בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים שבת ר"ח תמוז- ר"ג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2011 21:03 לינק ישיר 
רשמים שבת ר"ח תמוז- ר"ג

שבוע טוב,

תפילה מרוממת עברה על באי בית הכנסת הגדול שהיה מלא כמעט לגמרי בחובבי חזנות מר"ג ב"ב והסביבה ואף אנשים שבאו מרחוק מצפון ומדרום כדי להאזין לתפילתם משובבת הנפש של החזנים יחזקאל קלאנג וישראל רנדבליווי המקהלה של רפי ביטון.

החזן קלאנג עבר לפני התיבה בתפילת שחרית,זו לי פעם ראשונה שאני שומע אותו, לדעתי מדובר בחזן שהוא בעיקר בעל תפילה  יוצא מן הכלל מצוין, ניכר בו שהוא שולט ברזי נוסח התפילה ומגשי את התפילה במקצועיות רבה.התרשמתי ממנו בעיקר בשל יכולתו להשתלב עם המקהלה שאותה אינו מכיר כל-כך,והדברים האחרונים אמורים גם כמחמאה למנצח רפי ביטון, שמשכיל להתאים את עצמו לחזן הספציפי העובר לפני התיבה.
חסרון אחד בתפילת שחרית בכל זאת - ארוך מידי! החזן קלאנג עלה לבימה בערך ב 8:20 וסיים את תפילת שחרית קרוב ל 10:45 (!), לדעתי היה ארוך מידי, אין טעם להתעכב על כל מילה בקטע חזנות, ובפרט הדברים אמורים לגבי ההלל בקטע "לא אמות" (מי שהיה, יודע על מה אני מדבר...)את הקטע הנ"ל עלה לשיר תלמיד מביה"ס לחזנות,וכאן אני פונה לגבאים או לכל מי שהדבר נוגע אליו:בית הכנסת הגדול בעידן הנוכחי הוא אכן בית יוצר לחזנים צעירים, אך לא יתכן שכל הרוצה לעלות ולקרקר בקולו יעשה זאת! הנ"ל גם לגבי בריך שמיה של רוזנבלט, הקטע הנ"ל (לא אמות) היה בושה וחבל שלא רימזו לבחור בעדינות לרדת מהבימה לפני שהענין נהפך לפארסה.
החזן רנד נהדר כרגיל עם המקהלה במקצועיות ומוזיקליות נדירים במחוזותינו,היה נחמד ביותר.
נקודה חשובה נוספת שאני רוצה להעלותה: 8:15 כולם עומדים וממתינים לכניסת החזן , 8:16 החזן אכן נכנס בשעה טובה ומוצלחת,
  8:17-18-19-20-21 חברי המקהלה נראים סוף סוף יוצאים לכיוון מקום עמידת המקהלה,  8:21-22-23-24 ,המנצח נראה סוף סוף ניגש למקומו, 8:25 דממה כולם ממתינים 8:26 "שוכן עד" וכו' ,
מילא פעם אחת, אבל כמעט כל פעם, למה?... לתשומת לב מי שקשור לענין.

את פירוט היצירות שבוצעו (והם היו רבות מידי וא"א לפורטן...) אני משאיר למייבינים טובים ממני.

תודה לחזנים והגבאים
שבוע טוב,וחודש טוב שיהיה
נחמן.

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 02/07/2011 21:05:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 12:11 לינק ישיר 

עפ"י התרשמות מהתגובות כאן מתחזק הרושם כי המקהלה לא מתפללת
וכי למה איחרו?.........
 ולמחאת הרב: התפילה היא כהלכה מקהלה נכבדת! וזו לא הערת ביניים.
אילו היתם מופיעים על המצדה היתם מקדימים נוכחותכם בשעה לפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 07:06 לינק ישיר 

ובל נשכח לציין את הקידוש שנערך בסיום התפילה, בעין נדיבה ובשפע רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 06:24 לינק ישיר 

בס"ד

לאחר רשמיו של דביר_קדשו והדיווח המפורט והמדויק של קולני, אני באמת מרגיש שניתן להכניס שבת זו ל"תור הזהב של החזנות". אין הרבה מה להוסיף על קודמי, אך להלן מס' הערות:
* ההפסקה בסיום פסוקי-דזמרא: פשוט בושה. חזן עומד וממתין, לאחר מס' דקות חברי המקהלה מגיעים טיפין-טיפין ולאחר מס' דקות נוספות מגיע המנצח. עם כל הכבוד, המקהלה והמנצח צריכים לעמוד ולהיות מוכנים במקומם (לא אדרוש מהם להתפלל פסוקי-דזמרא) והחזן צריך לעלות מיד בסיום "כסא רם ונשא" ולהתחיל "שוכן עד".
* החזנים הצעירים: כל הכבוד על הפרגון לחזנים הצעירים/המתלמדים, השבת אחד היה מצויין (אנא עבדא - אברהם זייבלד), אך זה שהקדימו (לא אמות) היה מתחת לכל ביקורת. כדאי שהחזן ישמע אותם לפני שהציבור נאלץ לשמוע אותם ויחליט אם הם מתאימים.
* החזנים: שני חזנים מצויינים שהיו השבת במיטבם. אכן השבת ביה"ס לחזנות בר"ג היה פתוח. יישר-כח למארח (ישראל רנד) ולאורח (יחזקאל קלאנג). חבל שלא שמענו את ישראל גולדפריינד השבת. 
* קריאת התורה: פשוט קטסטרופה. השעה מאוחרת, הטשולנט נשרף, ועשרים איש צריכים לקבל עליה? אם סגן ראש-העיר וחברי המועצה האחרים לא היו מקבלים עליה התפילה היתה מסתיימת מוקדם יותר והם היו יכולים להישאר עד לסוף התפילה ולא לצאת מיד לאחר קדושה של מוסף.
* המקהלה: אולי יותר נכון לומר "התזמורת", אך בכל אופן עליהם לדעת לעמוד/לשבת במקומם ולא לטייל לעלות ולרדת במהלך התפילה, שלא נאמר במהלך ביצוע היצירות ... אין זו פעם ראשונה שאני שומע אותם אך הפעם ציבור המתפללים ראו שהמקהלה לא עשתה ולו חזרה אחת לפני התפילה, וחבל.
* ילדי הפלא: בד"כ אינני אוהב לשמוע בתפילה ילדים שהוריהם חושבים שהם יהיו חזנים שיהיו גדולים, אך הפעם שמענו ביצועים נהדרים שלהם. כח הכבוד.
* דרשת הרב: מיותרת וארוכה. יכול היה להסתפק בברכה קצרה לחתן בר-המצוה, אך בחר לתקוף את המנצח והמקהלה שהמשיכו בניגון "צור-ישראל" לאחר שהחזן סיים את הברכה. אין חובה לסמוך גאולה לתפילה בשבת? נכון או לא, אבל למה מול כל הציבור? קח את המנצח אחרי התפילה ותאמר לו את דעתך.
בכל אופן, נהניתי מאוד. יישר-כח לכולם.
חודש טוב ומבורך.
JJ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 00:00 לינק ישיר 

אלעזר זה לא יפה, לא השארת לי מה לכתוב
נהנתי מאוד מתפילתו של יחזקאל קלאנג שהוא חזן שיודע נוסח ברמה גבוהה
מי שלא היה שם לא יודע תפילה מה היא
כזאת תפילה משובחת לא שמעתי שנים, איזה רגישות בכל הקשור למעברים ולמשחקים שהכל יהיה מחובר למילים בלי שום החלקות ומריחות
הרגשתי כאילו חזרתי בזמן 100 שנה ויותר לתפילותיהם של רוזנבלט ורויטמן
כמובן גם נהנתי מישראל רנד שאמנם פחות ביצע אבל פירגן הרבה לתלמידים ולמקהלה
כולנו יודעים את גדולתו
ממה שהכי הופתעתי ממש כמו חברי הטוב אלעזר זה היה מאנת הוא דשליט שהלחין החזן הגדול ביותר בכל הזמנים ר'יוסלה רוזנבלט
את הביצוע הזה נתן אברך צעיר עם קול שחסר לנו בעולם החזנות זה היה ביצוע טוב מאוד כולם נהנו ואני במיוחד
עדיו לגדולות רק שישקיע ויתאמץ וזה יהיה שווה
ואחרונה חביבה המקהלה שהיא רמה מעל כל המקהלות איזה הרמוניה נדירה איך שרפי ביטון מחזיק את המקהלה
 אין דברים כאלה
אין על התמיכה שהוא נותן לחזנים, כשמופיעים איתו צריך להיזהר מגניבת ההצגה אבל יכולים להיות רגועים כי יש מי שתומך
שבוע טוב

תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 03/07/2011 00:00:57

תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 03/07/2011 00:01:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2011 23:17 לינק ישיר 

שבוע טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ

שבת מרוממת עברה על חובבי החזנות הרבים בארץ ישראל, כמעט בכל עיר בישראל התקיימה השבת "שבת חזנות",
ובאיזור בני-ברק הגדילו לעשות ספונסרי החזנות ונערכו כמה שבתות חזנות משובחות.
בשבת בבוקר צעדתי בשמש הבניברקית היוקדת אל בית הכנסת הגדול ברמת-גן, שם כידוע עבר לפני התיבה החזן האורח יחזקאל קלאנג, והחזן הראשי ישראל רנד.
המקהלה כמובן היתה המקהלה האהובה קולות מן השמים, את המקהלה הטובה הזו אין צורך להציג, זאת מקהלה המשלבת חזנות ושירים, רפי ביטון אדם כריזמטי ושולט במקהלה ובמוחות של חברי המקהלה, ברצותו מחליש וברצותו מחזק, הדינמיקה היא לשם דבר, המקהלה השבת היתה מורחבת יותר משבת מברכים סטנדרטית.
לתפילת שחרית ותפילת ההלל עבר לפני התיבה החזן יחזקאל קלאנג, יודע נוסח ומבין את התפילה, כשצריך מאלתר וכשצריך מקצר, חושב על כל מילה ומילה אותה הוא אומר והתוצאה נכרת לכל אוזן,
אני חולק נחרצות על נחמן ידידי, לדעתי התפילה כלל לא ארוכה ומה שהוא האריך היתה לכך סיבה ומחשבה, את האמת בעצם אולי זה כן היה ארוך אך הייתי כ"כ מרוכז שלא שמתי לב.
ההגדרה הטובה ביותר היא : היה שיעור בתפילה, אז א"כ היה לנו בשבת ב' שיעורים.
קודם כל מגיע לחזן קלאנג ישר כח עצום על הגיוון שעשה בתפילת השחרית, ומה הגיוון? את זה תראו בדיווח, ומכיוון שהיה גיוון ומכיוון שאין בידי הקלטה מהתפילה, זה מעט הקשה עלי לזכור את כל הפרטים והמלחינים, תחזיקו לי אצבעות אני אנסה.

