בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן שמואל לוין = ובנחה יאמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2011 19:25 לינק ישיר 
החזן שמואל לוין = ובנחה יאמר

שלום וברכה

החזן שמואל לוין מלווה במקהלת רמתיים בניצוחו של ריצארד שביציון מבצע את "ובנחה יאמר" שהלחין החזן יוסלה רוזנבלט, הסרטה מתוך קונצרט,

החזן שמואל לוין חזן ברמה גבוהה שדי נפל בין הכיסאות, אני כותב בפורום כבר כמעט שנה ולא יצא לי לראות איזושהיא התייחסות לחזן זה, מלבד מידי פעם איזה מחילה או שטות אחרת, אבל כשמדובר בפורום חזנות אנחנו צריכים לחשוב על חזות בלבד ולא...
אפילו שאין לו קול שובר מיקרופונים ואין לו דו גבוה ולא רה למעלה,ואפילו לא קול צרחני "כדי שהמנצחים עם בעיות השמיעה יוכלו לשמוע," ובכל זאת הוא יודע כיצד ניגשים לקטע חזנות והכי חשוב כיצד מבצעים.

אני אוהב את הגישה שלו לפרק ובנחה יאמר, הוא יודע טוב מאוד מתי להחליש מתי לחזק הוא יודע גם יודע מתי למשוך ומתי לקצץ, אני אוהב איך שהוא מבצע את הפלסאטו בסוף היצירה הוא יודע לאלתר והוא לא שר כמו חקיין, לא שומעים בכל היצירה נסיון חיקוי לחזן זה או אחר, מעניין אותי לשמוע את החזן לוין בתפילה נראה שהוא יודע את המלאכה היטב.

http://youtu.be/M4vb59okgZQ
תקשיבו טוב ותבינו על מה אני מדבר

תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 14/07/2011 19:36:11

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 20:01 לינק ישיר 

שמעתי,  לא ארחיב, אך זה לא מהביצועים המרשימים......די משעמם, ובודאי לא יצירה שמתאימה למקהלה כזו. אכן הם שרים את הצלילים, אך אם ישנה יצירה שמעל הכל צריכה ביצוע נכון, זו היצירה!!!! הייתי מעדיף לשמוע אותה בביצוע של מקהלה מהסוג של בית הכנסת הגדול בירושלים, או של מרק טמרליס, וחזן מסוגו של נפתלי הרשטיק. וזאת מבלי לפגוע בחזן ובמקהלה. לא לכל חזן מתאימה כל יצירה ולהיפך, וכן למקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 18:58 לינק ישיר 

הנה לינק לאתר-הבית של החזן שמואל לוין. יש שם כמה דברים מעניינים מאוד:

http://www.cantor-levin.com/

cantor_yo2 , החזן שמואל לוין לא נפל בין הכיסאות, אלא הוא הפיל את עצמו לשם. הוא כתב בפורום מה שהוא חושב על החזנות בישראל והאנשים שמובילים אותה, ובזה הוא הרגיז הרבה אנשים. בלי קשר לשאלה האם מה שהוא כתב היה נכון או לא - הוא שכח ש"כשם שמצוה לומר דבר הנשמע, כך מצוה שלא לומר דבר שלא נשמע". לא הרבה אנשים מוכנים לשמוע דברים שלא נעימים להם, או דעה ששונה מהדעה שלהם.  ובזה הוא הפך את עצמו לכבשה השחורה של הפורום, ואני מתאר לעצמי שבגלל זה הורידו מההנהלה של הפורום את האשכול עם "ובנחה יאמר". יש סיכוי שיורידו גם את האשכול הזה...

אתה אומר שמעניין אותך לשמוע אותו בתפילה, ואני שמעתי אותו בבית-אל לפני כמה שנים, בשבת עם מקהלת החזנים הירושלמית. אני זוכר את זה שהתפילה היתה יפה מאוד, בעיקר במוסף. בסוף התפילה הם השמיעו את "הישר שהלווים" של גנטשוף, ככה בצורה מאולתרת ומבלי להכין מראש, כמו שאומרים "לבקשת הקהל" שמילא את הבית-הכנסת עד אפס מקום. היה מיוחד מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 18:41 לינק ישיר 

אשמח לשמוע את דעתו של הרב אלחנן לביצוע....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 18:05 לינק ישיר 

שלום וברכה

לתדהמת חברים רבים אשכול זה נעלם ופתאום מצאתיו בתוך הסטוריית ההודעות שלי
הכיצד זה קרה

תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 28/08/2011 18:07:53

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן שמואל לוין = ובנחה יאמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext