בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מוצן והלר בפתח תקווה - דיווח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2011 12:51 לינק ישיר 
מוצן והלר בפתח תקווה - דיווח?

חברים שהשתתפו בתפילת השבת בפתח תקווה עם החזנים מוצן והלר מתבקשים לדווח.
"בגדול" קבלתי דיווח שהיה מיוחד במיוחד הקטע של תחילת מוסף אבל אין לפי פרטים.
ברגע האחרון נבצר ממני להשתתף.
ממתין כמו אחרים לדיווח.
תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2011 08:28 לינק ישיר 

ישר כח למר שלמה גולדהור מנצח מקהלת ישראל המיתולוגית.
(דרך אגב, כשדיברתי על מקהלות חובבניות כוונתי היתה על אלו ההמוניות עם עשרות חברים ולא למקהלות כדוגמת שירת ישראל ונעימות יתנו.)
ועכשיו שאלת המיליון: מה ישפר את המצב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 16:27 לינק ישיר 

בס"ד

השגרה החד-גונית הופכת למטרד.
חזנים ומקהלות מעייפים את ציבור המתפללים בשגרה ובחומר המוזיקלי שהם מגישים שחוזר על עצמו בכל תפילה. שמעת תפילה אחת, ניחשת מה יהיה בתפילות הבאות עם חזנים שונים. אותן היצירות שהפכו לשגרה ומחוסרי הפתעות ועניין. כשמגיעים ל"ובנחה יאמר" היכונו לשמוע את רומשינסקי או את יוסל'ה. "ממקומך", הקשיבו לאדלר או לקרליבך או לוידר. 
נשאלת השאלה מה לגבי היצירות הנפלאות של המלחינים המוכשרים כמו אלשטיין, נובקובסקי, הימלשטיין, ברקוביץ, זיידר, דונייבסקי, שור, זילברטס, טלמון, יענקל'ה גולדשטיין ועוד רבים אחרים.
אצל ענק החזנים, לייב גלאנץ, כל שבת היתה חוויה והיצירות ששר החזן עם המקהלה היו מהרפרטואר העשיר שהביא עמו ותמיד יצירות מגוונות ממלחינים שונים. לא היתה שבת אחת דומה לקודמתה. בכל שבת שרנו יצירות שהיו חדשות לקהל ואף פעם לא אותן היצירות מהשבת הקודמת. הייתה תפילה עשירה מלאת מוזיקה עם הפתעות מוזיקליות. לייב גלאנץ היה ייחודי וכך היתה התפילה ושירת המקהלה ייחודיים. מתפילה שלו יצאת עם מטען עשיר עד התפילה הבאה.
לצערנו התפילות של החזנים והמקהלות כיום שגרתיות, וכשאתה שומע תמיד את אותן היצירות עם איזה מטען אתה יוצא מהתפילה?

שלמה גולדהור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 15:41 לינק ישיר 

סוף סוף אחרי חודשים של שטויות, דיון מהותי ומעניין !!! ישבתי בשבת בבית הכנסת "החנוק" (הגעתי ב 7:40 ) ושאלתי את עצמי : שוב "לאל ברוך" שוב "עזרת אבותינו" שוב "רצה" של גנטשוף , שוב אב הרחמים ואבינו שבשמים. מה יהיה ??? "הצרה" היא שבסביבתי הקרובה , זה לא עניין אף אחד , רובם עצמו עיניים והתענגו על כל צליל וצליל. מסקנתי הכואבת היא : שבתות החזנות המסתובבות בארץ ,לא נועדו בשבילי !!! אני משאר שמוצן וסובול ,שבטח נמאס להם לא פחות ממני לשיר שוב את "עזרת , עזרת" , ניסו ולא הצליחו "לחנך" את בעל המאה. את עו"ד שלמה מזמין השבת, לא מעניין כמה פעמים שמעתי את "אבינו שבשמים" של סול זים בחודש האחרון . הוא מזמין , הוא רוצה לשמוע את זה ורק את זה. אם לא , הוא לא יזמין ולא ישלם. כך גם לגבי שאר הקטעים. אני ואתם בשבילו ,רק "טרמפיסטים" עם ביקורת . קהל המתפללים המקומי ,לא רץ כמוני לפחות פעם בחודש לשאוף קצת חזנות . פעם בשנה מגיעים אליו 2 חזנים ומקהלה ,הוא רוצה ודורש לשמוע את המיטב שבמיטב , הלעוס שבלעוס . גם האורחים מן הצד , ממש לא סבלו . את כל הקטעים הם זמזמו מהתחלה ועד הסוף. אין מה לומר , החזן מוצן מרתק אותי בין כשהוא שר ובין כשהוא שותק. הוא חזן בכל רמ"ח איבריו. המעבר הכל כך נקי שלו בין פוזיציות השירה , צבע הקול האחיד שלו והדינאמיקה – פשוט תענוג צרוף. החזן הצעיר הלר , לא יצא פרייר . היו פה ושם אי דיוקים , אבל בסה"כ הוא העביר תפילה מעניינת , עוצמתית ומלאת רגש . צבע הקול שלהם משלים אחד את השני , מה שהופך גם את הדואטים לחוויה. השילוב עם המקהלה של אופיר היה מצוין . לא צריך להיות גאון גדול כדי לדעת שמקהלה שעובדת כל שבת , נראית רגועה , נשמעת אחידה , ומתואמת להפליא.עד כדי כך שיש זמן למנצח לקרוץ לחזנים בין הפרזות... ללא ספק קטע הדגל שלי מהתפילה ,היה הממקומך של מודז'יץ . שולבו בו כל המרכיבים שלשמם הלכתי 35 דק' .יצירה חדשה מבית מודז'יץ , עיבוד נפלא ועל כולם החזן מוצן . כמו כן גם האימפרוביזציה על תכנת שבת הייתה מעניינת מאוד. כנראה שאת הרפרטואר הפחות לעוס אוכל לשמוע אולי רק אצל רנד ,אדלר והלפגוט , שם הציבור הקבוע והגבאים, דורשים ומקבלים גיוון . ו"במוריה" השבת יזכו לשמוע שוב בפעם ה 3000 את "עזרת,עזרת" ואבינו שבשמים . גם המקהלה החדשה המתגבשת , מוטב שתשכיל להבין זאת . אחרת , נמשיך "לשמוע אל הרינה" בעיקר על גבי קליפים ערוכים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2011 16:55 לינק ישיר 

חברה, חזן כמו יעקב מוצן או כמו שלמה גליק שמופיע כמעט כל שבת יכול להציב עובדה לבית הכנסת שאת אבינו שבשמים הוא לא מבצע יותר בלחנו של זים אלא בלחנו של שטרן, ובשעה שהמהקהלה תלך בעקבותיו הגבאים יכבדו זאת והקהל ילמד יצירה חדשה וילמד לאהוב גם אותה, וכך הדין גם לגבי כל יצירה.
ומקהלות חובבים, עדיף שישארו בבתי אבות...
ושמעתי שהמקהלה החדשה של העמותה (לשמוע אל הרינה) תכניס סטנדרטים חדשים לענין, בהצלחה.

תוקן על ידי Cb3000 ב- 20/06/2011 16:57:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2011 11:44 לינק ישיר 

אמנם פותח האשכול לא התכוון לדיון המעניין שעלה בין השורות אבל יש מעט מאוד צדק
בטענות העולות ואסביר מדוע.

עולים פה טענות על רפרטואר שחוק, מה עוד פעם אבינו של סול זים, עוד פעם אב הרחמים ברודי?
כן, כן, אם יש דרישה של הגבאי/יחצן/מממן/ החזן לא יעיז לפצוח בקטעים לא מוכרים, גם אם נמאס לו.

שבתות החזנות מה לעשות הם בעיקר לקהל שמקבל חזן פעמיים בשנה ונהנה מהקלאסיקות המוכרות והשוחקות
אם כי רוב החזנים מחדשים קטע אחד או שניים.

אני מתפלא דווקא על הכבדים ו"המבינים" מבין חברי הפורום שלא מבינים את זה, שבת חזנות רגילה לא נוצרה עבורם נקודה. טענות מסוג זה יש להפנות לחזנים קבועים כמו אדלר, רנד, מילר, שגם שהם מחדשים זה פעם ב...

שרתי בסוגי מקהלות. ישנן מקהלות שאמנם קוראות פרימה ויסטה אבל תאמין לי שאתה לא רוצה לשמוע מקהלה ששרה פרימה ויסטה בשבת חזנות, קשה לעבוד על ניואנסים, ברוב המקרים זה נשמע כמו מקהלת רננו גויים...
לפחות 2 חזרות על יצירה חדשה וזה עוד לפני חזרה עם החזן. תעשה חשבון פשוט שגם חבר מקהלה שמתוגמל טוב לא יבוא ליותר מפעם, גג פעמיים בשבוע בשביל השכר שמשולם לו. בשביל בסה"כ 2 יצירות חדשות נדרשים המון שעות עבודה.

אני לא מדבר על מקהלות חובבים, שם עד שיצירה חדשה יוצאת למסלול זה שבועות או חודשים, צא ולמד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2011 11:08 לינק ישיר 

שלום וברכה

Cb3000 כיוון לדברי, בדיוק היתה כוונתי לפתוח אשכול בענין זה.  

צריך ודרוש לגרום לריענון ביצירות המבוצעות כיום בשבתות תפילה (קרי-שבתות חזנות) ובקונצרטים. 
אך יש לזכור שכשם שכל שינוי צריך להיות בהדרגה כדי שיתפוס, כך גם בחזנות, בתחילה יש לשלב בין 3 ל-4 יצירות חדשות בתפילה ולאחר מספר חודשים (סבב הופעות) להוסיף על אלו החדשות עוד 3 או-4 יצירות חדשות ובינתיים לצנזר מאלו הנדושות.

הדרישה לשינוי באה יותר לכיוון המקהלות המקצועיות, שחברי המקהלה קוראים פרימה ויסטה ובשבילם ללמוד יצירה חדשה דרוש חזרה אחת ואפילו פחות, מה שאין כן אצל המקהלות החובבניות שחברי המקהלה אינם בקיאים בקריאת התוים, רוב המוזיקה מונח בראשם, מהם אין אני דורש שילמדו הרבה יצירות חדשות משום שעדיף שיחזרו על החומר שכבר מונח בקודקדם. 

כשהייתי בעל תפילה קבוע  דרשו ממני ראש הקהל והנהלת בית הכנסת לחדש בכל שבת בה אני עובר לפני התיבה לפחות שני קטעים חדשים (שירה או חזנות), וזה היה כחוק בל יעבור, והייתי מזועזע לראות cb3000 צדק ברוב היצירות, האם אנו עד כדי בשפל ?! הקשבתי אמש לשתי הקלטות מתפילות מהחזן שמואל ויגודה ואין תפילה אחת דומה לחברתה, האם היום זה כבר לא חזנות?.  

החייאת החזנות צריכה לפעול קודם כל בבתי הכנסת שם על יד עמוד התפילה זהו מקומו הטבעי של החזן.  והקונצרטים, זה מיועד כדי למשוך אנשים לבית הכנסת ולהרגילם לשמוע חזנות(מיסיון). 

תודה לcb3000 על שהעלה נושא חשוב זה. 

תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 20/06/2011 11:10:24

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 18:42 לינק ישיר 

גם אני זכיתי להיות בתפילה, דובלה הלר, חזן עם נשמה ורגש, צבע הקול שלו נדיר היום בעולם החזנות ותענוג לשמוע אותו, יעקב מוצן היה בשיא כושרו אי אפשר היה שלא להתרגש במהלך התפילה אני מאחל לו שימשיך עוד שנים לפאר את עולם החזנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 18:40 לינק ישיר 

בקונצרטים של יובל ?! נו ודאי שאני יכול לפרט : מה אשיב אשר בדברו מודים וכ׳ו (סתם אני צוחק)
שמוליקט : לא המקהלה אשמה אלא כלל המקהלות ! הבעיה המצרית בכל המקהלות ואצל כ ל החזנים כמעט ללא יוצא מן הכלל !
הפיתרון: קשה אך עם הרבה מאמץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 18:15 לינק ישיר 

,Cb3000 אתה יכול לדווח כבר על השבת הבאה של שלמה גליק- העתק\הדבק. ולא משום שהוא חזן משעמם, אלא כי המקהלה והעומד בראשה עצלנים נורא. הרי אין למקהלה יותר מידי אופציות מוכנות ובשביל לגוון צריך לערוך חזרות...

התירוץ הזה שהציבור "דורש" כבר לא רלוונטי. הציבור ישמח לשמוע דברים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 18:01 לינק ישיר 

אכן הייתה תפילה נהדרת!

,

החזנים נתנו את כל הנשמה והצדיקו בהחלט את פיצוץ האוכלוסין בבית הכנסת שנשאר מלא  וגדוש עד "אדון עולם" (משעמם...) הצירוף מוצן - הלר  נשמע נהדר בדואטים אם. כי קולותיהם דומים מאוד בחלק מהמנעד. שמעתי ממספר נוכחים שכאשר לא הסתכלו לעתים לא ידעו לומר מי החזן.

כאשר החזן הלר נשא תפילת "קל מלא רחמים" לע"נ החייל אברהם חיים ב"ר שלמה יוסף ז"ל כמעט לא נותרה עין יבשה. ביצוע מרטיט של נוסחו של משה שטרן (האם אופיר סובול אינו מכיר זאת?  "בגן עדן... בגן עדן... בגן עדן"  - הוא לא ממש הבין מה הלר עושה...פלא)

כמובן שבביצוע "הרנינו" שום עין לא נותרה יבשה. כולל של השופט המחוזי לשעבר, העו"ד המשופשף ממלא מקום ראש העיר והלאה והלאה

ברצוני לציין לשבח את רב בית הכנסת הרב שלמה לבנון שליט"א שהתעקש על שמירת השקט במשך התפילה < גם בחלקת החשובים > ששם משום מה יש ל"מתפללים" נטיה לפטפט עצמם לדעת (ומעט מאוד להתפלל – בדוק) אבל הם מאוד כועסים כשזה מפריע ל ה ם (מנצחים, פוליטיקאים, נשיאי בתי כנסת...) אולי לא שררה שם דממה, אבל לפחות היה די מכובד.. .  

האמת, חבר'ה, לא היה נחמד להאזין
לחזנים????  אולי תנסו שוב השבת ב"מוריה

לסיום,תודה רבה מכל הלב להנהלת בית הכנסת, לע"ד שלמה לינצר לתרבות תורנית ולכל המסייעים

שבת נהדרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 17:42 לינק ישיר 

אכן הייתה תפילה נהדרת!

,

החזנים נתנו את כל הנשמה והצדיקו בהחלט את פיצוץ האוכלוסין בבית הכנסת שנשאר מלא  וגדוש עד "אדון עולם" (משעמם...) הצירוף מוצן - הלר  נשמע נהדר בדואטים אם. כי קולותיהם דומים מאוד בחלק מהמנעד. שמעתי ממספר נוכחים שכאשר לא הסתכלו לעתים לא ידעו לומר מי החזן.

כאשר החזן הלר נשא תפילת "קל מלא רחמים" לע"נ החייל אברהם חיים ב"ר שלמה יוסף ז"ל כמעט לא נותרה עין יבשה. ביצוע מרטיט של נוסחו של משה שטרן (האם אופיר סובול אינו מכיר זאת?  "בגן עדן... בגן עדן... בגן עדן"  - הוא לא ממש הבין מה הלר עושה...פלא)

כמובן שבביצוע "הרנינו" שום עין לא נותרה יבשה. כולל של השופט המחוזי לשעבר, העו"ד המשופשף ממלא מקום ראש העיר והלאה והלאה

ברצוני לציין לשבח את רב בית הכנסת הרב שלמה לבנון שליט"א שהתעקש על שמירת השקט במשך התפילה < גם בחלקת החשובים > ששם משום מה יש ל"מתפללים" נטיה לפטפט עצמם לדעת (ומעט מאוד להתפלל – בדוק) אבל הם מאוד כועסים כשזה מפריע ל ה ם (מנצחים, פוליטיקאים, נשיאי בתי כנסת...) אולי לא שררה שם דממה, אבל לפחות היה די מכובד.. .  

האמת, חבר'ה, לא היה נחמד להאזין
לחזנים????  אולי תנסו שוב השבת ב"מוריה

לסיום,תודה רבה מכל הלב להנהלת בית הכנסת, לע"ד שלמה לינצר לתרבות תורנית ולכל המסייעים

שבת נהדרת

תוקן על ידי chetz ב- 19/06/2011 17:58:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 16:41 לינק ישיר 

עבדכם הנאמן נכח רק בתפילת שחרית.

עבר לפני התיבה החזן דב הלר עם תמיכה מהמקהלה ובקטעים מסוימים מהחזן יעקב מוצן.

כפי שציין נוטהלפקק הבית כנסת היה מלא עד אפס מקום כולל במעברים. לצאת לנטילת ידיים ולחזור לדוכן הייתה משימה קשה.

אתקן את CB3000 בקטעים שהיו אחרים ממה שהוא ציין

המאיר לארץ - לחן לא מוכר לי אך בנוי על נוסח
ממקומך : ניגון של מודיץ שאחד מחברי הפורום הביא קליפ ממנו לפני שבת . החזן מוצן הוביל

רצה :  הלחן שפרסם משה גנשוף . דרך אגב הלחן של אייזנשטאט /סירוטה גם מאד מרגש.

בקשר לנושא של הגיוון מתוך המאגר הבלתי נדלה של הליטורגיה היהודית:

יש לזכור שרוב משתתפי שבתות מהסוג הזה הינם המתפללים הקבועים של הבית כנסת ולא ה"מורעלים" כמו חברי הפורום.

לכן הם אוהבים את הלחנים היותר מוכרים.

לפני כשנתיים עבר לפני התיבה בבית כנסת בסביבה אחד מהחזנים שבוע לאחר חזן אחר עבר עם אותו מקהלה.

גבאיי הבית כנסת בקשו גיוון, אך שהחזן דילג על אחד הקטעים המפורסמים , היה צימעס.

שבת הבא בעזרת ה יעבור החזן שלמה גליק לפני התיבה בבית כנסת מוריה. יש להניח שיהיו לא מעט מתפללים שהיו בהיכל מאיר אתמול.

אני חושב שניתן לחזן והמקהלה לבחור את הרפטואר. נראה לי הם יודעים על מה כדאי לחזור ומה כדאי לחדש.

יחד עם זאת, גיוון בהחלט היא לטעמי האישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 16:14 לינק ישיר 

נוטה לפקפק יקירי, "משעשע"? הרי על דא קא בכינא!!
הכל צפוי, והרשות לשנות לא נתונה, בעל הבית עצל והפועלים מ-פ-ח-ד-י-ם!!!

לא ברור לי למה זה צריך להיות כך. במכון ת"א יש ספריה אדירה של ספרות חזנית ענפה, שבקלות ניתן לדלות מהמאגר האדיר הזה רעיונות חדשים.

מחיי החזנות- זה מתחיל להיראות ולהרגיש כמו חזון העצמות היבשות!!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 15:27 לינק ישיר 

ל cb3000,
אודה לך מאד אם תפרט את הרפרטואר המדוייק של כל הקונצרטים, בעונה הבאה של יובל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2011 14:28 לינק ישיר 

Cb הבעיה היא שהחזנים היום הם תוכים ולא יוצרים כמו החזנים בדור ההוא. אני כבר מזמן הפסקתי לצפות לשינוי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מוצן והלר בפתח תקווה - דיווח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext