בית פורומים שידוכי חרדים

חטא ושמו עזיבת שידוך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2011 12:13 לינק ישיר 
חטא ושמו עזיבת שידוך

בס"ד

חטא ושמו עזיבת שידוך

את הדברים הבאים אני כותב מתוך סערת רגשות אז אל תצפו שזה יהיה מסוגנן כמו המאמרים הקודמים.

את חטאי אני מזכיר היום, לפני כשנה וחצי הוצע לי שידוך, על ידי חבר שסיפר לי שהוא הגיע לבית הוריה (של המדוברת) בנסיבות כלשהם והתרשם ממנה ממש לטובה, מה יש לך להפסיד? תנסה הוא אמר, והציע את זה כשידוך לשני הצדדים, ההמשך בנאלי וידוע, מספר פגישות ובמקרה שלי (9) וסוגרים ווארט.

את האמת אני חייב לציין שיש בי תכונה קצת לא נעימה, כאשר אני נפגש עם אדם מספר פעמים אני בהתחלה די רשמי ולוקח לי זמן רב עד שאני מפשיר, כך שהפגישות שלנו התנהלו יותר בצורה של ראיון רשמי,וקשה היה להתרשם האם זה אכן מתאים.

כאשר הצד השני זורם קל לי יותר אבל במקרה שלנו שני הצדדים היו כאלה (מתכון בטוח לצרות). אני מגיע לווארט עם פנים חמוצות ומועקה קשה בלב, משתדל לחייך מול בני המשפחה והאורחים, ובמיוחד אל מול הבזקי המצלמה שלא הפסיקו לרגע (אלהו קצת טאקט) הווארט נגמר ואנחנו פונים כל אחד לביתו, אני מגיע הביתה ונותן לעצמי קצת להשתחרר, המועקה פורצת החוצה, הדמעות מתחילות לזלוג, ואני פורץ בבכי מר.. שנמשך זמן רב.

אני תמה ביני לבין עצמי, מדוע אני לא מאושר? זה הרי אמור להיות אחד הימים המאושרים בחיי, יום לו ציפיתי כל כך הרבה זמן, ועם כל הקשיים שהי לי בשידוכים, אז כשזה סוף סוף מגיע למה אני לא שמח ומאושר? עניתי לעצמי כנראה שזה תלוי באופי החששני שלי משהו מפני הבאות, ובשל היותי טיפוס מעמיק קשה לי להתרגש כילד חסר דאגות.

האירוסין נקבע לכמה ימים אחרי זה בשל החג המתקרב, ולי לא היה כל חשק להתחיל להתכונן אליו, בקושי רב הצלחתי לקנות לעצמי חולצה מכובדת למעמד, והרגשתי שאני גורר את עצמי כשה המובל לשחיטה.
האירוסין עבר בשלום תוך כדי שאני מעמיד פנים שהכול בסדר, לאחר האירוסין יצאנו אני וארוסתי לסיבוב קצר בחוץ והיא העניקה לי מתנה, וההרגשה הדפוקה שלי הלמה בי ביתר עוז, לא הצלחתי להתרגש, ולא הרגשתי נוח בקרבתה, מין קול פנימי זעק מתוכי, ברח ממנה כמה שיותר מהר, אבל כמובן שלא נתתי לרגשות שלי להשתלט עלי. והשתדלתי לסיים את הפגישה מהר ובצורה יפה. ושוב חזרתי הביתה והמחשבות ממשיכות להציק.

מרגע לרגע, ומשיחת טלפון אחת לשניה, מתברר חוסר ההתאמה המשווע בינינו. ואני מחליט לשתף את אחותי הגדולה עמה אני נוהג להתייעץ רבות, ולקבל ממנה תמיד עצות מועילות ומחכימות. אחותי לא נוטה בקלות לקבל את הסבריי, והיא מפרשת את זה כפחד גדול שנפל עלי מחתונה. והיא מפנה אותי להתייעץ עם איזה רב.

אני לא מאלה שבדרך כלל ממהרים להתייעץ (גאווה מיותרת) אבל כשהמחשבות משתלטים עלי ומאיימים למוטט את עולמי, אני נכנע וקובע פגישה עם אותו רב. אל הפגישה עם אותו רב אני נזקק להגיע עם מונית כי הרגשת כובד גדולה השתלטה על כל גופי, בבת אחת הפכתי להיות כזקן בן 90 המתקשה ללכת מספר פסיעות.

