בית פורומים שידוכי חרדים

****גירושין****

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2011 18:49 לינק ישיר 
****גירושין****

כיום כולם מודים בתופעה שאחוזי הגירושין במגזר החרדי הינם בהרבה יותר ממה שהיה בדור הקודם לו.
יש בי את הצורך להתייחס לתופעה ולבעיות מנקודת מבטי, ובד בבד לדעת איך להתמודד איתה.
כמובן שאין ללמוד ולהקיש מכך על מקרים אחרים, כל מקרה לגופו- מה גם שאכתוב באופן כללי.
בעיני, חלוק הדור שלנו מהדור הקודם בארבע נקודות עיקריות, אשמח לקרוא את חוות דעתכם.

רומנטיקה- ישנו קטע מפורסם מתוך 'כנר על הגג' בה נראים בדור הקודם זוג בשנות ה-70 לחייהם,
הגבר שואל את האישה "את אוהבת אותי" והיא עונה "אני מכבסת ומבשלת בשבילך גידלתי לך ילדים, אז מה השאלה הזו?" הקטע הזה מראה על מה בעבר התייחסה למושג 'אהבה'.
בעבר האהבה התבססה על שותפות לחיים בשונה מהיום שזה מבוסס על רומנטיקה ומישהו לאהוב.
כשאהבה מבוססת על חיים משותפים. יש לה בסיס יותר חזק מרומנטיקה שנשחקת ומאבדת את יופייה ברגע.

דמיונות- ישנם אנשים שהיו מובטלים ודמינו על תלוש של 7000 ₪, כשקיבלו 6000 הם התבאסו.
תשאל אותם הרי לא הרווחתם כלום, זה לא יעזור. כי הם דמינו ולכן לא יכולים להנות ממה שיש.
כמו באותו תלוש, הרבה מדמיינים את בן זוגם באופן מושלם ולכן לעולם לא יגיעו לסיפוק ממה שיש להם.
בעבר כשלא היו סרטים והאווירה ברחוב הייתה מבוססת על לחם-חלב והמציאות, לא היה כר נרחב לדמיון.

חד פעמי- עם התרבות השפע והטוב בדורנו, התרגלנו לדור 'חד-פעמי'. תשתמש וזרוק, לא בא לך- קנה חדש.
ההתרגלות לצב שכזה ולבריחה מן המציאות וזריקתה של הגורם המפריע, לא נותנת לנו כוח להתמודד.
בירושלים של מעלה למי שהיה בעיות בשלום בעיתו היה הולך להיות 'משולח'. כיום הוא הולך למקומות אחרים ואינו מתמודד.

כפר גלובלי- עם ריבוי אמצעי התקשורת שלא היו בימים עברו והתרבות המידע, נוצרה בריחה לחלל וירטואלי. התהווה בסיס לחדירת רוחות זרות אל תוך ביתו-מבצרו של האדם והפכו אותו חשוף לפיתויים ובריחה וד"ל.

מסקנות שאני מסיק לעצמי,

א-      לבסס לא על רומנטיקה, אלא על הובלת עגלת החיים המשותפת כשרק אחד מגלגליה (החשובים) זה רומנטיקה.

ב-      לא לדמיין דמיונות וקסמי שווא שמתפוגגים בשנה הראשונה. להודות על מה שיש ולדעת שלא מגיע לי כלום.

ג-       לא להתרגל לבריחה מהמציאות, ולהתמודד. כל דבר יש לו משקל, זה לא חד-פעמי.

ד-      להשתדל לעמוד איתן מול פגעי הזמן וחדירת רוחות זרות לבית, בד בבד כשאתה ממנף אותם לצרכיך.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 17/06/2011 12:46:45

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 18:45 לינק ישיר 

אנחנו ישראלים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 18:41 לינק ישיר 

זה היה בהומור.. (על מי נגזר "בזיעת אפך תאכל לחם" למי שלא הבין)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 18:36 לינק ישיר 

ממש לא,
סתם הבעת דעה על תגובה, ממש לא כלפי הניק או האדם ה1 הנחמד שמאחוריו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 17:39 לינק ישיר 

אתה באמת רוצה ללמד את אדם_ה1 מי צריך לפרנס?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 17:34 לינק ישיר 

יפה.

אך גם דעתך עומדת בסתירה עם דעת בורא העולם שהאיש תפקידו לפרנס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 17:32 לינק ישיר 

היום שיותר ויותר נשים תופסות את משרת המפרנס העיקרי בבתים חרדיים הן לא מפחדות לפרק את החבילה
כשזה לא מתאים לרוחן. לדעתי הן צריכות לשלם כתובה לבעל ה"אברך" כשהן מתגרשות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 17:28 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

פעם לא היתה אפשרות כלכלית להתגרש. העניות מנעה כל מחשבה על פיצול הבית שבין כך כמעט ולא הצליחו לשרוד בו. עם הגעת השפע הכלכלית הגיעה גם האפשרות להתגרש. אם לפני מאה שנה רוב עם ישראל חיו בתנאים קשים, היום ההפך הוא הנכון. היום אם לא טוב לאחד מבני הזוג, הקושי הכלכלי משחק תפקיד פחות חשוב מאשר לפני אפילו חמשים שנה.

לא חשבתי על זה. שאפו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2011 00:23 לינק ישיר 

מעבר לדבריו החכמים של קרונפלקס אני רוצה להצביע על עוד נקודה אחת: 

פעם לא היתה אפשרות כלכלית להתגרש. העניות מנעה כל מחשבה על פיצול הבית שבין כך כמעט ולא הצליחו לשרוד בו. עם הגעת השפע הכלכלית הגיעה גם האפשרות להתגרש. אם לפני מאה שנה רוב עם ישראל חיו בתנאים קשים, היום ההפך הוא הנכון. היום אם לא טוב לאחד מבני הזוג, הקושי הכלכלי משחק תפקיד פחות חשוב מאשר לפני אפילו חמשים שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 14:14 לינק ישיר 

תודה חברים על התגובות, האמת שזה היה צפוי מראש- כולם מתכוונים לדבר אחד.

אחת_מהישוב כתב:
קרון - קרון
הצעת ייעול:
אם אתה רוצה הרבה צפיות וכמובן תגובות תבחר בכותרות קצת יותר מתוחכמות!!
מנסיון....

לפי מה שאת אומרת רק אתמול פתחת אשכול, וכבר 'מבינה'? אך אני בעד!
רשמתי כותרת עצבנית, משום מה המנהל ערך לי את ההודעה ומחק אותה.

באשכולות הבאים אני הביא כותרת מתוחכמות, מקווה שתהני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2011 09:39 לינק ישיר 

יש על מה לחשוב..
כשאגמור אעדכן. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 23:55 לינק ישיר 

קרון - קרון
הצעת ייעול:
אם אתה רוצה הרבה צפיות וכמובן תגובות תבחר בכותרות קצת יותר מתוחכמות!!
מנסיון....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 20:15 לינק ישיר 

הציפיות השתנו, רמת המוכנות לחיים אפורים השתנתה..
אנחנו רגילים שדברים באים לנו באיסטנט,
לא מקבלים חסרונות של השני
יש מלא סיבות?
מה הפתרון?
לדעתי הפתרון זה לא לקבל את האפרוריות של החיים ולחיות את זה כמו מה שהבאת - אהבה זה לכבס ולבשל ,
אלא לקבל את החיים האמיתיים ובלי פנטזיות על פרחים וורדים, ולשמוח בחלקנו, למצוא את היופי גם בדברים הקטנים, לאהוב את החיים.. ! ולאהוב את עצמנו, ולאהוב אחרים, וללמוד לקבל את השני, ועוד מלא דברים, זה עבודת חיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 19:42 לינק ישיר 

די נכון מה שכתבת רק שזה נשמע קצת כאילו זה מתאים לבנאדם הכי משעמם והכי מרובע בעולם.
אם לא נדמיין בכלל ואם לא יהיו לנו שאיפות לא נגיע לכלום. דווקא הדמיון עוזר לנו להגיע לכיוון מסויים.
מה שכן, להיות מודעים לעובדה שמה שאנחנו מדמיינים זה הכיוון שאנחנו רוצים להגיע אליו ולא הזמנה מדוייקת.. וכמובן לדעת איפה וכמה אנחנו יכולים להתגמש עם הדימיונות והשאיפות שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ****גירושין****
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext