|
|
| נשלח ב-16/7/2011 22:45 |
|
| |
שלום רב לכם ידידי היקרים חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
מחזק אני את ידיו של חבר הפורום אופיר, אין זה ענינו של איש מה קורה בביתו של אחר. ובאם זה כל כך מפריע לך, איש לא הכריח אותך להכנס לאשכול זה.
מנהלוביץ היקר חסוך מאיתנו.
שבוע טוב, ידידכם צבי
|
| נשלח ב-15/7/2011 18:48 |
|
| |
למנהלוביץ,
א. אף אחד לא הכריח אותך לשמוע שום דבר!
מדוע בכלל נכנסת לאשכול זה?
עזי ימשיך להיות חזן נהדר בין אם תשמע אותו ובין אם לא.
ב. לא יכולת להשאיר אשכול זה נקי משטויות, מרפש ומלכלוך? אינך מסוגל להתאפק?
ג. מעניין. בשעה 4 אחה"צ פתחת אשכול ובקשת יצירות ווקאליות לשלשת השבועות.
גם הבעת שם את ציפיתך למשיח... ממש צדיק...
ואחרי שעה ורבע - שטויות, לכלוך ורמזים מכוערים בקשר לחזן מסויים.
אתה ממש מקרב את ביאת המשיח...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2011 17:22 |
|
| |
איך אפשר לשמוע כזה חזן יר"ש...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 22:02 |
|
| |
שלום לכם ידידי המלומדים חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
קטונתי מלהגיב אחרי חכמים ומקצוענים אלו.
את עזי שוורץ אני זוכר עוד מקטנותו כששימש כחבר מקהלה אצל אלי יפה ולאחר מכן אף הכין את המקהלה לקונצרטים וכדו׳ אך לדעתי הפריצה הגדולה שלו וכניסתו לתודעת האנשים קרתה בקונצרט יובל ׳בימים ההם בזמן הזה׳ בו הוא ביצע בחן רב את יצירתו השובת נפש של הבעל תפילה לייבלה וואלדמן, ויצירה מרתקת זו היתה שובי נפשי,
ומאז מסביבי אני שומע רחשים רבים, מדוע הוא זוכה להופיע רק פעם אחת ביובל, ועוד שאלות מסוג זה.
לאהוב או לא לאהוב את קולו הנעים יתכן שזה ענין של טעם, הטכניקה בה מוציא הוא את קולו נראית לעיתים בקרב זמרי אופרה והפלסט המחוזק כמדומני שהחזן משה שטרן גם משתמש בה.
מצטער שנכנסתי לדיון בין מקצוענים
הק׳ צבי
|
| נשלח ב-11/7/2011 19:56 |
|
| |
לי אין ספק לגבי איכויות המבצע, בכל צליל ובכל תנועה רואים שמדובר במוסיקאי מלומד, ולהזכירכם עזי מחזיק בידו תואר במוסיקה ואם אינני טועה גם תואר שני. המוסיקאי ריימונד גולדשטיין מתפאר בו כ"בכיר תלמידיו" ולא בכדי. ההבנה העמוקה איך פראזה אמורה להישמע איפה המוזיקה דורשת "דרייב" ו"גרוב" ואיפה לקחת צעד אחורה, המעבר הכל כך יפה בין המינור למז'ור (כולם יודעים לעבור אבל הערך המוסף זה "להוריד" את זה כמו שצריך) ובכלל, התגשמות חלומה של כל אמא פולניה... לגבי איכות הקול, אני מודה, אני לא מת על הקול הזה והשימוש בפלצט המחוזק בגבוהים לא תמיד מוצא חן בעיניי אבל אני מוכן לגמרי לשמוע ממנו עוד ועוד ולו רק בגלל שלל היתרונות שאין לאף מבצע אחר כיום (מלבד אולי יעקב מוצן ועוד יחידי סגולה מעטים מידי).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 17:19 |
|
| |
שלום וברכה
תודה לך הרב_אלחנן, אתה נותן לי חשק להגיב.
ראשית כל יצירה זו היא פייפלית למהדרין עם הבנה עמוקה וכמובן יפה ונעימה, וכאחד שישב אצל החזן פייפל לא מעט אמנם לא בשנים האחרונות, אני מבין היטב מה הוא רצה.
עזי שוורץ הוא דוגמא לחזן שצומח אט אט ללא יחצנות מיותרת וללא דריכה על אחרים, חזן נעים הליכות והגון,
וכמובן גם חזן פנטסטי לא מתפתה ליכולות של עצמו ושומר על דיסטנס בינו לבין היצירה, פרפומר אמיתי. תענוג להקשיב לו,
וכולם שכחו פה את הגאון ריימונד גולדשטיין, הטו אוזניכם רק לפסנתרן והפעילו שוב את היצירה ואחרי כן תחשבו טוב טוב מה שמעתם, ההגדרה היא: גאון.
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 17:06 |
|
| |
קבלתי במייל:
יצירה יפה ומעניינת ביותר מבית-מדרשו של חיים פייפל. נראה שבהחלט היא נכתבה מתוך הבנת-הטקסט ודגש על פירוש-המילים. בעיקר יפה, שבניגוד ללחנים אחרים שחוזרת בהם המילה "שבת" ("וקוראי עונג שבת") מחוץ לסדר המילים שבסידור, ביצירתו של פייפל זה לא קורה, ועל כך יש לברך. זהו "ישמחו" משמח מאוד.
הביצוע של עזי שוורץ הוא דוגמא מצויינת לחזנות אלגנטית, שאין בה צעקות והפגנת 'קולות וברקים'. שליטתו-הקולית מצויינת, והוא מתפתח מהר כחזן מוצלח.
ה'נאום' של עזי שוורץ, יש בו פרט אחד חשוב מאוד: הוא מתאר כיצד יצירתו של חיים פייפל מתפתחת ומשתנה כל-הזמן. וזה חשוב מאוד: יצירות מוסיקאליות גדולות לא נכתבות 'בין לילה'. הן דורשות השקעה ומחשבה רבה, ואפילו כאשר היצירה מוכנה, רואה אור ומבוצעת בפומבי - תמיד יכול להיות שהמלחין ימצא כיצד לשפר אותה.
מזל-טוב לחיים פייפל, עד 120 בבריאות ובנחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 15:11 |
|
| |
אמן, מקצוען אהבתי מאוד את הביצוע ומסכים אם אופיר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 13:47 |
|
| |
קול יפה מאוד בהחלט! אך אחד הקולות היפים ביותר בשוק? לא הייתי נסחף!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 13:34 |
|
| |
לא אוהב אותו, מה אפשר לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 11:47 |
|
| |
עזי שוורץ
איזו קלאסיקה! איזו תרבות שירה! איזו הגשה! ואיזה אדם!!!
עזי, אחד הקולות היפים ביותר שיש היום בעולם החזנות!
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|