אני מגיע אליו והוא מקבל את פני בצורה אדישה משהו, כאומר את הסיפורים האלה אני שומע כל יום חדשות לבקרים. ואני הוא אומר, אומר לך כי מדובר בסתם חששות, תנסה להמשיך לזרום והכול יהיה בסדר. אם המצב לא ישתנה תוך שבועיים מהיום, חזור אלי ונראה מה ניתן לעשות. חזקה עלי דברי הרב בעל הניסיון הגדול,אני חוזר לביתי ומבטיח לעצמי לעשות כל מאמץ כדי שזה יצליח.

אבל המציאות חזקה יותר מכל דמיון והיא טופחת על פני בצורה נלעגת משהו, כמו אומרת כל ניסיון שלא תעשה לא יצלח, כל כלי יוצר עלייך לא יצלח. אבל אני מנסה בכל כוחי להתנגד לכוחות הטבע החזקים ממני ואולי לעשות נס. הימים חולפים יום רודף יום ואנחנו נפגשים ובכל פעם צצה בעיה אחרת, מסתבר שהיא יודעת לענות תשובות ספונטניות,(חכמת רחוב) משפטים שהיא שמעה פה ושם, אבל הם ריקים מתוכן והיא לא ממש חושבת על מה שהיא אומרת, במילים פשוטות היא לא ניחנה בבינה יתרה (שאומרים שהיא ניתנה לנשים) ואני מחליט על שינוי טקטיקה, להרבות בפגישות כדי לנסות ולהגיע למכנה משותף.

אבל הצרות הולכות וגדולות ומיום ליום מתברר גודל הברוך והצרה. התנהגות ילדותית, אגרסיבית, קופצנית, ופזיזה, ועושה שטויות בלי לחשוב לחצי רגע. נוסף על כך התנהגות חסרת טאקט משוועת, ומעל הכול ציפור קטנה לחשה לי באוזן שהגברת אינה טלית שכולה תכלת, היא הכירה בחור או שניים לפניי שלא בדרך שידוך....

מה אגיד לכם? הרגשתי כמו איוב בזמנו שכל הצרות נפלו על ראשו. כשהבעיות לא נפתרות, אין ברירה- אני מאמין בדו שיח כנה ואמיתי, ואני מחליט לשבת איתה לשיחה רצינית ומעמיקה. אנחנו נפגשים באיזה בית קפה, מתחילים לדבר אני מחפש את המילים, מנסה לעשות את זה בעדינות, סחור סחור, כדי שלא לפגוע בה, אבל הגברת לא מבינה במה המדובר, ומה בכלל אני רוצה. אין ברירה אני חושב צריך לעשות את זה בצורה ישירה.

אני מתחיל למנות את הבעיות אבל הגברת בשלה, מבחינתה הכול בסדר. אני מבין סוף סוף שלא טעיתי בכלל, הגברת חסרת בינה, מתקשה להבין את הנאמר כפשוטו. אני מבין שזה לא ילך יחד, אבל אין בי עדיין את האומץ לעשות את המהלך המתבקש.

אני מערב את ההורים, דבר שנמנעתי עד כה לעשות כדי למנוע מהם צער וסבל רב. ובתקווה כי הדברים יסתדרו. הוריי לוקחים את זה קשה מאוד. אני מתחיל לחשוש לבריאותו של אבי, ואני מבטיח לו לעשות הכול כדי שהדברים יסתדרו, לא אלאה אותכם עוד בפרטים מיותרים, על השיחות האין סופיות אותם ניהלנו, הן לבד, והן בעזרת יועצי נישואין, אבל העגלה תקועה עמוק בבוץ מסרבת להינתק.

מועד החתונה הולך וקרב... הולך וקרב... נשאר רק שבוע וחצי עד לחתונה עצמה. אבי מתקשר אלי מבקש שאגיע הביתה כדי למסור כסף לחמי בהתאם למה שסוכם ביניהם, אני לוקח את הכסף ומגיע למשרדו של חמי, הוא שואל מה נשמע? ואני משיב בסדר ברוך השם, הוא מזהה בקולי שלא הכול בסדר, אבל אני ממשיך להתעקש שהכול בסדר. יצאתי משם והבנתי שזהו.

הכול נכנס לישורת האחרונה, ואני פשוט לא מסוגל להתחתן איתה. אני מרים טלפון לרב של המשפחה שלהם וקובע איתו פגישה דחופה למחרת בביתו. אני מגיע אליו הביתה ושוטח בפניו את טענותיי. הוא מנסה להתכחש תחילה לעובדות, ומנסה לשכנע אותי שאחרי החתונה הכול יהיה בסדר. כשהוא מבין שאני מודע היטב לבעיות, הוא מסכים איתי בחלקן, אבל עדיין מנסה לשכנע אותי שזה בר תיקון, ואחרי החתונה.... כשגם זה לא עובד, הוא פורץ בבכי, על צערה של בת ישראל, וכי איך אפשר לצער כך בת ישראל???

במקום תשובה אני פורץ יחד איתו בבכי, ובין אנחה לאנחה, אני שואל ומה עם צער של בחור בישראל? הדיון נמשך מבוקר ועד ערב, כאשר בערב אביה מגיע יחד עמה לבית הרב, ואנחנו כותבים כתב מחילה אחד לשני, זהו החבילה מפורקת. אנחת רווחה לא הייתה שם. רק הרבה מחשבות עלי עליה, ועל העתיד.... העתיד מה יהיה איתו??? נכנסתי לכוננות ספיגה הבנתי שמה שהיה לא יהיה. אבל התבדתי.

לא הבנתי עד כמה העתיד יהיה שונה! לגמרי שונה. (ועל זה בעצם הטרחתי אותכם לקרוא עד כאן) מסתבר שבעיני רוב הציבור חטאתי בחטא נ ו ר א י, חטא שאין עליו מחילה, חטא שאין סיכוי שימחה, חטא ושמו עזיבת שידוך. ועל חטא כמו בחטא צריך לשלם מחיר יקר כדי לנסות ולתקן, וישנם הרבה שלוחים למקום, החל מהרכלנים שסתם מחפשים משהו חם לדסקס עליו וכלה"באיכפתיים" למיניהם שהתחילו להציע לי כל מיני הצעות שבחלקן אפשר בהחלט להגדיר אותן כמגונות, גרושה, גיורת, אלמנה צעירה, ועוד כהנה וכהנה, כל מה שרק לא יעלה על הדעת או יותר נכון יעלה במוח הקודח של אנשים.

בהתחלה די נפגעתי, הרגשתי עם זה די דפוק , הביטחון העצמי שלי ירד פלאים ושאלתי את עצמי ברצינות האם ירדתי עד כדי כך והפכתי לסוג ג? אבל אחר כך הבנתי שהם לא מתכוונים בהכרח אלי הם פשוט מנסים להציע כל מה שזז, אולי יתמזל מזלם וזה יצא לפועל, אבל כשגם המשפחה הקרובה התחילו להציע הצעות שונות ומשונות, זה כבר היה יותר מידי, כשההורים התחילו ללחוץ, הבנתי שבסך הכול כהורים הם די לחוצים... ועל אף שזה לא מצדיק, ניתן להבין אותם.

אבל כשבן דודי העיז יום אחד להציע לי משהו כזה, נכנסתי בו כהוגן, ואז הוא לוחש לי כממתיק סוד, אל תיפגע, אבל בעיניי ובעיני עוד הרבה אנשים, גירושין עדיפים על ביטול שידוך! כך כפשוטו. הייתי מזועזע, והתחלתי במין סקר שוק והתוצאות לא היו רחוקות ממה שסיפר לי בן דודי. נכנסתי למין שוק והלם ולא ידעתי איך להגיב, בניסיון להתאושש מההלם שתפס בי, ניחמתי את עצמי שיש שוק גדול של כאלה שעזבו שידוך, ושם אוכל למצוא משהו שמתאים לי.

אבל לרוע מזלי התבדתי גם שם עניין הסטיגמות עובד שעות נוספות. וכרגע ניגש למוסר השכל: אני לא מחדש שום דבר אבל עניין הסטיגמות בציבור החרדי הגיע לממדים מבהילים, ויש צורך לעקור אותם מהשורש לפני שזה ישתלט עלינו לגמרי.

אני פונה אל הציבור הרחב שמגדיר את עצמו כחושב, לפני שאתם פוסלים משהו, תחשבו היטב ואל תפסלו סתם בלי לחשוב. תנסו לשנות אצלכם ואצל מכריכם תפיסות עולם ישנות וכאלה שאינם סבירות. אחד לאחד מצטרף ואולי יחד יום אחד נחיה בחברה בריאה ומתוקנת.  

תודה ושבוע טוב לכולם.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 15/07/2011 15:57:30

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 15:13 לינק ישיר 

שלא תתנסי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 15:06 לינק ישיר 

ברור שזו לא אותה בחורה, כמה אפשר לאמלל אותה אחת?
גם לשבור איתה שידוך, גם להתגרש ממנה וגם לקבל ממנה תשובה שלילית בפגישות?

לפני שנה וחצי הוא שבר שידוך ועדיין שבור מזה, לפני שנה וחצי הוא גם התרגש אבל כבר התרגל למצב (לפי אחד האשכולות שלו) ולא מזמן הוא גם פגש את אהבת חייו, ממש סיפור מפיל מכיסאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 14:54 לינק ישיר 

פווווווווו כתב:
סליחה שאני הורסת לכולם פה את האידיליה אבל אפשר להבין מה בדיוק הבעיה שלך??

באשכול אחד אתה מתאר את חייך כגרוש שאהבת חייו נעלמה ממנו והוא מוכן לעשות הרבה בשביל להחזיר אותה.
באשכול שני אתה מספר על אחת שפגשת והיא היתה בדיוק האחת המושלמת אבל היא לא רצתה אותך.
אשכול נוסף שאתה פותח אתה מספר על מות אביך ועל הפסקה בעקבות וזה ועדיין משחרר אשכולות הזויים בקיטור.

ועכשיו? אשכול מתמסכן ובכייני על שבירת שידוך! וגם האשכול הזה הזוי לחלוטין, 9 פגישות ואתה מרגיש זוועה בוורט, למה ואיך בכלל הצעת לה נישואין אם אתה לא סגור על עצמך ואתה מרגיש רע.

הלו! תיסגר על עצמך ועל סיפור חייך שאתה מנפיק פה.
אתה יודע, לכל סיפור חיים אפשר לפתוח ניק חדש, למה להרוס אמינות של ניק אחד?

[אני בדרכלל לא מגיבה, אבל הפעם הטימטום כבר העלה לי את הסעיף]

מי אמר שמדובר על אותה בחורה? חוצמזה שבין סיפור לסיפור עברו כמה חודשים. חבל לתקוף בן אדם כואב. כאוב. טיפה רגישות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 14:51 לינק ישיר 

תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 07/09/2011 14:56:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 14:51 לינק ישיר 

אם הציבור מאמין לכל מילה שמוכרים לו, זאת בעיה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 14:50 לינק ישיר 

לסחוט רגשות מהציבור זו בהחלט בקשת תרומה.
ולעשות את זה בצורה כזו נבזית זו פשוט גניבה. גניבת רגש ודעת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 14:48 לינק ישיר 

פווווווווו כתב:

באשכול אחד אתה מתאר את חייך כגרוש שאהבת חייו נעלמה ממנו והוא מוכן לעשות הרבה בשביל להחזיר אותה.
באשכול שני אתה מספר על אחת שפגשת והיא היתה בדיוק האחת המושלמת אבל היא לא רצתה אותך.
אשכול נוסף שאתה פותח אתה מספר על מות אביך ועל הפסקה בעקבות וזה ועדיין משחרר אשכולות הזויים בקיטור.

ועכשיו? אשכול מתמסכן ובכייני על שבירת שידוך! וגם האשכול הזה הזוי לחלוטין, 9 פגישות ואתה מרגיש זוועה בוורט, למה ואיך בכלל הצעת לה נישואין אם אתה לא סגור על עצמך ואתה מרגיש רע.

לא מחייב שזה אמיתי.
כל עוד הוא לא מבקש תרומות אין לי בעיה שיספר את מה שיחפוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 14:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 14:19 לינק ישיר 

ווואו. מתברר שאביך גם נפטר בינתיים? ה' ישמור. אתה בטוח לא יכול לסלוח לעצמך. אבל מה שהעולם אומר זה כ"כ לא נכון. עדיף לפני החתונה מאשר אחרי!!!! מה עדיף אישה גרושה, או אישה שביטלה שידוך? עם מי היית מוכן להתחתן? גם מצידה זה ברור שעדיף כך! אל תאשים את עצמך בכלום.

אמנם כתבת זאת כבר לפני חודשיים. אבל ההקפצה הזו - פשוט לבכות.

שה' יתן כוחות לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/9/2011 13:39 לינק ישיר 

שלום,אני חדשה כאן
כאב לי הלב לקרא את מה שעברת ואני מבינה את הצעד שעשית ואני חושבת שהוא נכון
אבל יש לזה עוד צדדים במקרה שלך זה ירד מחוסר התאמה אבל לפעמים צד אחד תופס רגלייים קרות,או שהוא מרגיש שהוא לא יכול להכנס למחוייבות גדולה כזו-אז מי אמר שבמידה ואני אתארס איתו הוא לא יברח לי ואז גם אני נשארת עזובת שידוך
מה שבעצם אני באה לומה זה שאתה לא יכול לדעת למה נשבר השידוך כי נראה לי כל מי שרוצה שהשידוך יצא לפועל יגיד לי האאאא היה בינהם חוסר התאמה..את לא צריכה לפחד....אבל מה לעשות שאני כן מפחדת?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 04:20 לינק ישיר 

די88 כתב:
ממש נהניתי מהכתיבה והייתי חייבת להגיב...
אני חזרתי בתשובה לפני כשנתיים ויש לי היום הרבה חברות חרדיות...
אחת מהן התחתנה וחזרה הביתה לאחר השבע ברכות שבועיים לאחר מכן כבר היתה גרושה, מה שאומר שהרבה לפני החתונה היא ידעה שזאת טעות ענקית וזה מין גלגל שאי אפשר לעצור אותו היא התחתנה בגיל 19 וכנראה הרגישה בדיוק כמוך שהיא מעדיפה להתגרש ולא לשבור שידוך. היום ההצעות שלה זה לא סוג ג' זה סוג ת' זה פשוט אנשים אילמים פיסחים גרושים עם ילדים מבוגרים ממנה בכ15 שנה וזה באמת משהו שהוא נורא ולא ידעתי שלשבור שידוך נחשב לאנשים יותר גרוע מגירושין ואני מקווה שהחברה החרדית קצת תתעורר ותבין שדברים כאלה יכולים לקרות ואולי עדיף שיקרו שעה אחת קודם.

V

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 03:15 לינק ישיר 

ממש נהניתי מהכתיבה והייתי חייבת להגיב...
אני חזרתי בתשובה לפני כשנתיים ויש לי היום הרבה חברות חרדיות...
אחת מהן התחתנה וחזרה הביתה לאחר השבע ברכות שבועיים לאחר מכן כבר היתה גרושה, מה שאומר שהרבה לפני החתונה היא ידעה שזאת טעות ענקית וזה מין גלגל שאי אפשר לעצור אותו היא התחתנה בגיל 19 וכנראה הרגישה בדיוק כמוך שהיא מעדיפה להתגרש ולא לשבור שידוך. היום ההצעות שלה זה לא סוג ג' זה סוג ת' זה פשוט אנשים אילמים פיסחים גרושים עם ילדים מבוגרים ממנה בכ15 שנה וזה באמת משהו שהוא נורא ולא ידעתי שלשבור שידוך נחשב לאנשים יותר גרוע מגירושין ואני מקווה שהחברה החרדית קצת תתעורר ותבין שדברים כאלה יכולים לקרות ואולי עדיף שיקרו שעה אחת קודם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2011 23:54 לינק ישיר 

לכבודך (פשוט לא קלטתי את השם) 
נהניתי מאוד ממכתבך, בתור אחד ששבר בנסיבות דומות לשלך, הייתי אומר כל מילה בסלע. 
לצערי הרב אני מרגיש את הריבוע של המון אנשים, מאז שעזבתי את השידוך כמעט ואין לי הצעות,
ואני נחשב לבחור הרבה מעל הממוצע בהרבה מאוד פרמטרים. חלק מהאנשים לא מבינים שאדם שעבר משבר 
המון פעמים הוא מתעלה ממנו לגבהים שאדם שלא עבר לא יכול להתעלות, והם בוחרים במוכר הכאילו מוגן
במקום לבדוק לעמוק, ולראות אולי הוא אחד שבאמת שווה, ואפשר לבנות איתו בית מיוחד, שהרבה דברים בו לא מובנים מעיליו. אח של אני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 15:43 לינק ישיר 

[quote]
לבטל שידוך גרוע מלהתגרש
/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2011 15:35 לינק ישיר 

סליחה נשמע לי לא הגיוני במיוחד, מה ההבדל בין להחליט להוריד שידוך לפני שסגרו או אחרי שסגרו?
בגלל שהתחילו לטעות ימשיכו לטעות, 
למה להתחתן עם מישו שמההתחלה את יודעת שזה לא מתאים???
כדי לחיות חיים של סבל, ואז להיקרא גרושה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חטא ושמו עזיבת שידוך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext