| נשלח ב-20/6/2011 13:18 |
|
| |
הרב אי"ש גריינמן
מבין בניו של הגר"ח גריינמן שליט"א, מצטיין במיוחד בנו הרב אי"ש (המכונה דאסקע), שבעבר התגורר בזכרון יעקב, וכיום מצוי בבני ברק.
יש סביבו הילה מיוחדת, ואנשים מדברים עליו גדולות ונצורות מאוד. תואר פניו די מזכיר את החזו"א בצעירותו, מבט עיניו חודר ומעמיק, ונראה סגפן וכחוש.
שאלתי: ידוע לכל על האופן שבו מקודש ערך הכתיבה בחצר הרב גריינמן שליט"א, וכפי שכתב החזו"א: קבע הערותיך בספר מכורך. ואכן הגר"ח גריינמן שליט"א בעצמו כבר הוציא לאור את ספרו הראשון בחיי החזו"א בעודו בחור צעיר [ומספרים שהרב מבריסק זרק את הספר, לאחר שראה שם משפט: דלא כהש"ך]. וא"כ מה טעם אין ספרים של בניו מתפרסמים? מדוע אין מתפרסמים כתבים של הרב אי"ש למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2017 00:57 |
|
| |
תיקון טעות: אין ספק שגדול האיש בכל תחום פלפלתי עמו בהרבה מקומות בסדר קודשים (במסכתות תמורה בכורות זבחים מנחות) לפני 28 שנה ורויתי נחת
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2015 00:52 |
|
| |
| תימה_רבתי כתב: |  | [quote]הידוע למישהו אם ר' יצחק דוד מובא בספרי אביו? כי אני פגשתי שמות עשרה מבניו בספריו (כולל אחד י"א אשר אני לא יודע לפענח אותו) אבל "יד" אף פעם לא מצאתי.[/quote] כעת מצאתי את " בני י"ד נ"י " בבבא קמא סי' ז' ס"ק ד'. אז מבין הבנים רק את הרב שלמה טרם מצאתי. האם הוא המשב"ק שנראה בכל התמונות עם האב ז"ל?
|
|
וכעת מצאתי את 'בני שלמה נ"י' בספר ב"מ דף מ"ו של הספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2015 00:32 |
|
| |
באחד האתרים היה כתוב שהוא בן 55, אבל אין זה נכון, הוא בן 60.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2015 02:38 |
|
| |
אין ספק שגדול האיש בכל תחום פלפלתי עמו בהרבה מקומות בסדר הקדשים לפני 28
שנה ורויתי נחת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2015 22:56 |
|
| |
| קסת כתב: |  | גם חתניו מוזכרים שם.
רק בשונה מבניו שמוזכרים רק בשמם כמו בני יעקב נ"י, אז חתניו מוזכרים בתוספת ר' כמו הרי"ח.
אבל אני לא זוכר היכן הם מופיעים.
|
|
כמו"כ " ח"ח " [=חתן חתני] מוזכרים וגם עם הר'. וכאשר מביא מידידיו הוא כותב גם " הר' " וגם "שליט"א" כגון "הרי"מ/הר"א שליט"א". נכדיו (בין היתר - אי"ש) מביא כמו הבנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2015 21:09 |
|
| |
גם חתניו מוזכרים שם.
רק בשונה מבניו שמוזכרים רק בשמם כמו בני יעקב נ"י, אז חתניו מוזכרים בתוספת ר' כמו הרי"ח.
אבל אני לא זוכר היכן הם מופיעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2015 18:31 |
|
| |
שלמה הוא המשב"ק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2015 23:40 |
|
| |
[quote]הידוע למישהו אם ר' יצחק דוד מובא בספרי אביו? כי אני פגשתי שמות עשרה מבניו בספריו (כולל אחד י"א אשר אני לא יודע לפענח אותו) אבל "יד" אף פעם לא מצאתי.[/quote] כעת מצאתי את " בני י"ד נ"י " בבבא קמא סי' ז' ס"ק ד'. אז מבין הבנים רק את הרב שלמה טרם מצאתי. האם הוא המשב"ק שנראה בכל התמונות עם האב ז"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2015 20:40 |
|
| |
כאן הועלה חלק מספר שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2015 19:58 |
|
| |
ספרו על שביעית בשם במסכת שביעית, ערוך בצורה יפה, ראיתי בכולל של יוצאי זכרון, שמעתי שגם יצא על שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2015 23:23 |
|
| |
| מצעדיגבר כתב: |  | אם מעונינים בהרחבה לנושא הרב אי"ש גריינמן אפשר למלאות אשכול שלם לא פחות מפעלולי בדק בית בנושא הרא"י סאלאוויציק
נא לעדכן רמת ההתענינות |
|
מצעדיגבר! רמת ההתעניינות גבוהה מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2015 22:49 |
|
| |
מה שם ספריו והיכן ניתן להשיגם? אני מסוקרן בכל מאודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2015 21:36 |
|
| |
כתביו אכן מועברים, אבל, עתה התחיל להוציא ספרים.
ראיתי ספר שלו על שביעית, ושמעתי שיצא גם על שבת.
אני חשבתי שאולי בהלוויה יוכרז משהו בהקשר אליו, אבל לא הוכרז, ואני מאוד מבין את זה, כי איננו חסידות, ולא יהיה כאן טקס הכתרה, אם באופן טבעי הציבור ילך אחריו, אז באופן טבעי הוא יהיה הממשיך, ואני מאמין שאכן כך יהיה.
יש את החלק של הנהגת המוסדות שזה לא ענין אישי של כל אחד אלא של מנהלי המוסדות, אני מניח שהם ישאלו בעצתו, ולאט לאט יוצר מצב שהוא המנהיג.
כי בסך הכול הגר"ח זצ"ל בנה יצירה מסוימת, יצירה של קהילה שיש לה מאפיינים יחודים שחשוב לשמרם, קהילה שהולכת בכל כדרכי החזו"א, גם בדרך הלימוד, ובעוד דברים, ובלי הנהגה זה יכול להתפורר, וחבל, אז אני מאמין שבעזרת השם יהיה מנהיג שימשיך.
ואני גם חושב שהמתאים הוא הבן הרב אי"ש שליט"א שזכיתי גם כן להכירו, והוא איש המעלה, איש חמודות, אדם גדול בכל התחומים, ונקווה שיאריך ימים על ממלכתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2015 21:17 |
|
| |
כבר נתבאר לעיל, שהוא השביעי בילדי הגר"ח.
תוקן על ידי תם_יושב ב- 13/04/2015 21:28:18
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2015 19:10 |
|
| |
האם הגראי"ש הוא המבוגר אחר הגרי"ד? שמעתי שכתביו בכת"י מסתובבים בחוג. האם אפשר להעלות דוגמא לכאן?
|
|
|
|
|