היצירות שבוצעו בתפילת השחרית :
ובמקהלות - המקהלה שרה את לחנו של החזן משה שטרן והחזן אילתר כפי שאני אוהב מתחילת הפרק.
המלך המרומם - סולן המקהלה קובי עובד בלחן אופראי, כמדומני.
קל אדון - סולן המקהלה קובי עובד בנעימה מזרחית קלה,
כולם אהובים - אימפרוביזציה
את שם - המקהלה שרה את לחנו של החזן משה שטרן והחזן אילתר,
לקל ברוך - ברוך השם הביא החזן יחזקאל קלאנג יצירה שמצא מחזן בשם יהושוע דלין, ושיפצר אותה וסיתת אותה ויצא יצירה לתפארת, ישר כח על החידוש, ביצוע הבכורה של היצירה היה בקונצרט יום העצמאות לפני מספר שנים בבית הכנסת ישורון, גם אז היתה המקהלה "קולות מן השמים",
ודבריו חיים וקיימים - בלחנו של יוסי גרין
עזרת אבותינו - המקהלה פתחה בפזמון חסידי שפירסם החזן חיים אדלר ולאחר מכן החזן קלאנג אילתר מהמילם "ממצרים גאלתנו" וב"רם ונישא" עבר ללחנו של יוסלה רוזנבלט ובסוף המקהלה עברה ללחנו של שטרן עם הסולן יניב רייפר, ומשם ואילך המשיכו בשטרן,  היה כיף לשמוע את האילתור המז'ורי על המילים "על זאת שבחו אהובים", היתה תפילה עם הרבה מחשבה.
ישר כח למקהלה ולחזן, כבר פיתחתי אלרגיה ליצירה "עזרת אבותינו" שהלחין גדול החזנים משה שטרן, בכל זאת אני שומע את זה בממוצע פעמיים או שלש בחודש, אני משער שלמשה שטרן זה גם יצא מהאף...
צור ישראל - בלחנו של עממי זצ"ל
נקדישך - המקהלה בלחנו של שלמה רביץ,
אז בקול - ההמשך בלחנו של שלמה רביץ עם סולן הבאס נח רשף
ממקומך - המכונה ממקומך2 של קרליבך, זהו ממקומך השני של קרליבך : http://youtu.be/f4KG_ucuYew כמובן שהביצוע היה חזני יותר ומרתק והמקהלה כמובן נתנה פייט.
שים שלום - נדמה לי שכבר קוראים לזה: בלחן של עממי,

היצירות שבוצעו בתפילת ההלל :
ברכת ההלל - עלפי ביצועו של הרשמן? או שהיו קודמים גם להרשמן? אההה.
מקימי - אילתור, המקהלה שרה נעימה חסידית, ילד הפלא אריה וייספיש שר את מושיבי של רוזנבלט,
בצאת ישראל - ריחפתי קצת, המקהלה פתחה והחזן המשיך מ"מה לך הים", נדמה לי שזה היה של רוזנבלט,
השם זכרנו - בשביל שאלו שחובבים חזנות רק כשמדובר בקטעים שהם מכירים ונדושים לא יכעסו ויגידו שלא היה מה לשמוע, החזן ביצע את לחנו של יוסלה רוזנבלט,
הללו - מוד'זיץ
לא אמות - בלחנו של רזומניק שר תלמיד מבית הספר לחזנות ברמת גן שמשום מה שמו פרח כרגע מזכרוני, נכון הוא מעט התרגש והביצוע לא היה חלק לגמרי אך היה נעים מאוד, כל הכבוד לבית הכנסת למנצח רפי ביטון ולחזן ישראל רנד שנותנים הזדמנות לחזנים ותלמידים להתבטות,
אנא השם - במנגינת ידיד נפש
קלי אתה - מנגינה חסידית

הוצאת ספר התורה :
אין כמוך - בלחן המוכר מהביצוע של החזן שאין כמוהו : מרדכי הרשמן,
אנא עבדא - בלחנו של יוסלה רוזנבלט, מכיוון שהמבצע הצעיר והמוכשר תלמיד בית הספר לחזנות ברמת-גן ר' אברהם זייבלד ביקש ממני לא לעשות מזה עסק, אז אני לא יעשה מזה עסק אלא רק יעורר ענין, אבי זייבלד ניחן בקול עוצמתי ויפיפה, אבי הוא צאלמאר אמיתי שיודע לשיר רוזנבלט, יודע בדיוק היכן הקרעכצן נמצא ויודע בדיוק היכן הוא לא צריך להמצא, ממקום מושבי ראיתי את החזן ישראל רנד מתמוגג מהביצוע הנפלא של תלמידו, ועל זה שוב מגיע ישר-כח עצום לכל העוסקים בקידום הצעירים, היה שווה, ויותר מזה משום מה היה לי כיף לשמוע את הקטע הנדוש הזה, אבי תודה.

קריאת התורה - הגזימו לגמרי, היו איזה עשרים עליות לפחות,
יעמוד - לכבוד חתן הבר- מצווה החזן ישראל רנד והמקהלה
ישימך אלוקים - סולן המקהלה קובי עובד והמקהלה שעמדה לשם שינוי על יד ארון הקודש,
דרשת הרב - עד עכשיו זכרתי הכל, בדיוק עכשיו זה פרח מזכרוני.

לתפילת מוסף עבר לפני התיבה החזן הראשי הקבוע האהוב ישראל רנד, החזן רנד שזה עתה חזר מקונצרט מוצלח בקראקוב, כולנו מכירים אותו כחזן מקורי שהופך כל שיר או יצירה לאומנות, מוזיקאי וחזן מרשים, וכמו שאני כותב תמיד שלשמוע את החזן ישראל רנד זה שיעור בתפילה ובנוסח,  והחזן רנד כהרגלו מפרגן קטעים לילדי הפלא לחזנים צעירים ומבוגרים, ישר כח.
עקב השעה המאוחרת השתדלו לקצר בקטעים.
היצירות שבוצעו בתפילת מוסף :

מי שברך - אילתור
אבינו שבשמים - סוף סוף סוף ישר כח עצום לרפי ביטון, גאלת אותנו מהיצירה המאוסה הדרוכה והנדושה של סול זים והבאת לחן חדש ולא מוכר, הבאת לחן מרשים שמורכב מתוך מחזמר 'יוסף וכתונת הפסים' רפי אין עליך,
בסוף היצירה לא התאפקו ומעזרת הנשים (היה בר-מצווה) נשמעו מחיאות כפיים סוערות, שהופסקו מיד על ידי המתפללים.
את היצירה ביצעה המקהלה והסולן קובי עובד,
מי שברך לחיילי צה"ל - החזן רנד ביצע את הלחן המיוחד שלו,ובמילים יתן השם את אויבינו שרה המקהלה את "על הדבש" נהנתי.
כתר - החזן רנד
ממקומו הוא יפן - ילד הפלא אריה וייספיש במניגינה של "קול ברמה נשמע"
שמע ישראל - ילד הפלא אריה וייספיש פתח בלחן של החזן בנימין אונגר, ולאחר מכן המשיך במנגינה אופראית,
אתה יצרת - החזן רנד התפלל נוסח קודם כל שזה הכי חשוב, והכניס מ"ולפי שחטאנו" את מנדלבוים, ולאחר מכן אילתר ובמילים "שתעלינו בשמחה לארצינו" ניגן את שיבנה בית המקדש,
הנה הקלטה מתןך קונצרט שרים יוסלה שבהפקת יובל משנת תשס"ט, שם החזן ביצע את "אתה יצרת" בלחנו של רוזנבלט, זה היה ביצוע פנטסטי : http://www.upf.co.il/file/644925267.html
שים שלום - לחן הריקוד ההונגרי של ברהמס, המידע - קליל.
כי המלכות - המקהלה והחזן במנגינת אקסודוס, ישר כח על הריענון, המקהלה עמדה לשם שינוי על יד ארון הקודש.
                                                               סוף

כמתפלל קבוע בשבתות מברכים היה חסר לי את קולו של החזן ישראל גולפריינד המוכשר שבא כרגיל לשמוע ולהתעשר וללמוד עוד ועוד אני מחכה לשמוע אותו בשבת מברכים הבא.
נ.ב : בליל שבת עבר לפני התיבה בבית הכנסת הגדול ברמת גן החזן הצעיר תלמיד בית הספר לחזנות ברמת גן אברהם זייבלד, ושמעתי ממתפללים שמאוד נהנו מתפילתו החמה ומלאת הרגש,(היה רזא דשבת של פינציק)

היה שיעור נהדר, הקהל היה מאושר, בית הכנסת היה מלא במתפללים
ישר כח לחזן ישראל רנד לחזן יחזקאל קלאנג ולמנצח האב הטרי מר רפי ביטון (מותר לכתוב - מאסטרו?)
להנהלת בית הכנסת לגבאי מר מנדלוביץ ולגבאי מר פריד,

פגשתי בבית הכנסת עוד כמה חברי פורום שבוודאי יעלו את רישומיהם, ברטוןאמיתי קליל טנוריסט נחום_ב jj888-הירושלמי ועוד. 
שבוע טוב
אלעזר

תוקן על ידי קולני ב- 03/07/2011 00:08:23

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים שבת ר"ח תמוז- ר"ג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext