בית פורומים עצור כאן חושבים

דע מה שתשיב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2011 18:34 לינק ישיר 
דע מה שתשיב

באשכול הסמוך "חוסו על הנפש" נכתבו כמה תגובות שהתייחסו אלי. נעילת האשכול מנעה ממני להגיב על אתר. כיוון שכך אמרתי אכתוב על הנושא בכללות טרם אגיב בפרטות.

רוב רובם של החרדים אותם אני מכיר, אינם נזקקים כלל אפילו לחלק מהשאלות העולות כאן בפורום. אמונת אבותיהם בידיהם ואינם מעלים כלל על דעתם לחקור ולבדוק. מלבד זאת יש איסור נורא להסתכל מה למעלה וכו'.

אם במקרה הם נתקלים ח"ו בשאלה כלשהי הם תופסים זאת כניסיון באמונה. במידה והניסיון קשה מכדי להתעלם ממנו הם מחפשים, ובדרך כלל מוצאים, סגולה לחיזוק האמונה והכל על מקומו בשלום.

דא עקא, כי אסתכיל באורייתא וברא עלמא, ויש מיעוט אנשים אשר בעוונותיהם אינם עומדים בניסיון ועיני ליבם משוטטות למעלה ולמטה לפנים ולאחור.

פורום זה לפי הכתוב בחוקתו מתיימר לעסוק בשאלות העומדות ברום המחשבה בכלל ובמחשבה היהודית והתורנית בפרט. כולם מוזמנים, כל הנושאים פתוחים לדיון.

דיון משמעו בדיקת כל הצדדים ללא הנחה מוקדמת וללא משא פנים. כאמור, כל הנושאים פתוחים לדיון.

דבר התלוי בהכרה, הרגשה, חוויה וכל שום וחניכא דאית ליה אינו נתון לדיון. ניתן בהחלט להחליף חוויות והרגשות בין מי שחווים ומרגישים את אותם דברים. אין בכך שום בעיה.

דיון, מעצם מהותו, הוא החלפת דעות ורעיונות. על הטיעונים העולים בדיון להיות מסוג שניתן עקרונית להסבירם גם למי שלא חווה, הכיר, הרגיש, שום חוויה בנושא הנדון. מה שאינו ניתן כלל להסברה אלא רק למי שחווה או הרגיש את העניין נשוא הדיון, או למי שמקבל מראש הנחות מסוימות, אינו נחשב כטיעון, על כל פנים בעיני אנשים שמותרם מן הבהמה הוא בהיותם חושבים.

ההנחה כי טיעון מוגבלות השכל פועל אוטומטית לטובת הדת שגויה מיסודה.

בתגובה לשאלותיי נתקלתי כאן בפורום בקשת רחבה ומעניינית של תגובות. חשבתי פעם לפתוח אשכול בשם שמונה עשרה מי יודע ולהציג את כל הדתות שנחשפתי אליהן כאן בפורום. אני מנסה להציג כאן, מהזיכרון, ללא שיטוט שבוודאי יעלה עוד כמה וכמה וכמה דתות מקוריות, את העיקריות שבהן בסדר עולה מבחינת רמתן ולבדוק אם יש בהם ממש.

א.      דת החוסו. דת זו נחשפה כאן די לאחרונה, אם כי ניצניה נבטו כבר ב"דת הרחמים" אליה אתייחס מיד.

דת זו באה לשלול את זכות הדיון בנימוק כי יש מי שעלול להיפגע מעצם קיומו.

אינני נכנס לשאלות אשר נדונו באריכות באשכול. אני רק רוצה לשאול את מאמיני הדת, האם לדעתם אסור לחשוף את אנשי כת השאלים למידע כי הם חיים בטעות. אין צורך לענות. התשובה ידועה. אני רק באתי להצביע על הצביעות בהחלת סטנדרטים כפולים. אחד לדת בה אני מאמין. שני, שונה לחלוטין, כלפי דת אשר אני סבור כי היא מוטעית.

קיצרתי מאד. אני מקווה שכוונתי הובנה.

ב.      דת הרחמים. דת זו, הורתה הרוחנית של "דת החוסו", טוענת, מה האכזריות לשאול שאלות ולנפץ אמונות.

מעבר לתשובתי ל"דת החוסו" מאמיני דת זו בוחרים מיזמתם לגלוש כאן בפורום. מה להם כי ילינו. הפולמוס באריכות מופיע באשכול "עצור כאן חושבים?"

ג.       דת היעלה על הדעת. היעלה על הדעת לטעון כי הכול שקר? איך ייתכן בכלל דבר כזה?

מה לעשות, כל דבר העולה על הדעת, יעלה על הדעת.

ד.      דת הזמינות והנוחות. קשה לברר את הכול לבד. משתמשים במה שהכי זמין וקרוב.

יש אנשים המוכנים להתאמץ.

ה.      דת התועלת. כדאי ורצוי להיות דתי. זה נותן מענה לצרכים נפשיים ומביא לחיים נוחים יותר.

מבלי להיכנס לדיון האם אכן אלו הם פני הדברים (ברמה הנפשית אני נוטה להניח שאכן כן. האם החברה הדתית טובה יותר? מסופקני. ראוי לדון על כך באשכול נפרד) אין בכך משום הוכחה לנכונות או אי נכונות הדת. מי ששאלה זו מעניינת אותו ימשיך לבררה.

ו.        דת הרצון, או החוויה או ההרגשה או אני לא יודע מה.

כאמור אין כאן מקום לדיון והבוחר יבחר.

ז.       דת יודעי חן. אתם לא יודעים הכול. תלמדו. אנחנו לא יכולים להגיד הכול. לדת זו יש גרסה הזויה משיחית למחצה. "עוד עשרים שנה כולם ידעו"... סהדי במרומים. כדברים הללו נכתב בפורום.

חברים יקרים, כשיהיה לכם מה להגיד תגידו. אנחנו כאן.

ח.      דת אין זמן. יש תשובות להכול, אך אין לנו זמן לכתוב.

חברים יקרים, כשיהיה לכם זמן תכתבו. אנחנו כאן.

ט.      דת הספק. דיון נרחב התקיים באשכול "אני מאמין בספקות גמורה".

י.        דת הערפול. מערפלים עד כמה שאפשר את עקרונות הדת, כך שבלתי אפשרי כלל להתעמת עמה.

יא.    דת לא הכול שחור לבן. מוטציה טיפה מתוחכמת של דת הערפול.

פרטו נא.

יב.    דת הבחירה. זו בעצם דתו של ליבוביץ'. יעני, האדם בוחר בדת כי הוא רוצה לבחור.

ראוי לאשכול בפני עצמו. מפליא כי במקרה גמור אנשים "בוחרים" בכל אותם הלכות ודינים אשר נוצרו על ידי מי שכלל לא "בחרו" אלא האמינו בתורה מן השמיים ובהקשר הגיוני של מצוותיה.

יג.     דת שמים בתורה. יש בתורה דברים שמימיים.

בתורה המצויה בידינו אין שום דבר שמימי. יש דברים מעניינים. יש מצוות מוסריות יותר ומוסריות פחות. אין שום בעיה לבחור את הטוב שבתורה. איך זה הופך לדת? וכי המהפכה הצרפתית הפכה לדת?

יד.    דת המסורת. הדת והטיעונים שכנגד מוצגים בארוכה באשכול "פרדוקס טיעון המסורת".

טו.    דת המקור. למה לא ללכת עם המקור? למה לחפש חיקויים?

האם באופנה או במותגים עסקינן שעלינו לבחור את "המקור?

טז.   דת החזקה. יש לנו חזקה. על המערער חובת ההוכחה.

חזקה היא העמדת המצב הקיים. חזקת חי. חזקת בתולה. חזקת טהור. ועוד.

בכל הדוגמאות המצב היה ידוע, לא משוער. אנו מסתפקים אם חל שינוי ואין לנו שום דרך להכריע. אנו אומרים העמד דבר על חזקתו.

ההשלכה לאמונה אינה רלוונטית כלל.

העובדה שקבוצה מסוימת מאמינה במשהו לא אומרת כלום. אמונתם יכולה להיות נכונה כמו שהיא יכולה להיות הבל מוחלט.

על זה בדיוק הדיון. מה שייך כאן חזקה בכלל? החזקה גורמת לנו להתנהג על בסיס ידע ודאי שאיננו יודעים אם השתנה או לא. וכי החזקה אומרת שמה שחשבו אתמול בהכרח נכון?

יז.     דת הרוב. רוב העולם מאמין באלוהים.

לא תהיה אחרי רבים לרעות.

יש לבדוק את דעת רוב החכמים העוסקים בנושא.

כלל לא ברור כי היסטורית יש רוב לדתות המונותאיסטיות.

רוב העולם מאמין בברית החדשה.

אותו רוב גם משוכנע כי היהודים הם מקור הרע בעולם.

רוב היהודים אינם מקיימים אורח חיים דתי.

יח.    דת השכונה. זו הדת המתיימרת להבחין בין אמונת הבל לאמונה טהורה. בפועל, עד לרגע זה לא השמיעו מאמיניה קריטריון אובייקטיבי להבחנתם. במידה מסוימת דת זו היא היותר צבועה מכל הדתות שמניתי.

הרשימה חלקית והטיעונים מתומצתים מאד. ייתכן גם כי הסדר אינו נכון. הסתמכתי על הכלל "אין מוקדם ומאוחר".

מי שאינו רואה צורך להוכיח את טענותיו בהגיון, בעצם אין מה לדון עמו.

מי שסבור כי באמתחתו טיעונים ראויים ומתקבלים על הדעת מוזמן להציגן. באופן אישי אני מוכן לדיון באשכול סגור אחד על אחד עם כל מי שמוכן לדיון הגיוני.

כל השאלות הלא הם כתובים באשכולות "חשבונו של עולם" "דת השכונה" "פרדוקס טיעון המסורת" ועוד.

שאלות רציניות מחייבות תשובות. לא הסברים או תירוצים.

תוקן על ידי ייתכן ב- 17/07/2011 19:05:16

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 15:50 לינק ישיר 

הוקפץ עקב דיון באשכול סמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 17:58 לינק ישיר 

דייר,

כתבת, מה לא הגיוני במה שכתבתי התורה מזהירה אין ספור אזהרות על ע"ז ועונשים קשים על כל האומה

ואני שואל בהגיון הכי פשוט שבעולם איך אפשר לבוא בטענות לעם ישראל שאם הוא יעזוב  את התורה הוא יחווה חורבן איום ועונשים קשים ביותר אם הכול מבוסס על רחשי לב ונטיות דקות בנפש הטהורה. זה אבסורד גמור אפשר לבוא בדרישות ועונשים רק אם ברור מעל לכל ספק שהדברים הם נכונים ניתנו ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו ורק אז ניתן לבוא בדרישות.

האם זו הוכחה שיש הוכחה?

תוקן על ידי ייתכן ב- 24/07/2011 18:00:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 18:21 לינק ישיר 

דייר כתב:
 אם זה טבעי אז למה עונשים כל כך כבדים היו עובדים ע"ז נטמעים בעמי כנען
המקומיים נעלמים בנעימות ונשכחים כמו שקורה לעינינו בגלות ארה"ב ואירופה.
על כרחך שמדובר בעונשים שמעל הטבע.

אתה יוצא בהנחה שחטאו בגלל שיש עונש ?? אבל לא חטאו כלל וכלל, כבר אלפי שנים אין ע"ז מסוג של התורה,
כל האומה קימו את התורה בכל אורך הגלות במסירות נפש ממש, (רק מתקופת ההשכלה לפני מאתיים שנה)
גם היום הדתיים והחרדים מקיימים קל כחמורה ואז תשאל למה העונשים ??

התשובה היא בגלל שאנו עובדים ע"ז מודרנית שהיא ללכת ראש בקיר נגד ההיגיון והשכל, ומי שלא חס על השכל טוב לו שלא נברא כלל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 18:19 לינק ישיר 

דייר אתה מבקש הוכחות באמונה של מסורת שעברו מאב לבן ונשמרו לדורות אתה פשוט מתעלם ממה שכותבים ומתחיל להתפתל כמו נחש כי זה לא נח לך  כל דת בעולם גם אלו שאתה לא מאמין בהם מבוססות על סיפורי אגדה לא הגיוניים כמו הדת הנוצרית שמיליארד נוצריים מאמינים שישו הלך על המים ושהוא קם לתחיה והוא בנו של אלוהים. כולם קיבלו זאת במסורת. המוסלמים מאמיני בסיפורים על מוחמד וסוסו על הניסים הגדולים שעשה ועשרות אלפי אנשים ראו והם מאמינים כי זו אמת כך  2 מיליארד בודהיסתים וכו' מה המיוחד באמונה שלך כי אתה הוא המאמין בה. אתה טוען כי גם הם מאמינים בתורה  לא נכון ובעיקר הם לא מאמינים בפרשנוית וסיפורי האגדה שאתה מאמין בהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 18:14 לינק ישיר 

חביון כתב:

אלי, לצערינו, לאחר הביקורת של קאנט, שוב אין גישה רציונלית לאמונה. חברינו הרב מיכי חולק על כך, אבל אינני סבור כמותו. עד כמה שידוע לי, בדורות האחרונים גם בין ההוגים ירד קרנה של הרציונליות והבעיות הפילוסופיות הגדולות נותרו כשהיו. לא בכדי קמה למשל התגובה האקזיסטנציאלית. מ"מ כרגע, במצב הפוסטמודרני שא"א להוכיח כמעט כלום והכל סובייקטיבי ויחסי, אפשר רק להצטרף לקהל המאמינים שבשכונה, אם יש כלפיהם וכלפי המקורות שבידם לפחות אמון כללי בסיסי.

להפך רק עכשיו אפשר להבין איך הגיעו לתובנות שלהם, כלומר שאנו רואים שאלוקים לא מדבר עם האדם אנו מבינים שדיבור עם האלוקים היא בדרך המציאות, ועובדי ע"ז פירושו ללכת נגד המציאות,

אין מצב לטעון והיות שאין היום משהו מוכח פילוסופית בגלל זה מותר הכל, להפך נחשוב איך בכל זאת חשבו קדמוניינו בלי הוכחה, ונגיע למסקנה שלא חיפשו (לא חיכו עד שיהיה הוכחה למשהו) הוכחה אבסולוטית רק מה טוב עכשיו לציבור חברתית וקיומית לנצח, כלומר כל דור ודור החכמים שישכילו להבין יותר ויותר את המציאות ?! הם הם יהיו השופטים בדור הזה, הם הם יהיו הנביאים של הדור הזה, וכך הבטיח התורה שיהיה כך,

רק עובדי ע"ז ורק הפריקת עול החיים ועול הצדק גורמת לעזוב את החכמים והתורה,
התורה היא נצחית לא בדבריה ובמצוותיה המקומי והזמני, היא נצחית בעצם דרישת הטוב, ושכך בכל דור ודור דורשת היא את הטוב לפי חכמת הדור, אחרת עושים מהתורה והאמונה לעבדות ולעבודה זרה,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2011 18:17:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 18:00 לינק ישיר 

אלי, לצערינו, לאחר הביקורת של קאנט, שוב אין גישה רציונלית לאמונה. חברינו הרב מיכי חולק על כך, אבל אינני סבור כמותו. עד כמה שידוע לי, בדורות האחרונים גם בין ההוגים ירד קרנה של הרציונליות והבעיות הפילוסופיות הגדולות נותרו כשהיו. לא בכדי קמה למשל התגובה האקזיסטנציאלית. מ"מ כרגע, במצב הפוסטמודרני שא"א להוכיח כמעט כלום והכל סובייקטיבי ויחסי, אפשר רק להצטרף לקהל המאמינים שבשכונה, אם יש כלפיהם וכלפי המקורות שבידם לפחות אמון כללי בסיסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:52 לינק ישיר 

אם זה טבעי אז למה עונשים כל כך כבדים היו עובדים ע"ז נטמעים בעמי כנען
המקומיים נעלמים בנעימות ונשכחים כמו שקורה לעינינו בגלות ארה"ב ואירופה.
על כרחך שמדובר בעונשים שמעל הטבע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:46 לינק ישיר 

דייר כתב:
מה לא הגיוני במה שכתבתי התורה מזהירה אין ספור אזהרות על ע"ז ועונשים קשים על כל האומה
ואני שואל בהגיון הכי פשוט שבעולם איך אפשר לבוא בטענות לעם ישראל שאם הוא יעזוב
את התורה הוא יחווה חורבן איום ועונשים קשים ביותר אם הכל מבוסס על רחשי לב
ונטיות דקות בנפש הטהורה.
זה אבסורד גמור אפשר לבוא בדרישות ועונשים רק אם ברור מעל לכל ספק שהדברים
הם נכונים ניתנו ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו ורק אז ניתן לבוא בדרישות.

כי זה לא עונש ישיר של עונש אנושית זה עונש תבוני טבעי, ואין כאן עניין של לאמין או לא לאמין כמו קפיצה לאש וכדומה,
כל מי שעובד ע"ז במיוחד חברה\קהילה\אומה שלמה בוודאי לא ישאר מהם זכר, זה חוק טבע, וגם קורה אצלינו (ביהדות) כל הזמן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:46 לינק ישיר 

דייר כתב:
מה לא הגיוני במה שכתבתי התורה מזהירה אין ספור אזהרות על ע"ז ועונשים קשים על כל האומה
ונטיות דקות בנפש הטהורה.

אני מסכים איתך.
רק שהשאלה הזו היא נגד הדעה אותה אתה מייצג פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:41 לינק ישיר 

מקס, הפניתי רק לכרך תקופת המקרא שבו מנסה להוכיח את קיומן בפועל של הלכות שונות בתקופת בית ראשון. אתה מערבב נושא אחר של ההלכות והדרשות מה קדם למה ואכן בנושא זה המופיע אצלו בכרכים אחרים, חלקו עליו גם חוקרים תורניים, משום שנקט בשיטה קיצונית. בנושא זה אולי באמת היה ההיבט החינוכי לנגד עיניו. ואילו בנושא הראשון, להיפך, לא ידוע אף חוקר תורני שאינו סובר כמותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:40 לינק ישיר 

ונטיות דקות בנפש הטהורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:35 לינק ישיר 

eli_s כתב:

אורי זוהר, הוא בעל רגש גדול. אולי באם לא זה, הוא היה הופך לבודהיסט. אני רציונאליסט מטבעי. או שיש תשובות מסודרות ברמה גבוהה, או שלא.

אז למה לא תשאל את הרציונאליים בקהילה היום ובכל ההיסטוריה היהודית ? למה נראה לך שכולם היו רק רגשניים או ח"ו טיפשים, ??

שאנו רואים שיש כלל בהלכה לא לספר לעםארצים שכך וכך בגלל סיבות חינוכיות אז למה קשה לקבל שכך נהגו בכל מקום ובכל דבריהם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:33 לינק ישיר 

דייר כתב:
דייר לדעתי אמונתך המטופשת במסורת החזקה היא הבדיחה  מסורת ואמונות מטופשות אפשר לשתול גם תוך דוד או שנים, ודאי שתוך אלפיים שנים אפשר להעליט כל דבר. אתה לא חושב שאתה מצחיק כשאתה כותב ראיית הדברים?
אולי פעם אחת ולתמיד במקום לזרוק הערות ולברוח תראה תופעה דומה בהיקף נרחב
ואני עוד פעם טוען שהתורה לא יכולה לבוא בטענות לאף אחד אם הכל מבוסס
על הרגשות ורחשי לב זה לא רציני ולא מתקבל על הדעת.
ועל זה נאמר "השופט כל הארץ לא יעשה משפט?"

הכל טוב ויפה, אך כששואלים אותך שאלות פשוטות ברמת ההגיון, אתה מתחיל להתערפל ולתת תשובות שנמוכות בעשר רמות מהשאלות.

יש לך "ק"ן" תירוצים והתפתלויות. לא שום דבר סביר בהיגיון פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:31 לינק ישיר 

חביון כתב:

אלי, היה למשל כזה. ר' יצחק שלמה זילברמן שניסה והצליח לשכנע את אורי זוהר. רוב טיעוניו נמצאים בספרי האחרון. שאלות בנוסח ייתכן, לא ידע כנראה זוהר לשאול ומכאן שהתשובות בהתאם. אבל זוהר מייצג בהחלט את דת השכונה. הודעת שהנך מסתפק גם בסביר. אם תרצה ותבחר בכך, הוא נמצא שם. כך נוהגים חברי מועדון השכונה.

אורי זוהר, הוא בעל רגש גדול. אולי באם לא זה, הוא היה הופך לבודהיסט. אני רציונאליסט מטבעי. או שיש תשובות מסודרות ברמה גבוהה, או שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 17:11 לינק ישיר 

חביון כתב:

למשל בספר דורות הראשונים תקופת המקרא של רי"א הלוי, .

הוא לא התקבל אצל ההוגים בקהילה, להפך ההוגים קיבלו את המלבים וכמותו, שוב אני אומר שכלפי ההמון חשבו שכך צריך לחנך, אבל לא שחשבו כך באמת שזה כך,

הדורות הראשונים כותב כל כך הרבה אגדות שלא היו ולא יכול להיות לא הסטורית ולא מציאותית, ולכן כל תלמיד חכם לא יכול לקבל את דבריו כלל, אז כלפי חז"ל אנו אומרים שזה משל ולא כפשוטו, אבל כלפי הדורות הראשונים נאמר שהם לחינוך ותו לא, או יש דרך של הליצניים שזה לאשים את הדורות ראשונים בחוסד דעת והרבה טיפשות, זה או זה או זה, אין דרך האמצע בעניין,

אני אתן לך דוגמא אחת:
הדורות ראשונים טוען שהכל קיבלנו מסיני עובדתית מציאותית,
וחז"ל טוענים: (שמות רבה (וילנא) פרשת כי תשא פרשה מא) ,"וכי כל התורה למד משה ??? כתיב בתורה (איוב יא) ארוכה מארץ מדה ורחבה מני ים ולארבעים יום למדה משה ??? אלא כללים למדהו הקב"ה למשה !!!!" 

המלבים באמת הולך לפי השיטת חז"ל הזה,

אבל השאלה היא האם הדורות ראשונים לא ראה את שאלת חז"ל הנ"ל הרי זה זועק עד לשמים ??
אז למה דיבר שטויות כביכול ?? התשובה היא חינוכית ותו לא,

היום שהמידע רץ בכל מקום אין ואסור לחנך כך, וזה מה שכישל אותנו במאות האחרונות,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2011 17:12:49

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דע מה שתשיב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext