספר באופן לא מודע על הצורך הפנימי שלו, אשר פעמים מדובר בצורך יותר קריטי עבורו ממה שמתגלה על פני השטח.
איך זה קורה?
בעיני מדובר בתהליך שלפחות בחלקו אינו מודע.
אני מאמינה שאדם מחפש אחר טוב, למשל רוצה בקשר עם השני, כמהה לאהבה, להצלחה בחיים, אך מסיבות מסוימות כשהוא מתקרב לסיטואציות כאלה הדברים משתבשים.
הסיבות המסוימות הללו הינן לרוב פסיכולוגיות, למשל חרדה מפני נטישה ,הימנעות מכאב שבדחיה, קושי לשאת תסכול , או בושה מחשיפה עצמית, יחסי אובייקט לקויים ועוד ואז מה שקורה הוא מפעיל מנגנון הגנה להתמודד עם זה.
דוגמא פשוטה לפלונטר- אדם רוצה בקרבתו של השני, אך הוא פוחד שהשני ידחה אותו, אז הוא יתקרב אל השני ויגיד לו מילה צינית. הדיבור הציני מחד מגן עליו מפני תחושת הכאב שבדחיה ומאידך גם משאירה אותו בתחושת עליונות (מזויפת) "אני שווה, אני מעל השני" ," אני לא זקוק לקבלתו של השני"
וכך הוא מרגיש תחושת קיום! של דימוי עצמי עם בטחון (כמובן דימוי עצמי שברירי או מזויף לרוב).
משפטים אלו עשויים להיות בסיטואציות מסוימות מודעות ובאחרות לא.
ישנם מצבים אחרים בהם אדם מרגיש נפשית תחושת ריקנות, מוות נפשי והפלונטרים מספקים עבורו סוג של 'חיות' (גם מבחינה עצבית - אקשיין מפעיל את הדופמין שבמח שאחראי על תחושה טובה ומרוממת) וכן מרחיקים אותו מהמפגש הפנימי עם הריק התהומי הבלתי נסבל עבורו. כלומר 'הרעש' שבחוץ יגבר על הרעש הפנימי.
או להפך, אדם שחרד מפני אובדן אהבת השני ומפנים את כל הכעס והכאב לתוך עצמו פנימה עד שסובל מדכאון. ובכך הוא שומר על השני שלא ייפגע מכעסו.
ישנם אנשים שעשויים להגיע עד לפגיעה עצמית פיסית כדי להרגיש את עצמם. דרך תחושת הכאב הגופני אדם מרגיש תחושת עצמי נפשית (SELF).
כמובן שדוגמאות אלו הן רק הצצה לתוך אותם מקומות בהם יש סבל רב, בניסיון להבין את השני ולהתקרב לצרכיו הפנימיים ולא חלילה לשפוט אותו או ל'אבחן' אותו.
שאלה קצרה תשובה ארוכה...
בברכה
נייד 052-6346334 < type="text/">document.write("");>
 |
|
|