| נשלח ב-1/7/2011 16:13 |
|
| |
הצביטה שיש לנו כשרואים יהודי מדליק סיגריה בשבת
האם היא רק ערכית או שיש כאן גם נקודת כאב של כבוד שמים..??אנא כנסו לנבכי נפשכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 15:23 |
|
| |
ביליצר אפשר לשאול את השאלה אחרת
האם יש לך צביטה בלב כשבא לך סיגריה בשבת ?
ומדוע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 12:46 |
|
| |
שלום,
אותה צביטה האופינית לבעלי אמונה קנאית [דתית ושאינה דתית], היא תכונה אנושית, אנוכית מאד, הדורשת מן הזולת שיהיה כמוני. היא רשעית כמיטת סדום.
אחדים מן הכותבים כאן מתנצחים בהצגת דמויות סטראוטיפיות, ובכך אינם תורמים להבנת הענין.
'תינוקות שנישבו' הוא ביטוי של התגוננות שמתוך חולשה גדולה תחושת נחיתות סמויה. הרי תינוק הוא חסר דעת, ושבוי, שנמנע ממנו להשיג את האמת. לפיכך הוא חסר מעמד בויכוח. לולא היה תינוק שנשבה, מיד היה קופץ על עגלתנו, זה ודאי. גם זו מיטת סדום. הפגנת החולשה במה שהטוען אותה מוצא לעצמו, במצב של נחיתות, תרוץ שלא להתמודד עם השקפות עולם הזרות לו, שיש גם להן ביסוס מעמיק משלהן, ותרבויות גבוהות משלהן, ואמת גדולה משלהן וחיפוש אחר האמת לשמה, והתמודדות גדולה, ואנשים בעלי תבונה גדולה ועומק המחשבה ואמת פנימית, אשר פחות מכול הם תינוקות שבויים.
והמונים ריקים יש בכל מקום...מאלה, ברוך השם, לא קפץ ה' את ידו, ברוחב לבו ברא המונים מהם.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2011 19:56 |
|
| |
וולנד 932
כשאני רואה אדם נכנס לעסק מפוקפק שיפסיד בו כסף שעמל עליו ויש לי צביטה בלב אז יש כאן חטא של העדר כבוד לאחר, לשונה, וחטא הדרישה שיהיה כמוני, דרישה שהיא שנאת האחר והתנשאות עליו. ???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 22:34 |
|
| |
זה שהמעשן עלול למות מסרטן לא מטריד, ולא גורם לעקיצה בלב- על אדם שמעשן את עצמו למות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 22:29 |
|
| |
שלום,
נראה לי שאותה צביטה יש בה משום חטא של העדר כבוד לאחר, לשונה, וחטא הדרישה שיהיה כמוני, דרישה שהיא שנאת האחר והתנשאות עליו.
ואם תשיג כח פוליטי, ודאי תאסור עליו לעשן בשבת, על מנת שלא תגרם לך צביטה בלב. גם תאסור לחשוב אחרת ממך ולקרא בשונה ממך ולהתבטא...כי הוא מרחיק את הגאולה.
זאת הסיבה מדוע כה רבה השינאה אצל המאמינים באידאולוגיות שונות, והאיבה והרדיפה, והמדורות לשרוף בהן את האחר.
כבר היו דברים מעולם.
להבא, כאשר תראה מעשן בשבת שמח על שבחר בדרך שלו, כבד אותו, אחל לו שבת שלום במאור פנים, והודה לה' על שהרבה לעשות ונתן מכל המינים עושר רב בעולמו. גם למד על אותו אדם זכות שאולי הוא צדיק גדול, אף על פי שהוא מעשן בשבת. והעיקר שתסיר כל צביטה וכל שנאה מלבבך.
מלבד זאת, מוטב שיחדלו מעישון בכל הימים, שהעישון מחבל בראות ובלב, ועלול גם לגרום לסרטן.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 16:06 |
|
| |
בעל הדעה ברוך הבא ,שתזכה להרבה הערכה ,ומכופל כשתהיה גם בעל המאה.אמן
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 13:10 |
|
| |
מימוני
מהרמב"ן שהבאתי רואים שזה אינו אנוס אלא שוגג
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 12:55 |
|
| |
ביליצר, לפחות ביתר הניקים שלך תן דעתך להפסיקים ולהנקודות שיעמדו במקומן הנכון, ושים נא רווח בין תיבה לתיבה לבל תתדבקתנה אלה באלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 12:51 |
|
| |
ראשית,כבוד הוא לי להצטרף לבית וירטואלי חשוב זה כפורום 'עצור כאן חושבים",תפילה בליבי שאזכה להחכים בהדיונים הנעשים כאן.
דעתי היא ששני הצדדים שזורים זה בזה.
אדם אינו יכול לקבל דבר כ'ערך' אם אינו מבין את משמעותו.
כבוד שמיים=אמונה=ערך.
ולפיכך,שלילת סיבת 'כבוד שמיים' שוללת גם את הסיבה 'ערך' מכיון,שאם האדם אינו חש את תחושת כבוד השמיים המתחלל אזי הוא אינו מאמין בתורת משה ואז אין כל ערך בשמירת שבת.
וכן,שלילת הדבר כ'ערך' שוללת גם את סיבת ה'כבוד שמיים'.
ושמא תקשה,שהלה ראינו 'ערכים' שאינם קשורים להגיון.[איסור גניבה,רציחה וכו']
תדע,שגם הערכים הללו עומדים על הגיון רק שאנו באים לחקור בזה אנו חוקרים מדוע זה הגיון.
לא יעזור אדם שגדל והתחנך מקטנותו על מצוות התורה שיכאב לו על זה בגלל 'ערך' אם אין לו כבוד שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 11:22 |
|
| |
טוב! אם לא בעל, ולא את, הבנתם את הסארקזם, יש לי לבדוק את עצמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 11:13 |
|
| |
מיימוני,
התייחסות ההלכה לכופרים מכל זן שהוא אפשר למצוא למשל במקורות המובאים במאמר הזה של פרופ' שנרב:
http://upload.kipa.co.il/media-upload/tzohar/tzohar2951.PDF
בעיקר יש לדון בשו"ע בדין המפורסם של מעלין ואין מורידין שמסקנו לענ"ד ברורה למעין.
כמה הערות לדבריך:
א. מספר החילונים במדינת ישראל אינו "גדל והולך" כפי שציינת אלא להפך - בעקבות ילודה מועטת אצל החילונים וכן מגמות של חזרה בתשובה וכו' (עד כמה ששנוא עליכם כאן הדבר) יש עליה במספר היהודים הדתיים במדינת ישראל. עיין במחקריו של פרופ' ארנון סופר למשל הפזורים ברשת בכל חור.
ב. הטענה שלך שיהודים "חסרי רקע חרדי" הם תינוקות שנשבו היא מתנשאת ומיותרת, אני לא חייב להיות גזען ופרזיט, חבר בדת ההשקפה הבני ברקית, על מנת להיות בקיא בהלכות שבת, נכון?
עד כאן הערות קטנוניות
לעניינינו, אכן אני מסכים שיש להתייחס לטועים אלה בהבנה מסוימת וכמובן לא בבוז ובאלימות, אך איני קושר את זה עם ההרגשה האישית שלי לגבי מעשיהם המוטעים בעיניי. נכון שבתפיסת עולמם אנחנו דומים לשבט אפריקאי פגאני שמקיים טקסים מעולם קדמון שאבד עליהם הקלח - אך עובדה זו אינה מוסיפה להערכה שלי אל הציבור החילוני, אלא אדרבה מוכיחה כמה אטימות ובורות הם סיגלו לעצמם בשם הנאורות והמודרנה שלהם. אני סתם ככה מציע לך לבחון קצת את התגובות בynet למאמרו של הרב מיכאל אברהם על ספרו האחרון, יש שם כמה תגובות ששווה לבחון על מנת להבין את הזלזול החילוני באדם היהודי הדתי, משכיל ככל אשר יהיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 11:04 |
|
| |
[ירוחם,
"על דם רעך"...]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:54 |
|
| |
בעל לא הבנתי- איפה לא אעמוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:50 |
|
| |
סליחה, כתבתי רק לבעלטש כי בהתחלה רק תגובתו בעמוד הקודם הוצגה בדפדפן שלי. אשתדל להתייחס לשאר מאוחר יותר בל"נ.
תלמיד טועה
בהנחה (על סמך קריאה חפוזה) שאתה מסכים ומביא לי ראיה, איקון ירוק משלי. תודה!
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:48 |
|
| |
בעלטש
אתחיל מהסוף. באמת עברתי מהנושא של "מה יש להרגיש כאשר יהודי מחלל שבת" לנושא של "איך להגיב". זאת בגלל שסברתי שהשאלות קשורות וכן שיש צורת התנהגות מסויימת, אופיינית לתקופות האחרונות בהן גדל והולך מספר החילונים והמדינה בידיהם וצורה זו פסולה בעיני ואולי אוכל להסביר ולתקן. וזה מתחיל ברמת היחס, אפילו הרגשי, וזה תלוי ביחס ההלכה, לאנשים כאלו.
אם לא דייקתי במקורות, אשמח על הבהרה. בוודאי שראוי לבחון כל דבר ממקורו ובסברותיו.
אך לגבי יהודים מחללי שבת שאינם בעלי רקע חרדי. טענתי כי הם תינוקות שנשבו, ויש רמות שונות של שבי. אך גם אלו שעליהם ניתן לומר שהם יודעים שיש שבת, ויש יהודים אורותודכסים שמבינים באופן מסויים את האיסורים שבה, זה עדיין אינו הופך אותם לבעלי ידיעה. מהסיבה שבארתי לעיל: בעיניהם אנו פרימיטיבים. הם סבורים שאנו טועים להבין בצורה קפואה ומאובנת איסורים שנאמרו לשעתם. אין אנו שונים בעיניהם מאותם בני שבט באפריקה שיש להם טכסים חסרי ערך. כך שהידיעה שיש שבת אצל יהודים אורתודוכסים אינה הופכת את בעליה למחלל שבת מתוך ידיעה. זו דעתי. ואשמח לדון בה עוד.
|
|
|
|
|